xVybraná videa
x Představte si, že hurikán Katrina nebyl vůbec hurikán, ale událost sponzorovaná federální vládou, ve spolupráci s několika nadnárodními korporacemi. Pokud Vám teď vaše představivost selže, pak možná budete mít jasnější představu po poznání lidí od řeky Xingu.
Xingu, přítok Amazonky, je domovem více než 10.000 domorodých obyvatel, kteří se spoléhají na řeku jako jediný zdroj pro přežití. Brazilská vláda se však snaží o rozvoj regionu, navrhuje, že by zde byla třetí největší vodní přehrada na světě, hrozí zničit biologickou rozmanitost povodí řeky Xingu a zbavit těchto lidí jejich práva k trvale udržitelné budoucnosti.
Odpor naplno propukl ve městě Altamira v roce 2008 na akci Xingu Alive Encounter - bylo to jedno z největších setkání domácích Brazilců - kde byli svědky velkolepého odhodlání lidí z Amazonie chránit jejich způsob života.
Dnes stále pokračují plány vybudovat tuto přehradu. Naštěstí, také protesty.

Kreen-Akrore jsou lesní indiánský kmen žijící v povodí Amazonky v Brazílii, kterým se úspěšně podařilo vyhnout se kamerám a posádce připojených k Villas Boas bratry při jejich snaze, aby první kontakt s těmito nepřátelskými a zcela neznámými lidmi. Pátrání po Kreen-Akrore se prezentuje dokumentárním stylem, který používá konvence příběhového kina, rozkládání událostí chronologicky, zatímco budování napětí a napětí na hledání: například jsou subjektivní "záběry využil budit dojem o tom, co to je jako být sledován, neviditelnými oči v nepřátelském džungli. Některé scény jsou jasně představil, a tím pomáhá rekonstruovat události a napětím očekávání.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.