xVybraná videa
text k videu
175 Na cestách po Srí Lance s J. Bouzkem Pozvali jsme si cestovatele Jaroslava Bouzka. V daleké Srí Lance jsme vyšlapali na Adamovu horu, navštívili skalné budhistické chrámy a čajové plantáže, nebo krotili hady a lovili ryby na kůlech!

174 V jižním Portugalsku s Michaelem Foktem Vydáme se do oblasti vína, korku, serfařů, kabátů, megalitů a historie - do jižního Portugalska! Na této zajímavé cestě nás bude provázet zkušený fotograf MICHAEL FOKT.

173 V nepoznané Albánii s CK MUNDO Vydáme se na cestu na Balkán - do země o které se moc nemluví. Albánie vás ale dokáže zaujmout svojí svérazností a upřímností. A to i díky povídání Michala Sedláčka z CK MUNDO.

172 S Davidem Švejnohou v Barmě / Myanmaru podíváme se do jedné z nejšťastnejších zemí na světě - do Barmy, neboli Myanmaru. Navštívíme historická města, kmen Paduangů a spoustu dalších zajímavostí. Průvodcem nám bude pan DAVID ŠVEJNOHA.

171 V magickém Istanbulu s Miloslavem Martanem Máme pro vás jízdenku do pojítka Evropy a Asie - tureckého Istanbulu! Průvodcem nám bude pan MILOSLAV MARTAN z CK OCEÁN. Projdeme si Velký Bazar, svezeme se 2. nejstarším metrem na světě, navštívíme Modrou mešitu, filmové Jerebatanské cisterny, nebo muzeum Hagia Sofia (Aya Sofia)!

170 S Josefem Elsterem na Špicberkách Nejseverněji obydleným místem na Zemi jsou Špicberky (nebo-li Svalbard). Tato část Arktidy neláká pouze turisty, ale i vědce! Pan JOSEF ELSTER je vedoucím Centra polární ekologie Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Prozradí nám, jak se Arktida mění, proč má život ledního medvěda hodnotu lidského života, nebo jak to nyní vypadá v opuštěném městě Pyramiden.

169 Neuvěritelná cesta po Grand Trunk Road zavítáme na indickou Grand Trunk Road. Čeští cestovatelé Ondřej Kašpar a Jan Turnovec ji celou procestovali hodně netradičně na kolo-rikších a přitom promítali Indům filmy!

168 S Janem Hockem na překrásném Borneu Zavítáme na ostrov BORNEO (nebo Kalimantan) v jihovýchodní Asii, který je unikátní svým ekosystémem a přírodou, ale taky známý díky ohroženým druhům orangutanů. Průvodcem nám bude pan JAN HOCEK z CK Inspira.

167 S Vaškem Sůrou na Pólu chladu Polárník a dobrodruh VAŠEK SŮRA, který jako čtvrtý Čech dobyl Severní Pól a jako první Čech se oženil v mrazáku :-) Společně tentokrát zavítáme na nejchladnější místo planety - tzv. Pól Chladu v Rusku!

166 Cesta kolem světa s ESO Travelem Po létě se v novém vydání TRAVEL JOURNALu vydáme rovnou na Cestu kolem světa! V rámci ní navštívíme Jamajku, Panamu, Rio De Janeiro, Mendozu v Argentině, Velikonoční ostrov, ráj na Zemi Bora Bora, Novou Kaledonii, australský Ayers Rock, Indonésii a Vietnam! O tento vydatný cestovatelský zážitek se s námi podělí pan Hynek Špinar z CK ESO Travel!

165 Ochutnali byste brouka? ANO! Zažijeme opravdové dobrodružství - akorát na talíři! S kuchařem, cestovatelem a gurmánem MILANEM VÁCLAVÍKEM zjistíme proč lidé jedí brouky, jak chutnají, nebo jak si je připravit doma! Uvidíte, že sliny potečou i vám :-)

164 Ve svatém Izraeli s Michaelem Foktem Vydáme se na cestu do Izraele - země významné pro 3 největší světová náboženství. S cestovatelem Michaelem Foktem navštívíme Jeruzalém, Tel Aviv i jedno z nejslanějších jezer planety - Mrtvé moře!

163 Faerské ostrovy na kajaku s Ondřejem Niklem Hostem je mistr světa ve sprintu na kajaku a instruktor jízdy na kajacích - ONDŘEJ NIKL! Společně zavítáme na nádherné Faerské ostrovy a do Gronska!

162 S Karlem Topičem v klidné Antarktidě S KARLEM TOPIČEM zavítáme na nejopuštěnější kontinent planety - na Antarktidu! Vyfotíme se s rypouše a tučňáky, dopřejeme si koupel na sopečném ostrově Deception a vyspíme se pod širým nebem!

161 Dobrodružné cesty Petra Horkého Cestovatel a dobrodruh PETR HORKÝ se s námi podělí o své pestré zážitky, jako např. divoká honička v Libanonu, setkání se slonem Dat Kotou, nebo o spolupráci s Miroslavem Zikmundem.

160 Lezeme s vítězkou Světového poháru Lucií Hrozovou na skály, ledopády, krápníky, nebo horolezecké stěny - to vše budeme zdolávat s několikanásobnou vítězkou Světového poháru - s LUCIÍ HROZOVOU!

159 Focení mandrilů v Gabonu s Michalem Jiroušem fotograf MICHAL JIROUŠ. Společně navštívíme rovníkovou zemi GABON, ve které není nouze o krásné scenérie! Dechberoucí jsou taky záběry divoké fauny, jako pralesních slonů, mandrilů, vlh, šimpanzů, nebo goril.

158 S Vlastimilem Tichým ve střední Austrálii Vydali jsme se do rudého centra Austrálie! VLASTIMIL TICHÝ nám představil přírodní útvary jako Devil's Pebbles, The Olgas, nebo nejznámější Uluru - Ayers Rock!

157 V bájné Aldabře se Stevem Lichtagem Režisér STEVE LICHTAG nás zavede na atol Aldabra a podělí se s námi o zážitky z natáčení unikátního podmořského 3D dokumentu.

156 Potápění s L. Lněničkou v mexických senotech S LUBOŠEM LNĚNIČKOU se vydáme potápět do mexických senotů, což jsou zatopené podzemní jeskyně v oblasti Yucatánu!

155 Bojová umění a čínská mentalita s A. Polákovou Podíváme se do nitra 5. největší země světa - do Číny! A do nitra myslíme doopravdy, protože zjistíme, jak Číňané uvažují, jak uzavírají obchody, jak si připíjejí, nebo jak vnímají západní kulturu. To všechno s ANDREOU POLÁKOVOU - ženou, která se učila bojovým uměním v proslulých Wudangských horách.

154 David Švejnoha představuje krásy Gruzie a Arménie S panem DAVIDEM ŠVEJNOHOU se podíváme na 2 kavkazské země - zavítáme do GRUZIE a do ARMÉNIE! Obě nás uchvátí počtem klášterů, moderními městy Tbilisi a Jerevan, pohostinností obyvatel, nebo třeba oblíbeným alkoholickým nápojem "čača"!

153 S M. Foktem na rozmanitém ostrově Reunion Vydáme se na francouzský ostrov REUNION, který leží východně od Madagaskaru. Najdete zde krásnou faunu jako gekony a chameleony, činné sopky, vanilkové farmy, nebo extrémně proměnlivé počasí! Průvodcem nám bude cestovatel a fotograf MICHAEL FOKT!

152 Tomáš Šebek představuje Lékaře bez hranic Nezisková organizace LÉKAŘI BEZ HRANIC posílá lékaře mise do celého světa. O zážitky z Haiti a Afgánistánu se s námi podělí jeden z nich - TOMÁŠ ŠEBEK.

151 S Miloslavem Martanem na Aljašce s panem Miloslavem Martanem z CK Ocean se podíváme do krásné aljašské přírody, na medvědy lovící lososy a taky na slavnou éru Zlaté horečky!

150 Na sopce Stromboli s Lucií Čambálovou Věděli jste, že na cestách po světě můžete obdivovat i sopečné výbuchy a tekoucí lávu? Na takzvané magmatreky se podíváme s cestovatelkou LUCIÍ ČAMBÁLOVOU, konkrétně zavítáme na italskou sopku Stromboli!

149 S Michaelem Foktem v Libanonu - Švýcarsku Vydáme se na blízký Východ do země, která si prošla mnoha proměnami. Od období prosperity, až po občanskou válku. Najdete zde jedno z nejstarších měst světa (Byblos), největší monolit na světě, nebo ohrožené cedrové lesy. Švýcarskem Východu - LIBANONem nás provede MICHAEL FOKT!

148 Skitouring s Janem Palou na Kamčatce o poznávání daleké Kamčatky. Věděli jste, že tato odlehlá část Ruské federece, téměr nepostižená turistickým ruchem je zajímavou lyžařskou destinací. O skitouringu, termálních lázních, zemětřeseních a tamní gastronomii nám více poví JAN PALA!

147 Přírodní národy Afriky s Davidem Švejnohou Vydáme se do Afriky! Nebudeme ale pozorovat zvířata v Safari, ani ležet na pláži. S cestovatelem DAVIDEM ŠVEJNOHOU se vydáme poznávat přírodní národy Afriky, jako jsou Masajové, Samburové, Turkanové, přátelští Hamarové, ozbrojení Mursiové, usměvaví Pygmejové, nebo Nyangatomové. Upozorňujeme, že vzhledem na různé domorodé rituály, není tento díl vhodný pro slabší povahy!!!

146 S Honzou Károu pěšky na Gibraltár 3000 kilometrů! To je vzdálenost mezi českým Nymburkem a jihem Španělska - Gibraltarem. Troufli byste si ujít tuto vzdálenost pěšky? Možná ne, ale náš dnešní host to dokázal! O zážitky z této netradiční cesty se s námi podělí dobrodruh HONZA KÁRA

145 Do Egypta s Jaromírem Benešem Egypt jsme měli v TRAVEL JOURNALu již několikrát. Byli jsme zde jako turisti, jako potapěči a nyní i jako archeologové. Právě pomocí vykopávek můžeme zjistit jak doopravdy egyptská civilizace žila. Průvodcem nám bude cestovatel a historik JAROMÍR BENEŠ!

144 Dechberoucí Gronsko s Petrem Janem Juračkou navštívili jsme už několik NEJ. A dnes přidáme na seznam NEJvětší ostrov naší planety - GRONSKO! Spolu s dobrodruhem a fotografem PETREM JANEM JURAČKOU budeme spát pod polární září, lézt na ledovec, nebo pátrat po původu názvu "Gronsko"!

143 S Karlem Topičem na Machu Picchu vydáme se na nejpopulárnější trek Jižní Ameriky - Inka Trail, který nás zavede až ke středověkému meštu Inků - MACHU PICCHU! Průvodcem nám bude cestovatel KAREL TOPIČ!

142 Trabantem napříč Jižní Amerikou? Proč ne! Nová moderátorská posila TRAVEL JOURNALu - Lucie Radová - si do nového dílu pozvala "bláznivého" cestovatele DANA PŘIBÁNĚ! Ten jezdí po světě výhradně na žlutých trabantech, takže o problémy není rozhodně nouze! Jak je Dan a jeho tým zvládají se dozvíte v aktuálním (a trochu nevšedním) díle! :)

141 ČÍNA - kolébka umění taiji s R. Steigerem Velká, pestrá, různorodá - taková je nejlidnatější země planety - ČÍNA. Kromě jiného je ale i kolébkou umění taiji (tai-chi). O tom jaká je mentalita zdejších lidí, jaké krásy nabízí Peking a Wutangské hory, nebo jaké skvělé jídlo v Čině objevíte, si budeme povídat s ROMANEM STEIGEREM.

140 S Janem Hockem v krásných Tatrách krásnou slovenskou tatranskou přírodu představí JAN HOCEK z INSPIRA TRAVEL

139 S M. Holečkem v žulových katedrálách Patagonie Jeden z nejextrémnějších horolezců MAREK HOLEČEK si vybírá jen ty nejtěžší prvovýstupy na hory (nejen) v Patagonii. Zároveň nám představí i krásy města Buenos Aires, nebo se podělí o zážitek spánku na kolmé stěně několik tisíc metrů nad propastí!

138 Chorvatsko jinak s Michaelem Foktem Poznejte s námi nejoblíbenější českou destinaci jinak! Fotograf a cestovatel MICHAEL FOKT zavede do Chorvatska! Víte, že zde najdeme 2. největší opevnění na světě (po Velké čínské zdi)? Nebo že Chorvatsko vyniká výrobou koralových šperků, specialitami z uhořů, nebo unikátním způsobem získávání soli?

137 S Ivo Brokešem o službě NÁHRADY.CZ Možná se vám už stalo, že Váš let měl zpoždění, nebo byl zrušen. Víte, že při takové události máte nárok na kompenzace? A získat je nemusí být vůbec složité! Pan IVO BROKEŠ nám v TRAVEL JOURNALu představil unikátní službu NÁHRADY.CZ, s kterou máte nárok na odškodnení od leteckých společností! Moderuje nová moderátorská posila - cestovatelka Lucie Radová.

136 S Davidem Uličníkem ve Vietnamu Se zpěvákem a hercem DAVIDEM ULIČNÍKEM se vydáme do krajiny, ke které máme hodně blízko - její lidi nám denně prodávají čerstvé ovoce a zeleninu, nebo levné oblečení... Jaká je ale země, ze které pocházejí - VIETNAM?

135 Rwandské gorily v mlze s Martem Eslemem Vydáme se po stopách Dian Fosseyové - do pralesů africké Rwandy! Nádherné gorily budeme pozorovat s cestovatelem MARTem ESLEMem

134 Kontrasty Maroka očima Zdeňka Spíška Země kontrastú - MAROKO! Zavítáme do cédrových lesů, absolvujeme lyžování na dunách, zajdeme na trhy v Marakéši, nebo zdoláme vrcholy pohoří Atlas! To vše díky povídání ZDEŇKA SPÍŠKA

133 S Michaelem Foktem v ráji na Zemi - Fidži ráj na Zemi - souostroví FIDŽI! Kdysi neslavně známé díky kanibalismu, dnes především díky pohostinnosti domorodců a krásné přírodě! Více vám prozradí pan MICHAEL FOKT!

132 S Ladislavem Novákem v kouzelném Peru pozvali pana Ladislava Nováka, který se do kouzelné peruánské krajiny nevybral jen kvůli turistice, ale taky si chtěl uctit památku česko-slovenské horolezecké expedice, která v roce 1970 pod nejvyšší horou Peru (Huascarán) zahynula. Moderuje Viktor Kuna.

131 Daniel Steidler představuje krásy Itálie Podíváme se do (pro Čechy hodně oblíbeného regionu Evropy) - ITÁLIE! Průvodcem nám bude DANIEL STEIDLER z CK NEV-DAMA

130 Na Mekongu s kanoe a kajakem 2 mladí kluci - Václav Kuna a Petr Synek se s námi podělili o nevšední zážitek z plavby po 5. největší řece světa - Mekongu. A to ne na plachetnici, nebo motorovém člunu, ale kajaku a kanoe!

129 S RNDr. Miroslavem Hrdličkou v Salzburgu O tom, co si v Salzburgu počít, když nevíme kudy kam. Mozartův rodný dům, zámek a zahrady Mirabell, Halstatt, Herbert von Karajan - to vše s profesionálním guidem RNDr. Miroslavem Hrdličkou

128 S Leošem Chládkem o 1. české himalájské expedici Magazín o cestování. Moderuje Viktor Kuna. Více na Dech Hor

127 S Lucií Radovou v Mexiku a Guatemale Zavítáme do oblasti Mezoameriky, do země dávných Aztéků a Mayů - Mexika a Guatemaly. Průvodkyní nám bude bloggerka a cestovatelka LUCIE RADOVÁ

126 S Honzou Trávníčkem (nejen) na Gasherbrumu vydáme se spolu s "kopcolezcem" Honzou Trávníčkem zdolávat štíty pohoří Karákorám, konkrétně Gasherbrum!

125 Nejnáročnější cesty na kole s Janem Kopkou zaměříme na 3 nejnáročnejší bikové extrémy světa. O tom, jak náročné je zdolat australskou poušť, Skalisté hory, nebo zimu v aljašské pustině v sedle horského kola, nám více prozradí pan JAN KOPKA!

124 S Jiřím Koutníkem na malebném Islandu Zavítáme na geologicky nejmladší místo naší planety, na ISLAND. Zemi plnou ledovců, sopek, termálních pramenů nám blíž představí pan JIŘÍ KOUTNÍK.

123 S Andreou Zimovou v pořád exotickém Japonsku Vrátíme se do Japonska! Jak se na tuto pro nás stále exotickou kulturu, dívá žena, která zde 2 roky žila a studovala? To se dozvíte v rozhovoru s ANDREAOU ZIMOVOU.

122 S triatlonistou Filipem Ospalým na Mauriciu S 9-násobným držitelem ocenění "Triatlonista roku" FILIPEM OSPALÝM se vydáme do ráje na Zemi - na malebný ostrov Mauricius, kde spoznáme místní kulturu, gastronomii, možnosti odpočinku i sportových aktivit.

121 S horským vůdcem Viktorem Kořízkem Podíváme se na vrcholky hor očima profesionála! A tím nebude nikdo jiný než horský vůdce a záchranář VIKTOR KOŘÍZEK. Dozvíte se, co se dá zažít v alpských a peruánských horách; co dělat, když se spustí lavina; nebo jak se cvičí pejsek, který zachraňuje lidské životy.

120 Toulky Berlínem s Miroslavem Hrdličkou Hlavní město našeho západního souseda - Berlín. Německou metropoli plnou kontrastů, historie, kultury a nespoutané zábavy nám přiblíží RNDr. Miroslav Hrdlička

119 Holandskem na lodi s Daniëlem Hagenem zjistíme jak trávit dovolenku, pokud nechcete ležet na pláži, ale zažít i trochu dobrodružství. Ideální může být výlet půjčenou lodí napříč celým Holandskem, kde díky nespočetnému množství kanálů můžete docestovat kamkoliv! O těch největších zajímavostech Holandska a o tom jakým způsobem si loď zapůjčit, nám řekne Čechoholanďan a propagátor Holandska - DANIËL HAGEN

118 Mrazivá Antarktida očima Karla Wolfa zavítáme na nejvzdálenejší, nejmrazivější a nikomu nepatřící kontinent - Antarktidu. Cestovatel KAREL WOLF, nám řekne, co obnášela jeho plavba z Jižní Ameriky cez břehy Antarktidy až po Mys Dobré naděje; nebo jak vypadalo jeho setkání s tučňáky a horká koupel na úpatí antarktické sopky!

117 Pánská jízda na Athosu s Michaelem Foktem Vydáme se na jeden ze tří poloostrovů v řecké části Chalkidiki - ATHOS. Na tomto místě se nachází mnišský stát a ženy zde mají vstup přísně zakázán! Pokud jste tedy žena, naši dnešní cestu s MICHAELem FOKTemurčitě oceníte, protože na Athos (v překladu "svatá hora") se nikdy nedostanete :)

116 S Radkem Jarošem za himalájskou korunou Vydáme se na ta nejvyšší místa naší planety. Naším hostem bude totiž horolezec RADEK JAROŠ, který se rozhodl vylézt na všech 14 osmtisícovek, které na světě jsou. K dosažení tohoto cíle mu zbývá pouze jediný vrchol - K2 známá jako Čchokori nebo Mount Godwin-Austen! Pokud se mu to podaří, získá tzv. himalájskou korunu jako vůbec první Čech v historii! Moderuje Viktor Kuna.

115 S Lucií Radovou v nezkrotné Kambodži Podíváme se na jednu ze zastávek na cestě kolem světa, na kterou se vydala cestovatelka a bloggerka Lucie Radová. Tou zastávkou bude KAMBODŽA - země s pohnutou historií, barvitou kuchyní, vrcholným dílem khmerské architektury - chrámem Angkor Vat a spoustou dalších zajímavostí.

114 S Milanem Štouračem v kouzelné Etiopii Když se řekne Etiopie, většina lidí si představí chudou zemi, což je bohužel pravda. Když se ale nebudeme dívat jen na ekonomickou stránku, zistíme, že tato země má hodně co nabídnout. Středověké křesťanské chrámy, krásnou přírodu, nevšední lidi, nebo kořeny rastafariánství. To všechno a mnohem více si představíme s cestovatelem a "dobrodruháčkem" Milanem Štouračem.

113 S Viktorem Kunou ve Fanských horách (Tádžikistán) Vydáme se zdolávat Fanské hory (Fanky), které se nacházejí v západní části pohoří Pamír-Alaj v republice Tádžikistán. Na cestu po přírodních krásách tohoto kraje se vydáme s cestovatelem a zkušeným horolezcem VIKTOREM KUNOU

112 Dobrodružní výprava na Bajkal s Petrem Janem Juračkou Vydáme se na daleký východ k nejstaršímu a nejhlubšímu jazeru světa - ruskému Bajkalu! Co všechno tam (a na cestě tam) zažil cestovatel, fotograf a přírodovědec PETR JAN JURAČKA

111 S Karlem Topičem na plavbě po Whitsundays Velký bariérový útes, konkrétně pohádkové ostrůvky Whitsundays, mezi kterými se budeme plavit na jachtě.

110 Na souostroví Orkneje s Michalem Švecem Vydáme se do oblasti, která byla obydlená již před více než 5500 lety. Na skotské souostroví Orkneje, kde se mísí krev vikingů a piktů a skotská kultura s norskou, nás vezme cestovatel a předseda Skandinvského domu v Praze - Michal Švec.

109 Pepa Středa představuje barevné Thajsko "Země úsměvů" se může pyšnit nejdéle vládnoucím králem světa, krásnými plážemi a exotickými jídly. Průvodcem nám bude fotograf a cestovatel PEPA STŘEDA

108 Jan Hocek průvodcem v New Yorku vypravíme do nejlidnatejšího, nejrušnějšího, ale taky nejbezpečnějšího města Spojených Států Amerických, z kterého se vám zamotá hlava - do velkého jablka - NEW YORKU! Průvodcem nám bude cestovatel, fotograf a spolumajitel CK INSPIRA - pan JAN HOCEK

107 S Balzarovou se potápíme v Egyptě O tom, že země pyramid a faronů, Egypt, je fascinující nejen ze souše, ale i z moře si budeme povídat s profesionální potapěčkou a fotografkou Martinou Balzarovou

106 S Ondřejem Prosickým fotíme kolibříky Říká se, že co je malé, to je hezké. Dnes bude řeč právě o malých a hezkých kolibřících. Víc nám o nich poví náš dnešní host, geolog Ondřej Prosický, který je fotografuje až v dalekém Ekvádoru.

105 Jihoamerická Kolumbie očima René Nekudy Podíváme se do Jižní Ameriky - do země, která nese jméno po objeviteli amerického kontinentu - do Kolumbie! Můžete zde navštívit amazonský deštný prales, koupat se v krásném Karibiku, navštívit kávové plantáže, nebo zdolávat Andské velhory! O tom všem si budeme povídat s René Nekudou

104 S Kamilou Sirotnou v (ne)známé Gruzii V aktuálním díle Travel Journalu se společně vydáme do země, která patří k nejchudším ve svém regionu. O tom, že Gruzie je i přes ekonomické a politické těžkosti, zemí jídla, tance a zpěvu, si budeme povídat s průvodkyní CK Mundo - Kamilou Sirotnou.

103 S Liborem Novotným za krásami Kostariky Navštívíme zemi, která vzhledem ke své geografické poloze, klade překvapivě důraz na vzdělání a demokracii. Čeká nás perla střední Ameriky omývaná Karibikem i Pacifikem. Kostarikou nás provede cestovatel Libor Novotný.

102 S Markem Schauerem na kole po Nizozemí Na kole jsme se s našimi hostmi vydali již do celého světa. Tentokrát zůstaneme v Evropě a to v zemi, která je doslova cyklistickým rájem. Počnouc největším počtem kol na obyvatele, přes absolutní přednost kol v dopravě až do rozsáhlé přírodné roviny protkané cyklostezkami. Po Nizozemí nás dnes povede Marek Schauer, průvodce CK Alpina

101 S Danielem Steindlerem v Chorvatsku Vydáme se do nejpopulárnější dovolenkové destinace Čechů - do Chorvatska. Prozkoumáme severní Istrii, střední Kvarner, jižní Dalmácii, Makarskou riviéru, nebo levandulový ostrov Hvar.

100 Karel Starý představuje ostrov Jamajka ostrov, kterému se přezdívá "Etiopie Karibiku". O krásách a nástrahách Jamajky si budeme povídat s cestovatelem a průvodcem CK Nomád - panem Karlem Starým

99 S Davidem Švejnohou v Bangladéši Věděli jste že v Bangladéši žijí nejšťastnější lidé na Zemi? O tom, že tato východoasijská země vás má čím překvapit si budeme povídat s cestovatelem Davidem Švejnohou.

98 S Doc. MUDr. Rastislavem Maďarem, Ph.D. o nemocech a vakcínách Při dobrodružných výpravách se často obáváme setkání s velkými šelmami, ale smrtelné nebezpečí může být ve skutečnosti okem neviditelné. Jak postupovat, aby jste se ze svých cest vraceli zdraví, o tom si budeme v Travel Journalu povídat s odborním garantem Očkovacích center Avenier, panem Doc. MUDr. Rastislavem Maďarem, Ph.D

97 S Lukášem Košnerem na cestě po Laponsku Vydáme se na území rozprostírající se za polárním kruhem, které obývá národ Sámů. Poslední ryzí exotiku na evropském kontinentu nám představí vedoucí norské sekce Skandinávského domu v Praze - Lukáš Košner.

96 S Emíre Khidayer v severním Súdánu Společně navštívíme zemi, která se moc často v prospektech cestovních kanceláří neobjevuje. Do nitra Afriky, do Súdánu, nás zevede spisovatelka a bývalá diplomatka Emíre Khidayer, která nám představí jeho krásy, lidi i gastronomii.

95 Michael Fokt představuje krásy Guadeloupe Vydáme se do nejvzdálenějšího regionu Evropské Unie! Souostroví Guadeloupe se sice nachází v Karibiku, jedná se ale o zámořský region Francie. Průvodcem po něm nám bude novinář a fotograf Michael Fokt.

94 S Rosinou Kašičkovou ve větrném tunelu V aktuálním díle Travel Journalu vám mírně zvýšíme hladinu adrenalinu! S instruktorkou parašutismu Rosinou Kašičkovou se totiž vydáme do větrného tunelu v pražských Letňanech, který simuluje volný pád a vy tak můžete "létat". Dozvíte se, jak se na větrný tunel připravit, jak samotný let probíhá, nebo jak náročné je ovládat své tělo.

93 S Lenkou Požárovou ochutnáváme Apulii Dnešní Travel Journal bude o jídle, konkrétně o poznávání gastronomie italského regionu Apulie, kam jsme se vydali se "zapálenou kuchařkou" Lenkou Požárovou. Dozvíte se jak se vyrábí domácí těstoviny a mozzarella, ochutnáme Vincotto a další tamní speciality!

92 S Milanem Jeglikem v exotické Indonésii Indonésie je čtvrtý nejlidnatější stát na světě, země sopek, ostrovů a krásné divočiny. Ta je v posledních pár letech stále ve větším ohrožení. O tom jak a proč ji chránit si budeme povídat s potapěčem a ochráncem přírody - Milanem Jeglikem.

91 S Milanem Jánou za krásami Korsiky Čtvrtý největší ostrov ležící v Středozemním moři a zároveň rodiště Napoleona Bonaparte - na francouzskou Korsiku. S cestovatelem Milanem Jánou objevíte zdejší nádhernou přírodu, město stojící na útesu, nebo poněkud divokou faunu!

90 S Hankou Dekojovou v Irsku O krásách a zajímavostech smaragdového ostrova si budeme povídat s cestovatelkou Hankou Dekojovou z cestovní kanceláře Mundo, která se specializuje na poznávací zájezdy po Evropě i ve světě a jejíž hlavní předností je aktivní cestování v "partě kamarádů", výborná znalost destinací a profesionální průvodci. Dozvíme se, jaké jsou v Irsku nejhezčí památky, jak živá je místní atmosféra nebo jak srdeční jsou Irové. Projdeme se podél pobřeží Atlantiku a uvidíme kamenné zídky, nekonečné pastviny a sněhobílé ovečky. Další zajímavé informace o Irsku.

89 S Karlem Topičem v ulicích Sydney O rozmanitosti a krásách největšího města Austrálie - Sydney, si budeme povídat s Karlem Topičem - majitelem CK Australia Puzzle. Dozvíte se, jak početná komunita Čechoslováků zde žije, proč jako jedno z mála měst poskytuje Sydney i kontakt s přírodou, nebo jak pestrá je tamní kuchyně.

88 S Miloslavem Martanem na Kubě Cílem dnešní cesty bude největší ostrov Karibiku - Kuba. kam se vydáme s cestovatelem Miloslavem Martanem. Dozvíte se, že je možné v ulicích Havany potkat škodovku, proč zde existují dvě měny, nebo jak se vyrábějí pravé kubánské doutníky.

87 S Rostislavem Stachem o Aljašce a medvědech vydáme do národního parku Katmai, který leží na území největšího státu USA - Aljašce. Jaké dobrodružství zde můžete zažít, to nám prozradí fotograf Rostislav Stach

86 Na lovu s Richardem Marksem Richard Marks se z každé výpravy vrací s pořádným úlovkem. Jaké to je pracovat jako profesionální lovec?

85 S Alfa Agency v západní Austrálii Do západní části Austrálie nás vezme spisovatel, fotograf, cestovatel a specialista na Austrálii - Vlastimil Tichý z Alfa Agency

84 S Bořivojem Trejbalem v exotické Dubaji Dnes se vydáme do města neomezených možností. Leží uprostřed pouště, oplývá luxusem a na svém kontě má hned několik zápisů v Guinessově knize rekordů. Dubaj nám přišel představit ředitel tuzemské pobočky aerolinek Emirates - Bořivoj Trejbal

83 Autostopem kolem světa s Romanem Vehovským Snili jste někdy o tom, vydat se jen tak s batohem na zádech vstříc dálkám? Kam Vás vlastní nohy ponesou? Takový sen si splnil náš dnešní host - profesionální autostopař a amatérský fotograf Roman Vehovský, kterého poslední cesta po světě trvala 7 let!

82 S Viktorem Kunou o Ladakhu a buddhismu O tom, jak drsný, ale zároveň svobodný život v objetí Himalájí najdete a jak pomáhá obyvatelům buddhismus nám povypráví cestovatel Viktor Kuna

81 S Katarínou Maruškinovou v Sýrii Momentálně hodně diskutovaná Sýrie. Jaká je opravdu země, o které slyšíme každý večer ve zprávách? Na expedici jsme se vydali s expertkou na blízký východ Katarínou Maruškinovou

80 S Terezou Šírovou v Turecku Nejvýchodnější části Evropy a nejzápadnější části Asie - do Turecka. O různých tvářích této země nám přišla povyprávět cestovatelka a bloggerka Tereza Šírová

79 S René Nekudou v Keni O východní Africe, konkrétně do Keni. O tom jak šokující tato země může být nám poví René Nekuda, který se do Keni dostal ještě jako gymnaziální student.

78 Aleš Křenek - FINSKO vycestujte do země tisíce jezer V aktuálním díle Travel Journalu jsme se vydali do země tisíce jezer - do Finska. Cestovatel Aleš Křenek ji navštívil v průběhu letní brigády.

77 Jiří Bošek na kole ve východní Africe Do Afriky jsme se vydali již mnohokrát. Jako dopravní prostředek jsme ale nyní zvolili kolo. Jaké jsou výhody a nevýhody tohto druhu cestování po východní Africe nám prozradí cestovatel a fotograf Jiří Bošek

76 Emíre Khidayer odhaluje kouzlo Ománu Dnešní díl Travel Journalu bude se špetkou exotiky. Vypravíme se totiž na Arabský poloostrov - do Ománu, což je země pro nás ještě stále zastřena rouškou tajemství. Tu poodhalí spisovatelka a bývalá slovenská diplomatka pro blízký východ - Emíre Khidayer, která pronikla na český trh s knihou "Arabský svět - jiná planeta?". Díl plný orientální vůně

75 S Jiřím Vackem na kole v Japonsku a Jižní Koreji V 73. díle jsme se podívali na svatební cestu manželů na kole po Jižní Americe. Nyní nám manžel Moniky - Jiří Vacek prozradí, že líbánky na kole pokračovaly v Japonsku a v Jižní Koreji. Čím je daleký východ okouzlil a jaké zážitky si z něj přinesli?

74 Se Silvestrem Tkáčem stopem z Opavy do Afriky Stopování zná asi každý z nás. Napadlo by vás se pomocí stopování dostat až do západní Afriky? Mezi takové dobrodruhy patří i náš dnešní host - Silvestr Tkáč, který se stopem podíval do Iráku, Íránu, Pákistánu, Mali, Mauritánie a Maroka.

73 S Monikou Vackovou na potulkách Jižní Amerikou Cykloturistika může být rekreační formou trávení dovolené, anebo taky dobrodružné cestování, při kterém si člověk sáhne až na dno svých sil. O cestě napříč Jižní Amerikou, zdolané jenom na kole nám přišla vyprávět paní Monika Vacková

72 S Miroslavem Konvalinou na západě USA Tisíce českých turistů míří každý rok na vysněnou cestu do Ameriky. Většina z nich nemůže na svých cestách vynechat západ USA, který je známý jednak svými krásnými národními parky, čistou přírodou, ale taky velkoměsty jako Las Vegas nebo San Francisco. V dnešním díle Travel Journalu s ředitelem amerického centra při velvyslanectví USA v Praze - Miroslavem Konvalinou, se dozvíte, co by vám nemělo na Vaší cestě uniknout, nebo třeba jak se český turista liší od amerického.

71 S Ondřejem Havelkou stopem po Africe Pěší turistika se u nás těší velké oblibě, ale zvolit si ji jako způsob cestování už příliš obvyklé není. Ondřej Havelka se pěšky vydal napříč celým africkým kontinentem. Je taková výprava vůbec proveditelná? A kolik času zabere?

70 Zimní sezona v Tyrolsku Tentokrát se vydáme k našim rakouským sousedům. Je období zimy a zimních sportů. Se sportovými aktivitami, které je možné provozovat v Salzbrursku a Tyrolsku nás seznámí cestovatel a majitel cestovní kanceláře Inspira - Jan Hocek.

69 S Lenkou Požárovou ochutnáváme Vídeň Tentokrát se vypravíme k našim jižním sousedům a cesta to bude opravdu netradiční. Rakouskou metropoli Vídeň totiž nejen procestujeme, ale taky projíme! Jak má vypadat pravý vídeňský řízek, kam si ve Vídni zajít na opravdu dobrý Sacher dort, nebo co nejvíce letí na proslulých vánočních trzích - to nám prozradí autorka kulinářských cestopisů, zapálených kuchařek a velká milovnice Vídně - Lenka Požárová

68 S Danou Jakoubkovou o outdoorovém cestování Pro většinu cestovatelů je důležitý cíl jejich cesty. Náš dnešní host má ale zážitek už z cesty samotné. Řeč bude totiž o aktivním pohybu ve volné krajině - outdoorovém cestování. Více vám o něm prozradí cestovatelka a šéfredaktorka časopisu Outdoor Guide - Dana Jakoubková.

67 S Miloslavem Martanem na západě USA Činné i vyhaslé sopky, skalné útvary, rozlehlé národní parky, pouště i ledovce - to vše objevíte, pokud se vydáte na cestu po západě Spojených států amerických. Fotograf a cestovatel Miloslav Martan - se na tuto cestu nejen vydal, ale po západě USA provází české turisty pravidelně.

66 S Lenkou Klicperovou o Africe očima žen Všichni známe malebné obrázky krásné africké přírody. Jak se ale žije těm, které dávají tomuto kontinentu život? O Africe očima žen, o jejich radostech, touhách, ale i velké bolesti se s námi podělila cestovatelka, šéfredaktroka časopisu "Lidé a Země" a zakladatelka občanského združení Femisphera - Lenka Klicperová. V prví polovině této epizody pořadu Travel Journal se podíváme na problematiku znásilňování žen ve válečné zóně ve východním Kongu, v druhé zase na fenomén ženské obřízky v oblasti Keni.

65 Egypt Cestovatelka Katarína Maruškinová si zamilovala Orient. Představí vám svou oblíbenou destinaci Egypt a s ní i (ne)obyčejný život v této zemi plné kontrastů.

64 Se Slávkou Chrpovou na Kapverdách Šéfredaktorka časopisu Cykloturistika prozradí něco o vlastním projektu - Ostrovní ženská cykloturistika - a o životě a cestování po Kapverdských ostrovech. Tanec FUNANA 20:44

63 S Rudolfem Krautschneiderem na moři Nejznámější český mořeplavec, Rudolf Krautschneider. Kromě zážitků z plaveb Vás čeká i trocha jeho životní filosofie.

62 O pobytech v zahraničí V první části tohoto vydání se spolu se zástupkyní cestovní agentury Alfa Agency, Bárou Sedláčkovou, zaměříme na problematiku dlouhodobých studijních pobytů v zharaničí. V druhé části pořadu pak moderátorka Jana Marečková přivítá mladou studentku, která studium v zahraničí, konkrétně v Kanadě, zažila na vlastní kůži.

61 Portugalsko podle Michaely Beladové Spolu s Michaelou Beladovou a moderátorkou Evou Kvasničkovou se vydáme do Portugalska. Nahlédneme na něj očima mladé ženy, která místní kulturu poznávala, mimo jiné, skrze práci v místním baru. Jak rychle si Vás Portugalci pustí k tělu, jací jsou řidiči a co zajímavého v této zemi, sousedící se Španělskem, můžete ochutnat.

60 Mezi africkými zvířaty s Michaelem Foktem Cestovatel a fotograf Michael Fokt se dělí o své zážitky ze setkávání s africkými zvířaty téměř tváří v tvář. Dozvíte se jaké to je, když v noci pozorujete skupinku nosorožců nebo když se přímo proti Vám rozeběhne slon.

59 Jan Hocek o Vancouveru Krátká návštěva přístavního města Vancouver. Průvodcem je majitel cestovní kanceláře Inspira, Jan Hocek.

58 Lesotho očima Jana Šťovíčka Africké Švýcarsko, i tak se někdy přezdívá dřívějšímu Basutsku, dnešnímu Království Lesotho. Cestovatel, průvodce a záchranář Honzu Štovíček už byl v Lesothu víckrát. Dozvíte se mimo jiné, že v zemi, kde neexistuje místo, které by bylo pod 1000 metrů nad mořem, mohli účastníci expedice přijít i o život při "zásahu" místní policie. Bude toho ale mnohem více.

57 Galapágy podle Karla Topiče Majitel cestovní kanceláře Viva Travel, Karel Topič. Dozvíte se mimo jiné to, jaké je být lachtanům na metr blízko.

56 Panoramaticky s Pepou Středou Hostem je fotograf panoramatických fotografíí Pepa Středa. Ne snad, že bychom mu takto familiérně říkali my. Ve fotografickém světě je totiž známý přesně pod tímto, hovorově znějícím, jménem. Velmi často ho prý snaživí redaktoři přejmenovávají na Josefa a tak bychom se neradi dopustili stejného omylu. V tomto vydání obletíme téměř celou zeměkouli a můžeme Vám slíbit, že fotografie uvidíte opravdu krásné.

55 S Pavlem Čížem na lodi Tentokrát se vydáme se brázdit mořské vlny na obrovských lodích, na něž se můžete dostat i díky cestovní kanceláři našeho hosta, Pavla Číže. Zapomeňte na mořskou nemoc a sledujte nás i tentokrát.

54 Ischia očima Josefa Sklenáře Zde se vydáme na italský ostrov v Nepoalském zálivu, Ischii. Podělit se s námi o zkušenosti s tímto ostrovem tentokrát přišel do studia majitel cestovní kanceláře Osvěta Hořovice, pan Josef Sklenář.

53 Kuba podle Miloše Chlápka Barevná a plná vůní, taková charakteristika by se podle hosta Miloše Chlápka dala použít pro největší ostrovní stát v Karibiku, který především proslul svými doutníky a rumem, na které také samozřejmě přijde řeč. Podíváme se ale i pod vodu nebo na místní vozový park.

52 Venezuela očima Davida Švejnohy Zavedeme Vás do velmi nebezpečné, ale krásné země. Jihoamerická Venezuela totiž upoutala cestovatele Davida Švejnohu, který se tam spolu s rodiči a dvěma přáteli vydal objevovat nejen krásu stolových hor, ale možná i půvab žen na plážích. Venezuela je totiž mimo jiné druhá na světě v počtu Miss Universe. Kromě toho Vás ale čeká také vtipná historka o pilotovi, který si při letu je schopen číst noviny a samozřejmě spousta zajímavých fotografií.

51 Dolomity ve fotkách Daniela Řeřichy Opravdu krásné fotografie nám tentokrát do studia přinesl Daniel Řeřicha, který se po mnoha výpravách do Vysokých Tater rozhodl svůj záměr přesměrovat na jeden z horských italských masivů, Dolomity. Nechte na sebe dýchnout překrásnou atmosféru zelených plání nebo vrcholků hor, zalitých rudým světlem červánků v dalším vydání našeho pořadu.

50 V oblacích s Rosinou Kašičkovou Světem létání a parašutismu nás provede pilotka, instruktorka seskoků z letadla, Ing. Rosina Kašičková. Přijměte naše pozvání do překrásného světa oblak a obrovských výšek.

49 Nový Zéland očima Magdalény Krejčové Vezmeme Vás do ráje na Zemi. Nový Zéland nám v tomto vydání představí Magdaléna Krejčová, která na ostrově žije i pracuje. Kromě povídání o ostrově samotném se Magdaléna dostane i k tématu klidnějšího a hodnotnějšího života ve společnosti rodiny, se kterou ostrované svůj čas tráví nejraději.

48 Antarktida očima Hynka Adámka S naším hostem, Hynkem Adámkem z National Geographic, se totiž podíváme až na dalekou Antarktidu. Dozvíte se podrobnosti o budování české základny a čekají na Vás také záběry roztomilých tučňáků a lachtanů.

47 Nový Zéland očima Jana Hoceka Na ostrov, který obývají domorodí Maurové nás zavede jednatel cestovní kanceláře INSPIRA, Jan Hocek.

46 Indie očima Richarda Klíčníka Vydejte se s námi hned do několika indických měst. Náš host tam nebyl poprvé a určitě ne naposledy. Jeho vyprávění je neuvěřitelně poutavé a jedna historka mluví za všechny: Když totiž Richard stál ve frontě na lístky na vlak, neustále ho Indové předbíhali. Když Ind vidí bělocha, dovolí si téměř cokoli, protože ví, že "běloch je měkej". Indové jsou podle Richarda něco jako děti, neustále zkouší, co si můžou dovolit. Richard prekérní situaci ve frontě na lístky vyřešil tím, že oprsklého Inda prostě popadl a z fronty ho "vyndal". To také doporučuje všem našim divákům, kteří by se snad do Indie chystali. Doporučujeme si také všimnout stylového indického oblečení moderátorky.

45 Petr Hošťálek - Na motorce z Českých Budějovic do Pekingu ... a zase zpět.

44 Martin Procházka - Žraloci zblízka Nenechte si ujít neuvěřitelně zajímavé povídání o fotografování velkých mořských predátorů. Mimo mnohé jiné zajímavosti se dozvíte třeba i to, že více lidí ročně zemře na probodnutí se tužkou, než na útok žraloka. Hostem bude tentokrát opravdový mistr ve fotografování žraloků, delfínů i dalších mořských tvorů, Martin Procházka

43 Michael Fokt - Řecko Podívejte se na některé z řeckých ostrovů s Michaelem Foktem.

42 Ondřej Prosický - Falklandy Vydejte se s námi na daleké Falklandy za roztomilými tučňáky a nahlédněte do jejich života. Fotograf a cestovatel Ondřej Prosický nejen o nich, ale i o dalších zvířatech, která s nadšením fotografuje, dokáže neuvěřitelně poutavě povídat.

41 Hana Růžičková - Švýcarsko Hostem je Hanka Růžičková, která nás pozve do malebných švýcarských vesniček.

40 Katrin Taillefer - Izrael Spisovatelka Katrin Taillefer je autorkou hned tří vydání knihy Evangelium. Až po sepsání těchto děl se rozhodla, že vyrazí do Izraele, metropole několika náboženství, kterou původně znala jen z knih.

39 Milan Jeglík - Indonésie Do čtvrté nejlidnatější země světa nás zavede Milan Jeglík. Můžete se těšit mimo jiné i na skutečně vzácné záběry varanů, podmořského světa nebo činných sopek.

38 Japonsko očima Jana Rybáře /Natočeno před pohromou v Japonsku/ Také jste si mysleli, že Gejša má něco společného s prostitutkou? Že ani náhodou nám mezi mnoha jinými zajímavostmi vysvětlil náš host Jan Rybář. Dostali jsme se k překrásným japonským zahradám, opravdu dobrému Sushi nebo japonské zdvořilosti a pohostinnosti. Moderuje, po gejšsku oblečená, Jana Marečková.

37 Jan Šťovíček - Jihoafrická republika, Jižní Afrika (JAR) další epizodě cestovatelského pořadu Travel Journal se od cestovatele Honzy Šťovíčka mimo jiné dozvíte, jak lze za pomoci sušeného masa vyhrát válku.

36 Lenka Civade - Francie - Provence Tentokrát se hostem pořadu Travel Journal stala paní Lenka Civade a provede nás francouzskou Provence. Řeč bude o jídle, o Provencalské nepřístupné nátuře a přírodě, která učarovala tehdy svobodné paní Horňákové natolik, že se z ní stala paní Civade

35 Pavel Svoboda - Island Nejen polární záře, ale také koupání v geotermálních bazénech nebo fascinující erupce sopky. Tato všechna lákadla Vás možná po shlednutí nového vydání pořadu Travel Journal zavedou na překrásný Island.

34 Jaroslav Ferianc - Namibie západním pobřeží Afriky Namibie západním pobřeží Afriky fotografie Julo Nagy

33 Martin Linhart - Aconcagua - Argentina - Jižní Amerika
32 Eugen Takacs - Eritrei, Vietnam, Nim Bihn
31 Tomáš Kratochvíl - Maroko více na webu Tomáše Kratochvíla
30 Alena Žákovská - Nová Guinea, Brazílie, Amazonie ze Sdružení HORIZONT Blansko
29 Topi Pigula - INDIE šefredaktor časopisu Travelfocus
28 Jan Veber - Dunajská Delta Delta Dunaje je evropská největší a nejzachovalejší říční delta. Delta se rozkládá na 3 446 km² území, kde se Dunaj vlévá do Černého moře.
27 Viktor Kuna - Kavkaz Kavkaz (Elbrus, Bezengi) více na webuDech Hor
26 Mgr. Michal Jirouš - Brazílie Pantanal, nejkrásnější bažina světa, Brazílie, více na webu PhotoNature
25 Maria Michalaki, Karel Vágner - Kréta více na Maria Michalaki
24 Vlastimil Tichý - Austrálie více na Alfa Agency
23 Jana Chládková (zpěvačka, moderátorka)
22 Ing. Miroslav Jakeš (polární průvodce Arktida) Miroslav Jakeš je prvním Čechem, který došel na severní pól. Stalo se tak 10. května 1993. Má za sebou pestrou turistickou, horolezeckou a cestovatelskou minulost. Legendární je jeho osamělý sestup z Aconcagui, odkud se plazil kvůli zraněné noze. Do zlatého fondu českých dobrodružství patří také přechod Grónska ve třech lidech včetně Miroslava Jakeše bez povolení, navigačních přístrojů a dostatečného vybavení.
21 Aleš Stupka Nepál - o zajímavostech nejenom z treku kolem Annapuren. S fotografiemi z treku na horu Gokyo v Sagarmatha parku, z Boudhanathu a ulic v Káthmándú.
20 Daniel Polman šefredaktor časopisu Lidé a hory
19 Slávek Boura
18 Ondřej Kotas - Aljaška, Grónsko, Špicberky více na Cesty na sever
17 Petr Fider (skupina Verona)
16 Irena Páleníčková - Šrí Lanka
15 Jana Patková - Černá Hora
14 Zdeněk "STYLE" Hrubý člen formace Gloria
13 Petr Bambousek (Belize) více na SulaSula
12 Dorota Nvotová - Nepál a Indie
11 Markéta Večeřová (Studium a au-pair v USA) Jak se žije a pracuje českým studentům v zámoří.
10 Jana Patkova (Turecko)
9 Libor Novotný (Indonésie) Indonésie, ostrov Sulawesi (někteří si jej ze školy pamatují jako Celebes), země Torajů, Tanah Toraja.Více na webu Libora Novotného
8 Markéta Večeřová (Španělsko)
7 Ing. Klára Badinková (Slovensko)
6 Topi Pigula - Yucatán na vlastní kůži (Mexiko)
5 Paris Vlachopoulos (Řecko)
4 Friherre Rickard G Fleetwood (Švédsko)
3 Petr Slavík
2 Tomio Okamura
1 Karla Svobodová (Malta)
x Mnohadílný seriál v HD rozlišení, vyprávění se zajímavými hosty o cestách po celém světě. Od televize HD+ Aktuálně vidíte poslední díl, starší díly se spouští po dokončení pořadu. Moderují krásné slečny Eva Kvasničková, Jana Marečková, Lucie Radová a Viktor Kuna.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.