xVybraná videa
text k videu
Sladidla
Při nákupu v samoobsluze si domů přineseme nejméně 50 různých éček. Co si pod tím máme představit? Písmenem E jsou označeny rozličné potravinářské přísady -- například barviva, sladidla, ochucovadla, konzervanty či emulgátory. Používají se proto, aby potraviny vydržely déle, vypadaly lépe a čerstvěji a přitahovaly nás svým zabarvením a výraznou chutí. Jsou tyto ingredience neškodné, nebo ohrožují naše zdraví? V tajemném světě takzvaných éček bude naším průvodcem britský novinář Stefan Gates. Jeho pátrání je napínavé, ale především je okořeněné pověstným ostrovním smyslem pro humor.
x Skutečné následky používání umělých sladidel jako je například Aspartam. V 80. letech 20. století byl vedení firmy produkující tyto zdraví nebezpečná sladidla také Donald Rumsfeld. Firmu později převzala neméně "kvalitní" firma Monsanto. Ne každý si uvědomuje, kolik nepřirozených chemických látek přijímá každý den v potravinách. Více se dozvíte také na Sweet Remedy. Dávejte si pozor na nápoje, potraviny, žvýkačky s tímto umělým sladidlem a pokud možno se mu vyhněte..

Film about Village Hub; A promising project by Willie Smits and the Masarang Foundation. An easy to copy but patented sugar palm factory Smits has developed, demonstrates how community capacity-building and community empowerment can promote economic development while conserving the natural environment. Film by Raymond Hartman and Bureau Beeldtaal Filmmakers. Voice talent Roger Thurman and Dutch recording studio Bob Kommers kindly contributed.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.