xVybraná videa
text k videu
Emocionální svět hospodářských zvířat je vynikající dokument pro diváky všech věkových kategorií, který odkrývá emocionální i kognitivní stránku zvířat, která jsou nejčastěji vnímána jen jako součást lidské potravy.

Jeffrey Masson, autor bestsellerů Když sloni pláčou a Psi v lásce nikdy nelžou, provádí diváky po své osobní výpravou, kterou podnikl během psaní své poslední knihy Prase, které zpívalo na měsíc (v originále The Pig Who Sang to The Moon - do češtiny zatím nebyla přeložena).

Jeho výprava do nitra vnímavého a emocionálního života hospodářských zvířat ho přivádí do zvířecích azylů po celé zemi, kde poslouchá příběhy ošetřovatelů i zvířat samotných. V dokumentu také zazní výpovědi řady odborníků na chování zvířat, kteří nabízí vědecký pohled na tyto opomíjené tvory.
x Myš s uchem na zádech, zeleně světélkující králík, mléko, z kterého lze dělat vlákno, zvířata bez srsti, kuřata bez peří s rychlým metabolismem, prasata co vyrostou za polovinu doby, hovězí skot s kulturistickou postavou... to už nejsou obyčejná zvířata, ... Myslíte, že jde stále o přirozené šlechtění zvířat? Nejsou náhodou genetické manipulace zvířat nebezpečné? Jste si zcela jisti, že žádné jejich uměle stimulované vlastnosti se nepřenesou v potravinách na člověka? Podívejte se na dokument televize Channel 4 o genetickém inženýrství.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.