xVybraná videa
text k videu
Středem zájmu je na malá vesnice na východ od St. Louis známá jako Sauget. Před lety byla tato maličká oblast zakoupena firmou Monsanto, která si zde postavila továrnu. Pro ty, kdo stále neznají firmu Monsanto, dodejme, že byla jedním z předních chemických výrobců dvacátého století a byla zodpovědná za výrobu chemických látek, jako je DDT, což je známý karcinogenní insekticid.

Dále Agent Orange, silný dioxin, chemická látka používaná jako defoliant ve válce ve Vietnamu. Až do dnes ve Vietnamu vidíme hrozné genetické mutace, rakovinu kůže s přímými příčinami od Agent Orange.

Také růstové hormony pro domácí skot, které se Monsanto neustále snaží držet pod pokličkou. A to vzhledem ke skutečnosti, že z toho jsou krávy nemocné, a tak jejich bakterie a antibiotika přecházejí přímo do mléka. V důsledku toho byl BGH (růstový hormon pro skot) zakázán v Evropě a v Kanadě.

Dnes je Monsanto biotechnologická společnost, která je známá pro svůj genetický výzkum a patentování různých odrůd osiva, které mají zmodifikované proteiny s cílem, aby byly rostliny odolné vůči Roundupu, selektivnímu pesticidu na plevele, jeden z nejprodávanějších výrobků firmy Monsanto.

Firma Solutia je v současné době chemická divize firmy Monsanto. Stala se dceřinnou společností před lety, kdy se název Monsanto stal příliš zprofanovaným. Monsanto a Solutia získali řadu negativní veřejné publicity a musíme klást otázku, proč? Také se zeptejme, co dobrého firma Monsanto vlastně udělala pro tento svět? Existují dvě toxické skládky v Sauget známé jako "Superfund" místa, v nichž mají fimy Monsanto a Solutia prsty.

Při natáčení dokumentu ve firmě Solutia byl celý filmový štáb málem zatčen a byl nucen se identifikovat pro umístění do seznamu potenciálních teroristů FBI. Je důležité si položit otázku, čeho přesně se Monsanto a Solutia bojí. Tento film je jen stručný úvod do zvěrstva vyskytující se v rukou Monsanto. Nejen v okolí St Louis, a i ve světě.
x Tento film je jen stručný úvod do zvěrstva vyskytující se v rukou vykutálené firmy Monsanto.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.