xVybraná videa
text k videu
Naše pokorné vyjádření
Myšlenky zde vyjádřené, jsou názory autorů, kteří naléhavě a s pokorou žádají všechny diváky, aby hledali své vlastní porozumění pravdě. Navštivte AwakeningAsOne.com a v sekci s názvem "The Signs" najdete odkazy na zdroje pro tento dokument. Nadešel čas.. Naše Evoluce začala.. Lidstvo.. a Země.

Od nepaměti společně plujeme vesmírem a spirálovým pohybem putujeme po svých neoddělitelných cestách růstu a rozvoje. A nyní, jak se blížíme k dovršení dalšího velkého cyklu a změny Věku, jak se "Zrychlování" zintenzivňuje, a všechno to, co jsme dříve znali, začíná být zpochybňováno, lidstvo vstupuje do okamžiku "Zjevení".

Žijeme v čase obrovské změny, kde lidské "pravdy" se mění s narůstající rychlostí tím, jak dnešní pokročilejší technologie a vědomí odhalují nové "pravdy" zítřka. A stejně jako pohled těch, kteří přišli na svět před 50 nebo 100 lety, se musel změnit, aby umožnil naši současnou verzi reality, stejně tak budeme i my vyzváni k rozšíření našeho pohledu na to, "co je možné", abychom tak umožnili nesmírné změny, které přijdou se Změnou Věku a zrozením nového světa.

Naším záměrem v této prezentaci není, říkat vám, "jak se věci mají", neboť my, jako neosvícené bytosti, nejsme schopny poznat Pravdy, ležící za naším omezeným dualistickým uvažováním. A tak vědomi si svých omezení, naším záměrem je, zde pouze představit některé vhledy, díky nimž by se lidský pohled mohl rozšířit a vytvořit tak prostor pro nové možnosti toho, co by MOHLO být.

Neboť v tomto čase velkých změn, "vědět" cokoli, znamená blokovat možnost dalšího poznání. Stejně jako do plného poháru nelze už nalít více vína, stejně tak lpění na našem omezeném chápání Pravdy, Duchovna a Služby nám zabrání zahlédnout světlo úsvitu nového světa, který je v této chvíli mimo naše chápání.

Stanoviska, která zde předkládáme, nejsou náhodně vymyšlená, nýbrž byla pečlivě shromážděna důkladným výzkumem, reflexí prastarých gnostických a taoistických textů, a také analýzou aktuálního dění a zřejmých trendů na naší globální scéně. Dříve jsme řekli, že "Nadešel čas.." a že "Revoluce začala.." A nyní, s odstupem času a ochotou učit se, stojíme ve světle svého rozšířeného vědomí, abychom uviděli, že Země od lidstva nevyžaduje Revoluci, ale že spíše laskavě naléhá a podněcuje naši Evoluci.

Evoluci, která čeká na všechny ty, kteří jsou ochotni s pokorou se sklonit a 'odevzdat' to, co vědí. Neboť pouze 'odevzdáním' se člověk může stát 'otevřeným jako dítě' a přijímat Milost Zjevení proměňujícího se světa. Nebezpečí Duality Jedno takové odhalení se nám může odkrýt, přemýšlíme-li o záludných nástrahách duality, které převládají v celosvětově se šířících populárních duchovních hnutích, stejně jako v tradičních náboženských institucích.

Jediným cílem veškerého lidského života je Vzestup, dosažení osvobození od hmoty, od nevědomosti a utrpení, z neustálého koloběhu zrození a smrti. Přesto se dnes většina lidí osvobození vyhýbá, neboť je připoutána k 'iluzi oddělenosti', která se zde na Zemi jako paradigma pevně zakořenila. V každém okamžiku, se nám tato iluze promítá ve formě různých dvojic protikladů, které se zároveň jeví jako oddělené jeden od druhého, jako: 'dobro' a 'zlo', 'správně' a 'špatně', 'přítel' a 'nepřítel'.

Nicméně pokaždé, když se oddáme této iluzi duality tím, že zvolíme jeden z těchto protikladů na úkor druhého, přispějeme tak k posílení a zachování světa oddělenosti, do něhož jsme se narodili. A dokud budeme pokračovat v živení této dualistické existence, nebudeme schopni ji přesáhnout a transcendovat. Neboť v tomto světě duality skutečnost, že 'Energie následuje myšlenku', zajišťuje, že "dobro" a "zlo" se navzájem udržují naživu.

Děje se tak, neboť pokaždé, když volíme strany nějakého sporu, jeden aspekt je posílen naší náklonností, zatímco druhý je posílen naším odporem. Proto jakákoli volba jedné ze stran - což se neosvícenému vnímání může jevit jako podpora pouze jednoho z aspektů problému, ve skutečnosti slouží k posílení obou. A tak můžeme vidět velmi reálné převládající nebezpečí v dnešním rostoucím duchovním hnutí a tradičních náboženstvích, kde mnoho lidí se s dobrým úmyslem zaměřuje na konání 'dobra' ve světě a službu druhým.

Avšak mnozí se v takovém jednání odvolávají na EGOistické vnímání konání 'dobra', kdy druzí jsou zároveň vnímáni jako pachatelé 'zla', což podporuje dualistickou iluzi a nepřímo vyvolává zlo. To je důvod, proč Buddha své žáky učil kráčet po Střední Cestě, uprostřed mezi všemi protiklady, a také proč zasvěcenec Pavel v Novém Zákoně pravil: "Pokaždé, když se snažím konat dobro, skončím nakonec pácháním zla."

Služba druhým může být dualistickou pastí pro omezenou lidskou mysl. Je to jedna z nejobtížněji prohlédnutelných nástrah, protože se tváří tak rozumně láskyplně a nesobecky. Avšak Božství neslouží druhým tak velmi osobním způsobem, jak se lidstvo domnívá. Božství, jakmile je kontaktováno, vyzařuje do všech stran, všemi směry, a žehná VŠEM stejně, neboť VŠICHNI jsou Jedním.

A zde můžeme porozumět, že skutečná, účinná a užitečná, duchovní služba je přirozeným proudem Lásky a Moudrosti z božsky naladěného srdce a mysli. Není to něco, co může být naplánováno či dosaženo Osobní Vůlí, je to spíše jakýsi Stav Milosti, kdy VŠE je vnímáno jako mající svůj smysl a místo, a za nějž můžeme být vděčni a milující. A tak tímto poznáním, že VŠECHNO ve světě vnímané, ať už jako 'dobro' či 'zlo', stejně slouží Božství, poskytnutím příležitosti k hledání a nalezení Pravdy, můžeme poznat, že všichni jsme ve skutečnosti Jedním.

A je to právě tato sjednocená vize existence, k čemu nabádal bodhisattva Issa své žáky, aby hledali, když pravil: "A až tvé oko bude jediné, celé tvé tělo zaplaví světlo." Hledej.. A nalezneš.. Na celém světě existují různé skupiny a guruové v rámci rostoucího duchovního hnutí, kteří dosvědčují, že v tomto čase velkých změn "vše, co potřebujeme konat, je láska". Je to sice pravda, avšak problém nastává, je-li tato zpráva doručena členům společnosti, jejíž chápání lásky je neosvícené a tedy dualistické, egoistické a tak často sentimentální.

V dnešním světě je mnoho, dobrými úmysly vedených, jednotlivců a organizací, kde lidé sedí ve snaze vysílat do světa milující myšlenky a energie s cílem pozvednout lidstvo, chránit je před újmou, skoncovat s válkami, aby se mohla rozeznít éra 'míru na Zemi', a dokonce tak činí i ve snaze zabránit nastávajícím nezbytným geologickým změnám. Ale ve skutečnosti, lidská láska nikdy svět neosvobodila, a ani by nemohla, neboť pouze Boží Láska je schopna osvobodit.

Drtivá většina New Age a tzv. duchovních učení, channelingů a meditací vyzývá lidi, aby užívali svou Osobní Vůli k uskutečnění změn ve svém nitru a pro sebe, a někdy i pro svět. Jejich důraz je kladen na osobní transformaci, jako ve známém: "Vytvoř si svou vlastní realitu." Ale pobízením lidí, aby se soustředili na sebe a na svět a užívali svou Osobní Vůli k podpoře toho, co se jim líbí, a změně toho, co se jim nelíbí, tyto skupiny a učitelé ve skutečnosti pouze slouží k živení iluze duality.

Ve skutečnosti se vlastně tito duchovní učitelé a takzvaní mistři podílejí na něčem ještě škodlivějším než ti, kdo nic netuší. Jelikož podněcováním lidí k tomu, aby se hromadně polarizovali směrem k 'míru, dobru, světlu a lásce', tyto dobře míněné, avšak zavádějící, skupiny vlastně synergeticky podporují a posilují násilí, zlo, temnotu a nenávist na opačném konci spektra v globálním měřítku, a tím nevědomky prohlubují již tak chaotický a zoufalý stav této planety.

Tak můžeme vidět, jak pověstná "cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ", když tito jednotlivci s dobrými úmysly svádějí davy z cesty, a tím pro sebe vytváří další karmu, a podněcují další, kteří jsou k nim přitahováni, aby činili totéž. Takové skupiny ještě více rozhoupávají kyvadlo polarizované iluze, které se tak ještě dramatičtěji kýve ze strany na stranu a vytváří tak víc a víc dualistické moci, setrvačnosti a napětí ve světě.

To vše ve skutečnosti žene naši planetu ještě rychleji vstříc kataklyzmatickým událostem, které vzniknou následkem toho, že lidé na celém světě se budou řadit na stranu povstávajících sil "světla" a "temnoty", připraveni usilovat, zápasit, nebo dokonce bojovat za to, aby ostatní žili podle toho, co oni sami věří, že je správné. Byli jsme varováni, že v této době velkých změn, "mnoho falešných proroků povstane a svedou mnohé".

A tak, s ohledem na obrovské zmatení pocházející z nitra duchovních a New Age hnutí a jejich vůdců, bychom chtěli říct, že dříve, než se člověk zaměří ven, mimo sebe, a začne hledat směr, kterým se v tomto čase změn vydat, měl by se s laskavým doporučením nejprve obrátit dovnitř, do svého nitra, aby právě tam hledal a nalezl pravdy, které ho ochrání před tím, aby byl snadno sveden na zcestí.

Neboť pro každičkou formu života je tu Jediná Mise, jediný cíl a poslání. A tím je Hledat Pravdu, a tak být Svobodný. Tedy skrze pokorné a nezištné hledání pravdy může člověk otevřít své srdce Jedinému Životu ve VŠEM, a osvobodit se tak od iluze oddělenosti, a spolu s tím od připoutanosti ega k posuzování vnímaného jako to "správné" a "špatné" ve světě.

Uvolněn z těchto pout je člověk osvobozen od své touhy změnit svět podle své Osobní Vůle, neboť vidí, že všechno je dokonalé tak, jak to je, jak je to vyjádřeno ve slovech taoistického Mudrce Lao Tsu, který řekl: "Svět je posvátný. Nemůže být nijak vylepšen." A tak s tímto porozuměním se člověk učí vzdát se 'své vůle', učí se odevzdat svou osobní vůli 'Vůli Tvé' - tedy Vůli Boží.

A s obezřetným soustředěním na tento záměr započne iniciace člověka ke skutečné duchovnosti a on se tak stává příjemcem a současně služebníkem osvobozující Pravdy. Vždyť právě naše sobectví, a naše neuvědomělé používání Svobodné Vůle, nás lidstvo jako celek přivedlo do nynějšího stavu naší existence. Proto snad pouze obrácením o 180 stupňů, obětavostí a nezištností, skrze naprosté a úplné odevzdání sebe a své Osobní Vůle, Boží Vůli Taa, můžeme umožnit silám skutečné Změny a Spásy, aby naším prostřednictvím působily a zcela nás osvobodily od bezbožné iluze tohoto světa.

A zde je třeba vzít v úvahu, že jednou z největších překážek - - ne-li TOU překážkou největší - která stojí v cestě skutečnému duchovnímu rozvoji a poznání, je absence pokory, a upřímného přiznání skutečnosti, jak velmi málo opravdu ví oddělené já o Vyšším Životě, jeho smyslu a záměru a o nevyhnutelném důsledku, k němuž spěje konec tohoto významného světového cyklu.

Pamatujme také, že jakékoli myšlenky typu 'Já jsem učitel', nebo 'Já mohu léčit druhé', nebo 'Já znám cestu domů, a proto mohu vést ostatní', ve skutečnosti brání Božskému Duchu, aby skrze nás mohl působit. Protože "já" není Boží Duch, je to přinejlepším pouze dočasný prostředek, nástroj Jediného Života, stejně tak jako všechny oddělené subjekty. My tedy nanejvýš můžeme druhým pouze nabídnout velmi zkreslenou verzi pravdy.

A proto také bylo řečeno, že všichni, kteří se chtějí navrátit k Pravdě a zakusit tak znovu prvotní Svobodu, musí znovu být jako děti, pokorní a prostí jakéhokoli sebepojetí, neboť pouze ve stavu dětské otevřenosti můžeme být naplněni živoucím světlem Pravdy. A protože prázdný pohár neobsahuje vůbec nic, nemůže ani tvrdit, že cokoli ví nebo zná, neboť veškeré skutečné vědění pochází od Božství.

Umožníme-li tedy světlu Pravdy vstoupit a naplnit náš prázdný pohár, staneme se tak vědomi si Boží Vůle. A tím, že Hledající nabídne svou účast na manifestaci Božího Plánu pro tyto významné chvíle na Zemi a jeho vědomí zaznamená tuto vědomou volbu, zasvěcená služba Plánu se tak stává přirozenou a spontánní. Toto je začátek jeho Svobody, a člověk hledající pravdu je poté zasvěcen do mystérií života a je mu postupně dána větší duchovní zodpovědnost.

Přijímáním a poté nabízením a sdílením toho, co bylo přijato, se člověk stává pokorným služebníkem CELKU, a kráčí kupředu nikoli úsilím osobní vůle, ale Prozřetelností Boží Milosti. Čas Prosévání Mnohým, kteří vnímají nynější "Zrychlování" na Zemi, je stále zřetelnější, že v těchto dnech vznikají ve vzájemném protikladu dvě světové perspektivy.

A toto nevyhnutelné rozdělení, k němuž vždy v cyklu lidské evoluce docházelo a bude docházet, bylo proroky nazváno "Čas Velké Rozluky", nebo "Čas Prosévání". Tento "Čas Prosévání" zahrnuje nejenom rozdělení duší, ale i veškerého života a energie na Zemi do dvou vibračních polí. A všem, kdo se nyní probouzejí do této reality, se v této chvíli stává zcela zřejmé, že lidstvo se bude muset velmi brzy jasně rozhodnout, kterou cestou se chce dál vydat.

Došli jsme dnes na rozcestí, k okamžiku zúčtování, a volba, kterou lidstvo musí učinit, zní: "Budeme nadále žít poháněni egem a velebit jeho existenci, a poutat se tak k iluzi oddělení a duality tohoto světa? Nebo se rozhodneme vykročit dál, vstříc novému světu a jeho lekcím, skrze odevzdání se v službě Boží Vůli a probuzení k Jednotě a rovnosti se VŠÍM?"

I když zastaralý program našeho Věku a dualistické vnímání tohoto rozdělení způsobí, že mnozí toto budou vnímat jako oddělení 'dobra' a 'zla' či 'nebe' a 'pekla', je mnohem přesnější, vidět to jako příležitost, kde ti, kteří už mají dost lekcí, které jsou dostupné v tomto současném dualistickém světě, se rozhodnou zříci se svých pout k němu, a těm, kteří budou nadále chtít prozkoumávat lekce Ega a hmotného světa a souboj protikladů, bude umožněno tak činit až do chvíle, kdy zatouží okusit lekce jiné reality.

A proto představa tohoto rozdělení nemusí vzbuzovat strach ani pýchu, neboť je to pouze otázka osobní volby každého člověka, kde si přeje být, aby mohl podstoupit patřičné lekce a učení ve službě Božství. A v souladu s cyklickou povahou našeho Vesmíru, nebude-li se volba vpřed k dalším lekcím zdát rozumnou v této závěrečné fázi našeho pozemského cyklu, tato volba přijde znovu - buď na Zemi, nebo na nějaké jiné planetě, někdy jindy.

"Velká Separace" je ve skutečnosti zintenzivněním energií v dnešním světě tím, jak přibližující se kosmické záření vysokých vibrací vynáší všechnu nevyřešenou karmu a temnotu na povrch z nitra každého z nás. Tím dostáváme možnost, uzdravit svou dualistickou perspektivu 'světla' a 'temnoty' ve vztahu k sobě samým i světu. A stejně jako rakovina v těle, tato ne-moc světa bude narůstat a značně sílit až do chvíle, kdy přestaneme před temnotou utíkat a začneme jí čelit a přijímat lekce a učení, které odhaluje.

Je tedy nebezpečným a největším omylem ono přesvědčení mnoha dnešních duchovních a New Age hnutí, že vše, co je třeba, je soustředit se na to pozitivní, jako např. "Zaměříme-li se na Světlo, uvidíme Světlo. A když se zaměříme na Temnotu, uvidíme Temnotu. " Ale co tak málo lidí dnes chápe, je, že nezáleží tolik na tom, na CO se zaměříme, ale PROČ. A pokud poctivě prozkoumáme, proč se vyhýbáme pohledu na stinnou stránku života, pak většina z nás zjistí, že je to proto, že ji popíráme, a proto z ní máme strach.

A je to ve skutečnosti právě energetický náboj našeho strachu, co zčásti udržuje temnotu tak velmi živou v našem dnešním světě. S ohledem na rčení, že "Největší tma je vždy před úsvitem", si uvědomujeme, že život na Zemi je a bude i nadále stále náročnější v příštích měsících a letech blížící se Změny, neboť temnota, která byla tak dlouho ignorována nebo popírána, se vynoří na povrch s takovou silou, která si vyžádá naše uznání a usmíření.

Jedním z nejrozšířenějších omylů, který byl vetkán do samé struktury naší reality prostřednictvím světových náboženství, vlád a světových médií, je víra ve velkou Konečnou Bitvu mezi silami 'dobra' a 'zla', známou mnohým jako "Armageddon". Na celé planetě téměř 3 miliardy křesťanů, muslimů a Židů očekávají prorokovaný návrat Mesiáše nebo Madhi, který, jak věří, povede 'spravedlivé' do boje proti nepřátelským silám 'zla', které budou podle jejich víry vedeny "Anti-Kristem".

I když je možné, že bude rozpoután velký celosvětový konflikt, jelikož napětí na světové scéně roste a lidé se staví za své vlády a jejich bohy, většina lidí však nechápe, že skutečný Armageddon je 'bitva', která může být vyhrána pouze v nitru každého z nás, nikoli na bitevním poli. Jedním z největších tajemství naší doby je, že 'Anti-Krist' není nějaká jediná 'zlá' osoba, ale spíše ono dualistické, rozdělené vědomí, které nás odděluje od sebe navzájem i od Božství.

A tím, že neustále hledáme nepřátele nebo hrozbu ve vnějším světě, mimo nás samých, než abychom pohlédli dovnitř, do svého nitra, lidstvo nemůže uvidět a tedy ani uzdravit skutečné nebezpečí své nevědomosti a duality, a tím je stávající cyklus utrpení a oddělení udržován. Tohoto Vnitřního Vítězství dosáhnou ti, kteří skrze obětavý a nezištný postoj a pokornou touhu po Pravdě, v níž není žádné oddělení, otevřou svá srdce Jedinému Životu ve Všem, a tak se vzdají své Osobní Vůle a touhy změnit svět, aby se mohli odevzdat pokorné službě Vůli Boží.

A proto nás ryzí duchovní praktiky, jako Buddhismus, Taoismus, Jóga a některé domorodé duchovní tradice, učí být vědomí a klidní, pokorně smíření s tím, jak se věci mají. A tedy, jak budou dramatické, leč božsky řízené, světové události spět ke svému vrcholu, předpovězená událost 'Návratu' způsobí, že se reality obou protikladných světových perspektiv oddělí, ohlašujíc, že nadešel čas, aby lidstvo učinilo svou volbu. "Jsem připraven na další krok v Evoluci lidstva." "A nyní musíme usilovat o sjednocení s ostatními." "Nastal čas, žít navzájem jeden pro druhého."

Návrat Od okamžiku, kdy lidstvo nabylo poznání 'dobrého' a 'zlého', všechno zrozené do tohoto dualistického světa bylo nuceno přizpůsobit se iluzorním zákonům dělícím čas a prostor, zákonům izolace a opozice, udržujícím neustálý cyklus zrození, smrti a utrpení. Tyto zákony, které jsou projevem duality, či anti-kristovského vědomí, představují největší překážku na cestě lidstva za vysvobozením.

Ačkoli se takové duchovní hledání setkává v dnešním světě s malým úspěchem, protože je mimořádně obtížné dosáhnout Integrace ve vibračním poli, které je tak psychicky znečištěné, jako je to naší planety Země, v průběhu kosmických cyklů nastávají období, kdy se mocné očišťující energie vracejí na Zemi a umožňují procesu Integrace probíhat snadněji a rychleji.

Na celém světě existují pradávné kultury a strážci moudrosti, jejichž texty a učení odhalují poznání takových časů v minulosti, zatímco někteří dokonce uchovávají proroctví, která hovoří o blížícím se návratu těchto sil spásy. Nicméně zde je opět nutné pochopit, že tento Navracející se Spasitel není fyzická osobnost vznešené velikosti, dlící kdesi mimo hutný materiální svět, ale že je to v podstatě neosobní, Božské Sjednocující Vědomí, projevující se jako Světlo, Láska a Moudrost v oblasti kosmického záření, vyzařujícího ze středu naší galaxie.

Čili tento velký Návrat vlastně poukazuje na cyklický návrat Země do tohoto pole vyšších vibrací, při němž jsme posvěceni jeho Božským Světlem a působením. A právě díky tomuto Božskému "posvěcení" se Návrat obecně odvolává k Návratu Krista, jehož jméno pochází z řeckého 'Kristos', což znamená 'posvěcený'. Můžeme tedy vidět, že Kristovské Vědomí není exkluzivně přístupné pouze Ježíši, ale je dosažitelné každé lidské bytosti, která zakusí nekonečnou, neměnnou realitu, ležící v nejhlubším nitru každého z nás.

Tedy ti, kteří ze strachu lpí na představě Ježíše - 'Muže' jako prostředku osobní spásy, zůstávají tak připoutáni ke starému dualistickému světu kvalitou svých vlastních myšlenek a tužeb. Zatímco ti, kteří pohlédnou do svého nitra ze sjednocujícího pohledu Kristova Vědomí, naleznou cestu k Osvobození. Mezi mnoha starými kulturami a strážci moudrosti, které vypovídají o návratu Světla Transformace, tou, která je v dnešním světě stále hlasitější a přítomnější, je kultura Mayů.

Už léta nám populární média mylně namlouvají, že mayský 21. prosinec 2012 předpovídá konec světa. Tato tvrzení jsou založena na skutečnosti, že v onen den uvidíme souběžné dokončení devíti z 24 mayských kalendářů, včetně toho, co praotci nazývají "Návrat k počátku" Kalendáře Dlouhého Počtu, který má 5 200 roků, i dokončení velkého, 26 000 let dlouhého cyklu.

Tvrdit, že tato dokončení cyklů znamenají konec světa, by bylo stejným omylem, jako hlásat zánik každý Silvestr. Jsou to obrovská kola času, a stejně jako náš současný kalendář po dokončení svého 24-měsíčního cyklu, prostě začínají znovu. Ono završení Kalendáře Dlouhého Počtu je jedinečnou událostí, která přináší nikoli konec světa, ale zrod nové reality.

A právě dobrým porozuměním kosmickým událostem, které doprovázejí završení těchto velkých cyklů, si můžeme uvědomit, jaká příležitost nám bude dána k překonání tohoto světa duality a znovuzrození do nové zkušenosti Vědomí Jednoty a znovusjednocení s Božstvím. Kalendář Dlouhého Počtu je založen na 26 000 let dlouhém cyklu, známém jako Precese Rovnodennosti.

Tento cyklus odměřuje dobu, za kterou naše Země, rotující pod úhlem podobně jako káča, vykoná jednu úplnou otočku svého kmitání. A je to právě toto kmitání, co způsobuje, že se náš pohled na souhvězdí každých 72 let posouvá o jeden stupeň a tím vytváří to, co je známo jako astrologické věky. A jako výsledek této postupné proměny naší noční oblohy budeme svědky toho, že na konci Kalendáře Dlouhého Počtu, tedy 21.prosince 2012, uvidíme slunce, vycházející na východním obzoru, posunuté do středu naší galaktické roviny.

A i když se přibližná tato uspořádání opakovala vždy jednou ročně už od roku 1980, s přesným seskupením v roce 1998, v roce 2012 to bude poprvé za 26 000 let, kdy se slunce dotkne toho, co je známo jako 'Dark Rift' ('Temná Puklina'), která se vine podél galaktického rovníku. Dark Rift je řada tmavých, překrývajících se, molekulárních mračen prachu, která se jeví jako tmavý pruh, podélně rozdělující jasný pás Mléčné dráhy.

Podle Mayské Kosmologie je tato Velká Puklina, s níž se slunce zarovná 21.prosince 2012 a nějakých 20 let jí bude cestovat, jedinečnou oblastí naší noční oblohy a Mayové věří, že je odpovědná za přínos duchovní obrody. V důsledku této mimořádné konstelace Slunce a Rovina Ekliptiky (neboli jeho dráhy) poprvé za 26 000 let protnou Temnou Puklinu a oblast Galaktické Roviny, známé jako Mayský Posvátný Strom.

Tento 'Kosmický Kříž' rozlišitelný na obloze, je považován za ztělesnění posvátného 'Stromu Života' a je známý všem světovým duchovním tradicím. Tento synchronický návrat Stromu Života v okamžiku, kdy je slunce srovnáno v řadě s Temnou Puklinou, určuje 'návrat k počátku' Kalendáře Dlouhého Počtu.. a zrození nového lidství.

Mayové věří, že někdy kolem 21.prosince 2012 naše Slunce, které funguje jako čočka a přenáší záření z kosmu a vyzařuje ho k planetám v naší soustavě, se vyrovná v řadě s posvátnou bránou, skrytou v temnotě Velké Pukliny. V okamžiku tohoto seřazení bude naše Slunce šířit paprsky ultra vysoké frekvence z Pukliny na Zemi a tím určí předpovězený Návrat Posvěcujícího Světla a dlouho očekávaný Den Osvobození.

Osvobození Jak se blíží Den Návratu a 'Zrychlování' se stupňuje, globální situace se bude přiostřovat tím, jak síly temnoty budou rozdávat rány ve svém posledním pokusu o zachování světa duality. Toto je příznačné pro konec každého světového cyklu a tyto děje nezbytně předchází Návratu Posvěcujícího Světla na Zemi. Účelem takové 'včasné intenzity' je poskytnout lidstvu potřebné výzvy a zkoušky, které nám umožní očistit se přemítáním nad volbami, které jsme učinili v průběhu svých životů a během této doby velké změny.

Totiž, v tomto období očisty bude zrcadlo Pravdy pozvednuto, aby všichni konečně uviděli, čím jsme se stali, a kterému pánu jsme skutečně sloužili. A nezbude-li lidstvu jiná možnost, než čelit Pravdě a sobě samým, a v naprosté poctivosti hledat a vidět a v upřímném pokání ronit slzy, potom Láska může otevřít naše srdce a zjevit nám cestu opravdové zbožnosti a svatosti.

A tak tedy, skrze pokorné odevzdání je každému člověku dána příležitost, urychlit svůj vlastní duchovní růst a současně přejít do zářivé, šťastné nové éry. V době narůstající intenzity před Návratem budou lidé hledat vysvobození od problémů světa a uslyší dva hlasy, volající je ke spáse. Ačkoli oba hlasy mohou znít podobně a používat stejná slova Jednoty, Pravdy a Služby, jeden bude nabízet formu "spasení", směřovanou k bezprostředním PŘÍZNAKŮM utrpení lidstva a bude slibovat zachování určitého stupně pohodlí, jistoty a bezpečnosti v mezích známého systému, kde jsou lidé z hlediska starého světa rozděleni na 'dobré' a 'špatné', 'bohaté' a 'chudé', 'silné' a 'slabé'.

Tento hlas bude promlouvat k lidskému strachu, k obavám lidí a jejich touze chránit a zachovat ego. Zatímco druhý hlas, který pravděpodobně bude mnohem tišší, bude přicházet zevnitř a nabídne lidstvu spásu ze samého ZDROJE svého utrpení. Dosáhne toho laskavým voláním všech, kteří jsou ochotni vzdát se svých představ o egu a o světě. Budeme vyzváni vzdát se svých přesvědčení o tom, co je správné a co ne, co je možné či nemožné, a tím se osvobodit od veškerého "vědění", spolu se všemi touhami a ambicemi, abychom se tak mohli stát prázdnými poháry, připravenými přijmout milost a světlo Pravdy.

A tento hlas bude, spíše než k našemu strachu, promlouvat k naší odvaze. Bude zvát všechny ty, kteří díky lásce a moudrosti vidí, kam ona známá cesta strachu a egoismu vede, aby učinili odvážný krok neprošlapanou stezkou odevzdání se neznámé realitě, kde všechno, prostřednictvím procesu očištění a Božského Světla, dosahuje trvalého vědomí své Jednoty se VŠÍM. A tak, v rámci této nové reality, s jejími upravenými zákony a hledisky, bude hledání Pravdy pokračovat.

Takže jak by mohl Návrat ovlivnit naši realitu a umožnit Osvobození lidstva? Opět, jako neosvícené bytosti nemůžeme vědět přesně co, kdy a jak se budou věci v příštích měsících a letech před Návratem vyvíjet. Nicméně, s pokornými díky obětavé práci dalších hledajících a mudrců, můžeme nabídnout možný příklad, jaké události, směřující k Vysvobození lidstva, BY MOHLY nastat.

Jak už bylo řečeno, "největší tma je vždy před úsvitem", a tak můžeme očekávat, že dění na Zemi bude nabírat na intenzitě, neboť naše planeta se přesouvá z vnějších oblastí Kristova Pole Vysokých Vibrací do plného světla v jeho středu. Jak naše planeta pokračuje ve své cestě, vyšší vibrace se vlévají do jemných energetických polí naší planety a umožňují léčení: zablokované vibrace starých, hluboce zakořeněných iluzí a egoismu jsou uvolňovány a očišťovány.

Tak všechny obavy, strachy a posedlosti egem, které zahalují světlo ducha, dnes nevyhnutelně vystupují v našich životech a osobnostech na povrch, a jak se pohybujeme vstříc plnému světlu a vyšším vibracím vnitřního Kristova Pole, působení temnoty vystupující na povrch bude pociťováno se stále větší intenzitou, takže psychické napětí na celé planetě bude narůstat.

I když lidstvu to může připadat jako velmi 'zlé' časy, ve skutečnosti síly temnoty, tušíc konec své vlády, jen provedou své poslední zoufalé pokusy upevnit lidský zájem o ego, a tím lidstvo připoutat ke světu duality a tak jej zotročit. Budou to náročné chvíle, během kterých, jak dokládá moudrý výzkum, který zveřejníme na našich webových stránkách, existuje možnost globálního finančního kolapsu, falešné virové pandemie a vyhlášení stanného práva.

Existují také přesvědčivé důkazy o tom, že spatříme začátek 3. světové války, která se patrně bude světu prodávat jako Svatá Válka. Ceny paliv porostou a potraviny a léky budou extrémně vzácné. A tak se svými sny, ambicemi a prostými životy pod silnou hrozbou zániku budeme donuceni k volbě jako: Souhlasili byste s implantací mikročipu do svého těla, která umožní, aby vaše totožnost a váš pohyb mohly být sledovány, výměnou za jídlo, peníze, léky a právo dále pracovat pro náš současný systém správy a úřední moci?

Nebo byste povstali a postavili se proti "systému", který, jak věříte, je zodpovědný za stav tohoto světa? A NEBO.. s pokorou uznáte podíl, který my VŠICHNI máme na tom, že tento svět je takový, jaký je, a začnete hledat jinou cestu..? I když tomu, kdo sám věci neprozkoumal, mohou možnosti zde předložené připadat jako senzacechtivý hollywoodský film, existují náznaky, že děj se bude vyvíjet ještě pozoruhodněji.

Některé výzkumy dokonce naznačují, že drama, které se na Zemi odehrává, bude dovedeno do svého dualistického extrému, kdy uprostřed vší té války, smrti, hladu a nákazy, zinscenují síly temnoty falešný druhý příchod postavy Krista. Tato událost, uvedená v Bibli jako "Falešné Vytržení", předvede "znamení a zázraky tak veliké, že by svedli i vyvolené, kdyby to bylo možné."

Někteří se domnívají, že tento 'Druhý Příchod' může připomínat biblickou verzi Pádu Babylonu, tak jak je vylíčena v Knize Zjevení, zatímco jiní věří, že by mohla být zinscenována jako příchod 'dobrotivé' mimozemské rasy, která by skrze svá spojení s našimi vládami, populárními duchovními vůdci a filmovými hvězdami předváděla zázraky a nabízela příslib zmírnění bolestí lidstva transportem 'vyvolených' do bezpečí a tím jejich záchranou před temným 'zlem' tohoto světa.

Všichni ti, kteří ze strachu zvolí opustit Zemi a vyhnou se tak setkání s temnotou a usmíření duality v sobě, propásnou příležitost k Vysvobození, která přijde v okamžiku Pravého a Požehnaného Návratu. A zde opět nemůžeme vědět, jak bude okamžik Návratu vypadat, ale s ohledem na sílu příběhu a představivosti, jako prostředků k navigaci neznáma, nabízíme následující se záměrem inspirovat lidi, aby vyprázdnili své poháry toho, co 'věří', že je pravda, a umožnili tak příliv nových Zjevení.

Dodáváme, že je široce přijímáno v obou sférách - jak na poli vědy, tak i spirituality - že lidské tělo, složené převážně z vody, je vodičem zvuku, světla a informace, které se šíří našimi těly jako vibrace. S tímto vědomím si teď můžeme představit, jak vyšší vibrace Kristovského Vědomí plynou skrze nás a způsobují rezonaci našich těl s jejich frekvencí.

Tak, jak naše vibrace budou narůstat a vylaďovat se na dosud nepoznané hladiny Kosmického Záření, budeme schopni vnímat vyšší úrovně elektromagnetického spektra, a tehdy budeme schopni vnímat všechny zvuky, obrazy a bytosti, které existují v prostoru našich nově dosažených frekvenčních úrovní.

Vibrujíc na této úrovni, duchové zemřelých mohou být viděni a slyšeni, zvedajíc se k nastávajícímu úsvitu, jak lidstvo rozšiřuje své smysly a vědomí a začíná vnímat zapomenutý pátý element Éteru - toho, který nás všechny spojuje. A zde také můžeme vnímat paralelní říše astrální roviny a setkávat se s mýtickými bytostmi, které nás všechny jako lidstvo budou doprovázet, jak nás naše vzrůstající vibrační frekvence budou přivádět blíže ke kolektivnímu zážitku Jednoty.

Jakmile dosáhneme vrcholu frekvence, množství hlasů ostatních, které jsme začali ve svých hlavách slyšet, bude narůstat a vyvrcholí v okamžiku, kdy uslyšíme všechny myšlenky stvoření a prožijeme všechny činy, jako by byly naše vlastní. A může se to také jevit tak, jakoby všechny události těchto životů se odehrávaly najednou, a jakoby všechna místa byla tímto místem.

Jak si lze představit, tato rozšířená perspektiva Jednoty může být docela silným zážitkem, a pro ty, kteří se rozhodnou držet se svých 'znalostí' toho, co 'je' a co 'není' možné, budou takové události hrozbou silného narušení jejich psychiky, neboť všechny smysly současně budou přetíženy. Myšlenky 'dobra' nebo 'zla' umožní povstat svým dualistickým protikladům a přitáhnout podobné energie, které dále ohrozí schopnost Cestovatele zůstat zdravý a neohrožený.

A tady budeme mít na výběr, buď se sápat k břehům té rozbouřené řeky a roztříštit se o skály, a nebo se jednoduše pustit, 'nechat vše plynout' a odevzdat se tomu hřmění a proudu. Někteří se budou snažit před touto zkušeností ukrýt. Někteří se pokusí před ní utéct. Někteří ji uvítají. Někteří ji rozpoznají. A někteří po celý svůj život vědí, že 'konec' bude vypadat takhle. Přesně takhle.

A když se Pravda Jednoty - následovaná Boží Láskou - navrátí na naši churavějící planetu, ti, kteří milují Pravdu a jsou proto zasvěceni službě Pravdě bez kompromisů či osobních zájmů, ti všichni se velmi zaradují nad rozbitím iluze oddělení. A až se lidstvo konečně probudí do své Jednoty se Zemí a VŠEMI živými bytostmi, pozvedneme své hlasy jako Jeden a připojíme se k věčné písni Vesmíru. Měj Víru, neboť my se Probouzíme jako Jeden.

V tomto roce naše Víra projeví naši lásku světu. Jak jinak můžeš projevit tu svou? 1. Hledej Pravdu o sobě a o světě. 2. Šiř Pravdy naší Doby dál. Jdi na www.AwakeningAsOne.com a pošli odkaz na "Revelations" každému, koho znáš. Chceš-li šířit tato slova v dalších jazycích.. španělsky italsky německy dánsky švédsky portugalsky hebrejsky rumunsky francouzsky a v dalších jazycích..,

jdi na www.AwakeningAsOne.com/translations 3. Spoj se s ostatními. Community Connector Staň se členem 'AAO Community Connector', on-line sociální sítě vytvořené s cílem usnadnit komunikaci a spolupráci mezi všemi lidmi v naší rozšiřující se celosvětové síti. Je to 'Facebook' pro věrné - Faithbook.. :-) Jdi na.. www.AwakeningAsOne.com/connector a můžeš se ihned spojit s ostatními a sdílet své dojmy a připomínky k tomuto videu.

Těšíme se na setkání a sdílení.. s tebou a se světem. "Ptáš se: 'Kdy to království přijde?' Ono 'království' nenastane čekáním na něj. Nebude to záležitost konstatování 'Je tady.' nebo 'Je tam.' Protože nebe není místo.. Je to stav mysli." bodhisattva Issa
x Dvoudílný kompilační dokument s českými titulky, který se snaží oslovit lidi na celé planetě. Způsobem sdělení se podobá jiným emocionálně nabitým sdělením, jsou v něm však i racionální prvky, které stojí za zamyšlení. Apeluje na duchovní sílu člověka, přestože výrazně nestraní a neinklinuje ke konkrétním náboženstvím, nebo náboženským interpretacím. Zpracování v něm vyjádřených myšlenek je na každém z nás.

Řekli jsme si, že "nastal čas" a že "revoluce začala". A teď, s odstupem času a ochotou učit se, stojíme ve světle našeho rozšířeného vědomí a vidíme, že Země nevyžaduje revoluci na straně lidstva, ale spíše, že s láskou naléhá na naši evoluci. Čeká na všechny ty, kteří jsou ochotni se pokořit a 'spustit', to co vědí. Vždyť to je jen v 'otevření', že každý z nás se může 'otevřít jako dítě' a přijímat milost odhalení světa...
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.