xVybraná videa
text k videu
Korálové útesy jsou jedním z biologicky nejrozmanitějších míst oceánů a do roku 2050 čelí vyhynutí v důsledku změny klimatu ... Doufáme, že politici a hlavy států, kteří se účastní konference o změně klimatu UNEP 2009 v Kodani bude pozitivní změnou světové politiky životního prostředí a pomou tak zachránit korálové útesy a nakonec chránit úžasnou planetut na které žijeme.

V roce 2011 lze s jistotou říci, že od roku 2009 nevznikl žádný podstatný krok vstříc ochraně životního prostředí, byť v dílčích věcech, nebo na některých místech planety jsou s obrovským úsilím realizovány drobné pokroky. Z globálního a tedy nejpodstatnějšího hlediska se situace životního prostředí na Zemi neustále zhoršuje, velkou měrou přispěním lidské civilizace. Přichází období silných nestabilit klimatu, podnebných turbulencí a zvýšeného počtu extrémních a neodhadnutelných jevů.

Ty budou následovány nevratnými následky vyhynutí citlivých endemických rostlin nebo živočichů, vzniknou silně ochuzené oblasti krajiny i moří, které budou více náchylné k jakýmkoliv dalším výkyvům i citlivé na veškeré zásahy do biotopu.

Energie vynakládaná na částečnou nebo alespoň minimální záchranu živých ekosystémů bude nedostatečná, lidé svou činností paradoxně ještě urychlí rozpad původně provázaných a harmonických společenství rostlin a živočichů.
x Vzkaz, který byl směrován na konferenci o zemském klimatu v Kodani, v roce 2009.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.