xVybraná videa
x Existuje ještě jiný způsob, jak najít prostor uvnitř sebe: uvědomte si své vědomí. Řekněte, nahlas nebo v duchu, „já jsem“ a nic k tomu nedodávejte. Pozorujte ticho a klid, které po tomto prohlášení nastanou. Vnímejte svou přítomnost, nahé, ničím nezahalené bytí, nedotčené mládím nebo stářím, bohatstvím nebo chudobou, dobrem a zlem, ani žádnými jinými atributy – prostorné lůno všeho stvoření, všech forem.

Eckhart Tolle mluví o tom přestat hledat jakýkoli stav, dokonale celiství jsme už teď, né zítra nebo za 10 minut, ale teď. Když hledáme budoucí stav (který nikdy nepřijde), ztrácíme ze zřetele to hlavní - přítomný okamžik Vědět o něčem a něco znát je rozdíl. Když něčemu dáme jméno, neznamená to, že víme co to je :) Všechna slova jsou jen ukazatelé a vycházejí z minulosti, proto nemohou popsat nic reálného.

Eckhart Tolle je jeden z nejvlivnějších, nejoriginálnějších a nejvíce inspirujících duchovních učitelů naší doby. Jeho knihy Moc Přítomného Okamžiku, Ticho Promlouvá a Nová Země, které byly přeloženy do téměř 40 jazyků, ovlivnily miliony lidí po celém světě. Jeho hluboké a prosté učení pomáhá lidem nacházet vnitřní klid, pohodu, zdraví a větší naplnění života. A učí nás, jak neodmítat to, co už je. Sám často říká, že nám neříká vůbec nic nového. To co nám povídá sami rozpoznáme jako pravdu, protože v hloubi duše víme, že to tak je, jen jsme to zapomněli.

Naši Andělé strážní - Eckhart Tolle, Patrick Mc Donnel Z jedinečné spolupráce dvou mistrů ve svých oborech, duchovního učitele Eckharta Tolleho a ilustrátora Patricka McDonnella, tvůrce slavného komiksu MUTTS, vznikla kniha, jejíž stránky s roztomilými obrázky nejen potěší, ale přimějí i k zamyšlení a porozumění. Vzbudí ve vás úctu ke všem bytostem: dílo naplňuje láska k přírodě, ke zvířatům, k lidem zkrátka, k všemu živému. Pojďte se s Našimi anděli strážnými radovat z přítomného okamžiku.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.