xVybraná videa
text k videu
Více na EON-the Ecological Options Network.

Sepp a Veronica Holzer jsou vyznavači horské permakultury už od doby, co vzniklo toto označení. Jejich farma Kramaterhof se stala známou už v roce 2000. Sepp Holzer představuje vývoj souvisejících myšlenek, na kterých je právě založena jeho farma.

Je to intenzívní kombinace agrolesnictví, vodohospodářství, terasovitého a visutého pěstování, solárního ohřevu vody, vlastní produkce elektřiny, pěstování prasat, chovu ryb bez toxických pesticidů, herbicidů nebo nutnosti kupovat další krmiva pro vepře a ryby.

Farma Kramaterhof má mnohem větší biodiverzitu, než okolní krajina "jehličnaté pouště" a vytváří si tak své středozemní mikroklima pomocí přirozených technik - a to v 1500 metrech nad mořem v Tyrolských Alpách. V Tyrolích, kde je vyhlášené lyžařské středisko pro celou Evropu dokáže Sepp pěstovat citrony a kiwi.

Film a jeho témata poskytují hodnotné myšlenky a abstraktní techniky, které lze v Permakultuře použít. Naučte se jak zahrnout tyto dovednosti založené ja 40-ti leté zkušenosti experimentálního rozvoje na pouhých 45 akrech. Přeměnil nevýznamnou, neúrodnou horskou krajinu se špatnou překyselenou a slanou půdou do stabilního ráje na Zemi s bohatou úrodou, vysokou biodiverzitou a produktivitou.

Dokázal to bez použití umělého zavlažování, bez drahých pesticidů a herbicidů a bez dovezené potravy pro ryby a domácí zvířata. Vytvořil a rozvinul ekologické koloběhy a přirozeně rozvinul ekozemědělství. Trvalá udržitelnost a vysoká produktivita jsou tu spolu elegantně spojeny.
x Rozhovor s Davidem Holmgrenem, ko-ordinátorem spolu s Billem Mollisonem koncepce permakultury hovoří o své poslední knize.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.