xVybraná videa
text k videu
Agro Rebel
Dokument o permakulturní farmě Seppa Holzera. Sepp Holzer, rakouský zemědělec a praktický permakulturní lesník provozuje na svém horském pozemku jiný druh zemědělské činnosti. S touto určitou formou ekologického zemědělství je velmi přesvědčivý a úspěšný. Navzdory všem běžným pravidlům a to i přes průměrné roční teploty 4,5 ° C a nadmořskou výšku mezi 900 m 1400 m nad mořem, pěstuje třešně, jablka, houby, kiwi, citrony, dýně, brambory a cukety. Tento rok začal také velké permaculture-projekty v Brazílii, Kolumbii, Peru a Venezuele.

Zakládání jedlého lesa permakulturním způsobem
Velký propagátor permakultury z Austrálie, Geoff Lawton, předvádí na pozemcích jejich permakulturního institutu zakládání rozmanitého jedlého lesa pomocí obrovských svejlů zachycujících dešťovou vodu a rostlin produkujících do půdy dusík. Ačkoliv je to v jiném podnebném pásmu, i pro nás je tato metoda použitelná a velmi inspirující, pouze volba rostlin se liší.

Rok v lesní zahradě
Martin nás provádí svou hektarovou jedlou lesní zahradou v Anglii, ukazuje rostliny, vysvětluje principy a učí různé techniky.

Úvod do Permakultury
Obsáhlý soubor lákavě zpracovaných a vysvětlených permakulturních metod a principů, například v praxi ukázaný princip zónování pozemku dle častosti návštěv.

Získávání vody permakulturní cestou
Vytváření přehrady pro zadržování dešťové vody na svažitém pozemku, který nemá žádný jiný přítok. Využití svejlů a cesty pro zachytávání vody, podrobné ukázky vyměřování terénu a bagrování celého vodního díla, včetně vytváření bagrem hutněné hráze a pasivního přepadu pro zavlažení krajiny.

Permakulturní půdy
V tomto dokumentu se naučíme metodu vytváření božského 18-denního kompostu, který je zároveň plný života a může očkovat neúrodné půdy užitečnými organismy. Je zde vysvětlena tvorba různých záhonů, ukázka mulčovaného instantního záhonu, využití zvířat a jejich trusu pro zúrodňování půd. Seznamíme se, jak plevely opravují půdu a jak se liší jednotlivé druhy půd svými vlastnostmi.
x Výběr toho nejlepšího z permakulturního pěstování. S českými titulky.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.