xVybraná videa
x Henry David Thoreau říká, že pokud nás zasáhne skutečná nouze, měli bychom být schopni opustit svůj domov s ničím jiným, než jen oblečením co máme na sobě a pocitem, že nám nic nechybí. V moderní společnosti je téměř nemožné být soběstačný. Ale expert na přežití v divočině a extrémních podmínkách Les Stroud dokazuje, že to ještě lze.

Tohle není příběh hippie komunit typu "zpátky na stromy". To je příběh o tom, co to znamená žít s alternativním zdrojem energie. Jak se sžít s přírodou v tomto moderním věku. To je náš stálý Walden, životní styl bez připojení do sítě. Anglicky.

Někteří lidé se prostě rozhodli najít alternativní životní styl nezávislý na městských vymoženostech. Uvidíte stavbu dřevěného domku, využití solárních panelů i větrné elektrárny na výrobu elektřiny, separační toaletu a další zajímavosti. Z filmu je patrné, že žít odpojený od civilizace neznamená automaticky vyhrabávat kořínky v lese nebo odpadky na smetištích. Jde o to, jaký smysl dát svému životu.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.