xVybraná videa
text k videu
Slobodný vysielač - Paul Craig Roberts - US involvement in Ukraine
Dobrý večer dámy a pánové, můj první host dnes večer je dr. Paul Craig Roberts, bývalý státní tajemník ministerstva financí USA. Dobrý večer.

Dobrý večer.

Děkujeme, že jste přijali naše pozvání.

Potěšení je na mé straně.

Děkuji. Nějakou dobu jsme spolu nemluvili. Jak se máte?

Mám se skvěle Norbert.

A zaneprázdněné ...

I to. Gratuluji k tvé rádiové relaci.

Děkuji pěkně. Od loňského roku je za námi kus práce. Vy víte, že jsme začínali minulý leden. Je to v celku zajímavé. Věc, o které bych rád mluvil je role USA v dění na Ukrajině. Znáte mě, nechci aby mě někdo volal konspirační teoretik. Je nějaká možnost, že vláda USA do situaci na Ukrajině vůbec nezasahuje?

Ne, samozřejmě ne! (Smích) Byl to "pouze" státní převrat v režii Washingtonu. Je to všeobecně známá věc. Státní tajemnice, Victoria Nuland, veřejně přiznala, že Washington utratil 5 000 000 000 USD vytvořením agitačních a protestních skupin na Ukrajině. Jejich úloha byla vtáhnout Ukrajinu do EU a NATO. Washington se neustále od roku 2004 pokouší zmocnit tohoto území. Jeho první pokus, Oranžová revoluce (2004), selhal. Během následujících 10 let utratili 5 mld.. USD (celé číslo: 5 000 000 000 USD) financováním skupin na Ukrajině. A když Ukrajinská vláda rozhodla, že přidružení k EU není v ekonomických zájmech Ukrajiny, protože jejich hospodářství je silně navázané na Rusko, a odmítnutí bylo jediným možným řešením dalšího přežití, v té době Washington spustil protesty. Ty rychle převzali pod kontrolu elementy krajní pravice. Přiváděli do protestů násilí a sesadili demokraticky zvolenou vládu. Výsledkem čehož je dnešní samozvaní ukrajinská vláda zastupující pár západních zájmů oligarchů a Washingtonu.

Jak jistě víte, Janukovič nebyl svatý. Lidé nebyli v ulicích až tak neoprávněně. Pučisté takto mohli snadno obalamutit Ukrajinců. Co si o tom myslíte?

Pouze pár politiků je svatých. (Smích) Navíc situace nemá nic společného s tím, zda byl nebo nebyl svatý. Převrat byl způsob Washingtonu jak se zmocnit Ukrajiny. Vtáhnout ji do NATO aby mohli vytvořit na ruských hranicích raketové základny. Washington také doufá, že bude možné vystěhovat Rusů se základen na Krymu. Na (ne) štěstí Washington tuto část puče zvoral, a obyvatelé Krymu volbami opouštějí Ukrajinu, do které je strčil Chruščov v 50. letech. Krym nikdy nebyl součástí Ukrajiny.

Slyšel jsem příběh že si hodně vypil, a pak jim ji dal. To jsou jen takové povídačky. Myslím si, že to nebylo proto, že Chruščov byl Ukrajinec. Komunistická strana a SSSR strčili východní a jižní části Ruska do Ukrajiny aby uklidnil nacistické elementy, které pracovaly pro Hitlera během druhé světové. Přidali do Ukrajiny ruské obyvatelstvo aby vyvážily nacistické elementy v západní Ukrajině.

A ty jsou stále tam, no že?

Ano, a ne pouze tam. Nyní jsou v zemi u moci.

Dokud mluvíme o účasti USA v Ukrajinských událostech rád bych se zeptal. Poslouchal jsem vyjádření Kerryho, ministra zahraničí USA, as mým východoevropským myšlením jsem nemohl pochopit, chce nebo nechce aby Rusové vpadli na Ukrajinu? Neporozuměl jsem mu, můžete nám to objasnit? Ano. Nechce aby tam Rusové vpadli dokud si Krym Neodhlašovat nezávislost v referendu. Krym jde volit za existenci jako součást Ruska. A Kerry nyní žádá aby tam Rusko poslalo armádu a zastavilo proces sebeurčení Krymu. Kerry řekl, že pokud ho Rusové neposlechnou, a zabrání Krymu odhlasovat si vlastní budoucnost, pak Washington a jeho loutkové státy (pp - i Slovensko) uvalí na Rusko sankce.

K těmto sankcím, protože jste dobrý hospodář, bych se vás chtěl zeptat. Pokud budou na Rusko uvaleny sankce, tak to zasáhne i americký dolar, a urychlí jednání v rámci BRICS. Celá věc zraní US dolar. Pokud jdu o krok v před, jediné co vidím jako řešení pádu dolaru je válka. Jak to vidíte vy?

Přesně tak. Washington vede svět k válce. Washington ví, že jakákoli škoda, kterou sankce mohou Rusku napáchat, je nic ve srovnání se škodou, kterou Rusko utrpí při ztrátě 1/4 jeho přístavů u Černého moře. Takže černomořské přístavy jsou ... (nerozumím) Osudy milionů Rusů ve východní a jižní Ukrajině jsou podstatně více důležité pro ruskou vládu než ty sankce, a Washington to ví. Takže hrozby sankcemi jsou bez nesmyslné. Celý jejich význam je vyvolat válku. Rusko na sankce odpoví Washingtonu vlastními sankcemi. A západní propaganda zvýrazňovat, že Rusové zavedli sankce. Budou ignorovat, že Washington začal první. Budou pokračovat s pomlouváním Ruska takto připravujíce svou veřejnost na válku. A sem to směřuje. Neokonzervativci kontrolující Washington mají ideologii americké hegemonie nad světem. A Rusko, Čína a Írán stojí v cestě. A zde vidí šanci jak dát Rusům KO Jak zvýšit své strategické šance přiblížením protiraketové obrany k ruským hranicím. Jsou zamrznutí v tomto programu dne, snaží se toho dosáhnout, a proto jsou lehkomyslní a nebezpeční. Jsem přesvědčen, že Washington to dotáhne až k válce. A hlavně poté, Norbert, jak Merkelová nevyjádřila k sankcím odpor, a přidala se na americkou stranu. A tedy Evropa opět selhala, selhaly v pozici vůdce, a Evropa (EU) umožňuje Washingtonu ve světě rozpoutat válku.

Německo budou stát sankce 300 tis. pracovních míst. Když už jste zmínil těchto neokonov, myslím, že poprvé přišli na scénu když jste vy pracoval pro vládu během Reaganova úřadování. Už od tehdy se pokoušeli dělat to, co se děje posledních 10 až 13 let (od 2001). Pamatujete si to? Mohl byste nám říci více o příchodu neokonov na scénu?

Ano, poprvé se objevily během Reaganova úřadování 81-85. Mají neobyčejně proti ruský postoj. Normální konzervativci je nějak akceptovali, protože byly tak proti ruští. Reaganovi však způsobily mnoho potíží. Byly součástí aféry Írán-Contras v Nikaragui. Udělali tak mnoho starostí, že jejich Reagan všech vyhodil. Skutečně? Ano a ne pouze to. Někteří byli stíháni a usvědčeni.

A seděli v base?

Ale byli osvobozeni, když se Bush starší stal prezidentem. V té době byl Reaganův viceprezident. Byl zvolen po skončení 2 Reaganova období. A tento Bush, otec Bushe mladšího, omilostnil usvědčených neokonov. Jejich skutečný návrat nastal až během druhého úřadování Clintona. Oni stáli za NATO-americkým útokem na Srbsko. A krádeží srbského Kosova. A pak se vynořily zcela ovládající administrativu Bushe mladšího přičemž stále ovládají Obamovy úřadování.

Takže nezáleží na tom zda jsou demokraté nebo republikáni v Kongresu, nebo kdo je prezidentem, oni jsou stále u moci?

Nezáleží na tom kdo tam je. Susan Rice, poradkyně národní bezpečnosti, je neokon. Victoria Nuland, tajemnice ministerstva zahraničí USA, která plánovala a organizovala americký puč v Kyjevě, je neokon. Je vdaná za Roberta Kagana, dalšího neokona. Samantha Power je také neokon. Vdaná za dalšího neokona Cassa Sunstein Zásadní hráči kolem Washingtonského zmocnění se Ukrajiny jsou neokonzervativci.

Vidíte nějakou podobnost mezi řekněme Kosovem a Krym?

Ano ... hmm ... ne. Kosovo jsme ukradli. My (Washington) jsme to byli, my jsme ho ukradli. Na Krymu je tradičně ruské osídlení, které Chruščov zastrčil do Ukrajiny. A když se v Kyjevě objevila vláda vojenské junty začali dělat směrem k Rusům velmi výhružné prohlášení. Zakázaly používat ruštinu, zničili ruské válečné památníky, a donutili Rusy na Krymu říci: "S námi nepočítejte". Krym vzali osud do vlastních rukou. Moskva neudělala nic. Krym hlasoval za ukončení přidružení k Ukrajině A nedělním referendu se rozhodnou zda zůstat jako nezávislá země nebo se spojit znovu s Ruskem. Průzkumy naznačují jasnou volbu pro znovu připojení k Rusku. A toto se s Kosovem nedá srovnat.

Neříká Obama, že ...

Ano, říká.

... Volby na Krymu jsou nelegální?

Toto tvrdí, ale jeho tvrzení prakticky znamená, že je v pořádku pokud USA krade území zemím, a zakládá tam loutkové státy, ale není legální pokud lidé vykonávají právo na sebeurčení. Obama lže, jen se tak práší. Je to idiot, lhář! Co říká je úplně špatně. Každý, kdo má nadhled, ví že Obama tára. Podle pravidel OSN, podle Mezinárodního soudního dvora, Krym má plnou zákonnost určit si vlastní osud.

Pokud byste měl věšteckou kouli, nebo dle vašich posudků, jak myslíte, že se situace vyvine? Všechny sankce, a vše co neokoni dělají zasáhne i USA. A bude to zásah těžký.

Jistě, ale očividně jim to je jedno.

Nezajímá je to?

Ano. Už jsem ti řekl, Norbert co je zajímá. Hlavně chtějí oslabit Rusko. Chtějí Rusko neschopné postavit se USA. Rusko neklamavým v Sýrii. Rusko neklamavým v Íránu. Chtějí rozbít BRICS předtím, než vytvoří nezávislou menu a zbaví se dolaru. Snaží se o mocnou Ameriku, o nadvládu USA nad ostatními zeměmi.

Myslíte si, že uspějí?

Netuším, ale bude z toho válka. Myslím, že v ní nebude vítězů. Bude to 3. světová válka, protože až Západ začne tuto válku ani jedna strana si nemůže dovolit prohrát. A tak budou použity atomové zbraně. Takže tu máme choromyslné ve Washingtone směřujících svět do velké války. A stejný šílenci jsou u moci i v Evropě (EU). Umožňují Washingtonu takto jednat. Všechno co má Merkelová udělat je říct ne sankcím, a to by byl konec krize. Namísto toho Merkelová spolupácha hrozby. Je na straně Washingtonu. Je to přesně jako 1. světová. Posaď se sem, sleduj události, a přesně vidíš, že to směřuje k válce, a každý je plný sebeklamu a bludů.

Myslíte si, že si myslí, že mohou rozpoutat atomovou válku v Evropě a Asii, aniž by se to dotklo i USA?

Myslí si, že takovou válku mohou vyhrát.

To bude stát i miliony amerických životů.

Nemyslím, že je to zajímá. Kromě toho tomu nevěří. Nedávno 2 z nich vydali studiu, kde tvrdí, že Ruské možnosti jsou ve srovnání s Americkými zaostalé, že velmi snadno můžeme mít první úder atomovými zbraněmi na Rusko ... (výpadek)

Slyšíme se dr. Roberts?

... Nehodlají začít válku hned. Nejprve se chtějí zmocnit Ukrajiny, dokončit základny protiraketové obrany na ruských hranicích. Chtějí dokončit základny v Polsku dokončit základny v Gruzii, když do NATO strčí i jejich. Ve výsledku budou Rusové zcela obklopeni s PRO. Doufají, že konečný výsledek bude prosté rozhodnutí Rusů, že nejsou v pozici klást odpor, a uznají americkou nadřazenost. Myslím si, že místo toho na Ukrajině bude Washington tak tlačit na pilu, tak očividně, že válka začne před jejich očekáváním. A toto je nebezpečné. Kdyby obyvatelé planety věděli, byli by v ulicích násilné nepokoje proti postupu Washingtonu, protože co Washington dělá je jasné, - směřuje svět k velké válce. Není to otázka sankcí a 300 tis. pracovních míst. To vše je nepodstatné. Chtějí nás vyhodit do vzduchu, zničit, neboť Washington ovládají slabomyslní zločinci. Viz co již napáchaly v 21. století! Kolik zemí již zničily! Irák, Afghánistán, Libye.

Když se podíváme na Lybii její situace je 100krát horší než za Kadáfiho.

Ano, samozřejmě. Všude s tímto násilím pokračují. Jemen, Pákistán, Somálsko. Nedávno vytvořily AFRICOM (Afrikakorps) - mají vojáky v Africe. Uskutečňují NATO cvičení podél ruských hranic rovnou během našeho rozhovoru. Jsou to šílení blázni. Každý žije v sebeklamu jako všichni tito nádherní Američané čerstvě zachráněni od komunismu (nechápu). Nemáte žádné ponětí, co se vám jde stát.

Rozumím kdo jsou a co chtějí, ale tomuto nechápu: Znám stovky tisíc Američanů, a mnoho, tedy většina z nich je stejně vymletá jako my tady, ale co americká veřejnost? Oni nevidí co se děje?

Ne! Nemají zdroj informací.

Takže média hlavního proudu jim vymývají mozek?

Samozřejmě. Oficiální názor, vše co se dozvíte z tisku nebo TV je, že Rusko vpadlo na Ukrajinu a ukradlo Krym. Toto tvrdí? Tomu to tu každý věří. Tvrdí to celý den dokola.

My s Ukrajinou hranic, takže toto nám mluvit nemohou, ale propaganda je velmi podobná. Však také jsme v NATO.

Ano, samozřejmě, vždyť jste loutkový stát Ameriky.

Ano, jsme.

A i to je porušení Američany dohod s Ruskem. Vláda USA řekla Gorbimu, že nikdy nepričlení východní Evropu do NATO. A dnes je celá východní Evropa v NATO. Přesně tak. Takže vše co Západ řekne je lež. Nemůžete věřit ničemu do řekne. Tlačí na Rusko, aby se stalo neškodným státem poslouchali příkazy z Washingtonu neustále od rozpadu SSSR.

Myslíte si, že vše bylo promyšleno předem jelikož Ukrajina byla 3 největší atomová mocnost, a oni ji odzbrojili? Myslíte, že to byl promyšlený krok k dnešním událostem?

Byli rozhodnuti oslabit Rusko od doby co Reagan opustil Bílý dům. Reaganův pohled byl, že ukončíme roztržky a i studenou válku, a budeme se věnovat svým záležitostem. No však 3 roky po jeho odchodu z úřadu, SSSR zkolaboval. Vláda ve Washingtone si řekla: Aha, tohle můžeme využít a dosáhnout naší nadvládu nad světem, protože brzda naší moci představovaná Sovětským svazem zkolabovala. Pojďme rychle rozdrobit "říši Sovětů". Cokoliv přežije obklopíme základnami přičemž nás nezajímají Reaganova dohody s Gorby, oba jsou pryč z úřadů. A toto se děje od 1991. Jak jsem vám už řekl, od 2004, kdy selhala Američany dirigování Oranžová revoluce, Washington minul 5 000 000 000 USD na rozvrat Ukrajiny. Založili všechny druhy NGO (nevládních organizací) organizující disident a nespokojenost, budující propagaci za přidružení k EU. Toto se děje již 10 let a částečně úspěšně. Výsledek je viditelný. Skutečná krize nastává ve východně Ukrajině, protože i to je Rusko. Pokud bude použito násilí proti Rusům na východě Ukrajiny aby se protesty proti Kyjevu umlčeli, To přinese ruskou armádu.

Naneštěstí. Dr. Roberts, pokud byste mohli utratit ještě 5 či 6 minut mám pár otázek od posluchačů - pokud je to v pořádku.

OK

Mário píše: Dobrý večer dr. Roberts, děkuji za rozhovor pro Svobodný vysílač, vřelá díky. Mám 2 otázky. První: Účastní se vláda USA na manipulováni místních hlavních médií?

Ano. Nezávislá média v USA existovaly do posledních let Clintonova režimu. Clintonův režim umožnil 5 obrovským společnostem sežrat všechny americké média. Skoupili všechny malé stanice, vše i malé noviny. Všechny byly koupeny 5 obrovskými společnostmi. Jejich vysílací licence závisí od vlády. Zda jim jejich obnoví nebo ne. Takže si nemohou dovolit jít proti vládě.

Na nás to neplatí, ale tady je to stejné.

Už v nich nepracují žurnalisté. Provozují jejich bývalí vedoucí reklamních oddělení korporací a bývalí vládní úředníci. Nejsou provozovány novináři a nevykonávají žurnalistiku. Slouží jako Ministerstvo propagandy (pp - jako Goebbels). Gerald Celente je nazval presstitútky.

Ano, používáme to i zde. Když už jste zmínil média, a dokud vás mám na lince, co se stalo s Piers Morganem ze CNN? Nevím. Proč odešel?

Nejsem tam a neznám danou osobu. Budete se ho muset zeptat přímo, a slyšet co tvrdí. Ale skuteční novináři jsou naštvaní, protože nemohou dělat zpravodajství, musí dělat propagandu. Toto se nestalo ze dne na den. Jsou tam lidé s určitým postavením a významem. Musí je umlčet postupně. Nemohou je umlčet najednou. Jsou pomalu umlčování od let 97 až 98. A teď už to nejsou novináři. Ti, kteří jsou stále tam, to už nemohou vydržet a odcházejí.

Co se Pierse Morgana týká slyšel jsem, že mu značně klesla sledovanost.

Kdo ví? Není to o Piersovi velkou Morganovi. Důležité je, že Západ nemá nezávislá média. To co má je Ministerstvo propagandy přikrývající činy Washingtonu.

Druhá otázka od posluchače: Jak hluboko zasahuje Světová mocenská struktura Z. Brzezinského do dnešní zahraniční politiky USA?

Je rozdíl mezi Z. Brzezinski a neokonmi. Brzezinski je Polák nenávidící Rusů. Je to postava z éry studené války. Celý zápas té doby byl o tom, jak bychom mohli nějak (nerozumím) Sověty, nějakým způsobem jejich (nerozumím). A to se od neokonov odlišuje tím, že neexistence SSSR jim rozvazuje ruce kolem vytvoření americké nadvlády nad celým světem. Pokud Brzezinski chtěl rozpad SSSR, tak neokoni chtějí mít celý svět ve stejném postavení loutek podobně jako všechny evropské země. Komu německá kancelářská podává hlášení? Němcům? Ne! Chodí hlásit Washingtonu. Komu myslíš, že podává hlášení vláda ČR? Myslíte si že SR vláda je nezávislá a svrchovaná? Ne, chodí hlásit do Washingtonu. Chtějí aby se stejně chovala i Čína, Rusko, Írán. O toto se snaží. I přesto, že Brzezinského pohledy jsou shodné s těmi neokonovskými, v mnoha úrovních ho neokoni překonávají. Nestačí jim pouze zlomit SSSR nebo Rusko. Chtějí ovládat celý svět, mít ho koupený v kapse. Dívají se na to jako na "zmocnění se". Víš jak volají neokoni Ameriku? Amerika je nezbytná krajina, "výjimkový" krajina. Toto je Hitlerův jazyk. Takto mluvil k Němcům.

Máte pravdu.

Je to očividné, Norbert, zcela očividné. Jen tentokrát namísto Němců jsou vyvolená rasa Američané. Američané jsou výjimeční, jsou nezbytní, potřební. Což v překladu znamená, že se nemusí řídit zákony. Nemusí se starat o mezinárodní právo, dokonce ani řídit zákony USA, protože oni jsou zákon.

Dějiny nás učí na příkladu Římské říše, Napoleona, Hitlera jako špatně vždy skončíte.

Správně, ale jak víme, vždy měli silných protivníků. Ale kde je protivník jakmile je Rusko zneškodněny stejně jako Írán a Čína? Kde je oponent?

To je další otázka od Alexandra. Ptá se: Co si myslíte, že se stane s Čínou? Myslím, že s ní udělají totéž. Už tam začali živit skupiny disidentů (pp - Ai Weiwei, Charta 2008). V některých částech činy jsou muslimové. Staví nové letecké a námořní základny, as nimi Čínu obklopují. Budou kontrolovat úžiny, kterými Čína přepravuje suroviny a výrobky. Snaží se činu odříznout od energonosičov. Jeden s důvodů proč svrhli Kadáfiho bylo zničit čínské ropné investice ve východní Libyi. Jeden s důvodů proč jdou po Íránu je že Čína s tudy dováží 20% ropy. Pokud dokáží ovládnout Rusů, dokáží zabránit ruské ropy proudit do Číny. Přesně toto udělali Japonsku v 1930tych. Odřízli je od zdrojů a tak zaútočili přes ekonomiku. Přesně to chtějí udělat. Budou používat vojenské základny na strašení Číny. A budou šířit problémy uvnitř Číny pomocí "lidskoprávních" skupin učících "demokracii". Budou podporovat muslimů a podpořit jejich terorismu. Myslím si, že Čína se chová vůči tomuto nedbale. Dovolili vstoupit bankám USA. Dovolili vstoupit Rockefeller Foundation a založit tam univerzitu (pp - něco jako CES v Budapešti) a mohou tak vymývat čínských studentů. Pokud si takový nedbalý když jednáš s USA, dáváš jim příležitost vytvořit ohromnou Páté kolo. uvnitř tvé země - a toto dělá Čína (pp - i SR). Čína může padnout také.

Mário má ještě jednu dodatečnou otázku. Mně se to zdá jako další 3, ale nevadí. Ptá se: Je v USA nějaká opoziční skupina, síla schopná změnit nebo zastavit zahraniční politiku USA?

Ne.

2 otázka zní: Je nějaký rozdíl mezi demokraty a republikány ve věci zahraniční politiky?

Ne.

3 otázka: Stojí za zahraniční politikou USA nějací oligarchové? Kdo jsou to?

Ne oligarchové ve smyslu Ukrajiny nebo Ruska před Putinem. Američtí oligarchové se zabývají hlavně budováním velkých majetků. Dosahují to jinými způsoby. Oligarchové USA by se o Ukrajinu zajímali pouze pokud je to šance rabovat. Nemáme oligarchů ukrajinského nebo ruského typu.

Vy máte korporace a rodiny.

Máme korporace. Nemáme jednotlivců schopných mít vlastní ozbrojené síly nebo vládnoucích nad vlastními městy či kraji. a jejich peníze jsou obvykle navázány na všemožné finanční nástroje. Jejich bohatství se odvozuje od papírových aktiv. Nejsou jako oligarchové vládnoucí nad ruskými a ukrajinskými městy.

Jakou roli hraje náš starý "přítel" Schwartz György alias George Soros v těchto událostech?

On se může domnívat, že ano, ale ne rozhodujícím nebo významným způsobem.

Takže podle vás za událostmi stojí neokoni?

Samozřejmě, jistě. Už jsem vám řekl kdo jsou. Je to poradkyně pro bezpečnost, ministerstvo zahraničí. Je se Samantha Power, ti co kontrolují média. Vše co zbylo s konzervativních časopisů kontrolují neokoni.

Poslední otázka od Igora: co se stalo s novinařina v USA od kauzy Watergate? V té době žurnalisté jeli po politicích. Teď se to neděje.

Už jsem na to odpověděl. V pozdních 90tých letech Clintonova administrace umožnila 5 obrovským společnostem skoupit malá média a sloučit je. Nejsou více v rukou novinářů, jsou v rukou bývalých vládních úředníků v rukou vedoucích reklamních oddělení korporací. Společnosti jsou obrovské. Jejich hodnota závisí na vysílacích licencí vydávaných federální vládou. Pokud půjdou proti vládě ztratí licence a stovky mil.. dolarů z hodnoty společnosti se scvrknou na nulu. Bojí se aby nepadly ze 100 mil.. USD na 0 USD. Nemohou si dovolit hrozbu jít proti vládě. Je to jednoduché, očividné.

Je tu pár dalších otázek od Jara: Je nějaký způsob jak změnit kurz USA?

Nemyslím si. Myslím si, že Putin doufal v obrat západní Evropy a odmítnutí její spolupráce na vytváření války. Evropa se však odevzdala Američanům. Takže si nemyslím, že v tomto bodě je to možné zastavit

Je nějaká skupina v kongresu nebo v senátu, někde v jednotlivých státech která by zabránila tomuto kurzu událostí?

Průzkumy naznačují, že Američané jsou nesmírně proti zasahování USA na Ukrajině. Jsou proti sankcím. Mají za sebou 14 let neustálých válek které nechtějí. No však nemají absolutně žádný dopad na vládu. Vláda jejich ignoruje. Jediný způsob jak by je lidé mohli zastavit je pokud by šli v milionech do ulic a vytrvale, násilně protestovali ... nepřerušujte mne prosím.

Promiňte.

Musí být ozbrojeni, protože Ministerstvo vnitra má nyní vojáky a tanky, a použije je proti lidem. V zásadě americká veřejnost má (nerozumím), nemá informace, nemá žádnou organizaci. NSA sleduje KOMPLETNĚ celou komunikaci. Pokud se pokoušíte cosi zorganizovat tak vás seberou. Nenamýšľajte si, že v USA je nějaký druh demokracie nebo sebeurčení. Je to pryč. Není to zde. A nikdo ... není zde žádná síla schopná zastavit směřování k velké válce. Jedině Evropa to může zastavit. Merkelová to může jednoduše zastavit. Stačí říct ne sankcím. Zatím to neudělala. Tak jak jsou Němci provinění za 1. světovou, provinění za 2. světovou, budou provinění za 3. světovou, protože oni umožnily Washingtonu aby tlačil situaci do lehkomyslných a nebezpečných směrů. Tak dlouho jako Evropa jedná na rub Washingtonu toto nebezpečí bude pouze narůstat.

Ale Američané nicneděláním riskují, že válka bude i na jejich půdě.

Oni o tom nevědí, Norbert, nevědí. Nevědí. Já jim to říkám. Ti co mě čtou vědí, ale to není celá populace. Oni to prostě nevědí. Jak jsem řekl - nemají informace. Média jim to neříkají. Média jim neřeknou: Hej, tohle by mohly být nebezpečné. Celou dobu do nich hustí: Šťuchnite do Rusů! Dejte jim lekci.

Jakou lekci? Zní to šíleně.

Máme předsedy (nerozumím), a ten je připraven poslat vojáky a armádu. Tvrdí že máme s Ukrajinou dohodu. Prý někdy z roku 1992, která tvrdí, že ručíme za její celistvost.

Skutečně existuje taková dohoda?

Oni tvrdí, že ano.

Ukázali vám ji nebo někomu?

Nemám čas nahlížet do všech smluv. Kromě toho na tom nezáleží, Norbert. Pokud to budou chtít udělat řeknou, že ji mají.

Vím jen jsem se snažil být politicky korektní. Naneštěstí vím jak to funguje.

Nenapadá mě nic co by ještě zůstalo. Zastavit to možná ještě Putinovým vzdáním se. Lze jednoduše řekne: Vzdávám se, lépe toto jako atomová válka. Rusové se mohou prostě vzdát. V pořádku, předáváme se vám. To je vše co mě ke dnešku napadlo, jak to zastavit.

Děkujeme vám dr. Roberts za vás čas. Je možné ještě mluvit s vámi mimo vysílání? Doufám, že se ještě bude slyšet.

Ano, rád přijmu vaše pozvání ale teď skutečně musím jít. ...

Děkuji velmi pěkně.

Rádo se stalo. Hezký den, naslyšenou.

Naslyšenou.
x V nových ADRA news s novinkami z prosince 2011 se dozvíte, jak dopadl vánoční benefiční koncert, kdo vyhrál soutěž Dobrovolnictví kamerou nebo Cenu Michala Velíška, co je nového v Programu rozvojového vzdělávání PRVák, jaké je téma výtvarné soutěže pro základní školy a také jak pomáháme v Africkém rohu. Uvidíte také rozhovor s Katkou Kodysovou, která dohlížela na poskytování humanitární pomoci v Kambodži.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.