xVybraná videa
text k videu
V dubnu 2010 uskutečnili zaměstnanci ADRA Česká republika pravidelnou monitorovací cestu programu BangBaby spojenou nejen s návštěvami vesnických a internátních škol, ale rovněž s mapováním potřeb škol v devíti školách ve slumech v hlavním městě Bangladéše Dháce. Je až neuvěřitelné, v jak obtížných podmínkách musejí učitelé slumových škol s dětmi pracovat.

K scházení dětí na výuku slouží zpravidla jednoduché stavby z vlnitého plechu, bez elektřiny, sociálního zázemí, bez vody a bez záruky, že už zítra o místo k vyučování žáci nepřijdou. Učiteli jsou v těchto místech především mladí lidé, jejichž hlavním předpokladem pro vykonávání tak náročné služby je jejich nadšení. Často jim však chybí náležitá odbornost a profesionalita. Proto jsme rádi, že právě jim můžeme zajistit další vzdělávání a zvyšování kvalifikace na každoročním letním školení učitelů.

Jedná se o záznam z monitorovací cesty roku 2010, které se účastnili koordinátoři programu BangBaby Radomír Špinka a Jarmila Szkutová, kameraman Edvard Miškej a fotograf Petr Šebl. To, že součástí této cesty byla rovněž kontrola hospodaření a další jednání týkající se podpory programu Bangbaby, je samozřejmá věc. Vždyť tento program je uskutečňován díky podpoře stovek lidí z České a Slovenské republiky, jejichž důvěru v naší práci nechceme zklamat a právě jim patří nejen náš dík, ale i dokument, který je zde k vidění.
x Donobad (bengálsky děkuji). Dokument o programu BangBaby české pobočky humanitáraní organizace ADRA. Díky pomoci mnoha českých a slovenských dárců mohou tisíce dětí v Bangladéši chodit do školy. Dokument byl natočený v rámci monitorovací cesty na jaře 2010.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.