xVybraná videa
text k videu
Prozkoumejte tajné dějiny dobývání vesmíru. Dozvíte se, jak zůstaly veřejnosti utajeny některé z těch nejnebezpečnějších událostí, v důsledku čehož tak několik velkých hrdinů zůstalo zcela v zapomnění. Vězte, že prvním mužem v kosmu nebyl Jurij Gagarin. Toto prvenství patří někomu jinému - Vladimíru Iljušinovi, jednomu z nejslavnějších sovětských cvičných pilotů.

Dobývání vesmíru se ukázalo být jednou z největších výzev moderních dějin. Tyto události se však neobešly bez velkých ztát na životech a technice. Většina z nich zůstala před veřejností skryta nebo nebyla nikdy prezentována v tisku. Staňte se nyní svědky riskantních událostí spojených se šíleným závodem o dobytí vesmíru.
x V roce 1961 sovětská média informovala svět, že prvenství v kosmu náleží Jurijovi Gagarinovi. Po rozpadu Sovětského svazu ovšem zpřístupněné odtajněné dokumenty vydaly ohromující pravdu. Prvním mužem ve vesmíru nebyl Gagarin, nýbrž Vladimír Iljušin, jenž v Rusku patří k nejoslavovanějším zkušebním pilotům. Tento zcela průkopnický dokument odkrývá pravdu o tom, jak Iljušinova mise skončila těžkým zraněním a jak se úřady Sovětského svazu raději rozhodly pravdu před světem utajit, jelikož byla v sázce jeho pověst neohroženého dobyvatele vesmíru.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.