xVybraná videa
text k videu
Budhistický Ladakh
Dokumentární film o zemi, kde si tibetský buddhismus uchoval původní kulturu. Když ocelové ptáky začnou létat po obloze, když koně začnou jezdit na kolech, přijde čas a buddhismus se začne šířit do západních zemí. "Předpověděl v osmém století tibetský světec a mág Padmasambava. Po mnoha staletích nedobytnou a izolovanou zemi mnichů žijících v nesčetných klášterech, Ladak, zpřístupnili právě auta a letadla.

V bývalém království, ležícím na západním okraji tibetské náhorní plošiny střežené vysokými hřebeny Himalájí a Karakoramu, bylo odhaleno unikátní kulturní a náboženské dědictví světa. auta a letadla sem však přinášejí západní pokrok a materialismus, který tuto zemi, její dávné tradice a znalosti o skrytých silách lidské duše a nejvyššího poznání smrtelně ohrožují. Závisí jen od lidstva, zda tyto bohatství světa navždy zmizí, nebo se stanou duchovním majetkem budoucí vyšší civilizace.
x V roce 2010 jsme strávili tři týdny v oblasti indického Ladakhu z nichž většinu času jsme jeli na lehokolech (prototyp skládacího lehokola AZUB Mini a prototyp ultra skládací tříkolky AZUB TRIcon) z Lehu přes Kargil ke klášteru Rangdum v údolí řeky Suru. Po návratu do Lehu se Honzovi ještě podařilo vyjet na nejvyšší silniční sedlo světa Khradung-La ve výšce 5350 metrů nad mořem.
Dva dny před naším odjezdem jsme se bohužel stali svědky největších záplav v dějinách Ladakhu, které zabily stovky místních obyvatel, ale i turistů. Nám se naštěstí podařilo téměř bez problému odcestovat domů.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.