xVybraná videa
text k videu
Orlické vraždy
Film Sametoví vrazi vychází volně z nejznámějšího případu násilné trestné činnosti poslední doby tzv. Orlických vražd. Jednalo se o sérii vražd z let 1991 až 1993, jejichž oběti byly nalezeny na dně přehrady Orlík. Vrchní soud v Praze poslal v této kauze v roce 1997 za mříže na doživotí Karla Kopáče, a to za podíl na čtyřech vraždách. K nejvyššímu možnému trestu odsoudil také vykonavatele vražd Ludvíka Černého, který měl podle soudu na svědomí pět lidí, a podílníka na některých z nich Vladimíra Kunu. Další jejich společníci dostali tresty od deseti let a více. V listopadu 1997 vrchní soud Kunovi zmírnil trest na 25 let, Černému doživotí potvrdil. S cílem získat majetkový prospěch promyšleně popravili tito pachatelé pět osob, šestá smrti unikla jen o vlásek.

Přísně tajné vraždy: Kdo chtěl zabít tajného kněze?
Za záhadnou smrtí Přemysla Coufala stojí zřejmě nájemný vrah a tajemní mocní představitelé komunistického režimu. Pomozte s Českou televizí odhalit viníky případů, které měly zůstat zapomenuty. Režie J. Novák Podivná „sebevražda“ faráře Coufala už byla v médiích zmíněna mnohokrát. Dnes se k ní vracíme proto, že můžeme říct něco nového. Tajně vysvěcený kněz, Ing. Přemysl Coufal, CSc., byl nalezen mrtev ve svém bratislavském bytě 25. února 1981. Úmrtí bylo po tehdejším vyšetřování klasifikováno jako sebevražda. Svědkové, kteří údajně viděli zranění na jeho těle, tvrdí, že nespáchal sebevraždu, ale byl neslýchaným způsobem umučen. V oficiálních svědectvích tato zranění zaznamenali svědkové už při pohřbu v jeho tváři…
x Dokument o největší kauze devadesátých let, tzv. Orlických vrahů. Záznam rekonstrukce a výpovědi.

Režisér Pavel Jandourek se v dokumentu Zabijáci s.r.o. zaměřil na tzv. kolínský gang, jenž má na svědomí pět vražd a dalších dvaadvacet trestných činů, které byly spáchány v letech 1993-1996. Stejně jako "orličtí" vrazi a vrazi z kauzy lehkých topných olejů patří kolínští nájemní zabijáci mezi ty, jejichž nelegální činnost je úzce spjata s nastartováním velkých společenských změn, které u nás proběhly na počátku 90. let. České znění. Dokument obsahuje několik menších výpadků v obrazové části.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.