xVybraná videa
text k videu
Ekovýlet (automatický překlad)
Moderátor: Díky. Děkuji moc Fredericu. Chystám se zodpovědět pár otázek, zatímco čekáme na Davida. V naší firmě - v oblasti klimatických změn kapitálu nebo investičním bankovnictví - jsme již následoval vaši radu a začal realizovat závazek ke snižování uhlíku skladováním, na politické frontě a také vydělávat peníze proudění v tomto směru. Pomohli jsme financovat první zachycování zařízení k uskladnění na severovýchodě Anglie. Ve své práci se komise, už jste identifikovány konkrétní politické motivaci, že si myslíte, že by pomohlo kapitálových toků rychleji do nového závodu, který jste vytvořili?

Frederic Hauge: Problém dneška je, že uhelný průmysl je vypalování hodně peněz na jejich školení emisních systémů. Bojují proti nám těžce. Ale myslím, že když jsme se Kjótský protokol, nevěděli jsme o této technické možnosti. Myslím, že když se podíváme na rámci Světové obchodní Organizace, jsme schopni daně dovážené zboží stejné daně máme na vnitrostátní úrovni. Jsem si jistý, že budeme vidět post-kjótské dohody přichází s CO2 daně, protože pak bychom mohli zdanit zboží z non-Kjótského protokolu zemí, a my jsme mohli použít CO2 daně vybudovat infrastrukturu pro zachycování uhlíku.

REPRODUKTOR: Take otázka od podlahy Frederic pro [nesrozumitelný] Pokud někdo dostal něco, co bych se dostat ven. Můžeme se vrátit, máme čas později. Ne? Tak jsem si jistý, že dostaneme více později. OK, teď jsme jít k Davidovi. Nyní David'sa skvělý člověk. Strávil jsem čas s ním v Davosu v nedávné době, a to byl jeden z upozorní, že bude velká událost, jen najít roh a sedět a mluvit o věcech, které jsme dělali. Myslím si, že nejlépe shrnul David tím, že pohled na jeho poslední podnik, který je nazýván dobrodružství ekologie, která spojuje zejména jeho dobrodružného ducha a skutečnost že je dobrodruh, a jeho nadšení pro řešení ekologických problémů dneška. A uvidíte, že jako podnikatel, on je plný nápady a plný energie, a on je zaměřena na komunikovat způsobem, který je lákavý a atraktivní změně klimatu vydat životně důležitý zdroj naše budoucnost, která je dětem. David.

David de Rothschild: Tak musím přiznat, že jsem neměl spí velmi dobře v noci. Dostal jsem do postele a uvědomil jsem si, že po 28 letech, co Myslel jsem, že jsem dělal byl tanec, opravdu není tanec vůbec, pokud si sedl včera v noci a viděl to, co jsme viděli. Myslel jsem, že Ježíš, co jsem dělal celou tu dobu. A to přináší do krátký příběh. Právě jsem strávil minulý měsíc v Amazonii v malé malé vesnici na hranici s Peru. A tito lidé, jak jsem přijel, seděli s jejich zbraněmi.

Víte, my jsme bojovníci, nebudeme nechat olej průmyslu, který je na severu Ekvádoru přijít dolů na jih. Pokud si lhát nám, pokud nám sdělíte, věci, které nejsou pravdivé, pak je tu problém. A myslel jsem si, OK v pořádku. Tak jsme tam seděli, a po několika hodinách pití chicha, což je zajímavé, že sny nápoj make - Nehodlám jít do toho - to se trochu uvolnil. A šéf se na mě podívala, a on ukázal na v zadní části místnosti. Došel a vytáhl stereo. Byl jsem rád, je situace trochu divné.

On pak vytáhl teď 2 z roku 1982, pokračoval, aby tento na stroj, a řekl mi ukázat, jak k tanci. Takže moje lano-a-drogy a můj malý tanec, který jsem dělal poslední noc není dost snížit hořčice myslím. Takže mám dotaz na Google. Prosíme, neposílejte Sadler je Wells organizace až do této oblasti na světě. Jinak bych už nikdy nebude umožněn návrat. Chci začít poděkováním všem, tady dnes pro vlastně uvedení na tomto fóru. Je to fenomenální. Je to skutečná čest a potěšení být tady.

Cítím se asi tak velký. A je to také velmi inspirující sedět v místnosti plné, takže mnoho lidí, kteří dosáhli tolik. A vy se díváte na pokoji, jako je tento, a být optimista, Já jdu, tam je kolektivní schopnost skutečně dělat rozdíl. Když místnost nebo skupina jednotlivců, kteří mají schopnost utvářet tak naši budoucnost, je, dát dohromady a začít jen mluvit ke každému jiný, spíše než na sebe a zapojit, můžeme skutečně myslím, že cílem je řešit výzvy, které jsou globální oteplování.

Když jsem byl požádán, aby do této skupiny, byl jsem požádán se připojit k zelené technologie. A vy jste řekl, jděte wow "zelených" technologií, je tu tisíce z nich. Jdete do laboratoře, můžete - Frederic zde bude I'm určitě vám o tom. A já si myslel, co to jedna technologie, které jsme druh viděl objevit v průběhu posledních možná 12 do 18 měsíců, který je opravdu druh tvarování, jak se díváme na naši planetu, to je dávat nám nové vnímání. A pro mě - a nejen proto, že házet dobrý party - ale to bude Google Earth.

A důvod, proč říkám, že je to, že - mám kicker někde visí na druhém, tam jdete - je to, že nemám vím, že jsme všichni měli radost z posezení ar našem stole a jen surfování na světě v podstatě. A myslím si, že je obrovská síla v této úžasné technologie, která byla kdysi, víte, musela být astronaut, nebo velmi brzy Virgin Galactic bude zákazník mohli zažít. Ale mít tuto pravomoc, aby mohl sednout a jet na Amazon, jít do Himalájí, jít do Gobi nebo v poklesu v sekundách, myslím, že opravdu pro mě je velmi silný nástroj pro pomoc přeskupení sami sebe jako součást většího celku.

Ale také zábavný, což je také důležité. Všichni mluví o změně klimatu a je to všechno velmi depresivní, ale myslím, že jsme také dostali dostat optimistický o tom a výzvu přijmout. A já bych hodit to na Google, že myslím, že to je fantastické platforma možná i spuštění Google zelená verze. Riskovat a vytvořit 3-D zdroj, kde můžete vidět co se děje na naší planetě s vodními zdroji, energie zdroje odpadu, všechny ostatní věci, které jsme viděl děje. Tak, aby každý, kdo skutečně inženýrství že, gratuluji.

Myslím, že je situace v reálném působivý nástroj. Myslím, že se mi Je tu trochu druh ironie Myslím, že v se snaží přimět lidi, spojte se - jak on lisy jeho tlačítka - pro připojení k přírodnímu světu online. Se snažíme říci dětem, chceme, abyste se opravdu nadchla, ale vlastně budete dělat všechno od Vaše ložnice online. A myslím, že je velkou výzvou, že jsme čelí právě teď. A pro mě je to o rovnováze. Je tu zajímavá věc, autor volal Richarda Louv nedávno napsal knihu fráze povahy - i on razil fráze, příroda deficit nepořádek.

A to je tento pojem opravdu, že jako jednotlivci, můžeme jít on-line a my můžeme spojit své zdroje a můžeme zjistit, vše, co chcete vědět o odlesňování, můžeme zjistit o Amazon můžeme dozvědět o všech těchto věci, které se dějí kolem naší planety. Ale když byl v poslední době, že dítě vlastně šel ven a hrál v lese, nebo skočil do potoka, nebo jen v podstatě visel ven a sledoval mraky jdou minulosti. Zní to trochu hippyish, že jeden. Ale ve skutečnosti se mi, že je velmi důležité, a byl rozhodně inspiraci pro mě opravdu podívat na tento pojem přírody.

Nedostatek porucha, která vidíme v děti. A jak jsem řekl, myslím, že je rovnováha. Musíme využít mocné nástroje, které jsou na webu k zapojit, ale musíme také myslím, že si je začít prozkoumat ven a být součástí systému, takže si uvědomit, tam je to trochu falešné dichotomie, že je to přírody a nám. Ne, všichni jsme vlastně na stejném řádku. Pro mě, našel jsem tento inspiraci - já nejsem jistý, jestli to funguje. Ne? OK. Pro mě, jsem našel inspiraci stojí v dolní části toho, co byl Axel Heiberg ledovec.

Je to docela zastrašující, a to bylo na tom místě, když jsem myšlení, víte, co Dave, jste opravdu musím být opatrný to, co žádáte v životě. Bylo to stanoví na 100 dnů plavby přes Antarktidu. Byl jsem součástí čtyři-obsadit tým, 1600 km, a cítil jsem opět jako smítko prachu. A opravdu pro příští tři měsíce jsem nic víc, než smítko prachu na to, co je pravděpodobně jedním z nejvznešenějších, environmentálně-napadal a křehký kontinent na naší planetě. A budete trávit kdekoli mezi 9 do 15 hodin denně s vaším hlavou dolů tahání saní, které váží více než 100, 200 liber, a máte spoustu času na přemýšlení.

A pro mě to bylo v tomto bodě si myslím, že jsem opravdu druh pochopila - jak to bylo za studena - ale opravdu - jak mi bylo říká se vrací do tohoto druhu nedostatek - druh opravdu pochopil toto ponětí o naší roli na této planetě a kdo jsme jako jednotlivci. A to bylo v tomto bodě si myslím, že jsem opravdu uvědomil, že to byla naše schopnost žít na této planetě, že jsme uvedení v ohrožení. Ano, máme křehké ekosystémy, že musíme chránit, ale my jsme ochrana z nějakého důvodu, je to pro nás.

A myslím, že když jsem začal tuto výzvu, když jsem šel do že výzva, když jsem měl být úplně upřímný, bylo to druh, pravím nuly svědit, ale - víte, já jsem vždy zajímá, co se děje za oknem spíše než uvnitř, a to bylo pravděpodobně v důsledku přírodních zvědavost, to bylo řízeno možná trochu ega. Já nevím, ale to bylo řízeno pravděpodobně z mírně sobecký místo. A když jsem se vrátil z této expedice, uvědomil jsem si, že jakmile začnete sdílet příběhy, a začnete mluvit o věcech, budete přirozeně začít se zabývat, dostanete lidé přijde k vám a mluvit k vám, a říkat, jak to děláte to, jak to děláte, že.

A co jsem si uvědomil, bylo, že vlastně tato síla Okouzlení a efektivně, co je vyprávění příběhů, může buď pokračovat v duchu, jsem polární hrdina, a já může udělat jedno-paže push-up a všechny ostatní věci, které pravděpodobně jít s obrovským druhem polární rétoriky, které dostaneme. A já myslel skutečně víte, co, to není o tom. Je to asi s ohledem na tyto otázky, a to zaujetí a používání že jako účinný nástroj k přeskupení vlastně sami sebe, naše s tím, že je to o odpovědnosti za životní prostředí.

Je to o nás jako jednotlivce s tím, co je opravdu velmi složitý úkol, ale také velmi zvládnutelný úkol. Stal jsem se trochu posedlý člověk. Stal jsem se rozhodl, že bych vyprávět svůj příběh - jsem jen tak rychle nalít to tady. Líto. Chtěl jsem vzít a přesunout lidi od vidění ekologickou krizi jako problém, který byl příliš abstraktní, to bylo příliš velké nebo příliš řešit zastrašující a uvidíte, že vlastně bychom všichni mohli stát společenství změny. A jak můžeme řídit tuto změnu.

Pro mě to skončilo mé expedice, energie expedice byl rozptylovat, a to bylo asi zachycení momentu, který a používat to na něco. Tak jsem si uvědomil, že po rozhovoru s lidmi, že je zde druh obyčejná nit mezi lidskými bytostmi, a že je, že jsme všichni snílci. Možná, že někteří víc než ostatní, ale je tu ještě jedna demografické ve společnosti, které jsou více než ostatní snílci, a to děti. A pro mě, pojem převzetí snem a brát to z toho Celý proces k tomu, že realita je dobrodružství.

A bylo to o tom, dobře jsme všichni pak mají dobrodružství uvnitř nás. A to, jak vnímáte, že dobrodružství. Nemusí to být lezení na horu, plavání oceán. Mohlo by to být jít na rande. Mohlo by to dělat tanec s kmenem. Mohlo by to být zde stojí dnes. Doufal jsem, že to, co udělat, bylo vzít pojem dobrodružství a použít ji jako způsob, jak zapojit lidi a říkat, ve skutečnosti dobrodružství, že bychom měli být všichni na je záchrana planety. A tak poté, co jsem se vrátila z Antarktidy jsem zahájil Dobrodružství ekologie.

A nápad byl, aby se učení dobrodružství. A nejdůležitější je najít správné kombinace. Směs, která by se vzdělávat, ale také bavit. Směs, která by mohla odpovědět, ale výzvou. A byl to mix, který by nakonec nechal jednotlivci přijímat informovaná rozhodnutí. Byl jsem odhodlán říci, že už by měl být asi zelená aktivista na jedné straně, nebo delfín-milující, duha-chlap nosit na druhé straně. To bylo asi to s hlavním proudem. To je o udržení to jednoduché. Kombinující dobrodružství, ekologie, školství.

Ale také velmi důležité v době, kdy informace technologie tvarování jakým se učíme, jak jsme znárodnit, způsobu, jakým na sebe vzájemně působí, to bylo zřejmě bude výzvou stejně. A maximalizovat tuto zkušenost, říci, jak jsme se vytvořit platformu, která by se zabýval digitální domorodce, kteří vyrůstají s počítači vycházející z jejich uši - ne doslova - a digitální přistěhovalců. Pro mě to bylo asi tím dává uživatelům pocit kontroly. Představa, že tvoříme řízení mise.

Jedná se o platformu, která by pomohla dětem se ovlivňovat. Budou moci využít informace, které jsme jejich prezentaci vytvořit vlastní dobrodružství. Každé dítě dostane vlastní úkol kontrolu, se dostanou k vytvořit vlastní avatar, které používají Eeks, nebo si vydělají Eeks,, které jsou interaktivní systém odměňování. Ale bylo to víc než to. Jak jsem řekl, se vrací do rovnováhy, bylo to o použití web, využívající tuto technologii se inspirovat děti a naši uživatelé jít ven a brát jejich vlastní skutečný život, hands-o projektech.

Udržitelné projekty. A pomocí platformy, které jsme vytvořili, jsme dělají, že právě teď. Se nám podařilo vytvořit platformu, která se zabývá, dává děti možnost učit se na otázky, sdílet otázky, jednat a mluvit tak, že není zastrašující, který je poutavý. Dává jim příležitost, aby tyto závažné problémy, aby jim něco, že mohou vlastní, převzít kontrolu nad, a vidí sebe, že jsou součástí problému, jak se stát součástí řešení. Nyní trochu legrace, jak jsem řekl, je to výstřel z Ekvádoru.

My jsme začali stěhovat nyní dostat děti, aby mohli používat tato technologie skutečně přístup nám v reálném čase když jsme v této oblasti. A já dal něco, co tam k obecenstvu. Zní to daleko působivější pak to opravdu je, a pokud je tu někdo, kdo ví, jak přijmout a pomůže nám dostat, že k jdou ještě dále, mám tato vize jednoho dne Billy Bolton zasedání v jeho ložnici a jeho maminka se děje, přijde na večeři Billy, a on to jako držet hubu máma, já říkám expedice jít přes hory na Madagaskaru.

Víte, že se jim, že interakce, což jim, že pocit by byl úžasný. Vytváříme tuto platformu, kde děti dostanou do režimu online. Dostanou nás následovat, budeme mluvit s nimi z oboru, dáváme jejich interakce, pomáháme jim přístup k informacím prostřednictvím přizpůsobitelné learningové platformy. Widget-založené technologie, kde mohou využít karikatury, plechovky používat animace. Ale pro mě, co je důležité a co je opravdu vrací do že pojem jim pocit moci je asi říká, Dáme-li dětem nástroje pro návrh řešení, budou je tvořit.

Jsme svědky děti vést tyto diskuse právě teď. Čím více vzrušující, je to vlastně stává místem, kde se zmocní nás. A inspiruje nás. Říkám to proto, že jsme svědky děti a mentoring inspirující jejich vrstevníky každý den vytvořením projektů že pak se zpátky do přátelé, rodina, jednotlivci. Recyklace pohyb byl skvělý nápad. Viděli jsme robot dříve. Máte záruku, že každý jeden z těch dětí, kteří seděli v přední části, které robot odešla domů ihned a řekl jsem buď chtějí robot nebo se chystáte začít dělat, že každý den.

A to se děje. Co je zábava pro mě, stejně je to, že měníme. Exploze nových technologií, příchod věku na webu otevřela celá řada příležitostí pro nás, aby mohli skutečně zapojit se do více vzrušující způsobem. Jsem hráč. Chápu kouzlo virtuálního světa a vím, že je tu - jsme viděli hodně včera se Second Life. A tam jsou rozhovory, které znáte, hraní her, není to hrozné, je to, že naše děti jdou špatným směrem. Ale myslím, že je to mocný nástroj.

Nedávno jsem měl to potěšení pracovat s agenturou volal Oglivy, který jste asi všichni víte. A my jsme v podstatě přemýšleli o tom, jak bychom mohli získat naše poselství se k širokému obecenstvu. Takže jsem jen tak běžet trochu video legrace, co jsme dělali. [VIDEO PŘEHRÁVÁNÍ]

Dosah Second Life je malé, s průměrem Jen 20.000 lidí ve světě v kterémkoli okamžiku. Není to velký významných jakýmikoli prostředky, ale zdá se, že všichni tam je jeden novinář, nebo blogger. To je důvod, proč jsme se rozhodli, Second Life bylo přirozené místo pro získání svět slyšet dobrodružství ekologie v oblasti životního prostředí povědomí zprávu. Svět je v klimatické krize. Tony Blair řekl, globální oteplování hrozí 40% světového druhy s vyhynutím, 200 milionů lidí s povodněmi, a nový hospodářský zájem, 20% světového bohatství. Důsledky pro naši planetu, jsou doslova katastrofální. Přinést nebezpečí této krize do života, jsme udělali Second Life je první veřejnou akci - virtuální povodeň. [MUSIC PŘEHRÁVÁNÍ]

Šokoval obyvatele Second Life nalezeny kreativní způsoby, jak vyrovnat. Dobrodružství Ekologie avatary režie Second Life obyvatelé na svých webových stránkách. Tady, oni mohli učit, jak tomu zabránit v reálném světě. Během několika hodin, zpravodajské služby a vlivných bloggerů se vyjádřil o ekologii klima dobrodružství krize událost. Zpráva dosáhla více než 18 milionů lidí po celém světě. Zatímco kalkulace nic vyrábět nebo spustit, tato událost vedla k dobrodružství ekologie zažívá 54% nárůst provoz na svých webových stránkách, s deseti-násobný nárůst v blogu zmiňuje. Většina lidí platit za média. Koupili jsme s naší silnou myšlenkou, že jsem mluvil o tom. Toto není reklama, ani PR, ani 3D trik. Je to zcela nový způsob, jak oslovit masové publikum. [END PŘEHRÁVÁNÍ VIDEA]

David de Rothschild: Na planetě. Myslíme si, že máme jedno - tak jsme jen mají jeden vlastně. A právě teď, jak asi někteří z vás bude znát a číst, žijeme dávno naše prostředky. Jsme skutečně žijí to, co říkají tři-planeta ekonomiky. A jak jste právě viděli toho existuje řada nástrojů k dispozici na webu, který myslím, že si můžete třídy jako zelené technologie. Dávají nám možnost v podstatě naše další pochopení problémů. Ale pro mě nemyslím si, že tam jsou nějaké rychlé opravy.

Myslím si, že inovace má zásadní význam. Myslím, že bychom měli neustále tlačí naše hranice, a myslím, že jsme by měla dál snažit dosáhnout průlomu v těch zelených technologie, a obdivuji práci, Frederic a moje další významní hosté budou mluvit. Ale pro mě osobně, je to mnohem důležitější informace o změně náš postoj, je to o vytvoření nové ideologie. Víte o tom, žít v našich zdrojů, žít v rámci našich možností. Je to mění náš vztah k přírodě říct, že je to Nejde jen o to, co můžeme získat, by mělo být o tom, co se můžeme naučit.

Je to o skutečně mění svůj vlastní příběh, proč jsme zde na této planetě. Myslím, že je to ideologie, jsme sami sebe řidičský expandovat svoje limity. Myslím, že je to proto, že máme tento pojem, že tento planeta byla dal sem výhradně pro nás. A pro mě, víte, že je úžasné, myslet si, že právě teď jeden druh z potenciálně kdekoli mezi 30 až 100 milionů druhů, jeden druh - nás - je to náročné 40% čistá primární reprodukovatelnost. To je vše, energií a potravin dostupných zdrojů na všechny ostatní druhy.

Jeden druh - my - je s 50% planety sladkovodní a opouštět všechny ostatní k boji za to, co zbylo. A přes všechny ty statistiky, můžeme mít na mluvit o nich, a říkají, po chvíli odejde, jsem statted ven. Viděl jsem grafy a vím, že je to všechno špatně. Ale myslím, že všichni musíme trochu zastavit a vrátit zpět a Podívejte se na naše každodenní otisky. Opravdu hodnotit to, co děláme v našich každodenních činností. Snižuje naši ekologickou stopu. A za to, co jsme volat v tuto chvíli - ach, chyba.

Nevím, jak to mám tam. To bylo chtěl být druh snímku. Obrovská chyba. Budeme dál z toho jeden. Co jsme před voláním naší planety, a to je tento pojem říkat, ano, je to o recyklaci, ano je to o snížení, a opětovného použití. Ale ještě důležitější, je to také o přehodnocení. Jak jsme viděli na začátku, je to asi říkat, že to není nakládání s odpady, je řízení zdrojů. Žijeme v uzavřeném systému, a jak jsme slyšeli dříve, můj odpad svůj poklad a váš poklad je můj odpadem.

A tak je to o zavádění a jak se tento nový způsob myšlení, a uvedení lidí do místa, kde se domnívají, že může být rozdíl, mohou se zapojit, aniž by pocit zastrašit. To mě vede o tom, kdy mluvíme o odpad, jsem chcete rychle dotek na naší další expedice. Když se podívám po místnosti, všichni pod židle, I myslíte, že jsme všichni dostali plastových lahví. A já jsem neví, kolik plastových lahví by bylo spotřebované v poslední den nebo tak všechny na celém konference.

Ale v podstatě to, co chceme pokusit a dělat v nové expedice, která se blíží v našem seriálu, chceme - je to pravděpodobně, že mnohé skutečnosti, myslím, že jsem ho viděl opouštět zadní vchod dříve. Myšlenka je hledáme použít opravdu přehodnocení - jsem bliká, takže budu spěchat tenhle nahoru - v podstatě přehodnocení naší cestě, přičemž inteligentní design technologie a za použití druhu pravého dobrodruha duch co bylo Kon Tiki.

Budeme stavební řemeslo vyrobeny z plastových lahví, které budeme vyplutí na. Bude to být nazýván Plastiki. Je to bude dobrodružství výpravy do dokumentu oceánu koše přes Pacifik. Budeme odchodu na konci roku 2008, počátkem roku 2009. Bude to asi 100 dnů a více plavby použití síly po internetu a pomocí síly všech nástrojů, které máme k dispozici připojení nám. Vím, že jsme krátký čas, takže jsem musel volat, že to skončí. Takže, děkuji vám. Doufám, že se dostaneme do diskuse trochu více za minutu. Díky. [POCHVALA]

REPRODUKTOR: Chystám se nechat David jít, protože je to jen…
x Seriál s ekologickým dobrodruhem Davidem de Rothschildem zkoumá environmentální dopad a původ produktů, které používáme v každodenních životě. Mezi hlavními body programu jsou bavlněná trička, papírové ubrousky a mobilní telefony. Každá epizoda trvá půl hodinu a sleduje životní cyklus těchto věcí od výroby po likvidaci. Zároveň ukazuje, jak celý proces působí na naše zdraví, životní prostředí a okolí.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.