xVybraná videa
x V posledních letech jsme si u neonacistů mohli všimnout nového trendu. Stále více a více jich upouští od skinheadské image a pokouší se profilovat jinak. Jedním z jejich vzorů se stala hadrcorová subkultura. Přední čeští neonacisté se snažili vetřít na koncerty hardcore kapel nebo se pokoušeli fotit se známými představiteli zahraniční scény.

Agresivní muzika a nekompromisní texty náckům imponují. Hardcore je pro nácky tvrdá muzika, "tough guy" image, macho póza a další scéna, kterou chtějí zneužít pro šíření svých omezených názorů. Nepřemýšlí ale nad tím, jak tato kultura, a stejně ta její nepsaná etika, vznikla, nezajímají je texty, ani to, jaké je jejich poselství. Jinak by totiž sami pochopili, že hardcore byl vždy striktně protirasistický a antifašistický.

Hardcore je především rodina a komunita, HC koncerty místem, kde se mohou lidé potkávat bez jakýchkoliv předsudků, a my chceme, a uděláme všechno proto, aby takovým místem zůstalo i nadále. Proto jsme se obrátili na několik kapel, na jejichž akce se neonacisté v minulosti snažili dostat. Jejich názory najdete na tomto DVD. Naše otázky byly vždy stejné. Odpovědi rozhodně ne. Přesto se ale všichni shodují v jednom Đ pro rasismus, předsudky a nacismus není v HC scéně místo.

Poselství je jasné: Táhněte do hajzlu, zmrdi! Pro nuly jako jste vy není v hardcore scéně místo!
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.