xVybraná videa
text k videu
Nejvíce vnímané asociace se Straight Edge jsou odmítání alkoholu, tabáku, ostatních drog a promiskuitního sexu. Od počátku v 80. letech se tyto víry v lepší život rozšířili do celého světa, ve spojení s punkovou a Hardcore-ovou scénou.

Za pomoci rozhovorů s muzikanty se v tomto dokumentu snaží o vykreslení myšlenky a vývoje Straight Edge od začátku až do dnes. EDGE - perspektivy kultury svobodné od drog ukazuje na to, že abstinence od drog byla založena jako kultura mladých, odmítající užívání návykových látek, které jsou společností akceptovány a často podporovány. Ian Mackaye (Minor Threat, Fugazi), Ray Cappy (Youth of Today, Shelter) a Karl Buechner (Earth Crisis, Freya) podávají svědectví a jejich dojem z historie Straight Edge, proč to bylo / je pro ně tak důležité a jak to změnilo jejich životy. Na druhé straně však rozebírají i problémy jako například násilí, sexismus, intoleranci, která se nevědomky spojila se Straight Edge, a jak to ovlivnilo 'scénu' vnímanou veřejným míněním.

Kromě toho, film EDGE ukazuje životy devíti jednotlivců, kteří se ztotožnili se Straight Edge. Jejich důvody, které je k tomu vedly, sahají od negativních zkušeností s drogami, přes zdravý životní styl až po ty politické. Přes velmi blízký a osobní náhled do jejich každodenních životů vidíme, jak jejich rozhodnutí 'žít bez drog' ovlivnilo. Ale jak lidé objeví Straight Edge? Jak se Straight Edge dostane k ženám? Jaké společenské aspekty jsou sdílené mezi lidmi novými v scéně a co vede některé z nich stát se Straight Edge? Jako Mainstreamová 'kultura' ovlivňuje toto hnutí?

EDGE hledá na tyto otázky odpovědi na cestě před a za kulisami scény subkultury Straight Edge.
x 28 let poté, co kapela Minor Threat vydala píseň 'Straight Edge', subkultura známá jako Straight Edge se stala celosvětovým fenoménem, ​​který spojuje jednotlivce odmítajících všechny formy intoxikace. Dokument přeložili na Straight Edge Slovensko. Díky.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.