xVybraná videa
x Dokumentární film s českými titulky s názvem "Carlosi, jeden rok bez tebe, jeden rok s tebou" vypráví o roce intenzivních bojů, které následovaly po vraždě madridského antifašisty Carlose Palomina 11. listopadu 2007. Šeštnáctiletý Carlos byl zabit bodnou ranou do srdce profesionálním vojákem španělské armády. Celou antifašistickou veřejnost tato událost velmi zasáhla. Od té doby je antifašismus v Madridu organizován lépe než kdy předtím. Carlosovi kamarádi se rozhodli bojovat proti neonacismu ještě intenzivněji a uctívají jeho památku každý 11. den v měsíci útoky na ty, kteří mají na rukou Carlosovu krev a zároveň slibují, že budou proti neonacismu bojovat do posledního dechu...

Dokumentární seriál Dějiny rasismu mapuje posun ve vnímání "rasy" a dějiny rasismu v Evropě, Americe, Austrálii a Asii. Seznámí nás s tím, jak se myšlenky o rasových rozdílech vyvíjely v návaznosti na historické události a charakterizuje zásadní dopad, jaký má chápání "rasy" a rasismu na vědu, kulturu, společnost a světovou historii. Zkoumáním dějin "rasy" - od prvních záchvěvu rasového povědomí až po projevy rasismu v moderní společnosti a kultuře - známe charakter "rasové scény", která už pět století zaujímá tak významné místo v kolektivní obrazotvornosti Západu.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.