xVybraná videa
text k videu
Mnislav Zelený - Amazonie a přístup k životu
Poučné povídání, z kterého jasně vyplívá, jak je tamní kultůra spokojená s tím co má a lidé opravdu šťastní. A to bez všech našich s prominutím materiálních serepetiček, které nás pokud budeme k sobě upřímní ničím neobohatí. Pouze zotročují a krmí systém ekonomiky, který když už tu je, je nastaven proti nám samotným. Tedy krom vyjímek, které berou peníze ne jako hodnotu práce, ale jako prostředek k manipulaci dle jejich pravidel.

Musíme těmto být pro smích. No já si to aspoň uvědomuji, ale je mi to.... Ovšem asi by se děli věci. kdyby lidé dostali rozum a aspoň to málo pochopili. Je nás prostě málo, navíc kdokoli kdo se o pravdu otírá je okamžitě v mediálním světě postaven do role konspirátora a cvoka, načež si takto vychovávají svoje ovečky. Typický příklad je Reflex, který čtou hodně vysokoškoláci, kteří ještě nemají moc rozumu, i když si to sami o sobě nemyslí a v tomto věku si je pěkně naočkují. Batoh+ Reflex známá to kombinace :)

Do míst, kde lidé žijí stylem doba kamenná - v opravdové symbióze s přírodou, naprosto štastně a spokojeně, nikomu nic nevnucujíc- se vtírají například křesťanští misionáři, kteří jim vnucují naši kultůru, s kterou si postupně neví čím dál víc rady. Ve většině případů jsou následně zotročeni a používáni jako vygumovaní, přeprogranovaní otrcoi v zemědělství atp. Dále je nutno zmínit smrtelné virové choroby, které tam západní civilizace dovleče a následně se o tyto lidi nestará. Dokonce si je jezdíme fotit s adventure cestovními kancelářemi. To nám nakonec vyhovuje. Kdo nevěří, ať se naučí číst. Informací, přímých důkazů zde na netu je dost.

Chtělo by se člověku zakončit nějak pozitivněji, věřte mi že ano. Ovšem ve světle těchto skutečností to nejde a bylo by to naše oblábené zavírání očí, které si tak dobře osvojujeme. Dáme dvacku za žlutou hovadinu do klopy a staneme se lidštějšími? Ne tak to nefunguje. Avšak úplně postačí, když si křivdy uvědomíme, protože pak je bude nemožné páchat a my jedinci se tímto z tohoto kruhu vyčleníme. Utopie? Snad. Ale jiná cesta, ať už se budeme bavit o jakékoli změně, pro celkovou změnu neexistuje. Velké díky samozřejmě patří těm, kteří svým osudem dokáží a jsou schopnitlačit na dveře z druhé strany, protože ti učí nás ostatní a my se můžeme jednoduše inteligentně zařídit. Prosté že?
x Rozhlasový pořad Jaroslava Duška: Duše "K".

Jaroslav Dušek také poskytl rozhovor na powertalk.cz o toltéckém vědění a moudrosti indiánů, péči o zdraví, hraní společenských rolí, studiu na vysoké škole, setkávání s mentálně hendikepovanými, delfínech, smutku a mnohém dalším.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.