xVybraná videa
text k videu
Herec Jaroslav Dušek a psychoterapeut Pjér la Šé'z, kteří se léta inspirují zejména kulturou Toltéků, jsou průvodci dokumentem o vlivu indiánů Mezoameriky na život v Čechách. Moudrost Toltéků podává Jarda s velkým vtipem a v souvislosti se stylem života u nás.

Seznámíme se také C. J. Callemanem, švédským vědcem žijícím v USA, který se jako jeden z mála vědců zabývá podrobně mayským kalendářem. Ten je přesnější než náš a je charakterizován i určitými cykly, na jejichž základě je možné odvodit i vývoj naší společnosti.

Zdeňek Ordelt, který dlouho pobýval mezi mexickými šamany, si získal jejich důvěru a posléze dostal i jejich zasvěcení do šamanské praxe. Seznamuje zájemce s významem a poznáním šamanů a vykonává šamanské rituály. Stále více si uvědomujeme slepé uličky překotného vývoje Západní společnosti, hledáme východiska, inspiraci. Nebývalý a celosvětový zájem o kultury indiánů svědčí o tom, že je v nich skutečně něco podnětného.

Mudr. Hnízdil - Centrum komplexní péče Dobřichovice
Povídání s panem Hnízdilem o chybném přístupu ve zdravotnictví směrem doktor- pacient a naopak. O tom, že medicína se nesnaží léčit, ale skrývat příznaky, či nemoci. První je potřebe začít od sebe. Zde je tedy zdroj základních informací. Pokud chcete pochopit chování farmaceutických firem a přečíst si knihu od člověka, který zastával v tomto byznysu vysoké postavení a následně promluvil je na ulozto.cz kde si ji můžete stáhnout. Kniha je psaná poutavě, avšak si z ní odnesete spoustu informací, které nemáte šanci se z médiíí dozvědět. Na prášky a na toto odvětví i na doktory si budete dávat větší pozor. U nás vydavatele nenašla. Vyšla až na Slovensku. Autor: John-Virapen- Neziaduci ucinok smrt. Stačí zadat jméno do vyhledávání na ulozto. Je tam toho od něj víc.

Berte na vědomí, že s normálním doktorem to nemá cenu moc rozebírat. Jednak dostávají úplatky od těchto firem, jednak a to hlavně by popřeli to co se celý život učili- většina- nebo se stále učí, snaží se být v obraze- menšina, a tak budete za nějakého pošahaného ezoterika. Změna přístupu avšak začíná od nás. Zapomeňte, že se za vašeho života něco změní. Je potřeba k tomu přistupovat individuálně. Jde přece o vaše zdraví, o vaši léčbu, či léčbu vašich nejbližších.

Po těchto informacích máte vše potřebné k tomu, abyjste se zařídili a nenechali se vést špatnou cestou. Pkud doktorovi dáte najevo, že nemá vaši důvěru, jeho ego se pěkně podlomí. Musíte prostě najít toho svého doktora, který umí naslouchat a pochopí, že na vás to zkoušet nemusí- že se chcete uzdravit a ne dodělat. Nevýhodou je pak někdy větší finanční náročnost a čas, který je nejvíc limitující, pokud jde do tuhého.

Proto je potřeba na to myslet a zařídit se když jste v kondici. Jinak je to jak dostat přiděleného právníka u soudu. Hazard. Je to o prioritách. Peníze pak souvisí s možným cestováním při výběru a dojížděním. Například doktor z centra o kterém posloucháte zadarmo nebude, takže pokud nejste ochotni nebo na to nemáte sbohem a šáteček. Marš pro patáky do lékárny.

P.S. Vykonávat dnes například povolání praktického lékaře je stupidně jednoduché. Stačí být ideálně vnímavý, všímavý a nic nepodcenit. S každým stěžováním poslat dotyčného na další vyšetření, z kterého se vrátí s diagnozou a praktik vidí co má dál předepisovat. Změřit tlak si můžete sami, léky na bolest, uklidnění, chřipku, opravdu velice složité. Pokud by měli studovat čistě to co budou potřebovat do takové praxe- za rok jsou hotoví.

A to za bratru průměrně 50-80 tisíc měsíčně. Bez deseti kaček, na které vám z 90ti procent stvzenku, pokud si neřeknete nevystaví. To je dalších 5-10 čistá ruka. Čest vyjímkám. No 99 procent praktiků prostě o nových přístupech i těch v uvozovkách tradičních neví nic. Zato asi vědí, který lék předepisovat, aby z něho měli největší zisk. Obchoďáci se můžou přetrhnout. Když doktor vytáhne už předtištěný recept je úplně jasné s kým spolupracuje. Ona taková třítýdenní dovolená někde v Tunisu pod hlavičkou školení není úplně k zahození.
x Duše K, Divadlo Kampa, 24.2. 2012 Další vynikající večer z Divadla Kampa, kamk si herec, moderátor a zvídavý člověk Jaroslav Dušek si tentokrát pozval svého spoluhráče z formace Malá Vizita, psychologa a hudebníka vystupujícího pod pseudonymem Pjér la Šé'z. Při večerech Duše K není nic vyloučeno a nic naplánováno. Jak celý večer dopadl, může divák, zjistit v tomto video-záznamu, který byl převzat z portálu ČT24. Pjér la Šé'z je psycholog, terapeut se sympatiemi k C. G. Jungovi. Jako divadelník se nejvíce uplatňuje ve spolupráci s Jaroslavem Duškem v představeních Malé Vizity, dále Čtyři dohody, Pátá dohoda, Škola Malého stromu atd., jako spisovatel se uvedl publikacemi Indián - zpráva o archetypu, Den svatého Ignora, Cesta a v současné době připravuje k vydání hlubinnou studii Psychologie souhlasu.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.