xVybraná videa
text k videu
Vzestup dronů
Většina lidí vidí drony jako kontroverzní zbraň, která sleduje cizí bojiště. Ale jakmile americké vojenské intervence skončí, tyto stroje jsou zasílány zpět do USA a zde navždy změní životy civilistů.

"Je to výkonná technologie. Žádné hrozby nebo lomení rukama odpůrců to neodvrátí" říká expert na drony, Peter Singer. Ať už je to okamžitý streaming televizních stanic živě na web, dohledání objektivů paparazzi, policejních zátahů na trestný čin nebo akce tajných služeb, špionáž… Malé domácí drony zažívají exponenciální růst.

Na největší světovém drone veletrhu v Las Vegas říká prodavač davu, "Drony mohou být použité v oblasti vymáhání práva, humanitární pomoci a v průmyslovém použití. Je také velmi dobrý v uklízení podlahy. Každý majitel domu by měl mít jednoho". A jak technologický pokrok postupuje děsivou rychlostí, může si někdo koupit drona s několika sty dolarů koupit přímo přes pult.

Tyto hobby drony mohou létat na míle daleko a poskytnout ostré video a zpětnou vazbu k pilotovi. "Já bych nepodváděl svou ženu!", Směje se publicista Charles Krauthammer. Ale vtipy stranou, existují reálné obavy nad "politickými, právními a etickými problémy, které s tím vzniknou", tvrdí Singer.

Během tří let na podnět amerického kongresu uvidíme nad svými hlavami desítky tisíc dronů, které budou legálně používat již tak přeplněné nebe. Vyvstanou četné otázky o základní bezpečnosti, terorismu a občanských svobodách. Jak společnosti spěchají vydělat spoustu peněz na tomto novém miliardovém průmyslu, odborníci varují, "ještě na to nejsme připraveni".

Mohou se pohybovat společně v rojích, stavět věže, tančit, házet a chytat, vyhodnocovat cíle a brzy budou ještě dělat svá vlastní rozhodnutí. Jak ve válce tak i doma se drony rychle vyvíjejí a získávají nové schopnosti.

Obrazovky na americké letecké základně se zaměřily na civilní auto jedoucí po silnici v Novém Mexiku. "Nechceme simulovat nebo provádět zaměřování, je to jen trénink sledování pohyblivého cíle." Otázka, "s jejich svolením?" se setkala s rozpačitou pauzou a slábnoucí odpověďí, "sledujeme je jen s kamerou". Rychle stává přijatelná praxe, stále policie jsou také pomocí bezpilotní letouny k průzkumu civilní oblasti pro zločince.

V US Air Force je nyní školeno více "pilotů u stolu", než tradiční pilotů, což vzbuzuje obavy, že válka se stává "jen velká počítačová hra", takže piloti jsou schopni zabít několik bojovníků Talibanu a pak jít domů na večeři. Nathan Wessler, právník se zaměřením na občanská práva důrazně tvrdí, že USA používající bezpilotních letounů určených k zabíjení cílů v zemích, jako je Jemen, ač nejsou ve stavu války, může vést k závažným důsledkům.

"Je to opravdu nebezpečný precedens. Technologie dronů není tak složitá, a tam jsou desítky národů rozvojových." A tyto roboti se vyvíjejí. Budoucí vojáci budou schopni samostatně najít cíle a rozhodnout se zaútočit. Jak Írán klade své ruce na drone USA špiona, který odborníci v této zprávě argumentují, že jsou "dokonale schopni kopírování", takže nekontrolované nové závody ve zbrojení už začaly?

Válčení s Drony se dramaticky zvýšilo od roku 2008 a dnes existuje více než 60 základen po celém světě, které jsou zapojené do amerických misí bezpilotních letounů. Americké bezpilotní letouny jsou v současné době rozmístěny na nebi více než 14 různých zemí, z nichž některé pro sledování a jiní pro útočící na pozemní cíle.Oblast Pákistánu, hraničících s Afghánistánem, známý jako Vazíristánu je těžiště hodně z drone operací. Ale jsou tyto zbraně vedení nás v bezpečí, nebo se prostě podněcovat další teroristické útoky? A je jejich použití porušení Ženevských úmluv?

Předchůdci dronů, které jsou v současné době zaměřují lidé na zemi byli kdysi sami cíli. Oni mají protože se vyvinul do průzkumných vozidel, a více nedávno jako zbraňové plošiny. Predator drony jsou vyráběny v Poway, v blízkosti města San Diego, kde je více než 4000 lidí zaměstnaných v General Atomics za peníze daňových poplatníků. Budeme zkoumat důsledky tohoto druhu války, a poutkem financí, který odměňuje dodavatelé a politiky, kteří to podporují.

Kdo nese zodpovědnost za smrtící akci, kdy jsou zbraně zcela automatizovány? Může mít stroj etický kodex? Zatímco jejich přesnost může, teoreticky, minimalizovat nevinné úmrtí, drony také umožní ilegální politické atentáty, a tím, že drží americká vojska stranou od zranění, jim tak také dělají válku jednodušší. Vážná diskuse o těchto tématech má už dávné kořeny.
x Kronika hlubokého odporu, do jakého klesa naše republika. Veterán a dokumentarista Alex Jones přesvědčivě dokazuje existenci tajné sítě táborů FEMA, které jsou nyní rozšířeny na celostátní úrovni. Vojenský průmysl transformoval náš kdysi svobodný stát do obřího zajateckého táboru. Bezhotovostní společnost řízená systémem, postavený ve jménu boje proti terorismu, byl vlastně postaven na zotročení amerického lidu. Tělové skenery, sonická děla, špehování občanů, sledování teroru a kamery na každém rohu - to je jen začátek pekelného plánu, kterým je New World Order.

Tento film odhaluje, jak se programovou vizí "kontinuita vlády" vytvořila silná, stínová vláda státu. Připravte se vstoupit do tajemného světa nouze diktatury, FEMA táborů, a drcené ústavy. Očití svědkové dokumentují jak policejní a vojenské jednotky brutálně napadají nevinné občany, naše vláda dává průchod operacím pod falešnou vlajkou, které mají ospravedlnit jeho útlak. Pak sledujte, jak se Alex Jones zaměřil na zkorumpované žoldáky policie a odhaluje jak mainstreamová média vymývají mozky.

film Alexe Jonese možno pořídit jako DVD.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.