xVybraná videa
text k videu
Bushcraft není žádná novinka, schopnosti spojené s životem v přírodě jsou tak staré jako lidstvo samo. Byly používány před desítkami tisíc let, jsou používány i dnes. Jsou to schopnosti, které našim předkům neumožňovaly jen přežití, ale i pohodlný život. V podvědomí veřejnosti je zakotveno, že naši předci žili na hranici vyhladovění v extrémních podmínkách a každý den bojovali o holý život.

Výzkumy antropologů nám ovšem tvrdí něco jiného. Většina z našich předků žila vlastně pohodlně, lidé tvořili "umělecká díla" z přírodních materiálů a z jistého úhlu pohledu by se mohlo dokonce zdát, že jejich život byl spokojenější než život moderního člověka. Naši předci využili jejich inteligence, komunikovali a lovili ve skupinách.

Díky vynalézavosti byli schopni řešit mnoho problémů, se kterými se potýkali. Spolupráce ve skupině, nalézání nových způsobů jak využít přírodní zdroje, díky tomu přežili, a to jim umožnilo pohodlný život. Bushcraft využívá těchto znalostí a dovedností, které byly téměř zapomenuty.
x Ray Mears: Brit, který výrazně přispěl k rozšíření pojmu bushcraft do podvědomí veřejnosti, má svůj vlastní televizní pořad.

Bushcraft je termín spojený s uměním přežití v divočině, ale i se zábavným a především s pohodlným pobytem v přírodě. To umožňují schopnosti jako: Rozdělání ohně, postavení přístřešku, užívání nástrojů jako sekyrka nebo nůž, umění opracování dřeva a zpracování jakýchkoli jiných přírodních materiálů a mnohé další.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.