xVybraná videa
x Diskusná relácia s hosťami na aktuálne spoločenské témy, ale aj hudobný večer. Zaujímaví moderátori, zaujímaví hostia, zaujímavá hudba, zaujímavé témy...

Čo dnes vo svete umenia vlastne znamená „byť nezávislý“ . Pojem nezávislosť má veľa interpretácií a jeho definovanie v oblasti kultúry je často príliš zjednodušované. Čo dnes vo svete umenia vlastne znamená „byť nezávislý“ ? To je východisková otázka piatkovej relácie Večer na tému. Aké miesto má v kultúre národa nezávislé umenie? Žije, alebo živorí? Je to stále underground? Vylučuje „nezávislosť“ podporu štátu? Aký význam majú pre nemainstreamové umenie nezávislé kultúrne centrá? Musí byť dnes umelec aj schopným manažérom? Otázok je veľa a od roku 1990 stále pribúdajú. Odpovede na ne bude hľadať Mariana Jaremková spolu s hosťami – divadelníkom a hudobníkom Ľubom Burgrom, vedúcou osobnosťou priestoru súčasnej kultúry a4, Evou Pavlovičovou z Foaje – priestoru pre komunitné umenie, divadelným publicistom Miroslavom Zwiefelhoferom a dramaturgom levického divadla Pôtoň Michalom Ditteom, ktorý bude hovoriť o tom, ako sa darí nezávislému umeniu mimo hlavného mesta

Krize, která ovládla svět, se negativně projevuje ve všech oblastech. Odpověď na otázku, kdy skončí a co bude dál, je stejně bezobsažná, jako odpověď na kardinální otázku: Co je globalizace? Faktem zůstává jediné - chudí chudnou a bohatí bohatnou. Tzv. Washingtonský konsensus na začátku 80. let nastavil hodnoty, podle kterých to rozhodující v životě jsou peníze, trh a privatizace. Jsou i vznešenější a hezčí hodnoty, ale ty se nevejdou do kalkulace finančníků. Výsledkem je svět, který ovládly korporace, a ty zase ovládl finanční kapitál, spekulace, burziáni a bankéři. Státy se tlaku bankéřů neumějí bránit a finančníci se cynicky ptají: Nač jsou státy? A nač jsou sociální státy?
Globalizace je minimalizace nákladů, maximalizace zisků! Svět pouze pro bohaté? Dá se s tím něco dělat? Přesněji: Co s takovým světem? Odpovědi budou hledat hosté moderátora Milana Blahy.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.