xVybraná videa
text k videu
JUDr. PhDr. Miloslav Stingl Když jako malý plul po Labi, zjistil, že tu indiány nenajde, a tak se za nimi vydal do světa. Procestoval 151 zemí, domluví se sedmnácti jazyky a napsal 41 knih. Taková je vizitka Miloslava Stingla, českého cestovatele a etnografa.

Lenka Filipová Nikdy neusilovala o to být slavná, ale je. Možná jsem dostala nálepku popíková diva, ale já se za to nestydím. Vždyť jsem udělal tolika lidem radost…stejně jako ji dělám klasickou kytarou. To je můj život.

Tomáš Zelenka Hokejista, kterého soupeř narazil na hrazení tak, že ochrnul. Podívejte se na jeho výpověď. Je z ní cítit statečnost, pokora, ale i nezměrný optimismu. Kdybych neskončil na vozíku, nikdy bych nepřečetl tolik knih.

Petr Janda Nejen o Olympiku, ale i o Grébovce, kde jsme spolu mluvili, o počátku bigbítu v Čechách i o velké kronice skupiny Olympik…mimochodem, víte, kdy skončí? Až přijedou někam hrát a paní v pokladně řekne, pane Janda, prodaly se jen tři lístky.

Benjamin Kuras Řekové by byli bez EU bylo stejně chudí jako s unií, ale nevadilo by jim to. Protože by nebyli nuceni do srovnávání s Německem či Anglií. Spisovatel, dramatik, překladatel, filosof. A euroskeptik, jak vidno. Když jsme si připili italským vínem..

Pavel Pafko Člověk je svobodný jen když je zdravý. Říká profesor Pavel Pafko. Lidský život je cesta na kopec. Nejprve šlapeš a makáš, na vrcholu je ti chvíli dobře a ta cesta dolů, to je stáří. Jen málokdo z toho kopce utíká.

Radim Pulec Jeho Blaženost vladyka Kryštof, občanským jménem doc. ThDr. Radim Pulec, arcibiskup pražský a českých zemí. Metropolita pravoslavné církvi v českých zemích a na Slovensku. Tento svět nemůže být špatný, protože ho stvořil bůh a on ho stvořil jako dobrý. Jestli se nám na něm něco nelíbí, změňme sebe.

Miroslav Bárta Když někde něco roste, přibývá, tak někde zase musí ubývat. Myslím, že je potřeba odbourat mýtus věčného zvyšování HDP, který slouží jen k tomu, aby se neustále půjčovaly peníze. Profesor Miroslav Bárta, egyptolog. Mluvili jsme na téma kolaps a regenerace civilizací.

Blanka Matragi Akademická malířka, výtvarnice, česká stopa ve světě haut couture. Málokdo ví, že navrhla oblečení pro naše sportovce pro olympijské hry v roce 80 v Moskvě. A její šaty inspirovaní Františkem Kupkou… a tančícím domem? A její práce se sklem? Podívejte se na všechno, co v životě stihla. Není toho málo.

Jan Kačer Mám dojem, že malé děti přicházejí odněkud, kde se něco ví … a ony na to zapomínají výměnou za náš jazyk. My je naučíme mluvit a ony zapomenou na to, co si přinesly sebou. Jan Kačer - režisér, herec, manžel.

Zdeněk Merta hudební skladatel Hudba je umění reálného času. Teče ve stejné chvíli jako my žijeme, dýcháme… ale zároveň umí čas zastavit a má orgastickou schopnost – je to nejlepší esperanto na světě. Zdeněk Merta, hudební skladatel – autor symfonie Saint Petersburg.

Karel Oliva První cizí jazyk, který se dítě začne ve škole učit, je spisovná čeština. Říká ředitel ústavu pro jazyk český AV ČR Karel Oliva. Ale na češtinu zase nelze pohlížet moc zakonzervovaně, to bychom také mohli ustrnout u jazyka bible kralické. Mimochodem, pan ředitel byl za komunismu snad jediný člověk, který nelegálně odešel do Bulharska. Na západ totiž emigroval kdekdo. Na východ jen opravdoví dobrodruzi.

Jakub Kohák je přední český režisér reklam. Ale také všestranný sportovec a blázen do fotbalu. Říká - fotbal je jako život. Nespravedlivý. A kdyby se do něj zavedlo video, neprospělo by mu to. Tedy, fotbalu. Rozhovor jsme začali tři. Já, Jakub a lízátko, které mu daroval Horst Siegl, fotbalista, jak jinak.

Josef Koutecký Profesor Josef Koutecký, zakladatel dětské onkologie v Československu. Bývalý dlouhodobý děkan 2. lékařské fakulty UK. Laureát Národní ceny Česká hlava. Člen rady Národního divadla, autor stovek vědeckých publikací, ale i pohádek o vodníčkovi buližníčkovi.

Juraj Lajda Na nový svět se lidé připravují pořád, ale to neznamená, že by bůh zničil ten starý, který sám stvořil. To by přece popřel sám sebe. Důležitější než konec světa je přece můj osobní život – co dokážu udělat pro druhé. To říká Juraj Lajda, generální tajemník Univerzální federace míru.

Dr. Jan Pirk Jednou si řízneš a už toho nenecháš, říká Dr. Jan Pirk o chirurgii. Potkávali jsme se už dříve v Krčském lesíku, kam jsme si oba zcela nezávisle na sobě chodili zaběhat. S Janem Pirkem člověkem, který v roce 1991 se svým týmem provedl první transplantaci srdce u nás.

spisovatelka Eva Kantůrková Člověk na své pouti od narození až do konce prožívá několik životů – cyklů. A nejlepší je to mezi 40 a 60. To má člověk všechny mladistvé výpady za sebou a je v plné síle. Říká spisovatelka Eva Kantůrková. A také – jedna z nejhorších věcí, která vás může potkat, je nesvoboda.

psychiatr Jan Cimický Stejně jako jezdíte na výměnu oleje a prohlídky s automobilem, měl by člověk chodit na prohlídky mozku. A měl by si nechat udělat výtěr z duše. Tvrdí Jan Cimický. Lékař psychiatr, spisovatel, překladatel, frankofil. Mluvili jsme spolu v centru duševní pohody a bylo to v pohodě…jak jinak….

Tonya Graves Koncem 15.století vyplul pod španělskou vlajkou janovský mořeplavec Kryštof Kolumbus obeplout zeměkouli a objevil nový svět. O půl tisíciletí později se z tohoto nového světa vydala do starého zpěvačka Tonya Graves a usadila se v Praze. Prý je to odtud do všech evropských států nejblíž.

Milan Uhde Porozumění je důležitější než pravda. Říká můj příští host v Rozhovorech na konci světa dramatik a spisovatel Milan Uhde. Mluví o svém mládí, zrání i jinošství. A o svých iluzích a deziluzích.

Václav Marhoul Ovlivněn filmem Tobruk, představil jsem režiséra Václava Marhoula jako militaristu. A pěkně jsem to od něj schytal. Tak jsem raději zabrousil na filmařské téma, mimo jiné. Jo, a také jsme se domluvili, že pokud 21.prosince konec světa nenastane, sejdeme se nazítří v kavárně, kde jsme rozhovor natáčeli a dáme si panáka.

Milena Bains Jeden život, to není jeden příběh, ale jeden úžasný příběh s mnoha významnými epizodami. Lady Milena Grenfel-Bains patří mezi ty děti, které před Hitlerem zachránil Sir Nicolas Winton. Možná se všichni sejdeme na jeho 103. Narozeninách, říká lady Milena. Mimochodem, díky ní Britové objevili českou remosku.

Erich von Daniken Jeho Vzpomínky na budoucnost četl svého času snad každý. Jeho důkazy o tom, že nás kdysi dávno navštívili mimozemšťané, mají dnes vážné trhliny. Erich to přiznává, ale své učení neodvolá. A trvá na tom, že se vrátí.

Ondřej Hejma Je dopisovatelem Associated Press, vystudoval angličtinu a čínštinu a fandí Spartě. A před nedávnem se vydal do Ameriky hledat Terry. Dívku, kterou naposled viděl před 41 lety v Praze. A taky je frontmanem Žlutého psa. A nevěří ani v konec světa ani v konec bigbítu v Čechách.

Ladislav Špaček „Když odešel Václav Havel z postu prezidenta, byl jsem bezradný. První den po skončení mého působení na Hradě jsem se vzbudil a chtěl jít od práce. Jenže nebylo kam. Ta nekonečná svoboda mi dala pocit bezradnosti," řekl Ladislav Špaček v den, kdy do domnělého konce světa zbývalo 269 dní. A tak šel naslepo do první cestovní kanceláře a koupil si zájezd do Thajska. "A pak jsem se si uvědomil, že musím nastolit svět nový," svěřil se Martinu Severovi. Ladislav Špaček je autorem řady knih o společenské etiketě a vzpomínkové knihy Deset let s Václavem Havlem. Podílel se na televizním pořadu Etiketa, který také moderoval.

Miloš Zeman Ve třetím díle si bude Martin Severa povídat s bývalým předsedou vlády Milošem Zemanem. Hlavně o jeho návratu do politiky, ale také o jeho novém elektro kole. Miloš Zeman oznámil svůj návrat do politiky a chce kandidovat na prezidenta. Na Vysočině jezdí na elektrokole, má doma často návštěvy a moderátora Martina Severu upozornil, že prognostika není jako předpověď počasí.

Václav Kočka Svět je jeden velký kolotoč. Jednou si nahoře, jednou dole. I to by mohlo charakterizovat Václava Kočku staršího. Narodil se v roce 1941, celý život pracoval, od poloviny šedesátých let je organizátorem matějské pouti a v jáchymovských dolech si vyzkoušel i práci bagristy. Takový je Václav Kočka starší, dlouholetý člen České strany sociálně demokratické a viceprezident klubu přátel Mezinárodní policejní asociace.

Antonín Panenka S Bohemkou ligu nikdy nevyhrál, naopak svojí legendární penaltou rozhodl finále fotbalového mistrovství Evropy v roce 1976. Martin Severa mluvil s Antonínem Panenkou v den, kdy do domnělého konce světa zbývalo 266 dní

Jiří Drahoš Chemická technologie, to je například vaření. Potřebujete maso, cibuli, papriku, hrnec a předpis. A na konci je guláš. Příkladem chemického inženýrství je zahřívání, chlazení, destilace, filtrování. A na konci je slivovice. Rozdíl je pouze v ochutnávání. To už je zcela jiná disciplína. Zrovna tak jako sborový zpěv. Dva rozdílné světy, ale ani jeden hned tak brzy neskončí. Předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš. V den, kdy do konce světa zbývalo 260 dní.

Jan Petránek Chtěl se sejít u hrobu Karla Havlíčka Borovského na Olšanských hřbitovech. Literát Jan Petránek mluvil s Martinem Severou v den, kdy do domnělého konce světa zbývalo 255 dní. Jan Petránek se narodil v roce 1931, absolvoval obchodní akademii, před rokem 1968 působil v Československém rozhlase. Poprvé vzal mikrofon do ruky v roce 1951. Režimu se v letech 1968 a 1969 nelíbil, a tak musel manuálně pracovat. Podepsal Chartu 77, psal do samizdatových Lidových novin a novinařině se věnuje i v důchodu.

Milan Bárta Nezapomínejme na křivdy v minulosti, jinak budeme opakovat stejné chyby. Milan Bárta takto varoval v pořadu Martina Severy. Na špatné věci zapomínáme rádi a rychle, mohlo by to ale vést například ke konci demokracie, tvrdí Milan Bárta. Věnuje se hlavně českým a československým dějinám, událostem let 1968 a 1968 a také politickým emigrantům v Československu v letech 1948 - 1989.Milan Bárta se narodil v roce 1976 a je vedoucím Oddělení zkoumání komunistické totalitní moci. Napsal čtyři publikace o komunistické moci a pravidelně publikuje i v odborných časopisech. Je také autorem série výstav s názvem Tváře moci.

Boris Hybner Český mim, herec, režisér, dramaturg a pedagog Boris Hybner hned po maturitě nastoupil do chemičky v Litvínově, následně pokračoval ve studiích na zemědělské škole a poté na pedagogickém institutu v tehdejším Gottwaldově. Tam založil kabaret Reflektor. Jeho první mimické vystoupení na veřejnosti v souboru Ladislava Fialky se odehrálo v Divadle Na zábradlí v roce 1964. Po několika letech založil se Ctiborem Turbou Divadlo Alfreda Jarryho. Spolu se souborem Gag, jenž založil roku 1978, pokračoval v rozvíjení němé filmové grotesky. Pantomima je srozumitelná lidem na celém světě. Říká Boris Hybner. Český člověk je frustrovaný, protože touží vidět všechno pozitivně - vidí samé plusy i tam, kde to ani náhodou nejde – na hřbitově. To je přece groteskní... A propo základním stavebním kamenem grotesky je gag…. Dokončí se gagem u stolu - natočeno.

virtuoz Pavel Šporcl Martin Severa mluvil s Pavlem Šporclem na střeše Divadla Hybernia v den, kdy do domnělého konce světa zbývalo 253 dní. Byl vstřícný a milý. Martina Severu také upozornil, že se neříká „vážná hudba," ale „klasická." Pavel Šporcl se narodil v roce 1973 a jako houslový virtuóz je známý nejen v České republice, ale oblíbený je také v zahraničí. V současnosti je s největší pravděpodobností nejvýraznější českou osobností, co se týče vážné hudby. Studoval konzervatoř a AMU, pak se vydal do Spojených států, kde studoval houslovou hru. Je pro něj typický pirátský šátek a také to, že se snaží co nejvíce přiblížit k publiku - například neformálním stylem oblékání. S houslovým virtuozem Pavlem Šporclem se mi mluvilo moc hezky. Byl vstřícný, milý a trpělivě odpovídal na mé nehouslové dotazy. Vážná hudba je pro mne příliš vážná… tedy to říká on, ne já… ostatně, říká se klasická a ne vážná. Točili jsme na střeše paláce Hybernia s nádherným výhledem na Prahu.

architekt Josef Pleskot Jen málo měst má tak impozantní přístup jako Praha. Z magistrály jsou vidět všechny významné památky. Jen to využití se nějak nepovedlo. Architekt Josef Pleskot pracuje v bývalé továrně na vodoměry, která patřila jeho prastrýci. Vytvořil tam i impozantní přestavbu Vítkovických železáren. A až bude dokončena, bude hrát v jednom plynojemu symfonický orchestr.

Michal Horáček V den, kdy do domnělého konce světa zbývalo 246 dní jsme se sešli na tenisových kurtech. Michal Horáček však nehrál, protože měl zraněnou nohu. Zato mi však řekl, že dosáhl stavu, kdy nemusí pracovat, což je sen kde koho, jenže u něj to vedlo k tomu, že začal makat víc než kdykoli před tím. A taky byl až na konci světa – v severení Keni. Ovšem tamní domorodci si myslí, že konec světa není u nich, ale tady. Jsme pro ně lidé asfaltových cest, tedy něčeho, co člověk k životu vůbec nepotřebuje.

socioložka Jiřina Šiklová Členka bývalého reformního křídla KSČ, signatářka Charty 77, aktivní politička a socioložka. Martin Severa mluvil s Jiřinou Šiklovou v den, kdy do domnělého konce světa zbývalo 245 dní. Jiřina Šiklová vystudovala filozofii a historii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Mezi lety 1956 a 1967 působila v KSČ, kde spolustraníky přemlouvala k tomu, aby ze strany nevystupovali a zevnitř pomáhali reformnímu křídlu. Spolupracovala s Petrem Pithartem na distribuci zahraničních a exilových knih. Podepsala manifest Dva tisíce slov. Po roce 1989 začala opět přednášet sociologii a v roce 1995 dostala ocenění Žena Evropy za přínos integraci Evropy. V roce 1999 dostala od prezidenta Václava Havla Medaili za zásluhy I. stupně. Když člověk neví kudy kam a představí si, že bude konec světa, tak se mu daleko lépe snáší to, že neví, co si počít sám se sebou. Nepřizná si, že je neschopný, řekne si, ať raději zahynou všichni.

MUDr. Bohdan Pomahač

Květa Fialová - herečka

Pavel Nový - herec

MUDr. František Koukolík, neuropatolog, spisovatel, publicista

Jan Vodňanský, spisovatel, herec, zpěvák, autor textů

Arnošt Goldflam - herec, dramatik, režisér, pedagog a spisovatel pro děti.

Jitka Němcová, televizní a filmová scenáristka, režisérka a filmová pedagožka

Varhan Orchestrovič Bauer, hudebník, hudební skladatel, aranžér a dirigent

PhDr. Helena Suková - bývalá česká profesionální tenistka, ženská světová jednička ve čtyhře, držitelka čtrnácti Grand Slamů

Kamila Moučková, česká televizní a rozhlasová hlasatelka a moderátorka

Karel Štědrý - český zpěvák, herec, moderátor a současný podnikatel v oboru nápojových automatů.

Magdalena Dietlová, zakladatelka časopisu Xantypa, moderátorka, hlasatelka a manželka scénáristy Jaroslava Dietla

Jiří Slíva, český výtvarník a básník, věnující se kreslenému humoru, litografii a knižní ilustraci.

Jana Štěpánkvá - herečka

Miroslav Vitouš - kontrabasista

Felix Slováček - saxofonista

Štěpán Rak - kytarový virtuóz

Eliška Hašková – Coolidge, bývalá spolupracovnice pěti amerických prezidentů

Markéta Navrátilová, fotografka Tour de France

Jiří Slíva, ilustrátor, kreslíř

Yvonne Přenosilová, zpěvačka

Eugen Brikcius, básník, zakladatel happeningů

Jiří Ježek, paralympijský vítěz v cyklistice

Marta Davouze, spisovatelka

Juwana Jenkins, americká bluesová zpěvačka

Bořek Šípek, architekt, designér, sklářský výtvarník, svého času hradní architekt Václava Havla

Olbram Zoubek, sochař, restaurátor, autor posmrtné masky Jana Palacha

Liliana Malkina, estonská herečka známá z filmu Kolja, kde hrála ruskou babičku

Radko Pytlík, literární vědec zabývající se především tvorbou Jaroslava Haška a Bohumila Hrabala. Otec zpěváka Vojty Dyka

Natalia Strozzi, toskánská princezna ze slavného rodu Guiccardini-Strozzi, patnáctá pravnučka Mony Lisy

Naďa Konvalinková, její dětství nebylo nejšťastnější, ve svých 10 letech se svou sestrou strávila rok v dětském domově, po konci světa má i její manželství s O.Kaiserem – ale zase ne tak úplně. Bydlí ve stejném domě a vycházejí spolu velmi dobře.

Pavel Richter, kmenový hráč pražské Sparty, hokejový reprezentant, mistr světa z roku 1985, stříbrný ze sarajevské olympiády v roce 1984. Málokdo ví, že tak trochu potají během hokejové kariéry vystudoval práva. Navzdory všem svým přednostem nikdy nenahlédl do světa zámořské NHL.

Antonín Kratochvíl, jeden z nejuznávanějších světových fotografů. Vyučen stavebním zámečníkem, ve svých 20 letech se oženil, ale utekl do Rakouska přes Jugoslávii, syna viděl až po 18 letech. Aby se vyhnul francouzskému vězení, vstoupil do francouzské cizinecké legie, ze které utekl. V Nizozemsku vystudoval uměleckou Akademii Gerrita Rietveltda v Utrechtu, oženil se podruhé s Američankou a 1972 odjel do USA.
Pracoval pro Playboy, Pemthouse, Vogue, Rolling Stone nebo Newsweek, fotografoval v místech válečných konfliktů Zaire, Rwandě, Bosně, V Afghanistánu.
Ocenění-- 1999 časopis American Photo ho zařadil mezi 100 nejvýznamnější osobnosti světové fotografie

Profesor Jan Schmid (14. června 1936 v Táboře) je český herec, režisér, kulturní publicista, textař, výtvarník. Jeho osoba je od rok 1963 spojena s divadlem Ypsilon neboli Ypsilonkou. Jaká je jeho filosofie divadla? Je život encyklopedický nebo útržkovitý? V jeho rodokmenu jeden takový útržek chybí, ale to už se nikdy nikdo nedozví.

Josef Dvořák Jeho svět byl divadlo Semafor. Ale s příchodem svobody a lepších vYhlídek do budoucna tento svět skončil Josef Dvořák -- sólista v divadle i v životě, má dnes vlastní divadelní společnost. Pocit, že svět je někdy až moc nespravedlivý ale zůstal.

Jan Hrušínský Jeho prapradědeček s praprababičkou hráli divadlo u Josefa Kajetána Tyla a rodinná herecká tradice vydržela až do dneška. Svět kočovných divadelních spolků už dávno skončil, ale Jan Hrušínský -- principál divadla Na Jezerce -- má se svými předky společné nejen herecké umění, ale i schopnost postarat se o své herce. A kdo mu v životě nejvíc chybí? Jeho otec Rudolf Hrušínský -- dodnes je pro něj velkým vzorem.

Vladimír Mišík -- zpěvák a legenda českého bigbeatu. „Vyrůstal na radiu Luxemburg" a sám se svou maminkou. Jeho otec, důstojník americké armády, byl po válce odvelen do korejské války a nikdo neví, kdy vlastně nastal konec jeho světa. Pro Vladimíra Mišíka skončil svět zákazů a perzekucí až po listopadu 1989.
Miroslav Kovářík je osobitý interpret poesie. Verše Josefa Kainara, Václava Hraběte či K.H.Máchy a dalších jsou v jeho podání nezapomenutelným zážitkem. M K je také propagátor moderní české poezie, zakladatel litvínovského Docela malého divadla a autor rozhlasového pořadu Zelené peří, který dodnes existuje v klubové podobě a propaguje mladé začínající autory. Rozhovor jsme natáčeli v jeho půvabném malostranském bytě a doplnili jeho vystoupením s ETC Vladimíra Mišíka.
Zdena Bauerová návrhářka
Jiří Stivín Jeden z nejvýznamnějších jazzových hudebníků, geniální hráč na příčnou flétnu, saxofon, klarinet.... Původně vystudoval kameru na FAMU, jako hudebník sbíral zkušenosti na zahraničních univerzitách. Mnozí jeho životní souputníci už mají po konci svého světa, ten jeho však ještě zdaleka neskončil...
Marta Pospíchalová Je jedna z nejznámějších manekýn 60 až 80 let. Rané dětství prožila ještě za války v rodném Velehradě a už tenkrát měla málem po konci světa. Kdysi uvažovala i o herecké kariéře, vždyť si zahrála i ve snímku Věry Chytilové Strop a jejími filmovými partnery byli i takové osobnosti jako Rudolf Deyl či Miloš Kopecký. Po celý profesní život však zůstala věrná modelingu -- tehdy ale bylo toto slovo neznámé -- dívkám, které předváděly modely oděvů, se říkalo manekýny. Jak se jí žilo? Jak se jí žije dnes?
x V Luftě s Jakubem Kohákem
Vavřinec Hradílek, Vojta Kotek Martin Dejdar Bob Klepl MC z luneticu, Jitka Válková Voráček, Davit Mtásek Pavel Kuka, Diana Kobzanová Radka Máchová, Richard Jaroněk

Konec světa je prý bulvární téma. Není. Bulvární je jen způsob uchopení tématu. Myšlenka konce světa tady byla daleko dřív než touha po senzaci. Nakonec, je to přece i biblické téma. A inspirace pro Rozhovory na konci světa. Osobnosti z řad umělců, sportovců, vědců i politiků budou hovořit hlavně o tom jejich současném světě. V Rozhovorech na konci světa si povídá s hosty moderátor Martin Severa. od Metropol TV
Rozhovory po konci světa
Yvonne Přenosilová Eugen Brikcius Jiří Ježek Marta Davouze Juwana Jenkins Bořek Šípek Olbram Zoubek Liliana Malkina Radko Pytlík Natalia Strozzi Naďa Konvalinková Pavel Richter Antonín Kratcchvíl Jan Schmid Josef Dvořák Jan Hrušínský Vladimír Mišík Miroslav Kovářík Zdena Bauerová Jiří Stivín Marta Pospíchalová
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.