xVybraná videa
text k videu
Letecké záběry z Českolipska: Heřmanický rybník, Máchovo jezero, Břehyňský rybník, Novozámecký rybník a mnoho dalších. Dále unikátní hlasové projevy našich ptáků. Každý pták má svůj specifický hlasový projev. V okolí bažin a mělkých vod to ve volné přírodě a na příhodných místech můžeme zjistit. Zaposlouchejme se do melodických hlasů vodoušů a jespáků, poslechněme si úchvatné pískání luńáka červeného a sledujme společně s kamerou odrostlé orly mořské. Také krásná duha a přírodní scenerie jsou kouzelnými obrazovými kulisami v naší krásné přírodě.

Dále o životě u našich vodních ploch a rákosových porostů ve kterém jen zastiženo mnoho unikátních postřehú:
Slavík modrák ve svatebním šatě krmí mladé, odlišné vybarvení mladých modráků a podzimní šat starého samce, linduška luční na hnízdišti, konipas luční středoevropský,též Motacilla flava thunbergi, vodouš bahenní, racek chechtavý, vodouš kropenatý s mládětem, naše vzácná žába žijící skrytým zpúsobem života blatnice skvrnitá, skokan skřehotavý, unikátní záběry lyskonoha a dvou druhů jespáků, ostralky štíhlá, husa velká, potápka černokrká, bekasina otavní, plovoucí užovka obojková, kuňka obecná, husa polní, volavka popelavá a mnoho dalších jedinečných druhů.

Zajímavé druhy ptactva jsou na rybníku v Holanské soustavě na Českolipsku: Orlovec říční za letu a jeho usednutí na bahno, kormoráni velcí, jarní námluvy u morčáka velkého, skupina racků malých, unikátní a velmi vzácný racek mořský larus marinus, elegantní jeřáb popelavý, bramborníček hnědý, lejsek bělokrký, jespáci bojovní a mnoho dalších. I mezi ptáky existují stavy v chování, kde se projevuje jejich individualita. Obzvlášť patrné to bývá v době potravní nouze. Také velmi zajímavé vlastnosti jednotlivých druhů jsou patrné při koupání ptáků.
x Videa o našem ptactvu natočil a okomentoval Karel Filip. Na jeho YouTube kanálu uvidíte stovky dalších videí z přírody. Ptáky, rostliny, hmyz i jiné živočichy v jejich přirozeném prostředí. Doporučuji.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.