xVybraná videa
text k videu
Nevelký byt však může působit rozlehle díky iluzorním trikům se světlem, chytře skrytým úložným prostorům a mimořádně efektivnímu půdorysu. Jednomu z peti majitelu bytu v Tokiu nezbývá prostor pro soukromou koupelnu, a tak využívají jeden z 1 100 lázenských domu pro verejnost.

Miliony milovníku zvířat, kteří nemají místo pro vlastního mazlíčka, mohou navštívit kryté zoologické zahrady, kde mají možnost strávit příjemný čas s obyčejnými, avšak mimořádně hýčkanými kočkami. A pro obchodníky, kteří zmeškali poslední vlak domu a hledají ubytování, jsou k dispozici takzvané ?kabinové hotely? nabízející nejmenší obytné prostory ve meste: místa na spaní velikosti telefonní budky vybavené televizí, které prijdou na méne než jízda taxíkem domu.
x Tokio, jedno z nejlidnatějších světových velkoměst, má všechno kromě prostoru. Žije zde 35 milionů lidí a v některých oblastech se hustota obyvatelstva vyšplhá až na 20 000 na kilometr čtvereční, což je trikrát víc než v Londýně. Jak tato technicky a esteticky vyspělá metropole ubytuje tolik lidí v tak stísněném prostoru? Této výzvy se ujali špičkoví architekti s velkými nápady o životě v malém. Průměrný byt v Tokiu má výměru 60 metrů čtverečních, tedy třikrát méně než běžný nový domov v Americe.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.