xVybraná videa
x Jaké to je podřídit se pravidlům, které ženě diktuje islám, si na vlastní kůži vyzkouší česká zpěvačka a herečka Radka Fišarová.
Jak v Česku přistupují lidé k muslimům a muslimkám? V pořadu Experiment to otestuje Radka Fišarová, známá muzikálová herečka, která se na dva dny převlékne za muslimku. Bude od hlavy k patě zahalená a bude si dávat pozor, aby nepohlédla na cizího muže. Chodit tak bude nejen po ulici a obchodech, ale navštíví rovněž mešitu a vyzkouší modlitby směrem k Mecce. Na vlastní kůži pocítí, jak vypadá absolutní poslušnost ke svému muži.
Rádkyní jí bude česká žena, s duchovním jménem Amina, která se stala muslimkou kvůli muži z Tunisu, kterého potkala v Praze. Na islám přestoupili i její dva synové a vzali si také muslimky. Amina se po konvertování k islámu cítí v Česku utlačovaná.
Uvidíme, jak to zvládne Radka Fišarová - česká Evita, Edith Piaf, patronka Nadačního fondu Slunce pro všechny, vytížená žena, zvyklá o sobě sama rozhodovat. Režie V. Stehlíková
V dokumentu z cyklu Infiltrace vás reportéři České televize nechají pomocí skryté kamery nahlédnout do života muslimské komunity u nás a své poznatky konfrontují se zkušenostmi z německých regionů, ve kterých se také nacházejí muslimské menšiny. Infiltrátor pronikl mezi muslimy v Čechách a rozkrývá jejich skutečné zájmy. Znamená islám hrozbu pro Evropu i Čechy? Jsou pro nás teroristické útoky v New Yorku a Madridu daleko či blízko? Odpovědi na tyto a podobné otázky přinese investigativní snímek ostravského studia ČT.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.