xVybraná videa
x Král komunismu Okázalost a pompa Nikolae Ceauşescu - Nejlepší historický dokument roku 2002 (Grierson Award). Ceauşescův režim se vyznačoval jeho zálibou ve zpívajících a tančících masových manifestacích, při nichž rumunský lid předváděl pečlivě secvičené choreografické kreace obecenstvu, jež bylo výlučně tvořeno vedoucími vládními činiteli.

Poutavý dokumentární film Bena Lewise se zaměřuje na život rolníka, který se stal politikem a který po dvacet let žil v absurdním přepychu a těšil se absolutní moci až do své smrti před popravčí četou v roce 1989.
Související odkaz
Jedna bulharská diagnoza Zmatek
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.