xVybraná videa
text k videu
Jen dvě procenta Slovenská lesů jsou ponechány svému přirozenému růstu. Na toto malé území kůrovec patří, myslí si ochranáři. Více než 50-minutový film je nasnímaný profesionálně. Záběry lesa hýří sytými barvami, tvůrci jejich sbírali měsíce a vycestovali i do zahraničí. Dokreslují je animace a dobové fotografie. Do záběrů poukazujících na rozdíly v přirozeném a hospodářském lese diváka provází odborně populární komentář, čtou jej herci František Kovár a Zuzana Kronerová.
x O lesích a kalamitách, natáčený ve čtyřech evropských zemích. (zkrácená ukázka)
Ve filmu se mladí autoři snaží ukázat, jak vypadá a funguje opravdový, přirozený les. Les, do kterého člověk nezasahuje, les, kde stromy jsou jen jedněmi z milionů důležitých organismů a kde odumřelé stromy hrají velmi důležitou roli. Současnou představu lidí o lesích velmi výrazně ovlivnilo lesní hospodářství, se kterým je spojena přeměna přirozených rozmanitých lesů na plantáže jednoěkých, nestabilních monokultur. Důsledkem těchto proměn jsou rozsáhlé kalamity, způsobené větrem nebo kůrovcem.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.