xVybraná videa
text k videu
Přednáška profesora Oskara Krejčího na semináři Nové republiky v Jihlavě - duben 2015
Změny sociálně ekonomických podmínek a jak na tyto změny reaguje či nereaguje levice.
Tři hlavní procesy ovlivňují dnešní politiku a ideologii – proměny v globální ekonomice, proměny sociální struktury a narůstající nebezpečí válku.
Kapitálové a inovační centrum se přesouvá do oblasti Pacifiku, zformování Asijská infrastrukturní investiční banky – bez dohledu amerického kapitálu.
Americké instituce – MMF a Světová banka – americké instituce, síla čínské ekonomiky dokáže překonat i politické bariéry, které staví USA,
paralelní model globalizace, výročí Bandungské konference, dnes jde o iniciativu, která se může opřít o větší část světové ekonomiky,
… hrozící nebezpečí opravdové války
– 72 milionů mrtvých v 2ww, víc jak polovina civilisté!,
hrozí Velká Válka, nedokážeme porozumět proč vznikly.
Ztrát historického vědomí – interpretace poslední války není dokonalá.
Vítězství bude ukradeno.
Propaganda pronikla do škol, výuka dějepisu upadla,
…. válka, na kterou se světové elity připravují, se dá prohrát, ale nedá se vyhrát.

Libyjská válka: Proč musel Kaddáfí zemřít?
Dnes vám prozradím důvod, proč západ bojuje s Kaddáfím. Povím vám o tom, co se doopravdy děje v Libyi. Povím vám to, co vám masmédia neřeknou. Existují 3 důvody, proč musí Kaddáfí zemřít. A žádný z těchto nemá co dělat s faktem, že Kaddáfí zabíjí své vlastní lidi. Za prvé Kaddáfí je tím, kdo dal Africe možnost mít svou vlastní telekomunikační družici. Bylo to v roce 1992 kdy 45 afrických národů rozhodlo, že budou chtít vlastní telekomunikační družici.

To by zahrnovalo internet, telefonickou komunikaci a všechny ostatní druhy komunikace. Ale problémem bylo, kde najít peníze pro tento projekt. Kde na to vzít? Rozhodli se požádat MMF (Mezinárodní měnový fond). Ale MMF věděl, ze financování tohoto projektu by bylo nebezpečné pro západní země.

Proč? Protože západní země vydělávaly na všech afrických telekomunikacích 500 milionů dolarů ročně. Dokonce i uvnitř Afriky. 500 milionů dolarů ročně, bez úroku. To je kolik vydělávali. Bylo to v roce 2007 kdy Kaddáfí přišel s většinou peněz pro tento projekt. Afrika bude mít svou první vlastní telekomunikační družici, což dá příležitost zemím jako Jižní Afrika, Nigérie, Alžír, Angola, Libye další země, budou mít nyní vlastní telekomunikační družici.

Nyní budou moci poskytovat telekomunikace svým vlastním lidem. A to pouze za cenu 400 milionů dolarů. Pouze jediná platba 400 milionů dolarů pro realizaci tohoto projektu. Takže si umíte představit o kolik peněz by Evropa kvůli tomuto přišla. 500 milionů dolarů ročně, o které přišli díky tomu, že Kaddáfí sponzoroval tuto družici. Kaddáfí sám přisel s 300 miliony dolarů. Zbytek dodaly ostatní země. Takže to je prvním důvodem, proč chtějí Kaddáfího zabít.

Za druhé Kaddáfí a další africké země se rozhodli v Africe vytvořit 3 hlavní banky. . AMF - Africký měnový fond Africký menový fond s centrálou v Kamerunském hlavním městě Yaounde. Ten byl vytvořen v roce 2011. S Africkým měnovým fondem by se už africké země nepotřebovali obracet na MMF. Takže si zkuste představit to množství peněz o které by Evropa přišla, pokud by byl AMF vytvořen. Když na to přišly západní země, chtěly se toho zúčastnit. Myslím, že to bylo v roce 2006, kdy africké země v kamerunském Yaounde rozhodly, že žádná země mimo Afriku nebude součástí AMF.

Takže je vám jasné o co tu jde. Nejenže jim sebrali monopol (a tím peníze), ale dokonce ani nechtějí, aby se toho účastnili. Protože účastnit se toho znamená kontrolovat to, co se děje. Druhá banka bude Africká centrální banka. Ta bude mít centrálu v nigerijské Abuji. Používání západních měn africkými zeměmi bude touto bankou zastaveno.

Když dnes přijedete do Afriky do zemí jako Kamerun, Pobřeží slonoviny, Gabon a mnohých dalších francouzsky mluvících zemí používají CFA frank S touto bankou budeme mít vlastní měnu, jako je naria v Nigérii. Znovu, Kaddáfí přišel s většinou peněz pro tento projekt. A třetí banka která by měla být vytvořena - Investiční banka - by sídlila v Libyi.

Tato banka bude kontrolovat většinu investic v Africe. Centrální investiční banka. Takže si umíte představit o co tu jde. Tímto se Kaddáfí pokouší narušit západní ekonomii, ale to není jeho záměrem Jeho záměrem je osvobodit Afriku z pasti. Africký lid chce být nezávislý, což západní země nechtějí. A to je to, o co tu jde. Takže peníze, které Obama zabavil = ukradl Kaddáfímu, byly ty, které měly jít na všechny tyto projekty. Dnes prohlašuje, že tyto peníze slouží Kaddáfímu k zabíjení jeho vlastních lidí.

Ne pane prezidente, vy víte, že to není pravda. Nebo to pravděpodobně ani neví, protože nemá žádnou zkušenost. Nemá zkušenosti a dokonce ani neví, co se děje. Je jako loutka, jen mu říkají, co má dělat. Dobrá tedy, dovolte mi abych vás informoval, pane prezidente. Ty peníze byly určeny na všechny tyto projekty, ty peníze, které jste Libyi zabavil. Třetí důvod, proč musí Kaddáfí zemřít se týká Spojených států Afrických. Třetí důvod, proč musí Kaddáfí zemřít se týká Spojených států Afrických.

Tento muž prosazoval spojení afrických států stejně, jako je to v USA. Úplně první věcí, kterou evropské země udělali, když kolonizovali africké země, bylo to, že rozdělili africký lid. Pokud chcete zlomit silnou domácnost, musíte najít způsob, jak obrátit každého člena rodiny proti sobě. A to byla první věc co západní země udělaly, zabránit nám, abychom byli příliš mocní.

Druhou věcí, kterou udělali bylo zastavení vzdělání. Zajistili, aby africký lid neměl vzdělání. Vzdělání je klíčem k úspěchu. Vzděláváním se a vzděláváním vlastního lidu zastavujeme největší problém v Africe. Třetí věcí bylo dosadit v Africe k moci diktátory, kteří jim dají vše, co budou chtít. A pokaždé, když lid povstane Tito diktátoři budou mít podporu evropských zemí v zabíjeni těchto protestujících.

Všichni byli překvapení událostmi v Tunisku a Egyptě a tak využili příležitosti pro vytvoření problému v Libyii. Nikdo z vás mi nebude moci ukázat stejné záběry z povstání, které jsme viděli v Egyptě a Tunisku, v Libyi. Nikdo z vás mi to nebude schopen ukázat. Bylo to vytvořeno západními zeměmi. Když je v Libyi vzdělání zdarma (přirozeně mluvím o univerzitním vzdělání) Bezplatná lékařská péče. Pokud jsi se právě oženil a nemáš práci, dostaneš byt zdarma.

Libye je překrásná země. A dnes nám říkají, že Kaddáfí zabíjí své vlastní lidi. Ale přesto je to ten stejný muž, který dává svému lidu vše - bezplatné vzdělání a lékařskou péči Dává svým lidem najíst a pak je zabíjí? Dává to smysl? Dovolte mi, abych vám řekl, co mají všechny ty země, které dnes bombardují Libyi, společného. Jsou na mizině. Ano je to tak. USA si půjčují peníze od Číny, Evropa jde s eurem ke dnu.

Všechny ty země z NATO jsou na mizině. A Kaddáfí zhoršuje jejich situaci tím, že chce dát africkému lidu nezávislost. A to je důvod, proč vidíme Hillary Clintonovou, jak jede do Afriky říci africkému lidu, aby odmítli Kaddáfího. "Nejednejte s Kaddáfím". Vlastně požádali rebely, aby otevřeli ambasádu ve Washingtonu D.C. Zlegalizování nelegálního hnutí, to je to, co Obamova vláda dělá. Hillary Clinton též žádá Afričany, aby neobchodovali s Čínou. Řekněte mi, co Čína může udělat africkým zemím, co by západní země ještě neudělaly? Rád bych to věděl.

Může to být tak hrozné? Pokud vím, Čína tu nechodí kolem a nebombarduje ostatní země. Nepamatuji si poslední válku, ve které by byla Čína zapojena. Čína není tou, která tu chodí a zabíjí Afričany s bezpilotními letouny. Čína nebojuje v Iráku ani Afghánistánu ve jménu "demokracie". Čína vydělává peníze, proč by jsme s ní neměli jednat? Co dobrého jste Afričanům udělali? Co dobrého jste Afričanům dali?

Pokud jdete do Afriky do různých afrických zemí a žádáte je aby nejednali s Čínou Co od vás obdržíme výměnou? Kromě bomb, bezpilotních letounů a jiných podobných věcí. Co dostáváme? Čína je hlavním investorem v Africe. Družice o které tu dnes mluvím byla sestavena Číňany a Rusy.

My, afričtí lidé, přežijeme Přežijeme vaše drony, bombardování, urážky a jakákoli další ponížení. Přežijeme tohle všechno. Čína nám neudělá nic, co by jste nám už vy neudělali. Takže pane prezidente, dovolte mi říci toto Pokud vám není hanba, já se stydím za vás. Je mi hanba za vás. Jste prvním africkým americkým prezidentem.

A toto je to, co děláte své vlastní zemi. Lidem vlastní rasy. Martin Luther King se musí obracet v hrobě. On vždy mluvil o svém snu. Ale jeho noční můrou by bylo vidět, jak africký prezident Spojených států dělá to, co dnes děláte nereprezentování černé rasy.

Nežádáme o vaši přízeň jen pro africký lid nebo jen pro černý lid. Ale ukázat dobrý příklad toho, co znamená upřímnost, a toho, co doopravdy je demokracie. To, pro co Martin Luther King zemřel. Nejen pro osvobození Afričanů, ale pro stejné zacházení pro všechny Černí a bílí si jsou rovni. Bojující společně a sdílející. Toto je trapné. A je to hanba. A doufám, že už znovu nevyhrajete volby
x Bývalá americká kongresmanka a kandidátka na prezidenta Cynthia McKinney říká: Válka v Libyi byla řízena ropou, Izraelem a logistikou. Libyjská přechodná rada byla spojena s humanitárními organizacemi, které volaly po zásahu OSN v Libyi. ICC vydal zatykače na Muammara Kaddáfiho a Saífa al-Isláma bez žádných důkazů. Saif al-Islam Gaddafi, syn Muammara Kaddáfiho říká: Pro NATO je Libye jako McDonald, rychlá válka jako fast food... anglicky s českými titulky.
Dále komentář prof. Oskara Krejčího k válce v Libyi.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.