xVybraná videa
x Dokumentární film od Klara Harden o její 25 dnů dlouhé samostatné cestě po ostrově Island v létě 2011.

Dále: ... Na Islandu geotermální energie ohřívá domy, je využita v průmyslu a zajišťuje teplou vodu v termálních lázních po celý rok.

Geofyzička Anna Wairimu Mwangi cestovala z Keni aby se dozvěděla, jak a proč se Island stal světovou jedničkou v oblasti geotermální energie.
Anna zdokonaluje své schopnosti tím, že studuje s islandskými odborníky na Univerzitě Spojených národů (UNU) Geothermalní odbornou přípravu. Doufá, že si nově nabyté znalosti vezme zpět domů a aplikuje je na svou práci v Keni u energetické společnosti, KenGen.
Anna chce zjistit, jestli je geotermální energie klíčem k rychle rostoucí energetické potřeby v Keni.

Dále Jana Sedliaková a její obrázky z cesty po Islandu.

Fix the Iceland
"First attempt to cross the Iceland on fixed gear bikes"
Expedition members | Kryštof Hlůže, Kryštof Melka, Jakub Voverka
Cinematography and Editing | Kryštof Melka
Editing and Drift camera operator | Kryštof Hlůže
Expedition production | Kateřina Pisáčková, Natálie Krausová
Music | Jonáš Rosůlek - Needles
Sound | Martin Tauber, André Alin - Needles
Graphic Design | Petra Roubalová - DIP
Translation | Max Dvořák, Ráchel Smékalová
fixtheiceland.com
hyena.si
Prague 2014

Greenland
Grónsko je největší ostrov na světě, ale s počtem obyvatel pod 60.000, to je nejřídčeji obydlená země na světě. V květnu 2012, Ben Saunders, Martin Hartley a Alastair Humphreys strávili 14 dnů v Grónsku na školení expedici. To byla příprava na jejich expedici do Antarktidy v příštím roce. V říjnu 2013 Ben a jeho spoluhráči se pokusí o první zpáteční cestu pěšky na jižní pól. Na 1800 mil to bude nejdelší nepodporované polární cesta v historii. Pro více informací navštivte bensaunders.com Všechny záběry Alastair Humphreys
Hudba a úpravy podle Temujin Doran

North
Špicberky je souostroví vysoko za polárním kruhem. Největší z jejích ostrovů se nazývá Spitsbergen, což znamená, "Zubaté vrcholky" V roce 1920 podepsalo několik zemí smlouvu známá jako zákon o Svalbardu, uznávající norskou suverenitu nad ostrovy, a prohlásili celý region za demilitarizovanou zónu.
Toto je krátký film o tom, jak Svalbard, v průběhu nedávné historie, stal se zvýšeně spojeny s vývojem vědy o klimatu a klimatických změn. To je příliš stručné pro tak velké téma, a postrádá detaily klíčových faktů a údajů, které by poskytují mnohem lepší pochopení současného konsensu o klimatu. Pak znovu, možná budete možná cítit, že již má příliš mnoho čísel. To je moje naděje, že bez ohledu na to, co si o obsahu, zjistíte, že je krásná na pohled.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.