xVybraná videa
text k videu
Lék na rakovinu byl již objeven. V roce 1928. Lék prakticky pro každou formu chronické nemoci. Byl objeven dokonce mnohem dříve, čistě náhodně. Jedním člověkem. Německým občanem Židovského původu, který se jmenoval Dr. Max Gerson. Třebaže tyto objevy byly uznávány Hitlerem a Nacisty, rodina Dr. Gersona zaplatila nejvyšší cenu. Sedm sourozenců Dr. Gersona zahynulo při Holokaustu. Ale jejich pokusy chytit jeho byly marné. Gersonův nevídaný dar léčit beznadějné tak žije nadále.

V Dr. Max Gersonovi spatřuji jednoho z nejvýznačnějších geniů historie medicíny. Dr. Albert Schweitzer - laureát Nobelovy ceny Gersonův Zázrak Tyto scény odehrávající se před vašima očima, by byly 100 let nazpět nepochopitelné. To, co se stává normálním každodenním životem, již není více synchronizováno s krví, která koluje ve vašich žilách. Jak je vidno z těchto skutečných obrázků od satelitů NASA, osvítili jsme noc v děsivé oslavě našeho pokroku. Toxiny zabíjí, ať už rychle, či pomalu, během ročních období, zahaleny blankytem stáří.

Teplý vzduch se posouvá k severu a nese s sebou náklad dioxinů, které nakonec dosáhnou kdysi původní Arktidy. Lidé z Arktidy vykazují závažné zdravotní problémy, způsobené hromaděním dioxinů. 30 mil. gallonů surové ropy vylité do původního vodstva zátoky Prince Williama na Aljašce. Ropná skvrna z tankeru Exxon Valdez je jako Ruská jaderná havárie v Černobylu. Jsou považovány za historické pohromy. Přes 30 miliónů gallonů nafty od jednotlivého spotřebitele ve formě automobilových zplodin se každý týden dostává do oceánu, přesný ekvivalent ropné skvrny z Exonu.

V našich oceánech jsou Polychlorované bifenyly a přes 200 dalších nebezpečných sloučenin prvně konsumovány mikroskopickými organismy nazývané zooplanktonem. A odsud tyto jedy putují do potravinového řetězce - k polárním medvědům, tuleňům, velrybám, a pak k lidem. Jedna tisícina z jedné milióntiny gramu dioxinu může tělu ublížit. Nicméně, lidé nyní nedopatřením konzumují toto množství 3 až 600x každý den od Arktidy až po Antarktidu. Stromy - velmi živoucí organismy, které čistí vzduch a produkují kyslík, který dýcháme, jsou káceny při zemi s nejbezohlednějším povolením, pokud je zde neomezená poptávka.

Jen v samotné Severní Americe máme pouze 2% našich přírodních rezervací, jenž zůstaly v minulém století nedotčeny. V jednu chvíli bylo řečeno, že veverka mohla skákat ze stromu na strom, střídaje listnatý les s jehličnatým a přeskakujíc z východního na západní pobřeží. Globální lidská populace se stala problémem jen kvůli naší kolektivní spotřebě, na úkor environmentální udržitelnosti. A Iluze okamžitého ekonomického užitku sytí sebedestrukci. Odmítáme žít v harmonii s přírodou a naše těla jsou výstražným budíkem.

Na sklonku čtyřicátých let minulého století byl výskyt rakoviny 1 ze 16. Dnes je to v průmyslových státech 1 ze 2. Rakovina. Rakovinové buňky jsou ve své podstatě parazitární a nesmrtelné. Nerozvíjí žádné zvláštní funkce. Vesele si budují síť vlastních cév, aby odnímali výživu normálním buňkám, a následně vyrostli do abnormálního stavu. Pak zabijí svého vlastního hostitele. Kromě tohoto ošklivého zabijáka se dramaticky zvyšuje četnost dalších chronických chorob. Jak šokující.

V současné době je šance, že každý z dás dostane rakovinu nebo jiné chronické nemoci v určitém období svého života téměř jistá z důvodu dvou klíčových faktorů, jenž jsou základní příčinou: nedostatek (vada) a toxicita. Toto zjištění bylo jádrem výzkumu mladého MD. Jeho jméno je Dr. Max Gerson. Jako chlapec v Německu, koncem 19. století, si Max rád hrál v lese a zahradách své babičky fascinován tím, co pozoroval. S velkým zájmem pozoroval dění kolem v přírodě.

Všiml si nepříznivé reakce žížal vystavených působení toxinů. Ploužili se tam a zpět. Den za dnem získával pochopení vzájemných vztahů mezi rostlinami a živinami, které tyto získávaly z půdy. Z těchto pozorování a mnoho dalších drobných průzkumů, že půda a vše co se v ní odehrává, není nic, co by nám bylo vzdálené a že toto musí být zohledněno jako náš vnější metabolismus, jenž produkuje tyto živiny pro náš vnitřní metabolismus. Proto s půdou musí být pečlivě nakládáno, nesmí být vyčerpávána a zanášena jedy, jinak to vede k vážným degenerativním chorobám u zvířat a lidí.

Pod mikroskopem aktivní buňky známé jako chloroplasty, horlivě vykonávají proces výroby chlorofylu a zázračný proces výroby chlorofylu začíná. Tyto živé buňky a enzymy přítomné ve vegetaci jsou základem toho, co potřebujeme příjmat jako potravu, abychom léčili nemocné tělo nebo udržovali naše tělo zdravým. Před tím, než M. Gerson obdržel jakožto student medicíny doktorát, trápily ho kruté a opakované migrény, které mu prakticky znemožňovaly fungovat po několik dnů.

Po třech letech experimentování, byl Dr Gerson schopen své migrény kopletně eliminovat tím, že jedl pouze určité druhy syrového ovoce a zeleniny. Základ tvořily jablka. Vařená zelenina byla zahrnuta taktéž, bez tučného, soli, koření a alkoholu tak, jak to bylo presentováno standartní Německou dietou. Okolo r. 1918 se začala šířit slova o Gersonově migrénové dietě. A při jedné příležitosti se jeden pacient vrátil s postřehem: nejenom, že se zbavil migrény, ale spolu s tím zmizela také kožní tuberkulóza.�

Ohromující zpráva se šířila jako divoký oheň. V Dubnu 1924, známý plicní specialista Dr. Ferdinand Sauerbruch nabídl provést klinické testy na 450 nevyléčitelných pacientech s kožní tuberkulózou. Na začátku této studie Sauerbruch Gersonovi v soukromí řekl, že pokud se vylepší stav u alespoň jednoho pacienta, pak uvěří každému slovu z Gersonova léčebného postupu. 446 z 450 pacientů se uzdravilo. Přes 99%. Dr. Gerson měl se svojí ženou tři dcery: Joanna, Gertrude a nejmladší: Charlotte Ze všech jeho dětí, se Charlotte začala obvzláště zajímat o otcovu práci.

Dokonce už jako mladé děvče pro potěšení ostatních, zvlášť však svého otce. Koncem r. 1920 se věhlas Dr. Gersona šířil napříč Evropou. Zvláště po té, co byla žena Dr. Albert Schweitzera vyléčena z plicní tubery, a jeho dcera z kožní nemoci. Když bylo Dr. Schweitzerovi 75 let, přišel za Gersonem s cukrovkou a byl rovněž vyléčen. V období mezi r. 1933 a Druhou světovou válkou, Gerson se svojí rodinou utekl před Nacistickou persekucí a nakonec se usadil v New Yorku.

Sedm Gersonových sourozenců zahynulo při holokaustu. Během čtyřicátých let úspěch Dr. Gersona na jeho klinice v New Yorku ohromil tamější medicínskou komunitu, ale zárověň také uvnitř ní podnítil temné síly. Dr. Gerson léčil pacienty s rakovinou, a jako následek vypovídal před U.S. senátem 1.,2.,3, června 1946 spolu s pěti svými pacienty vyléčenými z rakoviny a lékařskými záznamy pěti dalších. Jeho svědectví bylo tak ohromující, že 3.července 1946 večer proslulý korespondent NBS Raymond Gram Swin ve svém rozhlasovém vysílání prohlásil k celým USA, že poprvé v historii byl objeven lék na rakovinu.

Odezva veřejnosti byla ohromující! Noc a den se centrála NBC nezastavila. Mimo kontrolu! Neuvěřitelné Ale to, co se přihodilo potom, zašlo ještě dále. O dva týdny později, byl Raymond Gram Swing propuštěn ze své pozice v NBC, kterou zastával přes 30 let. Dokument č. 8947 V těchto letech Gersonova dcera Charlotte intenzivně pracovala se svým otcem. Nyní vdaná měla syna Howarda a dceru Peggy. Charlotte později svého otce povzbudila k vydání první knihy v r.1958: Rakovinová Terapie - Výsledky padesáti případů.

Publikována v mnoha jazycích a prodávána po stovkách tisíc, tato kniha světu ukázala zdánlivě zázračné příklady pacientů s každou formou děsivé rakoviny v posledním stádiu, odsouzených zemřít od svých doktorů a chirurgů. Pacienti přicházeli k Dr. Gersonovi se svými zprávami o biopsii, rentgenech a ostatních lékařských záznamech a nalezli léčbu pod dohledem Dr. Gersona. Někteří z těchto pacientů jsou dnes stále naživu, téměř po padesáti letech. Samozřejmě, třebaže nadpis je o 50 případech, tyto slouží pouze jako demonstrativní ukázka tisíců kompletních uzdravení značně přes 5 letou mez přežití.

A ty zázraky uzdravení počtem tisíců napříč světem pokračují až do dnešních dnů. V době jeho smrti v r. 1959, Dr. Gerson sledoval přes 1500 pacientů. Tyto archivy byly uchovány jeho dcerou Charlotte, které je nyní 80 let. Charlotte pokračuje v práci svého otce prostřednictvím zřízení Gersonova Institutu v Kalifornii a nemocnice v Mexické Tiujaně. Ráda vzpomíná skrze odkaz Dr Gersona. Máme zde nějaké dopisy od Albert Schweitzera. Oni vedli velmi aktivní korespondenci - můj otec, Dr. Gerson a Albert Schweitzer se svou rodinou byli pacienty.

On také v těchto dopisech vyjadřuje své uznání ohledně specifického výzkumu rakoviny, který Dr. Gerson prováděl. Samozřejmě jsou všechny tyto dopisy v Němčině a já se pokouším některé z nich přeložit. Stejně jako pozoruhodné výsledky, které viděl nejen u pacientů s rakovinou, ale též u své ženy, která měla tuberkulózu a jejich dcery, jenž měla těžko definovatelnou kožní chorobu. Jedna z věcí, kterou Schweitzer udělal byla, že dal Dr. Gersonovi dárek v podobě vyřezaného krokodýla, ve skutečnosti to je sloní kel a udělali ho domorodci v Africe.

To byl dárek pro Dr. Gersona od Alberta Schweitzera. Mnoho slavných, jejichž životy byly uhašeny dosti časně obvyklou rakovinou, kteří významným způsobem přispěli společnosti, by dnes bylo stále naživu, kdyby bývali věděli o Gersonově terapii, nebo jí byli dovršili až do konce. Viděli jsme mnoho pacientů, kteří se navrátili k tvořivosti a dlouhému životu po té, co jim bylo řečeno, že před sebou mají pouhých 3 nebo 6 měsíců života.

Charlotte založila Gersonův institut v roce 1977 v Kalifornském San Diegu za účelem vzdělávání veřejnosti, stejně jako pacientů o této terapii a velice efektivních způsobech léčby spolu s přednáškami, obědy, konzultacemi a sledování péče o uzdravené pacienty, zasíláním knih, balíků a mediálních prostředků: seznamy aktivit institutu jsou tak rozmanité a početné, jako sami pacienti.

Kromě Gersonovy společnosti, Nemocnice v Tijuaně v Mexiku byla založena před 27 lety, aby ošetřovala pacienty postižené rakovinou a dalšími chronickými chorobami. Prakticky v celých USA zákon zakazuje jakýkoliv jiný postup při léčbě rakoviny než je ozařování, chemoterapie a chirurgie. I když jsou v nejlepším případě nedokonalé a zcela bez efektu v tom nejhorším případě. Například chemoterapie rakovinu vůbec neléčí, a většinou pouze otravuje a zabíjí místo rakoviny pacienta.

Dva lékaři z Československa konzultovali s Anitou Wilson, která je výkonnou ředitelkou, možnosti otevření nemocnice v Československu. ..posiluje imunitní systém, zbavuje tělo za léta naschromážděných toxinů od způsobu života, jaký žijeme.. Byla jsem tak ohromena mezinárodním zájmem o tuto práci. Není dne, kdy bychom neslyšeli něco od pacientů nebo lékařů, či skupiny lidí, kteří by možná měli zájem založit kliniku, nebo podpůrnou skupinu. Mnozí z personálu Gersonova institutu mají osobní zkušenosti z mocné účinnosti Gersonovy terapie.

Carroll Beard - President Gerson Institutu. Poprvé jsem se setkala s Charlotte Gerson v r. 1975, mojí dceři bylo tenkrát 9 let a trpěla astmatickými záchvaty, téměř každý druhý měsíc. Měla astmatický záchvat, který trval 7 dní. Když jsem uslyšela o Gersonově metodě, zalíbilo se mi to a dávalo mi to smysl. Šla jsem domů a prakticky vynesla vše ukryté, změnila její způsob stravování a Debbie nikdy neměla žádný další záchvat. V r. 1999 jsem začala být nemocná.

Zakoušela jsem hodně bolesti, chronickou únavu, vyčerpání. Na vysoké škole jsem byla jednou z těch anorektiček a postižených bulimií, kdy se o tom vlastně nepsalo. Myslím, že jsem si zničila zažívací ústrojí. Lékaři mi nemohli provést diagnózu, ale přesně řekli - dráždivý syndrom střeva. Neměli pravdu. Dali mě na tomografii, a já se tomu bránila. Zabralo to okolo jednoho roku dohadování, než jsem podstoupila CAT vyšetření, které odhalilo nějaká postižení a nádor na mých játrech.

Řekli, že jeden je podezřelý z metastázování, ale nemysleli si to, chtěli čekat, co se stane. Nuže, věděla jsem o Gersonově terapii a prostě jsem se rozhodla na tu terapii jít. O rok později, ten samý nádor, ten o kterém si mysleli, že by mohl být metastáza, byl pryč. Úplně pryč. A moje energie byla zpět, bolest pominula hned jak jsem začala jíst. To byl zkrátka způsob, jakým to u mě probíhalo. Použila jsem lékaře pro účel diagnózy a již jsem věděla, co budu dělat.

Ohledně Gersonovy metody je několik zajímavých věcí, a jenou z nich, kterou bych ráda zmínila, je uzdravující reakce. Bylo mi šestnáct, když jsem měla automobilovou nehodu. Můj obličej narazil na čelní sklo a já jsem měla na tváři přes 150 stehů. Poté, co jsem již rok prodělávala tu terapii, všimla jsem si jednoho dne, při tření nosu, že poprvé cítím kost na pravé straně mého nosu. Před tím zde bylo mnoho poškozené tkáně: kusovost právě v této partii. Cítila jsem kost.

Vadná tkáň se rozplynula spolu s tumory. To je tělesná reakce na proces hojení. Další člen personálu - Susan Brant, neteř Charlotty Gerson byla jednou diagnostikována s neoperovatelným nádorem krku. Prodělala jsem tuto terapii před 19 lety, a tak tu mohu sedět a hovořit. Mnoho vyléčených pacientů pravidelně navštěvuje Gersonovu kliniku, aby věnovali svůj čas k povzbuzování ostatních. Paul Sclecy. V r. 1990 jsem byl diagnostikován s rakovinou prostaty, skrze vyšetření konečníkem, očkovací sérum a biopsie stanovili, že mám tři díly rakoviny, zhoubnou rakovinu prostaty a chtěli mi prostatu vzít hned následující den.

Řekl jsem jim: Nevolejte mě, já vás zavolám. Nechtěl jsem si to nechat vzít. Při hledání agentur pro léčbu rakoviny, nebo alternativních středisek, jsem objevil Gersona. Hovořil jsem s Gersonovým institutem a s nemocnicí v Mexiku, a také jsem hovořil s doktory a pacienty. Po třech měsících jsem zjistil váhový úbytek, snadno jsem stratil 27 liber, a po 18 měsících můj PSA ukazoval 0.06, což byl pro mne konec léčby. Byl jsem léčen, doktor řekl, že je to znamenité, a že mám lepší PSA, než měl on.

Nejsem jednoduchý člověk, se kterým se snadno vychází, protože nejsem ženatý. Můžete mi říci cokoliv, ale neuvěřím vám, dokud, však víte, nepodám ruku a teprve v ten moment vám budu věřit. Gersonův institut, vrátili mi můj život zpět. Dr.Gerson ve svých raných výzkumech zjistil, že zelenina a ovoce musejí být ve formě džusů, aby naplnili tělo živinami, kterých se uvnitř lidského těla nedostávalo. Po velmi dlouhou dobu, někdy celé dekády. Zvláštních druhů džusových metod musí být užito, avšak, za upotřebení drtících a lisovacích přístrojů.

Po té, když je zelenina vložena, drtí se až do bodu, kdy jsou vláknité buňky zeleniny odtrhnuté, zanechávaje kaši, která dopadá na látku, připravena k lisování. Jakmile je tlak jedné tuny vykonán, všechny v zelenině dostupné živiny a živé enzymy vytékají ven poskytujíc silnou směs výživných látek. Když je takový džus vypit, může vstoupit do krevního řečiště téměř tak rychle, jako alkohol. Toto zařízení na výrobu džusu bylo původně navrženo ve 30 letech vědeckým výzkumníkem Dr. Normanem Walkerem.

Dr. Walker zastával názor, že když našemu tělu poskytneme živé a organické živiny na konsistentní bázi, výsledkem bude nejen zářivé zdraví, ale rovněž dlouhý věk v přibližné délce 120 let. Dr. Walker zemřel 6. června 1985 ve věku 117 let. Efektivita takovýchto šťáv je zřejmá. Obrovské množství živin může být zachyceno ve sklenici džusu během jedné minuty. a v několika dalších minutách může kolovat uvnitř pacientových žil. Pokud by bylo to samé množství zkonzumováno, zabralo by to hodiny trávení a mnoho živin i enzymů uvnitř potraviny by bylo spáleno při trávicím procesu.

Dr. Gerson po svých pacientech požadoval, aby pili 8 uncových sklenic džusu 13x za den. Jak můžete vidět, celý den s džusy je ekvivalentní (rovnocenný) ohromnému množství potravy, která váží něco přes 20 liber za den. Ale nepijete pouze džusové nápoje. Kromě toho si pacienti také dopřávají hojnost lahodného, organického jídla, která překračuje ty nejdivočejší představy. Nejenže ta potrava je pestrá, barevná a chutná, ale slouží i jako doplněk k džusům. A opět, je to organická medicína přímo ze stolu Matky Přírody.

Ale jen odlišné stravování není dostačující k uzdravení vážně nemocného pacienta. Výživa je pouze polovina rovnováhy. Rozpuštění nahromaděných toxinů v těle je polovina druhá. - Na něco umřít musím.. Tak škodlivé zdraví, jak symbolizuje jedna cigareta, je zde Pandořina skříňka jedů a stressů kladených na tělo, které jsou právě tak špatné, ne-li horší, nežli cigaretový kouř nacházející se v našem každodenním životě. Životní styly, kterými dnes žijeme nás likvidují, zatímco jsme stále naživu a zdáme se být zdraví.

Je to pomalé a neoblomné. Uvědomujíc si toto, Charlotte Gersonová o tom začleňuje kapitolu v knize o Gersonově Terapii, jenž má základ v laických termínech principů Gersonovy Terapie. V jedné části knihy jsou stressy z životního prostředí vedoucí k rakovině zdůrazněny. Typy těchto úderů jsou na nejvíce překvapivých místech. Naše vystavení se toxicitě dnešního prostředí hraničí s absurditou. Je prakticky nemožné se jim vyhnout. Je to analogické k chodícím nábojům v plné síle výstřelu z různých kulometných zbraní.

Nejen že tu jsou jedy, které příjmáme s potravou, ale máme stresy jako elektromagnetická pole a mikrovlnná radiace, které zasahují do do vlastních elektrických obvodů těla. a přeskupují molekulární strukturu, způsobujíc tím někdy nenávratná poškození mozku a dalších orgánů. Jedním z typických příkladů denního příjmání toxinů nebo předběžného úderu je, když vstoupíte do vašeho auta. Dokonce ještě před tím, než nastartujete motor, už jste pozřeli toxiny uvolňující se z palubní desky až po přepychovou výstroj sedadla.

Předpokládejme, že pokračujete na vaší cestě večerní zastávkou v nějakém motelu. Možná si vyberete nekuřácký pokoj. Avšak, někdo jiný zabere parkovací místo před vaším pokojem a nechá auto po krátkou dobu běžet naprázdno, dokonce na několik minut. Hrozivá směs exhalátů z výfuku auta, vklouzne do vašeho pokoje z prostoru pod dveřmi. Hned zevnitř elektrického vypínače aktivujícího elektrické pole k mikrovlnné radiaci unikající z trouby při přípravě plastické pochoutky, těžce nasolené a konzervované živiny méně instantního jídla až po karcinogenní chemikálie v mýdle na koupelové vaně.

Jste zaplaveni údery. Mýdlo a šampon jsou ale teprve začátek toho, co jest zpětně vstřebáváno vaší kůží jakmile zapnete vodovodní kohoutek, který vám poskytne chlorovanou a fluorizovanou vodu, aby vám pomohla se umýt. Chloridy a fluoridy pomáhají zničit štítnou žlázu. Záchodové prkénko bylo sterilizováno pro vaší ochranu. Ale co to znamená? Zbytkové chemikálie z čistícího procesu prkénka bude absorbován při kontaktu hned, jak si sednete. Toaletní papír bude také prosycený chemií a rozpouštědly aby obarvil vaše krevní řečiště.

Ručníky obsahují chemická rezidua, které jsou aktivovány jen co přijdou do kontaktu s kožní vlhkostí. Při ponořeni se v koupelové lázni, možná pijete chlorovanou vodu z levně vyrobeného plastického kelímku, který dovoluje nebezpečným toxinům z plastu uvolnit se do vody. Čerstvě vymalovaná zeď se svými výpary není ničím ve srovnání z překližkami a jejich stálými emisemi aldehydových výparů. Šálek kávy k relaxaci. Káva je stříkána chemickými jedy, syntetický cukr smísený se syntetickou smetanou.

Dobrou zprávou je, že se nechystáte užít mobilní telefon abyste přijali hovor. Opakované delší užívání mobilů ukázalo, že narušuje fungování neurotransmiterů v mozku. Množství radiace z televize bude malá. Když je televizní přístroj vyřazen a zničen, dostává se k vám zpět prostřednictvím vzduchu, vody a jídla. Tato místnost obsahuje koberec nové značky. Chemické výpary po dobu 6 měsíců jsou extrémě nebezpečné tělesné tkáni, jestliže jsou vdechovány. A když nakonec vypneme světlo, abychom se uložili ke spánku, elektromagnetické pole budíku u vaší hlavy bude téměř bez povšimnutí ovlivňovat spánek a sny, v něž člověk doufá, že se mu jich dostane.

Dokonce film k výrobě tohoto dokumentu používá při své výrobě extrémě jedovatých chemikálií. Tak hrozně, jak může tento scénář vypadat, je to další rána pro vaše tělo, s kterou musí bojovat. Dobrou zprávou je to, že většina těchto jedů může být odstraněna při striktním dodržení Gersonovy terapie. Ale jak se tato kompletně dokončí? Odpovědí je organická káva. Dr. Gerson zjistil, že když pacient vypije více jak pintu džusu za den, mocné enzymy uvolní jedy z buněčného systému těla.

A to je moment, kdy káva vstupuje na scénu. Játra mohou být přemožena a nakonec poškozena. A přeci se jim musí dostat pomoci. Dr. Gerson zjistil, že roztok organického kafe podaný rektálně, stimuluje žlučovody a játra k tomu, aby v podstatě vyhodili zachycené volné radikály a patogení jedy do tlustého střeva pro jejich vyloučení konečníkem. Když jsou kávové klystýry užity ve spojení s konzumací džusů, je to ten nejlepší způsob detoxikace. Imunitní systém nyní bude mít volnou ruku k tomu, aby zničil rakovinu a další degenerativní projevy.

Ale jak člověk takový klystýr provede? Vše začíná u sporáku se čtvrtinou destilované vody. Tři žlíce namočené a rozemleté kávy se k tomu přidá. Po několika minutách se hořák ztlumí. Kávový roztok necháme 15 povařit. Jakmile je to hotové, přecedíme roztok do odměrky. Můžeme přidat trochu vody, která se vypařila při varu. Kávové klystýry je nejlepší podávat při pohodové atmosféře, aby byl zajištěn maximální efekt. Když je nálev ochlazen na tělesnou teplotu, nalijeme jej do klystýrové nádoby.

V tu dobu je plastická zarážka na konci hadičky odříznuta, aby uvolnila vzduch na konci rourky. Pak se kohoutek dá zpět, aby zastavil tok, dokud není dokončeno rektální zasunutí. Rourka by měla být zasunuta alespoň 8 palců hluboko. Od konce rourky pro rektální zasunutí. Po té, co kávový roztok vteče do pacienta, je podržen ve střevě po dobu 12-15min. Během této doby mají játra šanci absorbovat kofein z kávy a ostatní látky. Zárověň s tím játra střídavě vylučují jedy do střeva pro vyhoštění.

Charlotte Gerson není zodpovědná pouze za udržení léčebných zásad od svého otce, ale také po celá léta hlídá celistvost a uplatňování těchto principů. Stovky celostně zaměřených lékařů v USA a po celém světě, jsou školeni Šarlotou v Gersonově Institutu. Je neuvěřitelné, že v USA není legální léčit a ošetřovat nemocné pacienty pomocí Gersonovy terapie. Z tohoto důvodu Charlotte neměla jinou volbu, než založit před 27 lety nemocnici v Mexiku. Protože Charlotte sídlí v Jižní Kalifornii, je pro ní snadné pravidelně dojíždět, radit a povzbuzovat nekonečné množství pacientů, kteří přijíždí do nemocnice v Tiujaně, Mexiko.

Pod dohledem personálu složeného s lékařů a odborníků přes výživu, většina pacientů, kteří sem přijdou s neoperovatelnou rakovinou a žádnou nadějí na uzdravení, odchází během 1 až 4 týdnů do domácího ošetřování, kde pokračují v léčbě. A obvykle, když nemocnici opouští, jsou na dobré cestě k uzdravení se. Mnoho pacientů prodělá zmizení jejich nádorů, zatímco jsou v této nemocnici. A pacienti přichází z celého světa. Při natáčení tohoto dokumentu kameraman doprovázel Charlotte jednoho dne namátkou bez toho, aniž by si byl jakýkoliv pacient vědom toho, co se chystá.

Byla tu šance, že alespoň jeden pacient nebude stydlivý a bude souhlasit s vystoupením na kameru. Charlotte ani kamera nebyli zklamáni. Prvním pacientem, kterého uviděli, byla Alexandra, která laskavě svolila k tomu, aby vstoupili do nemocničního pokoje. Zdála se být ve velmi dobré náladě. Máme zde biopsii z Března minulého roku, a ta ukazuje 3 nebo 4 tumory uvnitř vás. Už po dvou týdnech na Gersonově terapii, se zde neobjevuje žádné zhoubné bujení a biopsie tlustého střeva je velmi napínavá.

Jsem velmi, opravdu velmi šťastná, že vím o Gersonově terapii. Po pouhých 2 týdnech terapie, nalézám v patologické zprávě, že jsem nyní rakoviny zbavena. To je požehnání. Můžete zůstat zdráva a mít zdravé děti. Máte děti? Ano, mohu mít děti a nyní jsem dostala nový život. Plánuji zůstat na této terapii po zbytek svého života, umírněně, samozřejmě. Zachránilo mi to život. Co byl váš problém, co vás sem přivedlo? Mám primární peritoneální rakovinu. A byla jste oteklá, takové byly vaše symtomy?

Byla jsem na Aljašce, odkud pocházím, a byla mi diagnostikována.. Měla jsem bolesti. Jak jste byla diagnostikována? Byla vám udělána biopsie? Odletěla sem abych byla poblíž, podstoupila řadu testů a našli mi zhoubné buňky v ascitech. Měla jsem 10 liber ascitů (tělní tekutina). Jméno doktora? - Dr. Roe. Provedl biopsii a pak byl schopen říci, jaký je váš problém? Nařídil biopsii a patologie přišla zpět s karcinomem. A měla jste otoky od ascitů. Měla jsem 10 liber ascitů dmoucích se v mém břiše.

A řekli vám, že to neodejde snadno? Řekli, že ty ascity nezmizí, pokud nebudou odčerpány. Ale chemoterapie by to také zastavila. Řeklo mi to několik doktorů. Ale neměla jste chemo? Měla jsem chemo. Měla? Jak mnoho? Jednu kůru. A potom, kdy jste sem přišla? Poté, co jsem dokončila chemoterapii, která nezabrala. Chtěli, abych podstoupila chirurgický zákrok a více chemoterapie, a více a více.. Pak jste přišla sem. Jak dlouho trvalo, než jste se zredukovala? Ztratila jsem 8 cm ze svého břicha první den, když jsem byla zde.

První den? Páni. A pak to bylo okolo 2cm za den. Od té doby. Jsou zde další pacienti, kteří se toho dne dramaticky vylepšili. Ovšem ne všichni chtěli, aby je kamera zachytila. Nicméně sdělili svoji nesmírnou radost z toho, jak se neustále jejich stav zlepšuje. Pro Šarlotu to byl typický a normální den. Avšak pro kameamana to bylo něco jako kdyby se stal svědkem zázraku. Jakkoliv tomu říkáte, funguje to. Případy úplných uzdravení se staly směsicí radostné oslavy a zvědavosti.

Ale navzdory uspěchům a statistikám, každý člověk, který je nucen pohlédnout rakovině do očí, chce ujištění. Jistotu o tom, že to, co měl bylo velmi pravděpodobně poraženo. Stále hledajíc nové způsoby jak povzbudit, posílit a vrátit zpět naději k předpokládané beznaději, Charlotte uvádí několik převládajících druhů rakoviny v brožurce. Uvnitř stránek každé brožurky jsou osobní biografie a lékařské záznamy o uzdravení. Mnoho z těchto pacientů byli tak nemocní s různými neduhy, že rakovina byla nejmenší z jejich starostí. Ale jejich živoucí noční můry byly proměněny do krásných snů.

LÉČENÍ RAKOVINY VAJEČNÍKU A ŽENSKÉHO ORGÁNU LÉČENÍ RAKOVINY STŘEVA, JATER A SLINIVKY LÉČENÍ RAKOVINY PROSTATY LÉČENÍ PLICNÍ RAKOVINY A RESPIRAČNÍCH CHOROB LÉČENÍ PRSNÍ RAKOVINY
Mnoho bývalých pacientů zůstává s Charlotte v kontaktu a utvoří přátelský vztah na celý život. Jdním z těchto lidí je Debbie Wager. Debbie byla před 9 lety diagnostikována s rakovinou vaječníků, 3 stadium. Můj tatínek mi řekl o Gersonově terapii. Zkoumala jsem, a plánovala jít na chemoterapii. Tatínek mi o tom řekl a během zkoumání jsem přišla na to, že nejlepší způsob, jak se sám uzdravit je udělat to tímto zdravým způsobem. Nedávat do vašeho těla více jedů, které vás zabijí.

A to je co chemoterapie dělá, zabíjí vaše tělo, dobré buňky a špatné buňky. Ale Gersonova terapie přebuduje všechny vaše dobré buňky tak, že jsou schopné strávit všechny ty špatné a zbavit se jich. Absoluovala jsem tuto terapii a jsem vyléčena, nemám žádnou recidivu rakoviny. Byla mi sdělena diagnóza od mých doktorů, kdy mi řekli, že mám rakovinu vaječníků, řekli mi, že mi zbývá 6-9 měsíců života. Víte, nechci jít proti doktorům. Když máte záchvaty paniky, věříte vašemu doktorovi, ale já věřila Gersonově terapii více. A podstoupila jsem ji.

Když chodím na University of California, Los Angeles, beru krev ke kontrole aby se vidělo, zdali je vše ok. Šla jsem ke svému doktorovi, a on, jen se na mě podíval, řekl: Já prostě nemohu uvěřit, jste jedna z mých onkologických pacientů. Nemám onkologické pacienty, kteří přichází s takovým nadšením a energií, jakou máte vy. To mě prostě přimělo cítit se dobře, kdykoliv jsem tam šla. Vidouc pacienty, kteří tam byli, nevypadala jsem jako klasický onkologický pacient.

Já za to mohu poděkovat Charlotte a Gersonově terapii. Já zkrátka.. jestliže bych bývala prodělala chemoterapii způsobem, jakým jsem měla, upřímě, nemyslím si, že bych tu dnes ještě byla. Když mi zjistili rakovinu, věděla jsem o třech starších ženách, které měli ten samý druh rakoviny jako jsem měla já. Také jim dali 6-9 měsíců. Nejdelší z toho bylo 9 měsíců. Všechny podstoupily chemo. Skoro 9 let, jsem tu málem nebyla a odmítla chemoterapii. Je mi 17 a jsem Debbiina dcera.

Bylo mi dvanáct, když mámě řekli, že má rakovinu. S děvčaty, se kterými jsem vyrostla jsme si dali přes léto práci, dělali každý den mámě džusy a pomáhali jí, když připravovala kávová klysmata. Hráli jsme karty, abychom se pokusili rozptýlit její mysl. Dělala kávové klystýry v době, kdy jsme spali. Dvakrát ráno mě vzbudila a říkala: Pojďme do Walmartu. Jsem Steve, Debiin manžel. Když jse poprvé vstoupil do Debiina života, to bylo před několika lety kdy jsme se prvně potkali, byl jsem tak dojat..

To je pro nechuť charlotte se emocionálně připojit do každého případu - od té doby bylo tísíce, avšak příležitostných vzkazů kypřících povzbuzením. Jako tento případ nedávno v Coloradu. Dvanáctiletá Stephany byla diagnostikována před 6,5 lety s Wilmovým tumorem. Rakovina ledvin, která se vidí pouze u dětí. Její rodiče dali souhlas k okamžité operaci. Chirurgové odstranili pravou ledvinu, ale během operace bylo zjištěno, že rakovina se rozprostírá v duté žíle.™ Hlavní žíla odčerpávající vrchní část těla.

Ale spáry té rakoviny ani zde nekončily. Přišli na to, že plíce jsou příliš zasaženy. A nejhorší bylo stále zjištění, že rakovina útočí na pravou srdeční komoru. Chirurg jí otevřel hrudník a začal odstraňovat tumor z kostí. Odsud přešel k srdci a otevřená operace odstranila tumor z pravé komory. Zákrok trval 10,5hod. Po další 4 roky podstoupilo zpustošené tělo malé Stefanie 16 dalších operací a velké dávky léků, chemoterapie a ozařování. Ale silná moc rakoviny se vrátila.

Opět a opět se svojí mstou. Nyní byly zasaženy rakovinou dokonce i játra. A obě plíce byly také vypleněny zdánlivě smrtelnou a nezastavitelnou chorobou. Tou dobou byla Stephany vyzáblá na kost, vyčerpaná, vážila jako pírko. Doktor řekl, nyní naše děti řekli, že nebude schopna.. ach, rakovina je zpět, a vypadá, že to nezvládne. Moje máma, ona slyšela o této alternativní metodě. Prvně jsme jeli do Tijuany a setkali se s paní Gerson. Dozvěděli jsme se o té dietě více.

Vrátili jsme se domů a pak - myslím, že to bylo v Lednu, nebo tak nějak.. Byli jsme na mizině, měli Gersona, a.. Praktikovali jsme tu dietu asi po 2 - 3 týdny, myslím. Sama jsem onemocněla. Druhý týden jsem si začala všímat věcí. To ty džusy a kávové nálevy a to vše další, bylo za tím, že jsem se cítila lépe. Měla jsem pravidelnou dezinfekci po celou tu dobu. A držte se čištění.. Pak jsme začali s dietou, bylo to oněco lepší. Po té, co jsem měl hypoglikémii, prostě lepší pocit. Více energie.

Jídlo, prvně jsem si myslila, je to trochu divné, protože to vypadalo zvláštně. Polévka zprvu nechutnala tak dobře, ale asi po týdnu to začlo chutnat lépe. Tak jsme se vrátili domů, a děláme tu léčebnou kůru asi dva roky. Dva roky od toho Ledna. Od toho momentu se naděje vrátila zpět, a život se začal měnit úplně celé rodině. Dokonce pes byl opět šťastný. Nyní, prozatím, to samozřejmě není zpráva totálně vyléčeného pacienta. Stephanie má před sebou ještě dlouhou cestu.

Ale jedy jsou nyní vylučovány a její tělo se znovu zotavuje. Za přičinění těch mocných enzymů a síly této výživy. Je na cestě k uzdravení. Tam, kde Stephaniiny ortodoxní lékaři před 2 lety dávali pouhých 6 měsíců života, nyní jsou tím ohromeni, a samozřejmě zmateni. Pojďme. Cítím se o mnoho lépe, mám víc energie na dietě. Na mámině dietě. Cítim se mnohem zdravěji, silnější a je mi mnohem lépe, než předtím. Toto jaro, Stephany s růžovými lícemi a svojí malou sestrou navštívili Charlotte.

Charlotte zpozorovala, že dovádí, hrají si a těší se ze života, jako kdyby rakovinová metla nikdy nezasáhla tohle houževnaté děcko. Mnohým pacientům, jako je Stephany, které byly na Gersonově terapii, jsou dělány nekonečné série testů tak, aby se terapie mohla perfektně přizpůsobit potřebám pacienta. Jsou zde netoxické, nefarmaceutické doplňky nazývané biologickými, které se užívají ve větší či menší míře v závislosti na pacientově kondici. Jedním z těchto nejdůležitějších doplňků jest přírodní draslík.

Jedná se o směs draslíkových glukátů,octanu a fosforečňanu ve vyrovnaném množství, které Dr Gerson určil po 300 provedených pokusech. Toto je nesmírně důležité pro obnovu draslíku v tělesném buněčném systému, který byl ztracen u většiny lidí spoléhajících se na anorganický sodík, jaký je k nalezení v kuchyňské soli a skryt uvnitř všeho, od zpracovaných pokrmů až po zubní pastu. Kuchyňská sůl je jed. Dokonce jód není tělem zužitkován. Přidán do stolní soli, ničí mnoho své hodnoty.

Užití anorganického sodíku způsobuje vytlačení draslíku, který se přirozeně nalézá v lidských buňách, čímž jsou ponechány zranitelné vůči útoku nemocí. Dr. Gersonův draslíkový doplněk je rozpuštěn ve čtvrtině destilované vody a v malém množství začleněn do džusů. Když přichází na tuky při dietách, Dr Gerson pečlivě bádal dokud nenalezl jednu odpověď na tuto potřebu: lněný olej Robert Gaffney, president of Omega Flax Oil production: Vítejte v našem podniku Omega Nutrition, který se nachází v Bellingham, Washington.

Je mi potěšením vás zde provést. Zde přijíždí jedno z distribučních vozidel. Naše tovární zařízení je nové odvětví, nyní přebudované z popela požáru, jenž jsme měli v 1996. Takže toto je nejnovější, nejsofistikovanější zařízení na zpracování oleje v Severní Americe. V základě to je mikrozpracující zařízení. Lněná semena jsou lisována za studena při teplotě méně než 90°F. Stlačená a rozemletá semena lnu, v podstatě zbytky (odpad), jsou využity jako hnojivo a krmivo pro zvířata.

Dr Gerson zdůraznil, že lněný olej má být požíván surový a za studena. Není to kuchyňský olej. Lněný olej dodává živiny tělním buňkám efektivně, stejně jako aktivuje tělesné enzymy, aby pomohly zničit rakovinu a ostatní choroby. Opravdu zázračný olej. Gersonova klinika, se vší dobrou prací, jenž Max Gerson v minulosti vykonal, opravdu pochopila hodnotu lněného oleje. To nebylo nic, oni nás ve skutečnosti vzdělali více, než jsme my mohli vzdělat je ohledně ceny a prospěchu jakým lněný olej pomáhá těmto postupům.

Užití těchto přírodních, holistických doplňků při Gersonově terapii je součástí přizpůsobení se specifickým degenerativním stavům konkrétního pacienta. Je mnoho holistických přístupů k léčbě. Gersonova terapie některé z nich využívá při uzdravovacím procesu. Žádný z nich sám o sobě nemůže vyléčit rakovinu, ale občas mohou vystužit účinnost Gersonovy terapie. Když přijde na pomoc tělu zotavit se ať už z obvyklého nachlazení či rakoviny, dnes přes polovina návštěv v U.S a Kanadě jsou k alternativním terapiím, bez ohledu na účinnost.

A obzvlášť v USA se odhaduje, že porozumění a tolerance celostní medicíny je stále 75 let pozadu za zbytkem světa. Jediná oblast v které je stanovená konvenční medicína v US. dokonalá, je cena. Náš zdravotnický systém kolabuje pod tíhou tzv. neléčitelných, chronických a degenerativních chorob, jenž Dr Gerson léčil téměř před třičtvrtě stoletím. Základem Gersonovy Terapie je čerstvá, organicky vypěstovaná zelenina pro džusy, saláty v dostatečné zásobě ve spojením s organickou kávou k detoxikaci.

Je naléhavé, aby pacienti měli přístup k takovéto potravinové volbě. Obchod s organickými potravinami se zvýšil ročně o 20% za posledních 7 let, jako důsledek ekonom. zákona nabídky a poptávky. Masově produkované a komerčně vypěstované ovoce a zelenina plná chemie je obohacena pouze třemi minerály: Dusík, fosfor a draslík. Ale ústrojí jakým je lidské tělo ve skutečnosti potřebuje 50 dalších. Jako následek tohoto malého minerálního přispění při procesu hnojení komerčně pěstovaných plodin, rostliny jsou neduživé a musí být udržovány při životě větším množstvím chemikálií dokud se nedostanou na pulty.

Tento proces se ve zjednodušené míře opakuje v spotřebiteli. Naproti tomu organické potraviny jsou pěstovány s využitím přírodních hnojiv, z rozkládajících se materiálů, jenž dodávají minerály pro zdraví rostlin. To rostlinám umožňuje bojovat s chorobami a škůdci přirozenou cestou. V krásné reflexi tohoto procesu zjednodušené formy konzument nyní využije výhodu té samé přirozené ochrany tím, že tyto rostliny konzumuje. Ale bystří spotřebitelé chtějí být ujištěni, že to, co kupují, je opravdu organické.

Představme Wes Shimoto - předáka jedné takové farmy na produkci organických plodin, kde se pěstují citrusy a zelenina, v Jižní Kalifornii. Zde rozvíjíme náš organický program a shledáváme, jak je velmi důležité zajistit udržitelné zemědělství pro celou komunitu kolem nás a napříč U.S Vím, že v minulosti lidé měli odlišné možnosti toho, co bylo opravdu organické. A budeme mít nějaké pěstitele, kteří přijdou a prohlásí, že jejich výpěstky jsou organické. V podstatě díky opomíjení.

Minulý rok vláda ustanovila NOP program, který zastupuje National Organic Program, jenž ruší pravidla a regulace pro každého, kdo se chce stát organickým pěstitelem. Takže snaha stanovit pravidla a regulace tak, aby kdokoliv, kdo chce být provozovat organické pěstování byl opravdu na tom samém poli a musel se řídit těmi samými pravidly. Zjistili jsme, že vlastnosti ryze vyprodukované a certifikované organické plodiny jsou prospěšné nejen lidem, ale také půdě, atd.

Takže je to něco, na co se těšíme, že budeme rozšiřovat a zajistíme pro místní komunitu. Prostřednictvím populárních požadavků, bezpochyby široce založených na zjištění, že organická potravina má nesrovnatelně lepší a svěžejší chuť, začali organičtí farmáři rychle zakládat oblíbené místní farmy zásobené s lahodnými vzorky své produkce pro prospěch svých sousedů, před transportem jejich produktů na rozšiřující se světové trhy. Charlotte Gerson následuje Gersonovu terapii jako životní styl prevence.

Principy Gersonovy terapie tvoří základnu. Fyzické smysly jsou ve své nejvyšší ostrosti a závoj mentálního zhoršení zmizel. Člověk je viditelně zdráv. Nyní, ve svých osmdesáti letech, je Charlottina kůže takové kvality a struktury jako u někoho mnohem mladšího. Nepotřebuje na čtení brýle, má bystrou mysl, nemá osteoporózu (řídnutí kostí), nikdy není nemocná a má výdrž aktivitu a energii, která je srovnatelná s někým ve svém mládí. Užitím terapie se člověk nemusí více obávat diet ke ztrátě nebo nabytí hmotnosti.

Charlotte vysvětluje: V dnešní době se vážně potýkáme s obezitou, která nabyla rozměrů epidemie. Důvodem je, že potraviny jsou poškozené zpracováním, znehodnocené a mrtvé v konzervách a sklenicích, nakládané, zakonzervované atd. Takže tělu se ve skutečnosti nedostává živin. A lidé jsou velmi hladoví, protože přestože jsou nasyceni, nejsou opravdu vyživeni. Tak mají stále hlad a začínají jíst stále víc a víc, ale špatným způsobem, takže se stávají obézními a stále nejsou vyživováni, pořád prahnou po jídle.

Jak bylo řečeno, supermarkety jsou jako mausolea, v kterých leží mrtvé potraviny. Jakmile se začne konat vaření a pasterizace, enzymy jsou mrtvé. To dělá těžkým vstřebávání dokonce i těm několika zbylým živinám. Dobré zdraví může vyzařovat krásu a sex - appeal, nejen v hloubce kůže, ale celkově napříč kostrou. Gersonova terapie je cesta k životu, jenž podněcuje sílu každého, kdo jí vyzkouší. Cesta k plnému životu bez chorob a neznámých, nepříjemných zdravotních stavů.

Mnohým také garantuje vyšší vibrace a spirituální vědomí, které zasahuje každou víru a cestu života. Každodení zkušenosti života jsou vybojovávány s překážkami, které mohou být uchopeny buď pozitivním nebo negativním způsobem. V životě střidající se úspěchy a pády vyplývají z našich reakcí k přílivu podnětů. Principy Gersonovy terapie čistí mysl, inspirují k pozitivním odezvám na podněty. Rostoucí drogové závislosti, zločinnost a chronické psychické poruchy, jsou neduhy, které mohou být též překonány.

Například narkomané závislí na kokainu a heroinu rozbíjí svou chuť na drogu obvykle už za méně jak 72 hod. terapie. Lidský mozek je odpovědný za ukládání informací, odhalujíc je každou sekundu. Jako knihy v knihovně, znalosti vtištěné do tohoto orgánu mohou být přidány bez jakéhokoliv omezení zkrze lidský život. Jedinou překážkou, která zastavuje, nebo začíná ubírat z těchto knih, je dlouhotrvající nedostatek živin a toxické prostředí. Dr Gerson zjistil, že živiny jsou hojné když je tělo detoxikováno, mozek znovu začne normálně fungovat.

Když je mozek zbaven toxinů, vrátí se klid a jasnost, mentální a emocionální závoj se zvedne. Před 2,400 lety Platon napsal: Neměl by být prováděn žádný pokus o léčení těla, bez léčení duše. Tělo je zázračné ve svém provedení a flexibilitě. Je to schovívavé zařízení. I když následují dekády potrestání, dokáže se znovu vzchopit. Prvním krokem, který potřebujeme vykonat je vyhnout se jedům v okolí, dokonce i těm, o kterých si myslíme, že jsou bezvýznamné.

Škodlivé složky jako chlór a fluór. Náleží do nebezpečné skupiny chemikálií zvaných halogeny. Tyto chemické prvky lze nalést prakticky ve všech městských vodovodech. Způsobují vážné poškození tělesného endokrimního systému, zejména štítné žlázy.

Fluoridy - vysoce toxické vedlejší produkty výroby hliníku, jsou velmi nebezpečné a náročné na likvidaci. Průmysloví ředitelé jednou přesvědčili Americkou zubní associaci, že fluor ochrání před zubními kazy, když bude přidán do pitné vody, tvrzení, které se ukázalo jako nepravdivé. Jediný způsob, jak se zbavit těchto nebezpečných chemikálií je parní destilace. Ale jsou další poloskrytá nebezpečí v příjmání denních jedů, kterým se můžeme vyvarovat. Charlotte uvádí jeden příklad zvláště.

Nu, zubní amalgán se nyní více a více dostává do popředí zájmu, i když dentisté se o tom přeli. Je zajímavé si všimnout, že Americká zubařská asociace tvrdí, jak je to ve vašich ústech neškodné, avšak, pokud zbyde nějaký amalgán z toho, co vám dají jako plombu do zubu, nezůstane v pracovně. Je požadováno, aby s tím bylo nakládáno jako s toxickým odpadem. A ve vašich ústech to je bezpečné? Samozřejmě, že není. Bylo jasně dokázáno, že mnoho dětí má záchvaty a všechny různé mentální poruchy od zubního amalgánu.

A dospělí též. Nebezpečí ilegálních pouličních drog ve veřejných a soukromých školách jsou halasně publikované. Ale jsou to vlci v beránčím rouše, které jsou uvítány, jakmile projdou hlavním vchodem. Problém s Ritalinem je někdy na prvním místě, nikdy nebyl zkoušen na dětech mladších 6 let. A nyní ho dávají předškolním dětem a do mateřských škol. Jestliže sestra, či učitelka má dojem, že jsou dědi neklidné nebo dělají problémy, pak to ohlásí doktorovi a bez dalšího rozmýšlení jím podají Ritalin.

To vyvolá neustálé poškozování mozku, i když s tím Ritalinem přestanou. A v Amerických institucích jako armáda, námořnictvo, letectvo netolerují nikoho, kdo jednou bral Ritalin, protože ten jedinec je nezvladatelný. Takové osoby jsou mentálně poškozené. Spánek je klíčový pro všechny živé organismy. Během spánku nejen, že se regeneruje nervový systém, jako když dobíjíte baterii, ale též tělo se samo zbavuje jedů způsobem, jaký může zajistit pouze spánek. Proto máme po probuzení novou energii.

Dostatek spánku je rozhodující pro děti. Opakované otřesy tohoto systému a v moderní společnosti častý nedostatek spánku může překážet a občas permanentně poškodit rozvoj mozku. Vývoj mozku u dětí v této době musí čelit překážkám při svém boji za genetickou normalitu. Děti jsou více náchylné znečištěnému prostředí než dospělí, kvůli své velikosti a rychlejšího metabolismu. Jedním z více uveřejňovaných rizik je vystavení se olovu, zvláště tomu ve starých domech, kde se užívalo při malbách v 70 letech.

Renovace a broušení starých domů je časovanou bombou v podobě vdechovaného prachu. Tyto vzduchem přenosné těžké kovy s množstvím dalších chemikálií v potravinách a vodě jsou neúmyslně předávány příští generaci. Ale odstraňování, známé jako chelatace, toxinů, těžkých kovů jakým je olovo, je možné za přispění Gersonovy terapie. Dokonce tělo samotné může nadměrně produkovat látky, které se ve velké míře stávají jedy a to ve stressových situacích, pokud játra nejsou v pořádku a tak schopná tyto neutralizovat.

Říká se tomu adrenalin. Přední filmový producent Steve Kroeschel. Steve natáčí pro filmové šlágry pro Holywood. Žene adrinalinové žlázy až k jejich limitu. V povolání, které vyžaduje žít dvojím životem, dělat vážná rozhodnutí, adrenalin překypuje, a není-li neutralizován, může tělo otrávit až onemocní. Síla této substance je ohromná. Když je kapka adrenalinu vyloučena žlázou, která se nachází na vrcholku každé ledviny vstupuje do krve a je ředěna okamžitě do rozpětí 1 - 2 bilionů své původní síly.

Dá se to přirovnat k jedné kapce ingoustu vpuštěné do 6 mil. gallonů vody Účel vyloučení adrenalinu je akcelerovat zápasníkovu bojovou sílu a ochránit se v situaci ohrožení. Největší žláza v těle - játra když je zdravá, dokáže tuto sekreci neutralizovat. V dnešním světě je zneužívání této významné žlázy neoblomné. Mnoho lidí má problém s játry a ani o tom neví. Pro detekci jaterního problému zkrze nemoc je požadavek poklesu pod 30% jejich plné pracovní kapacity, předtím než se symptomy stanou zjevnými.

Jedním z hlavních cílů Gersonovy terapie je navrátit játrům 100% kapacitu a zajistit jejich zdraví. Další z těchto činností ve filmové produkci je předvádění divokých zvířat v jejich přirozených návycích pro účel veřejného vzdělání stejně jako filmový průmysl. Prací s divočinou, celý život jsem se učil o výživě. Jako tento rys zde - kdyby nebyl správně krmen, nebyl by krotký a spokojený a nepřišel ke mě, kdykoliv na něj zavolám. Žijeme zde v zemi na severu a rysové se nachází v divočině.

A já ho užívám ke školení. Jsou to krásná zvířata, ale jestliže nejsou správně živena, nemají krásnou srst, nejsou přátelská, a určitě nepřijdou na pokyn. Gersonova terapie změnila můj život. Tento 43 letý muž praktikuje Gersonův styl jako prevenci. A tím že to dělá, získává obrovskou energii, aby zvládl pracovní zátěž na úrovni dvou lidí. Jako mnoho dalších, kteří nemají degenerativní chorobu, Steve, je immuní dokonce vůči těm nejmenším virovým nepříjemnostem, jako je běžné nachlazení, bolesti hlavy a další drobné zdravotní indispozice.

Protože mnoho zvířat v Wildlife Centru jsou masožravci, jejich zdraví a reprodukční schopnosti musí být udržovány na nejvyšší úrovni. Před několika lety, vědecký výzkumník Dr. Francis Pottenger prováděl hlavní pokus s řadovými domácími kočkami, který trval několik let. Rozdělil tyto kočky do několika skupin a každou skupinu krmil jinak. Některé dostávaly určité druhy vařeného masa, jiným bylo podáváno maso syrové. Ty, které dostávali jen vařené maso po několik generací, nejenže ubírali na robustnosti, ale byli zužovány nemocemi a měli problém s temperamentem.

Nakonec přestaly být schopné se úspěšně rozmnožovat. Výkaly od zvířat dostávajících vařené produkty byly užity jako hnojivo k pěstování fazolí. Ale fazole nerostly. Některé sotva vyklíčily. Jasně všechny masožravá zvířata jako tyto byly uzpůsobeny tak, aby lovili a zabíjeli a přežívali na mase z ulovené kořisti Jejich zuby, žaludek, kyseliny a krátké zažívací ústrojí jsou toho důkazem. Naopak, zubní uspořádání člověka je dosti odlišné od těch jaké mají tyto divocí vlci.

Ovšem odlišnosti mezi divokými masožravci a lidmi zde nekončí. Lidské trávicí ústrojí je mnohem delší a složitější, je shodný s všemi býložravými živočichy. Kromě toho, žaludeční kyseliny a střevní enzymy šlověka nejsou schopné řádně strávit a zpracovat maso obsahující živočišné bílkoviny(proteiny). Masožravci mají velmi krátká a jednoduchá střeva, k rychlému vyloučení rozžvýkaného a stráveného masa, často během 2 hod. Což zabraňuje tomu, aby maso mělo šanci a čas k tomu začít se rozkládat a hnilobným procesem otrávit jejich tělo.

Uvnitř člověka to trvá celkem 48 h než se maso stráví a zažije. Ovšem některá masa nejsou strávena vůbec a místo toho se usadí v drobných dutinách střeva, hnijíc zde ne hodiny, ale dny, měsíce, ba dokonce léta. Daň za příjem masa pro všechny důležité tělesné orgány člověka, obvzlášť slinivky, která se také účastní trávicího procesu, je nesmírně vysoká. Slinivka nikdy nebyla navržena tak, aby mohla strávit maso a živočišné bílkoviny. Místo toho, slinivka produkuje trávicí šťávy k rozštěpení molekul toho správného druhu potravy, jaké lze nalést pouze v rostlinách.

Při trávení rostlin si slinivka zachovává schopnost plnit svůj druhý účel, což je produkce enzymů na boj s chorobami. Když se musí trávit maso, slinivka je odkloněna od důležitého ochranného záměru. Kdybychom eliminovali živočišné produkty při našich dietách šance dostat rakovinu, cukrovku či infarkt by se snížila. Ale standartní Americká dieta, což je smutné, tyto vědecky ověřitelné pravdy obrátila na ruby. Když se podíváme pod mikroskop, můžeme snadno vidět červené krevní buňky volně okolo.

Ale po tučném masu jakéhokoliv druhu, se tyto krevní buňky slepí, jako řada mincí. Nyní bilióny těchto malinkých buňek nejsou takto semknuté schopny doručit plné množství životně důležitého kyslíku po celém těle, včetně mozku. Překvapivě, některé potraviny, jako luštěniny, a sójové produkty jsou buďto chudé na živiny, nebo způsobují zdravotní úpadek tím, že blokují přijímání živin. V současnosti je populární diskuze na jedno téma, které se týká speciálně žen. Osteoporoza je v USA velmi rozšířena.

Bolestivost, dlouhé trvání, zlámané kosti, neschopnost a všechno toto, Je způsobeno pitím mléka. A doktoři to dávají k domělé léčbě Osteoporozy, protože mléko má údajně vápník. Nejen to. Také je to způsobeno konzumací masa. Protože maso v těle při trávícím procesu způsobuje kyselost, fosforečné kyseliny. A při této kyselosti tělo prostě není schopno normálně fungovat. Tělo musí udržovat homeostázu, musí udržovat velmi přesnou úroveň kyselosti x zásaditosti. Ale s konzumací masa a mléka úroveň kyselosti stoupá příliš vysoko a tělo to musí vyrovnávat.

Co používá k vyrovnání? Vápník. Odkud si veme Vápník? Vápník z mléka není vstřebatelný, protože v pasterovaném mléku všechny ty enzymy chybí. A tělo jej nemůže využít. Naopak to přidělává problém. Tělo na místo toho potřebuje užít ten vápník a bere si ho z kostí. Gersonovy šťávy, speciálně mrkvový džus v kombinaci se zeleným, mrkvový je obzvlášť velmi bohatý na vápník, s enzymy zeleného džusu produkují tělesnou schopnost umístit vápník do kostí. Ulevíme osteoporóze.

Žádný problém. Když klasická medicína, dokonce s tzv. Hormonální terapií při nejlepším zastaví ztrátu kostí, neuzdraví. My uzdravíme. Zrušila jsem své zdravotní pojištění, když mi bylo 34 let. A důvodem nebylo jen to, že jsem byla zdravá, ale ale také proto, že nemám zájem o lékařskou péči, která může být hrazena pojištěním. Kvůli těm jedům, lékům, chemikáliím, a také si myslím, že by mě to spíše mohlo zabít než pomoci, kdybych musela jít do nemocnice. Za ta léta jsem v průměru našetřila 2000 dolarů ročně.

Za 45 let je to přibližně 90 tisíc. Ale to není jediná výhoda. Když jíte organickou stravu jako vegetarián.. Nikdy jsem nebyla nemocná. Je to mnohem levnější žít tímto způsobem. A žít zdravě, dokonce jsem nezmínila, že se cítím dobře. Cítím se dobře, mám energii, jsem schopna pracovat, cestovat a přednášet a dělám všechny tyto věci třebaže už je mi téměř 82 let. Pořád lidem říkám, ženám zvlášť: Nebylo by báječné, kdybyste se nemuseli obávat toho, že si najdete bulku na prsou?

Když jíte zdravě, tak přesně tak se stane. Nemusíte se bát. Jak už jsem zmínila, je mi 82 a až dosud jsem nebyla na mamografu. Protože mám velmi silný pocit, že když žijete tímto způsobem, neriskujete rakovinu. Bez Šarlotina celoživotního odhodlání a železné vůle, boj Dr Gersona o sdílení tohoto medicinského zázraku se světem by byl přišel nazmar. Dokonce ještě nyní je v aplikování této terapie neochabující. Dnes je Gersonovo jméno a terapie celosvětově známy a oceňovány celostními lékaři, dietology a chiropraktiky.

Jen v U.S je Gersonovo jméno stále zakázáno lékaři vyslovovat. Naštěstí pro Charlotte, její rodina jí v jejím poslání podporuje a významě napomáhá k šíření informací o Gersonově terapii napříč světem. Gerson Terapie je jednoznačně Svatým Grálem k léčbě rakoviny. a neduhů, které nyní trápí většinu lidstva. Charlottin syn Howard pomáhá vzděláva lidi na celém světě. Ohledně Gersonově terapii skrze daní osvobozených organizací, stejně jako účastí v rozhlasových a tv stanicích.

Také píše tištěné příběhy pro dvouměsíčník Gerson Healing Newsletter. Howard nedávno dokončil historický přehled života a práce svého dědečka A koordinuje podepisování knihy Šarlotou v Gersonově Institutu v Jižní Karolíně. Můžete léčit jakoukoliv nemoc, nebo prostě jen můžete udržovat dobré zdraví. Mnohokrát děkuji, mé potěšení, rád vás poznávám. Děkuji. Charlottina dcera Peggy spolu se svým mužem Giuliano a dcerou Ethou, která žije v Itálii, také následuje Gersonův protokol.

Etha, které je teprve 14 již dokončila houslistku a daruje svůj hudební talent k prospěchu na přednáškových lekcích které Peggy pořádá v Evropě. Giuliano, básník, novinář, lektor a autor nedávno napsal svojí poklonu Dr Max Gersonově životu, kterou stvárnil jako novelu. Tento film by nebyl úplný bez representativního uzdravení z nejsmrtelnější rakoviny ze všech. Představme Pat Annie z Britské Kolumbie, v Kanadě. Úspěšná podnikatelka v lodním průmyslu. Zůstává extrémě vytížená.

Pat vyzařuje dobrým zdravím a je hluboce přesvědčena o určitých prioritách ve svém životě. Pat převzala toto podnikání po svém manželovi, který zemřel na plicní rakovinu před několika lety. Ironicky, rakovina se mu rozvinula poté, co se Pat zotavila na Gerson terapii. Ale narozdíl od Pat, on odmítl jakýkoliv druh ošetřování od kohokoliv. V 1986 mi byla zjištěna rakovina slinivky, která zasáhla játra, měchýř a slezinu. Doktoři mi dali 3 měsíce života, abych dala do pořádku své finance a připravila se na smrt.

Můj manžel to prostě nemohl přijmout. Bylo mi tehdy jen 46, ještě jsem byla poměrně mladá. Byli jsme na nohou, myslíc, oh, nuže.. Víte, taková rána, že prostě nezačnete opravdu přemýšlet alespoň měsíc. V té době jsem zvracela plná ústa krve. Byla jsem na terapii 10 dní, krvácení přestalo, bolest ustala. Přišla jsem domů, dělala terapii 2 roky. Po třech měsících se mí doktoři zde divili, jak je možné, že jsem stále na živu. Zeptal se mě, zdali bych šla na CAT, což jsem udělala.

Ta hmota a rakovina byli pryč. On řekl: Nevím co děláte, nechceme vědět, co děláte, ale prostě v tom pokračujte Tenkrát doktoři řekli, že se nikdy nedožiju toho, abych uviděla své druhé vnouče, kterému je nyní 19 let. Dokázali jsme, že neměli pravdu. Mám nyní 4 vnoučata a vnučku. A předešlý večer mě vzali ven, byla to oslava mých 65 narozenin. A bylo to hezké, mít je zas všechny pohromadě jako jednu rodinu. Doufám, že si mě považují. V tu dobu jsem bojovala s rakovinou slinivky a obdrželi jsme telefonát od Michael Landon - možná si na něj vzpomínáte.

Byl v Little House v Prérii. Nešel do Mexika, ale začal s Gersonovou terapií doma s rodinou. Pokračoval s Tonight Show a vypadal báječně, říkal, že se cítí báječně. A když ho doktoři viděli, tuším na té Show zkoušeli hovořit o praktikování Gersona. Tak šel s doktory a udělal nějaké procedury, jenž si mysleli, že by budou fungovat a neztratí své vlasy. Zavolal nám po té kůře a řekl, že ví, že je konec, a že býval měl na Gersonovi zůstat. A nemám žádné pochyby o tom, že by byl naživu, kdyby býval zůstal na Gersonově terapii.

Pat je původem z Maďarska a s velkým zájmem a radostí čte o nové Gersonově nemocnici v Budapešti - Maďarsko. Ta nemocnice není jen tak obyčejnou nemocnicí. Je to starý, středověký hrad. A je zasvědcena léčení pacientů výlučně Gersonovou terapií. Nakonec desetitisíce vyléčených lidí za 75 let svět konečně příjmá tuto odpověď rakovině. Další nemocnice byly otevřeny v Asii a Východní Evropě. Kniha lidské cesty v historii je popsána strachem, zoufalstvím, utrpením a nepopsatelným smutkem.

Ale tam příběh nekončí. V záznamech lidské historie je také vítězství a naděje nad zdánlivě nepřekonatelnou společenskou, individuální a vnější nemocí. Jak historikové a vědci jdou nazpět časem, od pádu Římské říše kde se rozhodlo o pití vody z olověného potrubí po tajemství vzdálené minulosti, zamrzlé kdesi v největších ledovcích světa. Můžeme vidět stopy dědictví jiných kultur a životních forem, které přišly a přežily na zemi desítky tisíc let. Právě nyní a pro některé možná neodbytně tající ledové štíty odhalily skrze zkamenělé zbytky, že nic není stálé a život je křehký a krásný.

Dr Gerson, který byl prvním celostním doktorem v USA nazýval svůj přístup k medicíně totalitou. Byl zdravotním ekologem. Odvodit spojitost tak, jak to dělal dr. Gerson s celou škálou environmentálních výzev a životaschopnost, jenž spočívá především na tom, co si dáme do šálku a co vkládáme na náš talíř, je tak prosté, a přece tak těžko uchopitelné moderními lékařskými prostředky. Jednoduše, pryč je doba, kdy dostatečně neumíme ocenit látky, jenž polykáme.

Čistota a solidnost potravy bere jako celek nový význam a s každým jídlem si buďto kopeme vlastní hrob, nebo zajišťujeme zdraví a produktivní život nejen sobě samým, ale i našim potomkům. Budoucnost našich dětí je dnes mysterium a budoucnost jejich dětí ještě větší. Uvidí v něm přírodní svět a divoká zvířata pouze jako historické snímky? Skvělý moment pro moderní civilizaci je tady. Jako příslovečný kanár v uhelném dole, všechna divoká stvoření, holá svědectví pro náš vnější metabolismus, přirozený svět, prostředí.

Nakonec každý z nás, ať už jsme připraveni nebo ne, jednou zemře. Nebudou již žádná svítání, minuty, hodiny, nebo dny. Všechny věci co jste nashromáždili, budou oceněny, nebo zapomenuty, či zanechány někomu jinému. Vaše bohatství, sláva a dočasná moc upadnou do bezvýznamnosti. Nebude záležet na tom, co vlastníte, nebo jste vlastnili. Vaše zloba, zášť, frustrace a žárlivost nakonec zmizí. Stejně tak vaše naděje, ambice, plány a tužby zaniknou. Výhry a prohry, které se kdysi zdály být tak důležité, pohasnou.

Nebude záležet na tom odkud jste přišli, ani na jaké straně jste nakonec žili. Dokonce vaše pohlaví a barva kůže stratí smysl. Tak na čem pak bude záležet? Podle čeho bude posuzována hodnota vašich dnů? Na čem bude záležet není v tom, co jste si koupili, ale co jste vybudovali. Ne co jste dostali, ale co jste dali. Bude záležet ne na tom, co jste se naučili, ale co jste vy sami naučili. Na čem záleží je každý akt poctivosti, soucitu, odvahy, či obětování, které obohatí, posílí a povzbudí ostatní k napodobení vašeho příkladu.

Na čem záleží, nejsou vaše kompetence, ale váš charakter. Na čem záleží, není kolik lidí znáte, ale kolik lidí bude mít pocit ztráty až odejdete. Na čem záleží nejsou vaše vzpomímnky, ale vzpomínky, které žijí v těch, kteří vás milovali. Na čem záleží je, jak dlouho si vás budou pamatovat, kým budete pamatování, a za co. Život, který je žit významě, není náhoda, právě tak jako je to nevyčerpatelné věnování, volba. Život, který se dotýká a léčí občas zanikající a zkoušející lidství.

Když už Dr Gerson měl svůj první manuskript pro knihu téměř hotov, cítil se nevysvětlitelně nemocen. Při samoléčbě zjistil, že se manuskript ztratil. Dr Gerson odhalil svoji sekretářku, která byla přistižena při krádeži této dokumentace a její předávání jednomu hanebnému doktorovi. Rekonstrukce rukopisu zabrala Dr Gersonovi jeden celý rok. Jeho ohromující klasika Rakovinová terapie, Výsledky 50 případů. Po dokončení knihy se dr Gerson opět cítil být nevysvětlitelně nemocný. Před tím, než zemřel, znovu se otestoval, což potvrdilo, že byl otráven arsenem. Kdyby dr Gerson zemřel hned po prvních známkách otravy, on a jeho klasické dílo by bylo navždy ztraceno.

NAVŽDY.

Producenti s povděkem oceňují laskavou spolupráci s Gerson Institute: www.gerson.org Anglické titulky: Richard and Monica W., Czech translation by Ergulis.
x Dokument s českými titulky a kompletním přepisem o alternativní, organické léčbě rakoviny metodou doktora Maxe Gersona. Tato terapie nebyla přijata jako oficiální léčebná metoda pro svoje potencionální rizika. Gersonova terapie je bezpečná, přírodní léčba objevená Dr. Maxem Gersonem v roce 1920, která využívá přírodních, biologicky nezávadných potravin, džusů, kávových výplachů, detoxikace a přírodních doplňků, které jsou schopni aktivovat přirozené obranné mechanizmy těla a vést k vlastní ozdravě. V posledních 60ti letech, tisíce lidí využili Gersonovu terapii k zdravě z nemocí často nazývaných "nevyléčitelné" nemoci jako rakovina, cukrovka, artritis či další chronické onemocnění.Centrem Gersoneovy terapie je Gersonův institut založen Charlotte Gerson Đ dcerou Dr. Gersona Đ v roce 1977. Licencovaná Gersonova klinika a tréninkové centrum provádí vlastní terapii, školí další centra, lékaře, zdravotní profesionály i asistenty k provádění Gersonové terapie. Edukuje pacienty a další zájemce skrze vydané knihy, audio a video záznamy.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.