xVybraná videa
text k videu
Ájurvéda znamená v sanskrtu VĚDĚNÍ O ŽIVOTĚ. Je to systém tradičního indického lékařství praktikovaný jako systém alternativní a komplementární medicíny. Tato ukázka je z dokumentu režiséra indicko-francouzského původu Nalina Pana, který putoval po celé Indii za několika léčiteli

Už ve starověké Indii si uměli poradit přírodní cestou i s rakovinu, lupénkou a kompletním pohybovým aparátem. V našem těle je přítomno pět prvků, a těmi jsou vzduch a prostor - Váta, oheň a voda - Pitta, voda a země - Kapha, které jsou souhrnně známy jako tři dóši - tři bioenergie. Všichni se rodíme s vyváženým a jedinečným přirozeným uspořádáním těchto tří dóš. Dokud vyváženost trvá, nemoci se neobjeví. Z hlediska proporcí by Váta měla tvořit celý jeden díl, pita polovinu a Kapha čtvrtinu. Pak je tělo zdravé.

A jak se provádí diagnóza tří dóš v našem těle? Pulz Váty můžeme cítit v nervu palce. Pulz Pitty lze cítit v nervu ukazováku a pulz Kaphy v nervu prostředníku. Vnímáním pulzu se dá posoudit zdravotní stav pacienta. V tvrdém pulzu se dá odhalit duševní slabost, stres, strach a další stavy spojené s myslí. Léčitel Pavol Hlôska ve svých českých publikacích pracuje s pojmy sliz (Kapha), žluč (Pitta) a vítr (Váta) a dává tím ájurvédskému přístupu k životu uchopitelnější rozměr.

AYURVÉDA "Umenie bytia"
Pane odpusť mi! Mám za úlohu doniesť tieto rastliny Doktorovi Swamigal . Lekár Ayurvédy a Siddhy Diagnózou je, že trpí rakovinou Už sa cíti lepšie. Bude vyliečená úplne. Potom už sa jej to nevráti. Voláme túto chorobu Puttu. V alopatii to nazývame rakovina. Budete brať tento liek po 3 mesiace s medom a teplou vodou Váš zdravotný stav sa bude naďalej zlepšovať. Inštrukcie k diete sú napísané tu. Ospravedlňujem sa, že som vás nechal čakať. 5 elementov sú prítomné v našom tele ako Vata (vzduch & vesmír) Pitta (oheň) a Kapha (voda & zem) dokopy známe ako Tridosha tri bio-energie.

Všetci sa rodíme s vyrovnanou a unikátne prirodzenou konštitúciou týchto Tridosha Pokiaľ máme túto vyrovnanosť neochorieme. Nerovnováha týchto Dosha spôsobí ochorenie. Dobré zdravie je výsledkom rovnováhy týchto troch Dosha Vatta by mala byť 1, Pitta by mala byť 1/2 a Kapha by mala byť 1/4 z hľadiska proporcií. To znamená zdravé telo. A pre diagnózu Puls Vatta cítime v nerve palca. Puls Pitta môže byť cítený v ukazováku a pulz Kappha v nerve prostredníka Cítením týchto pulzov môžeme zhodnotiť momentálny zdravotný stav pacienta.

Mentálnu slabosť, stres, strach a ďalšie veci súvisiace s mysľou môžeme cítiť tu v pulze Guru. Taktiež v nechtoch môžeme vydieť tok krvy súčastný stav vyrovnanosti Vata, Pitta a Kapha. U pacientov s ochorením Vatta, môžeme vydieť tmavé tieňe. U Pitta ochorení, môžeme vydieť žlté tiene V Kapha ochoreniach, úbytok krvy a biele odtiene môžeme vydieť. Zložte si okuliare. Taktiež z očí, vieme určiť ochorenie. Je o tom báseň. Môžete sa dozvedieť všetko o sebe z dúhovky.

Súčastný zdravotný stav alebo prirodzená konštitúcia je vyditeľná v očiach, Staroveký učenci vytvorili niekoľko diagnostických meraní. Aby si ich lepšie zapamätali, zaznamenali ich do básnického tvaru. On má ťažkosti s únikom moču, zadržiavanie moču spôsobuje oslabene. Bude liečený po dobu 40-50 dní. Ale mimochodom, ja neliečim choroby, ja liečim ľudí! Bude určite vyliečený. Používam holistickú medicínu pripravenú z rastlín, minerálov, koreňov atď. Swamigal, priniesol som ti liečivo.

Nithy, poď sem a asistuj mu. Toto je môj syn, budúci doktor. Čo všetko si priniesol? Tu je veľká hľúza (zemiaky?) Áno rozumiem. Ale toto nie je veľká hľúza. Toto sa volá 'Aada Theenda paala' áno, toto je veľká hľúza Ostaň ticho. Nie je. Toto sa vola Neeli. Detoxikuje Toto je 'Imbooral' Je taká báseň: "Prečo by si umrel na kašeľ, keď máš pri sebe 'Imbooral?" Lekárske Centrum Konzervácie Rastlín Kerala India Podľa princípov Ayurvédy, všetko vo Vesmíre je liečivom.

Rastliny, myslím liečivé rastliny sú popisované pomocou Ayurvédskych princípov a Ayurvédskou filozofiou Pre Ayurvédu je všetko v nás a okolo nás jedna jediná existencia. Mikrokozmos - telo v ktorom žijeme alebo všetky živé bytosti a makrokozmos okolo nás - sú všetky časťou jednej jednoty. Potom úlohou lekára je iba dopravníkový pás medzi týmito dvomi, kde v skutočnosti môže spracuvávať niečo tak, aby to telo mohlo ľahko asimilovať. Iné ako to nie je nič.

Nerobí nič iné, ako nahrádzanie vecí, ktoré chýbajú v systéme vecami, ktoré sú k dispozícii externe. Toto je v kocke základný princíp alebo koncept Ayurvédy k zdraviu. Ako sa cítite teraz? Predtým, cukor v krvi ovplivnil moje oči. Toto je moja žena, pozrie sa na tento prípad. Učila sa odo mňa vedu po rokov. Naučil som sa vedu od môjho otca a môj otec študoval od jeho otca a tak sa vedenie predávalo cez generácií. Aký je váš problém? - šerosleposť Trvanie? - 2 až 3 roky.

Doktory alopatie povedali, že nervy sietnice boli poškodené a že sa to neuzdraví. prvé manželstvo, nie z lásky! Moja rodina šla a obhliadla nevestu. Potom jej rodina a prišla sa pozrieť na mňa a potom sme sa vzali! Jednoduché! Cítim sa omnoho lepšie po braní medicíny po 3 mesiacoch. Vidím jasnejšie. A vracia sa mi dobrá pamäť. Cukor v krvi je dôvod defektu zraku. Existuje 21 typov nemocí, v ktorých je zahrnutý cukor v krvi. Zasahuje do očí a spôsobuje šerosleposť.

Praktikujem Ayurvédsku Optalmológiu ktorá je jednou z 8 vetví, popísaných v Ayurvéde. 8 vetví, môžeme povedať sú Kaya Bala, Graha, Udhvanga, Shalya, Damshtra, Jara a Vrisha. Hlavná medicína, Pediatria, Psychiatria, E&T, chirurgia Toxikológia, Geriatria a Oživovanie. Tu optalmológiu zaraďujeme pod vetvu 'Udhvanga Chikitsa' čo znamená "nad krkom". Hlavné rozdiely medzi - len pre štúdiu rozdielností môžeme povedať - - medzi modernou optalmológiou a Ayurvédou je to, že sú v úplne rozdielnych prístupoch: moderná optalmológia sa hlavne zaoberá chirurgickou špecializáciou jedná sa o viac druhov chirurgií ale v Ajurvéde sú to lekárske sedenia.

Napríklad, 'Tarpana' je to liečba, ktorá poskytuje uspokojenie očiam zosiľňuje oči. Vo všeobecnosti pre skoro každá nemoc v očiach, sa odporúča Tarpana. Zoberte si napríklad prípad Diabetická degenerácia rohovky(na oku) . Tento je pacient, ktorý má diabetiká po viac ako 10 rokov Stratil 80% zraku a nebol schopný pracovať v banke. Diabetická degenerácia rohovky postihuje rohovku zadnú obrazovú časť v oku, kde dopadá obraz vďaka čomu vidíme . Rohovka je vyplavovaná žltou kvapalinou.

V modernej medicíne sa snažia ju zadržať pomocou laserovej terapie Laserové Foto Zrážanie. Čo tento laserový zákrok robí? Jednoducho zastaví vyplavovanie, nesnaží sa pôsobiť preventívne aby zamädzil budúcemo vyplavovaniu čo v skutočnosti aj neskôr znova nastane. V tomto prípade, ak sa na to pozrieme z pohľadu Ajurvédskej vedy sú skvelé liečenia na odstránenie príčiny tejto nemoci tým, že toto vyplavovanie nastáva v krvi. Takže jeden z dôvod, prečo to súvisí s Diabetikami ďalší dôvod, ktorý sa tu začleňuje, je Pitta dosha, keď je nerovnováha medzi Pitta dosha tekutosť (riedkosť) krvy sa zvyšuje.

Takže liečime diabetiká od základu táto Pitta dosha je tiež kontrolovaná správnymi anit-Pitta liečivami čo prináša harmóniu späť do Pitta Dosha. . Takže tieto terapie a liečby docielili obrovské výsledky u pacienta Ostáva v kancelárii až do neskorých nočných hodín A pacient sa sem dokáže dostať bez pomoci ďalších ľudí čo bolo neprestaviteľné pokiaľ mal spomínané problémy. Holistické Centrum Zdravia Atény Grécko Ako to funguje a prečo to funguje? Toto je otázka, ktorej človek čelí keď sa pozrie na všetky tieto liečby.

Keď sa na to pozrieme, myslím, že je najpelšie začať od princípov Ajurvédy. A základným princípom je čo oni volajú Thridoshas. Tridosha je popísané ako tri energie ktoré sa starajú o zdravie a choroby Tieto tri Doshy sa volajú Vata alebo vzduch a vesmír Pitta alebo oheň a Kapha alebo voda a zem. A základnými kvalitami ktoré majú: je 'Chala' alebo pohyb pre Vata element. 'Ushna' alebo žiara pre Pitta. a "Dravya" alebo tekutosť pre .Kapha Ak jeden počuje tieto tri slová: pohyb, tekutosť a žiara.

Čo by si pomyslel? Ako by sa na to pozeral? Znejú ako úplne ne-vedecké slová nemajú žiadne spojenie s naším moderným svetom. Ak si niekto zoberie slovo Pitta alebo oheň vzťahuje sa k žiare a to sa vzťahuje k dobre známej forme 'Rupa' (krása) Ak sa pozrieme vedecky na to, ako sa sformovala hmota musíme začať od začiatku od stvorenia ľudskej bytosti vo vedeckých termínoch. Spermia a vajíčko sa spoja a z týchto prvotných chemických reakcií cez formáciu proteínov ktoré majú štruktúru začíname mať formu.

Takže ak vidíme ľudskú tvár je to produkt Pitty. Moja babka bola pôrodnou babicou tak ma zaučila. Takže na základe tejto skúsenosti, Som vedela zvládnuť pôrod nezávisle keď som mala 18. Masírujem olejom bábätká, pretože vyrastú silnejšie v končatinách. Ich kostná-štruktúra sa stáva solídna počas rastu; inak by mohli byť deformované a slabé. Pokožka sa taktiež učí dýchať. Pre mladé matky, ak nie sú masírované, mávajú bolesti kĺbov a reumatizmus, začnú byť alergické na mnoho vecí.

Pred kúpelom dávam matke a bábätku tonikum vyrobené z rastlín. Zmesy Zeera, na oleji a ďalšie druhy. Ak deti trpia nádchami a ďalšími problémami Pripravujem domáce prostriedky a dávam ich im. Tí čo šli do nemocnice sa vrátili ku mne. Nie len to, pomáhala som pri pôrode kráv, oviec a byvolov Teraz aplikujem tento bylinný-olej S týmto olejom sa nervové tkanivo, kostné tkanivo a všetky tkanivá stanú voľnejšie Divya, posaď sa rovno. Výska sa tiež zlepší. Dĺžka rúk a nôh sa tiež vyrovná.

Ak nastane viac bolesti dajte to takto. Po 6 mesiacoch čo sa Divya narodila deň za dňom sme si všimli, že jej rast nebol regulérny. Tiež jej nohy boli skrýžené. Ukázal som ju 'Anglickým doktorom, lekárom'. Doktor povedal, že to je neliečiteľné 'Anglickou medicínou'. Po pár dňoch som prišiel sem, a stretol Doktora Arjunan. Doktor povedal že je to liečiteľné. Predtým, než sme sem prišli mala moja žena obavy. Povedala: "Čo bude s budúcnosťou Divya?" Ako sa bude hýbať?

Ako bude Divya existovať v tomto svete? Teraz nastalo malé zlepšenie. Deň za dňom sa zlepšuje. Tento druh nemoci je liečiteľný Ajurvédou. Rozhodne mám vieru v Ajurvédu. George, môžte prísť a sadnúť si. Ako sa darí? A váša cesta do Štátov? Unavený. Poďme sa pozrieť na váš pulz. V podstate som konateľ v našej spoločnosti. Hodiny sú napriektomu veľmi stresujúce. A toto zvyčajne mávalo v minulosti veľmi negatívny efekt na moju bolesť hlavy - migrénu. Takže George.

Ak porovnáte, ako ste na tom boli v 97mom (pred 3 rokmi) keď sme sa prvý krát stretli v Októbri. O koľko percent by ste povedali, že sa stav zlepšil? Povedal by som, že som mal v 97 priemerne 4-5 bolestí hláv za týždeň Teraz by som poveda že zhruba mám 1 migrénu za 2 týždne. Takže by som povedal, že máme 90% úspech. Prírodná medicína dokopy s trochou Jógy, cvičení a relaxáciou skutočne vyzerá byť odpoveďou pre mňa. Poďme na ďalšiu dosha nazývanú Kapha Kapha má veľmi tradičný popis v Sanskrte. "Guru Manda" ako ťažký a pomalý. "Slakshana" ako hľadký a jemný.

Keď rozmýšľam nad týmito tromi kvalitami Vidím že keď Charaka popísal Ajurvédu prvé kvality ktoré použil boli neurologické kvality. Takže sa sústredil hneď na veľmi hlboký kontrolný systém ľudskej fiziológie, čím začal túto medicínu. A teraz je zaujímavé, že za posledných 10 rokov v USA od 1990 do 2000 sa toto obdobie nazývalo '10 rokov mozgového prieskumu' Takže je to zaujímavé. V medicíne sme potrebovali 50 rokov aby neň sme sa rozhodli že hľavný kontrolný systém je v mozgu a začali sme s jeho výskumom.

V Ajurvéde pred niekoľkými 1000 rokmi začali od mozgu a od neurologických kvalít. Toto je hlava. Toto je mäkké podnebie. 'Manas', myseľ, sa skladá z nervov je situovaná medzi. A mentálne poruchy sú umiestnené tu. Na vyliečenie mentálnych porúch v alopatii doktori veria že myseľ by mala vojsť do spánku Takto sú pacientom podávané sedatíva a liečivá na spanie. V Ajurvéde je to naopak; myseľ je prebudená a tak liečená. Pacient má symptómy 'Vata unmada' mentálna choroba spôsobená nerovnováhou Vata.

Toto postihnutie nastalo kvôli zbytočným myšlienkam a kontrole mysle. Moderná veda to nazýva schyzofrénia. Na prebudenie mysle potrebujeme prebudiť telo cez Panchkarma liečbu. čo vyžaduje prečistenie 3 nahlodaných dosha a odstránením fyzických a mentálnych toxínov. A tak nakoniec obnovíme prirodzený balanc Vata. Od 13-14 roku života som praktikoval popri vlastných štúdiách. Mám 67 rokov. Praktikujem túto medicínu už 55 rokov. Dokonca aj teraz robím prieskum v mnohých subjektoch.

Dokopy som preštudoval pod 20 Guru. Všetci z nich skončili okrem jedného. On bol mojím Guru v zvláštnej Vedy Marma energetické body v tele. Mal som Guru pre liečbu očí. Mal som Guru pre liečbu 'jedov'. Niektoré z týchto predmetov už nikto neštuduje a stali sa vyhynutými Ako minerály. Vzorky minerálnej medicíny. Tento 'Veera Kattu' môže byť podávaný na hlien. astma a ďalšie problémi s Kapha. Tento 'Pancha Pashana Kattu' môže byť podávaný pre kožné ochorenia, svrbenie a vnútorné vredy.

A lieči 6 ďalších nemocí. Toto je 'Nava Pashana Kattu' Môže byť podaný na rakovinu. Prečisťuje krv a zoceľuje nervy. Toto je 'Sapta Pashana Kattu' Toto je nazývané 'Talaka' alebo po anlglicky žltý Arsenic. Bol používaný ako liečivo a lieči kašeľ nádchu, astmu a sinus(niečo s dutinou) Toto je 'Rasa Kattu' Ortuťová medicína. Je to silný jed pred prečistením. Dokonca veľkosti semiačka horčice - môžete zomrieť. Pre liečbu ortuťou som dostal Ph.D. z Univerzity Sri Lanka.

Počas posedenia pri čaji zjem ortuť aby som vám ukázal! Nie iba o tom hovoriť! Toto je čisté olovo. Prírodná pasta. Ak toto ziete bez mojej prípravy, môžete zomrieť. Poprosím môjho vodiča aby si dal predtým ako si dám ja. Skús toto! Nikdy neviete s doktormi! Mal by si dať ako prvý! Nie nie robím si srandu! Teraz si dám ja! Namaste! (Pozdrav pochádzajúce zo sanskritu. Znamená rešpekt uctievať. Doslova - skláňame sa pred vami). Učím sa od Vás po mnoho rokov. Pokúsili sme sa publikovať niekoľko Vašich manuskriptov.

Áno mám ich veľa Aký je vek týchto manuskriptov? Tieto sú 500-600 rokov staré. Za starých čias existoval postup, ktorý sa používal počas vyrábania manuskriptov. Naši predkovia vytvorili všetko toto s tvrdou a ťažkou prácou. Bez Guru sú ťažko dekódovateľné. Tieto manuskripty sa nepoškodia počas stoviek rokov. Toto bolo písané železnými tyčinkami. na palmový list. Ako sa nazýva tento manuskript? Tento manuskript je o medicíne napísanej Agasthya-om. Obsahuje množstvo detailných lekárskych receptov.

Sú v ňom tiež popisy "pomocné lieky" po pití. Veda musí byť dosiahnutá správnou cestou, nie kradnutím. Lekcie sú vo forme poézie. AK si niekto zoberie manuskript a začne ho čítať nemusí porozumieť kvôli úplnej absencie správneho poradia. Stránky nie sú očíslované a sú pomiešané! Bude zmätený. V tých časoch nás Guru-ovia učili, že ak sa snažíme porozumieť vede pre peniaze, je zničená. Bohatstvo nadobudnuté lekárskou vedou je vždy kontaminované - pretože vychádza z utrpenia druhých.

Preto musí byť praktikovaná so súcitom a pokorou. Bez chamtivosti a ega. Preto Guruovia študovali povahu myslí študentov než ich prijali ako žiakov! Pridal som mnoho zväzkov poznámok k týmto. Neskôr ich dám tebe a môjmu sinovy! Rajahské územie zdravia Keral India Tradičná zdravo-veda prichádza cez dva rozličné ale vzájomne sa dopňĺnajúce prúdy V dnešnej situácii je jeden prúd miestna tradícia zdravia ktorý využíva prírodné zdroje. Druhý je veľmi pokročilý a dobre zdokumentovaný, kodifikovaný s veľa princípmi a fundamentálnymi aspektmi veda ako Ayurveda.

Dokonca o Charaka Samhita sa predpokladá, že pred 4000 rokmi napísal Mudrc Charaka povedal, že pre výuku praktických vecí ako identifikáciu správne použitie a propagácia atď by ste sa mali naučiť od iných ľudí ktorí žijú v lese. Túto metódu máme od kmeňových ľudí. Môžeme povedať, že to je veľmi staroveká metóda diagnózy. Bieli mravci, termity robia kopce z hliny pod stromami. Zbierame toto bahno a nejaké ďalšie liečivá. menovite turmeric a neem sú pridané. - a zhnetené do pasty.

A táto pasta sa aplikuje na celé telo pacienta. Pacient sedí hodinu na slnku blato sa úplne vysuší. Potom dostane minerálnu kúpel to znamená, že voda pre kúpeľ tečie cez minerálne kamene. A potom vidíme akúsi zmenu farby na koži ak sú nejaké problémy vo vnútri tela Hlavne fraktúry, alebo vykĺbenie. Čiže problémy s svalovým a kosterním systémom. A v niektorých prípadoch, dostaneme tie modré bodky v prípade obličkových kameňoch a žlčníkových kameňoch. V prípade vredu vidíme nejakú zmenu farby v okolí žalúdka.

Nakoľko je to metóda používaná na diagnózu, voláme to Bahnový-Sken Tu vidíme 3 body - ktoré indikujú nejaké problémy za lopatkou možno nejaké zranenie šľachy, alebo nejaké kŕče/spazmy vo väzoch Tieto 3 bodky. Tak ako nervy fungujú v človeku, fungujú podone aj v koze. Pozrite, čo sa stane tejto koze - ak sa jej dotknem na tomto vitálnom bode! Rovnaký efekt sa tak tiež dosiahne u ľudí. Podobne viem paralyzovať. Dr. Dharmalingam Je paralyzovaná. Žiadna akcia. Chcete aby som ju zobudil?

Stlačím tento bod, a postaví sa! Ďalej môžete vydieť že hemiplégia (ochrnutie) nastane v koze. Stlačím vitálny bod, a koza upadne do bezvedomia. A teraz poďme oživiť kozu. Späť k životu! Prišiel som sem kvôli traseniu mojich rúk a nôh. Mám túto paralýzu od troch rokov. Vaše 3 marma body (niečo ako akupresúrne body) sú zasiahnuté. Nervy v rukách sú tiež zasiahnuté. Preto sa vám ruky trasú a nemôžete voľne rozprávať V rukách máte 5 nervov. Kvôli poklesu v cirkulácii krvi, sú 3 z nich zasiahnuté.

To je dôvod, prečo sa vám trasú ruky. Dokopy sú zasiahnuté 3 Marma body To je tiež dôvod, prečo vaša reč nie je čistá vaše ruky a nohy sa trasú. Kvôli nadbytku Pitta je vaša pečeň tiež zasiahnutá. Dokopy existuje 108 marma bodov. Marma sú vitálne body v tele kde sa stretávajú svaly, kosti, kĺby, artérie a nervy - čím vytvárajú vitálny prúd života. Na základe pacientovho súčasného stavu a stavu Vata, Pitta a Kapha, sú stimulované body Marma. Stimuláciu môžeme volať elektrický tok.

Ich stlačením nervov očí, optických nervov sú stimulované a zvyšky nečistôt sa odstránia - a prekážka cirkulácii krvy sa vylieči. Vyšetríme všetky marmy, napríklad tieto dve marmy. Ich vyšetrením vieme odhaliť prítomnosť mozgových nádorov. Toto je zdroj trasenia v rukách aj nohách. Stimulovaním marma bodu tu - to pacient môže cítiť inde. Pozrite sem Všetky nervy začnú pulozvať. Tieto marmy by sa maly učiť žiakmi priamo od Guru-a - a nie z kníh. Stlačením týchto Marma bodov nervy v svaloch začnú fungovať.

Tak ako nervy v svaloch začnú fungovať Nervy v celej ruke budú robiť to isté. Vykonávali sme túto formu medicíny tradičným spôsobom po okolo 16 generácií. Boli sme Kráľovskí Lekári. Máme tiež nejaké tajomstvá. Môžeme zatlašiť za Marma Body ľudí v bezvedomí - a prebudiť ich. Podobne vedomí ľudia sa môžu uviesť do bezvedomia. Ak ďalej zatlačíme na určité tajné body zomrie. Kvôli tejto mocnej vedomosti počas Britskej nadvlády, veľa 'Marma' lekárov bolo uväznených, boli im useknuté prsty a ruky.

Tak začala vymierať. Potom Kráľ Kerala pomohol našej rodine. Podporil nás a rozvíjal vedu tajne. Toto je bieli zinok, s kvalitami a stopami mede medzi kovmi. Tento sa nazýva 'Anna Bhedi' - so stopami železa. Tento je slaný Tie tri sa zmiešajú s šťavou z tejto rastliny. A spraví sa z toho pasta A potom sa uhnetie do koláčového tvaru. Táto medicína je užitočná pri srdcových nemociach. Otvára chlopne. Treba ich zviazať do bavlnenenou látkou a zalepiť bahnom. Suší sa na slnku 3 dni.

Vystavuje sa žiari položením iba medzi kravské lajná. Tam sa potom zahrievajú na pomalom ohni po 14 hodín. Potom by sa to malo dôkladne vychladnúť. Potom sa schránka odstráni A rozdrví sa to na prach v mortári. A ten prášok je liekom. Toto je spracovaný liek. Pred troma dňami, Žltý Arzén a iné surové materiály sa vložili do nádoby a po vysučňšení slnkom vystavené žiari. Toto je kúsok lieku. Bolo to jedovaté pred spracovaním A teraz je z toho liek. Nemá expiráciu a môže byť použitý po tisíce rokov!

Potom sa to tu melie. Prosím zastavte vozidlo. Idem do tábora v Pollachi. Môže tam byť okolo 20-25 pacientov. Pacient ktorý bol vyliečený mnou, sponzoruje takýto tábor každý mesiac. Ako sa teraz cítite? Večerali sme spolu, a zrazu som mal bolesti v bruchu - v podbrušku. Potom som šiel na testy a skeny. Povedali, že mám 3mm výrastok medzi žalúdkom a obratlom. Diagnostikovali mi zhúbnu rakovinu. Potom ho skúsili odstrániť, ale nepodarilo sa. Všetky najlepšie ošetrenia alopatie sa vykonali operácia, chemoterapia a radiácia.

Takže po všetkých týchto liečeniach sa mi neuľavilo iba som stratil vieru v alopatiu. Vtedy mi bol predstavený Swamigal. Povedal mi, dokonca sľúbil, že ma vylieči do dvoch rokov. Podával som mu 'Náva Pašanna Šinduram' - a podobné lieky nepretržite. Táto nemoc mala upadať po 3-4 mesiacoch. Potom, 'magnetický železný prach' a zlatý prach boli podané. Na zvýšenie sily imunity. Od tej doby sa nemoc nevráti. Na konci 6 mesiaca jedného dňa mi Swamigal povedal prečo nejdeš na ďalší sken zistiť či sa to nezlepšilo?

Šiel som na Sonárny Sken. Povedali, že nič nenašli; neostali po ňom ani stopy. Je to už 14 rokov odvtedy, čo sa mi už nevrátila táto konkrétna rakovina. Veľmi si ho vážim. Dokopi existuje 18 typov rakoviny spôsobené nevyváženosťou Vata, Pitta alebo Kapha. Dokopy existuje 4000 nemocí ľudí. Dokonca aj AIDS medizi ne spadá. Je 400 nemocí pre zvieratá, 40 pre vtáky a 8 pre plazy. Takže dokopy, je to 4448 nemocí. Už si nepamätám všetky prípady rakoviny, ktoré som vyliečil možno s 80% úspešnosťou.

Ak mám 10-25 prípadov rakoviny za mesiac - a praktikujem po 55 rokov, tak si to spočítajte! A to iba prípady rakoviny! Inak som liečil dokopy stovky tisícov. Nevadí mi pracovať s doktormi alopatie, ak nemajú problémi s egom. Nemám ego, alebo seba-pýchu. Môžeme zobrať najlepšie aspekty alopatie - a najlepšie aspekty Ayurvedy aby sme získali najlepšie výsledky. Potom, milióny ľudí z toho môžu mať úžitok. Pre toto som pripravený! Praktikujem tento systém po viac ako 50 rokov.

Je to môj vlastný systém. Americký doktori. Robert Miller z Bostnu trpel 'Osteo Artritídou' Prišiel sa sem liečiť. Ona je sestrička z Nemecka - trpela 'Reumatoidnou Artritídou' Liečila sa v Nemecku, Švajčiarsku Anglicku všade, žiadne zlepšenie. Potom prišla sem. DO 53 dní 100% zlepšenie. Toto sú nohy do x; pred liečením a po liečení. Nohy do O, pred liečením, po liečení Príčinou všetkých 4000 nemocí ľudí hovorí sa, že súvisí s určitými planetárnimi poczíciami.

Pre tieto nemoci, použitie medicínskej vedy vzácnych kameňov skoro vymizlo. Nazývalo sa to kráľoské liečenie, pretože sa vykonávalo pre kráľov a statkárov. Toto je liečivý prášok (z popola??) diamantu. Ak ten istý diamant berie pacient, tak ako je - zomrie. Toto je safír. Toto je kameň priaznivý pre planétu Saturn ktorý spôsobuje nemoci Vata. Nádherné. Vata nemoci a tiež reumatické bolesti. Planéta Saturn môže byť tiež príčinou paralýzi. Safír pomáha liečiť tieto nemoci.

Toto je Emerald. Popolček sa nasype do tejto flaše. A používa sa ako liečivo (??) Emerald lieči 360 nemocí spôsobených horkom. Poskytuje tiež niečo, čo v Hindu voláme 'Tejas'. 'Tejas' znamená žiarivý pre pokožku takže vyzeráte veľmi nádherne. Vaša pokožka bude žiariť a bude krásna! Ďalej Rubín, toto je rubín Toto vzhľadom k astrologickej metóde - ak nosíte Rubín, budete mať vodcovské kvality. Dodá vám veľa inteligencie a administratívnej sily. Nazýva sa to 9 drahokamová medicína.

Zoberieme 9 drahokamov zrušíme všetky ich jedovaté zložky špeciálnym ošetrením s rastlinami. Toto lieči 100vky nemocí. Rubín prečisťuje krv osviežuje telo a prináša vitalitu. Takže tieto Viagra tabletky nefungujú ani z 1/100 oproti tomuto prášku. Nádherné. Takže jedna dóza liečivého-diamantového prášku sa môže rovnať 100 viagra tabletkám! Diamanty a drahokami nie sú jedovaté. Áno, pretože náš tráviaci trakt nie je rovný, ale cikcak diamant sa prerezáva traktom ako ide dole.

Dám tento liečivý prášok mojej žene - a požiadam ju aby si hodala Iba tak môžem dokázať, jeho liečivú hodnotu radšej ako iba o tom hovoriť. Predchodzí Guruovia zvykli jesť medicínu predtým ako ju predpisovali. Netestovali medicínu tak, že ju dávali potkanom, králikom a iným zvieratám. Iba 1% z nich - ako Brahmanand Swamigal vie ako pripraviť tento prášok. Existujú recepty ktoré boli popísané už v starovekých textoch písané Agasthya a inými Mudrcmi. A podobne ako Swamigal, iba pár ovláda tieto techniky - prípravy týchto práškov z drahokamu.

Spadol dole zo stromu keď zbieral živicu, porezal sa. Požul som list a dal som pastu na to zranenie a zviazal som to kúskom turbanu. Kto ti povedal, aby si tak spravil? - Môj starý otec. Takže po aplikovaní sa rana vyliečila? - Áno, za 20 dní, bez akýchkoľvek stehov/zašívania. Takže vám to teraz vysvetlím Nikdy nie sme chorí. Iba povieme mysli: Neochor. Takže nikdy neochorieme. Jednoduché! Prečo sa stáva Ayurvéda takou fascinujúcou pretože hovorí, Ayurvéda nie je len vedou Medicíny.

Ayurvéda je umenie žitia, ako žiť. A Ayurvéda je umenie bytia. Starý priateľ, trápi ťa tvoja stará pani? Nie. Ako dlho chceš žiť? To je vôľou Boha. Ale chcem zomrieť teraz. Prečo tak? Nejaké trápenie? Si nešťastný? Nie. Nič také. Ale môj čas nadišiel a musím objať koniec. Ale ľahko vydržíš ešte 10 rokov! Ó nie, to je veľa. Musí si ma vziať teraz! Čo je veľa to je veľa! Pamätajte si, ľudské bytosti sú tu po tisíce rokov a príroda sa o nás postarala.

Zdravie pre jednotlivcov zdravie pre spoločnosť, zdravie pre zvierat zdravie pre plantáže, zdravie pre celú planétu - nie je nič iné. Bude to aj naďalej, pokiaľ každý bude nasledovať svoj prirodzený ritmus. Mám problém so žlčníkom, prichádzam druhý krát. Tuto Ďalší. Zvarte listy, spravte pastu a Rakovina pľúc môjho brata bola vyliečená na takmer 75%. Máme dôveru v tvoje lekárstvoa chceme pokračovať. Inštrukcie na to, ako to použiť budú vydané vonku. Chodte.

Hej, v čom je problém? - bolesti brucha. Dajte si tento kúsok dreva v podmaslí podľa inštrukcií. Spolu s podmaslím? - áno. Ladvinové kamene? - áno Ladvinové kamene sú 4.5 mm. Jeden kúsok denne. Ďalšie 4 dni, bez medicíny. Piaty deň si daj znova. Tu sú inštrukcie na prípravu lieku. Liek na ladviny: Použitím tejto kôry pripravte pastu s limetkovým džúsom. Jedze na prázdny žalúdok. Každú hodinu pol šálky teplej vody. Dodržiavajte dietu a dennú rutinu ako je napísané.

Krvácanie do mozgu. Po krvácaní do mozgu, je v takomto stave. Zlepšila sa jeho ruka, vie chodiť? - Áno ale nevie hovoriť. Dodržiavate liečbu správne? -áno Túto kôra, spravte pastu v mede a podávajte. Takáto dĺžka korena, spravte pastu s limetkovým džúsom a podávajte. Mám problem s plynnatosťou. To je nič. Dajte si toto. Chodievajte na záchod každých 10 minút po 5 dní! Plynnatosť nie je žiadna choroba, choďte. Vy znova! Akurát mi došli dávky. Zoberte si nejaké viete ako ich pripraviť.

Stratte sa! Trasie sa mi ruka. Trasie to je všetko? Áno. Skočili ste zo steny alebo čo? Chodte. Počet bielych krviniek pred príchodom ku mne bol 2,20,000. Normálny počet by mal byť okolo 5000 - 11000 Teraz po 11 dňoch bratia lieku, počet biel. krv. je 1,19,000. Teraz som dal ďalších 11 dní liečenia takže ďalších 100,000 bielych krviniek sa znížilo. Je to všetko zadarmo. Prečo by som mal niečo robiť len pre peniaze? Z Božej Milosti, mám dosť zeme pre agrikultúru a nie som chamtivý.

Môžem zarobiť veľa peňazí. Ale existuje etický spôsob ako praktikovať tieto vedomosti. Túžba je koreňovou príčinou všetkého zlého. Čo hovoria iní doktori? - Rakovina. Uchovajte si ten papier. Prídte po týždennej dávke. Je to môj syn Bharat. Bol veľmi slabý, tak sme ho zobrali do nemocnice v Bangalore. Tam ho skontrolovali a prehlásili, že má nemoc zvanú Franconiho Anaemia. Povedali nám, že jediný spôsob liečby je transplantácia kostnej drene Veľmi som sa obávala transplantácie kostnej drene. Pre Barathov mladý vek.

Potom sme prišli sem, Narayan Murthy nám dal túto kôru. aby bola podávaná 3 krát denne s mliekom. Za mesiac sa horúčka dostala pod kontrolu, a po 3 mesiacoch, sa mal lepšie. a dokonca sa počet bielych krviniek zlepšil. Jeho zdravie sa zlepšuje. Začal jesť, hrať sa Dokonca chodí do školy. Veda vždy verí v dôkazy. Takže tu je malý dôkaz Narayan Murthyho dosiahnutia. Zobrali sme iba malý kúsok kôry. Takže tento kus kôry bool zobratý do laboratória, a v Indickom Inštitúte Vedy.

Bola kôra rozdrtená a vložená do buniek leukémie. Označenie buniek bolo K562 Za 24 hodín sme videl apoptózu - alebo úmrtie buniek. Takže to bolo dosť silné a preukázalo inhibíciu(útlm). kapacitu zhlukovať. A túto kôru často používal Narayan Murthy pri rozličných leukemických a tiež rakovinových prípadoch Odlesňovanie je pre mňa vážny problém a preto sa tak snažím zachrániť tieto rastliny. Nedokážeme zastaviť tých chuligánov, ale vieme pridať našu trošku naším spôsobom.

Pre ďalšie generácie musíme zachovať tieto byliny. To je jediná túžba, nič viac. Som spokojný! Ak sa pozriete na históriu Ayurvéda sa vždy prispôsobila počas zmeny vekov. A bola vždy otvorená novým námetom. Je to všetko popísané v knihách. Sú 3 hlavní autori a ich knihy Charaka, Sushruta a Vahhbhatta. Tiež známy ako Ashtanga Hrdaya. Sushrut Samhita(Šušrutov prehľad) je založený hlavne na operácii (chirurgii). Tak pradávna história chirurgie nedá sa nikde nájsť.

V tejto knihe je popísaných veľa pokročilých techník chirurgie; Podobne ako terajšia dobre známa Plastická Chirurgia. Je tam veľa pokročilých operácií ako vlasová, operácia pier - ktorá je časťou plastickej chirurgie ktorú opísal Sushrut. Dnešná povestná mikro-chirurgia - ako spojiť časti tela, je tiež spomenutá v Sushrutovi. Mnoho cudzincov prichádza ku mne s veľkou zvedavosťou o Ayurvéde. To je dôvod, prečo pripravujem tieto preklady zo Sanskrtu. Dnes je veľký záujem o Ayurvédu po celom svete.

Takže by mali byť tieto texty prístupné pre všetkých. Mimochodom, môj názor je že v Ayurvéde je tak veľa vecí - že ich jeden najprv musí pochopiť predtým, než sa vôbec začne snažiť adaptovať nové veci. Napríklad, v Ayurvédskych textoch je zmienka o veľkom zhromaždení v Himalájach v starovekých časoch. Kde sa mudrci stretli aby diskutovali - o súčastnom probléme éry: že ľudia opúšťajú život v džungli - a začínajú žiť v niečom ako "dedina". Obávali sa dôsledkov takého súžitia.

Problémy, ktoré by to mohlo spôsobiť pre jednotlivca a pre planétu. Len si predstavte, dnes všetci žijú v mega-mestách! Jedna z najbežnejších otázok ktoré mi ľudia kladú o Ayurvéde ktorá je disciplínou ktorou sa zaoberám do teraz už viac ako 20 rokov - je že ako zoberieš niečo - čo sa skutočne vytvorilo pred 3500 rokmi ak nie viac - a preložíš to do modernej spoločnosti - ktorá je tak odlišná od originálnej materskej krajiny Ayurvédy. V spoločnosti, kde sú ľudia zaujatí v neustálom sebauspokojení - a skratkami.

Odpoveď na otázku je veľmi dôležitou odpoveďou, cítim - že to čo nám chýba v modernej spoločnosti - je byť v harmónii - s rytmom prírody. Čo musíte spraviť je znova vysvetliť - dôležitosť a naliehavosť - začlenenia mysle na zlepšenie liečby. Napríklad, pracovníci na Wall Street ktorí sa náháňajú hore dole celý deň - s mobilom prilepeným na ucho - a hltajúci nejaký fastfood, ktorí si zobral vo vozíku vonku - čo končí vredom. Nie je ťažké domyslieť si o takomto jedincovi - čo vytvára tento vred má čo dočinenia s jeho mentálnym nazeraním na život.

Lekári ako ja môžu nájsť spôsob - dotknúť sa toho, čo je dôležité pre človeka - a dostať sa do mysle človeka. Nikdy nedávame lieky bez bez doprovodu zásady myseľ-telo. Ale to, čomu sa neprikladá veľa pozornosti v Ayurvéde. je použitie mentálnej terapie - spôsob ktorým sa skutočne - snažíme kultivovať jemnú myseľ v každom človeku. Princípy v Ayurvéde sú v najvyššom zmysle univerzálne. Máme rôzne druhy 'Slokas' - ktoré toto vyjadrujú vo veľmi stručnej forme.

V mojej 20 ročnej praxi Ayurvédy som našiel - že nemoci, na ktoré som narazil sú nemocami z prebytku. Pozrite sa na nemoci ktoré máme. Máme nemoci koronárnej artérie-tepny - ktoré vznikajú z nazhromaždenia cholesterolu v našich tepnách a žilách. Máme obezitu, čo môže byť spoločný menovateľ veľa nemocí. Znova je to nemoc akumulácie a nadbytku. Artritída, čo je akumulácia nezdravého materiálu v kĺboch. Je to všetko o prekonzumovaní - a nie iba o jedle ale tiež dojmoch a vnemoch.

Je tu toľko stimulácie. Príliš veľa je ponúkané. A v určitom zmysle sme svetom, spoločnosťou s nadvýživou. Ak máte bicykel, chcete auto - ak máte auto, chcete tryskáč - a ak máte tryskáč, chcete byť mladší! Takto nie je konca stresovým faktorom. V Ayurvéde sa od začiatku hovorí - že prvým faktorom, ktorý môže vytvoriť nemoc - je spájaný s ľudskou inteligenciou. V Ayurvéde sa to nazýva 'Pragnya Aparadha'. Omyl ľudskej inteligencie - bude hlbším faktorom pre tvorbu nemocí.

Ako vedeli pred 2000 rokmi - že sa dostaneme v roku 2000 do bodu - v ktorom stres bude takým faktorom v našom živote. 43 % ľudskej populácie trpí stresom. A stres sa spája so šiestimi vedúcimi poríšňčinami smrti ľudí. Je evidované - že doktori sú druhou skupinou na východe - s vysokou mierou samovrážd a alkoholizmom! Takže tu nás máte, doktori, ktorí by mali liečiť pacienta od stresu - sú sami viac vystresovaní! Vyditeľne ortodoxná medicína nemá - kľúč k liečbe týchto nemocí.

Čas popustiť uzdu. Pane poďte. Moderná atmosféra dosiahla takého bodu, že sa cítime na vybuchnutie. Tak načo čakáme! Výbuch! Stres, ktorý som mal ako veliteľ lietajúci Jumbo Jet 747 - ten stresd bol nesmierny. Po tom čo som prišiel sem som si uvedomil spôsob akým robíme naše cvičenia, spôsob akým sa smejeme - pomáha eliminovať stres. Cvičenia samotné sú Jógické cvičenia o ktorých každý vie aké sú užitočné. Smiech pomáha, pretože sa nedokážete smiať a myslieť v tom istom okamihu!

Život v Bombaji je plný obáv a napätia. Nikdo tu nemá čas na smiech. Naučila som sa znova smiať, po vstúpení do klubu smiechu. To mi dodalo mier a energiu v práci pretože sa tu omladzuje moje zdravie. Dokonca aj Bohyňa Učenia pokračuje v učení! Musíme hľadať vedomosti s úprimnosťou. Tí čo sú veľkými učencami nie sú veľkí. Dokonca ani veľkí liečitelia nie sú veľkí - tí čo z mŕtvych vstali, tiež nie sú veľkí; Ale človek, ktorý pozná svoje pravé ja a povahu je najväčším človekom zo všetkých!

Veda o živote, ktorú poznáme dnes, je veľkosti kúska zeme. Veda života, o ktorej nevieme Je veľkosti celej zeme! Perumal, potrebujeme nejaké dôležité lieky. Tu je zoznam. Potrebujeme lieky do týždňa. Dokážeš ich nájsť? Choď a prines ich pre nás. - Áno. Vieš kde sa vyskytujú tieto lieky? Áno pane, viem. Teraz už chodí veľmi rýchlo! "Nádej je spôsob prírody ako nám umožní prežiť, takže môžeme objaviť prírodu samotnú." www.AyurvedaFilm.com
x Chcete změnit svůj život a být bez nemocí? Nevíte, kudy vede cesta k dlouhověkosti? Už ve starověké Indii si uměli přírodní cestou poradit i s rakovinu, lupénkou a kompletním pohybovým aparátem. Metody a přístupy prověřené tisíciletími se nyní objevují díky řadě léčitelů i v ČR. České znění.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.