xVybraná videa
text k videu
Já jsem Bradley Manning Slovy Bradleyho Manninga: Ano, ctihodnosti. Napsal jsem toto prohlášení ve vazbě. Byl jsem nasazen v Bagdádu. Chci, aby lidé viděli pravdu. Manning byl někdo, kdo se nechal naverbovat. Dobrovolně šel do Iráku. Byl hluboce rozrušen tím, co viděl jako rozvědčík v Iráku. Střelba do reportérů Reuters, civilistů, helikoptérou. Palte! Čisto. No koukněte na ty mrtvý bastardy. Vyzradil dokumenty během války A byly ohromě nápomocné pro lidi zvenčí, aby porozuměli tomu, co si vláda myslí uvnitř.

Pokud vstoupíte do ozbrojených sil, přijímáte tím dnem, kdy podepíšete ten papír a nastoupíte, že zavřete oči před jakýmkoliv válečným zločinem, jehož se stanete svědkem? Zejména v uniformě naší země, pokud nejsme na straně pravdy, tak se musíme zeptat sami sebe, proč něco riskujeme a proč vůbec bojujeme. Žádá nás o to, abychom zvážili následky války. Škody, co válka způsobuje Existuje protokol pro mučení. Vojenské zprávy uváděli nějakých 60 000 mrtvých civilistů.

Hilary Clintonová, přikazovala zaměstnancům ministerstva zahraničí, aby špehovali diplomaty. Je to muž, co udělal věci, co masmédia měla udělat už dávno. Zahájil řetězovou reakci společenské činnosti. Spatřili jsme velice jasně ty nesrovnalosti mezi tím, co nám bylo řečeno a co se skutečně dělo. Je to whistleblower a celý ten koncept zákonů o whisteblowerech a jejich ochraně je to, že se nemůžete dostat do potíží, pokud ohlásíte nezákonné nebo nepřístojné aktivity.

Je uchováno v naší ústavě, že jedinec má právo uvolnit informace a rozšiřovat informace, které jsou pro vládnoucí nepohodlné. Je to absurdní obžaloba - žalovat ho za napomáhání nepříteli. Je to pokus o zastavení jakéhokoliv volného pohybu informací. Chtějí ho umlčet, zavřít. Riskovat a vzít to za své věda, že s největší pravděpodobností za to budete pronásledováni, penalizováni, démonizováni a potrestáni, je neuvěřitelně nebojácné. Jak budete jednat podle svědomí, když víte, že pokud tak učiníte, bude vám hrozit trest smrti za napomáhání nepříteli? Jen za to, že jste whistleblower odhalující zločin. Mohlo by to vést k doživotnímu uvěznění nebo dokonce smrti. Slyšel jsem jeho svědectví ten den, co mluvil o mučení.

Byl to ten nejdojemnější den, co jsem strávil v soudní síni. A to jsem strávil 40 let posloucháním lidí, co hovoří o tom, jak byli mučeni. Když byl zatčen, byl umístěn do drátěné klece ve stanu. A byl svlečen do naha a prováděn dokola. Nakreslil tu celu, ve které byl, na zem a jak musel ležet, jak na něj svítilo 24 hodin. Donucen spát bez přikrývky. Podmínky mnohem horší než pro vojáky, co byli odsouzeni za chladnokrevnou vraždu. Každé jedny noviny by měly křičet - křičet ohledně Bradleyho Manninga.

Celý koncept svobody slova a svobody tisku v tomto případě čelí přímé hrozbě. Je důležité, že máme tyto lidi, co povstanou a odhalí, co se opravdu děje. Neuvěřitelně riskují za nás. A potřebujeme další jako on. A teď když to vím, nemohu zapomenout. Takže otázka pro všechny z nás, až uvidí zvěrstva jako ta, co viděl Bradley Manning, je otázka, co on položil: Pokud byste viděli neuvěřitelné věci, hrozné věci, věci, co patří veřejnosti, a ne na nějaké servery v temné místnosti ve Washingtonu, D. C., co byste dělali vy? Co byste dělali VY? Co byste dělali VY? Co byste dělali VY?

Byl jsem Bradley Manning. Já jsem Bradley Manning. Já jsem Bradley Manning. Já jsem Bradley Manning. Já JSEM ... Bradley Manning ... Doufám, že jsme všichni ... Bradley Manning. Pokud se to stane jemu, stane se to i nám. Bůh ví, co se stane teď. Doufejme, že celosvětová diskuze, debaty, a reformy. Chci, aby lidé viděli pravdu. Chci, aby lidé viděli pravdu. Chci, aby lidé viděli pravdu, protože bez informací ... nemůžete činit informovaná rozhodnutí jako veřejnost. Je pravda nepřítel? Je pravda nepřítel? Zastavte válku proti whistleblowerům.

Válka, lži a video
WikiLeaks je nezisková mediální společnost, která zveřejňuje významné utajované vládní a korporátní dokumenty, při čemž využívá internet k zachování anonymity a nevystopovatelnosti svých zdrojů. Technické řešení WikiLeaks je založeno na několika softwarových balíčcích, které zahrnují MediaWiki, Freenet, PGP a Tor. Servery WikiLeaks jsou umístěny ve Švédsku. Pentagon označuje WikiLeaks za hrozbu americké národní bezpečnosti.

Wikileaks mělo problémy s financováním a proto v prosinci 2009 dočasně pozastavilo všechny operace. Archivní materiál nebyl znovu dostupný a Wikileaks nějaký čas nové zprávy nezveřejňovalo. 3. února 2010 oznámili, že pokryli všechny minimální náklady a 19. května 2010 byla stránka znovu plně v provozu, včetně MediaWiki archivu. V současnosti je mluvčím a šéfredaktorem Julian Assange, který spoluzakládal WikiLeaks v roce 2006.

Reportér australské televizní společnosti SBS Mark Davis natočil v pořadu Dateline, jak je Julian Assange připraven k vydání masivního archivu vysoce utajovaných dokumentů USA a jak rozvíří následnou mediální bouři.

Tyto dokumenty ukazují stovky civilních obětí, tajné vraždící skupiny pro sledování a zabití vůdců Talibanu, prudký nárůst útoků Talibanu, a tajné dohody mezi zpravodajskými službami v Pákistánu a vedením Talibanu.

Davis se nejdřív zkontaktoval s tajemným informátorem na Islandu, v Norsku, Švédsku a Austrálii a svůj příběh vysílal v květnu pod názvem Whistleblower.

Tentokrát bylo natáčení v Londýně, kde Assange pracoval s novináři z The Guardian, The New York Times a německým deníkem Der Spiegel.

Vydání dokumentů otřáslo v Bílým domem a byl komentován ministerskou předsedkyní Austrálie Julií Gillardovou. Některé z utajovaných zpráv totiž odkazují na vojenské operace Austrálie v Afghánistánu.

Je to rozjetá akce, která bude otřásat dalšími vládami a nejvyššími vojenskými mocipány na celém světě. WikiLeaks říká, že mají zpoždění v uvolnění dalších 15.000 zpráv, ale ty budou nakonec vypuštěny v plném znění.

x Sledujte vyšetřování kontroverzní webové stránky, která se stala předmětem největší diskuze desetiletí. Uvidíte exkluzivní rozhovory s Julianem Assangem. Zakladatel WikiLeaks Julian Assange šokoval svět, když nedávno zveřejnil více jak 90.000 tajných dokumentů afghánské války.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.