xVybraná videa
text k videu
Krajinou příběhů českých hradů známých i neznámých
Svět hradů a hradišť – jejich majestátnost, architektonická výjimečnost i romantické představy s ním spojené, neustále přitahují naší pozornost. Karlštejn, Pernštejn, Bouzov, Zvíkov, Kost a další zachovalá sídla navštíví každým rokem desetitisíce lidí. Vedle středověkých skvostů je však v naší krajině roztroušeno množství méně významných, či spíše méně zachovalých hradů. A právě na ty se ve svých deseti dílech převážně zaměří nový dokumentární cyklus České televize. Řadu staveb se pokusí oživit prostřednictvím počítačových animací a přinese málo známé příběhy, které jsou s někdejšími správními centry spojeny.

V prvním díle navštívíme Křivoklát, Týřov, Krakovec, Nižburk, Jenčov, Angerbach, Hradiště nad Javornicí.

V druhém díle navštívíme Točník, Žebrák, Valdek, Zbiroh, Hořovice, Hrad na Radči, Hrad na Babské skále, Starý zámek u Neumětel.

Ve třetím díle navštívíme Bezděz, Kokořín, Kokořín-Staráky, Houska, Starý Pernštejn, Čap, Zakšín, Hrad u Konrádova a Harasov-Krvomlýn.

Ve čtvrtém díle navštívíme Kost, Valečov, Trosky, Hrubou skálu, Klamornu, Drábské světničky, Staré Hrady a Hynštu.

V pátém díle navštívíme Frýdštejn, Valdštejn, Návarov, Rotštejn, Zbirohy, Vranov Skálu, Kozlov (Chlum), Kavčiny, Nístějku a Drábovnu.

V šestém díle navštívíme Michalovice, Dražice, Zvířetnice, Mladou Boleslav, Nový Stránov, Hrádek nad Zámostím, Chlum, Malakov, Mydlovar a Kuncberk.

V sedmém díle navštívíme Frýdlant, Hamrštejn, Ralsko, Lemberk, Děvín, Grabštejn, Raimund, Stohánek, Falkenberk a Milštejn.

V osmém díle navštívíme Střekov, Krupku, Blansko, Ostrý (Šarfenštejn), Tolštejn, Vrabinec, Fredevald, Vartu, Falkenštejn a Kyšperk.

V devátém díle navštívíme Helfenburk, Rýzmburk, Kostomlaty, Doubravskou Horu, Košťálov, Opárno, Oltářík, Ostrý (Březno), Kalich a Kamýk.

V desátém díle navštívíme Buryni, Pravdu, Házmburk, Petrohrad, Křečov, Džbán, Žerotín a Kryry.
x Seriál s seseti díly o hradech a hradišrích. Česky
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.