xVybraná videa
Stefan Molyneux David Icke Podstatná vědomost pro protestující na Wall Street (a pro všechny ostatní)
text k videu
Zdravím, protestujúci! Dúfam, že sa máte výborne Klobúk dole za to, že idete von a robíte, čo robíte, myslím, že to je fantastické, ALE prosím pamätajte, že kľúč k sociálnej zmene je stredné slovo svätej trojice - pripravte sa, namierte, NAMIERTE, a potom výstrel na nepriateľa vaše náboje pravdy takže keď hovoríte o sociálnej zmene, musíte byť veľmi opatrní, že sa zaoberáte správnym objektom.

Pamätajte - vyrástli ste v štátnej škole a všetci ľudia, proti ktorým bojujete - dobre vzdelaní kleptokrati, ktorí riadia banky sú všetci vzdelaní v štátnych školách, ktoré sú zodpovedné za ich morálne vzdelanie a za to, čo sa z nich stalo. Takže buďte veľmi opatrní, že nepoužívate ilúzie, ktorými ste spútaní. To nebude fungovať, takže skutočne dôležité je uistiť sa, že máte správny cieľ.

Ak sa bojíte žraloka, nemá zmysel dobiť malé ryby, ktoré sa živia omrvinkami čohokoľvek, čo ten žralok roztrhá Pravda je taká, že tie korporácie sú ako tie malé ryby, ktoré plávajú okolo čelustí štátu a zhltnú čokoľvek z nich odpadne. a nebuďte zmätení korporáciami, alebo ako som hovoril, tými malými rybami, ktoré plávajú okolo žraloka a zhltnú to, čo ide okolo. Nenechajte sa pomýliť korporáciami, ktoré sú prijímateľmi, nie zdrojom deštrukcie šíriacej sa svetom.

A dám vám pár príkladov, toto je z oficiálneho vyhlásenia hnutia za solidaritu pre protest v New Yorku. "Ako sa zhromažďujeme v solidarite, aby sme vyjadrili pocity obrovskej neprávosti, nesmieme zabudnúť, čo nás všetkých spojilo. píšeme, takže všetci ľudia ukrivdení korporáciami môžu vedieť, že sme vaši spojenci." Dobre, takže po prvé - korporácie nemajú moc. Nie ste zatýkaní Starbucks policajtmi. Policajtmi s ich logom.

Logo na čiapke je hviezda alebo štít štátu. Nie sú to korporácie, kto vás zatýka, je to ŠTÁT, kto sa vám vyhráža, pamätajte na to, pamätajte na to, pamätajte na to. Nenechajte sa zmiasť. Ako Thomas Pichon povedal - ak sa im podarí priviesť vás k pýtaniu nesprávnych otázok, nezáleží im na odpovediach. A ak sa sústreďujete na korporácie, uniká vám cieľ. pre pokračovanie - "...ako jeden spojený ľud sme si vedomí, že budúcnosť ľudstva vyžaduje spoluprácu jeho členov.

Že náš systém musí chrániť naše práva. A pri korupcii systému je na jednotlivcoch, aby chránili svoje práva a práva blízkych. Že demokratická vláda má spravodlivú moc od ľudu." Nie je taká vec, ako spravodlivá moc štátu. Štát je vyvolanie násilia, štát je donútenie. Štát je zbraň pri krku obete. Nie je v tom žiadna spravodlivosť a nikdy nebude. Je to ako hovoriť spravodlivé otroctvo, alebo spravodlivé znásilnenie, to je oxymoron.

Nebuďte oklamaní propagandistami. "...ale korporácie" nadobúdajú bohatstvo na úkor ľudí bez ich súhlasu a nie je možné dosiahnuť žiadnu skutočnú demokraciu, keď je používaná ekonomická moc." Ekonomika nie je moc, na voľnom trhu. Ekonomika je - Mám nejaké veci na predaj - máš záujem? To je všetko. Kaviareň nevtiahne zákazníkov dovnútra a nepriloží im k hlave zbraň, aby si kúpili kávu.

To je veľmi odlišné od vojen a daní a zákonov proti pokojnému použitiu drog. Vláda je tá, ktorá je v miestnosti s nabitou zbraňou. Nie korporácie. Áno, korporácie podplácajú vládu a za to im vláda schvaľuje výhodné zákony ale korporácie sa len snažia získať vplyv chlapíka, ktorý má zbraň a podplatiť ho. Ako mafián, ktorý chodí po kaviarňach a hovorí: za tisíc dolárov vám dám "ochranu".

Môžte naozaj viniť majiteľa kaviarne? môžte naozaj viniť korporácie, že sa pokúšajú ovplyvniť najnásilnejší predátorský subjekt, ktorý ich môže hodiť do väzenia, vytlačiť si peniaze, prijať zákony pre nich alebo proti nim? jasné, že sa do toho namočia. Ak by ste boli vo vedení korporácie a niekto z vlády by povedal - tu je 100 miliónov dolárov peniaze zadarmo poviete nie? Jasné, že nie.

Nepoviete nie, lebo ak by ste povedali, tak vás vyhodia a na vaše misto dajú niekoho, kto na to povie áno. Nikto nepovie nie, To sa nestane. Systém je skorumpovaný na úrovni štátu a nenechajte sa zmiasť korporáciami, ktoré sa snažia použiť štátne násilie pre ich vlastnú výhodu. Na to existujú, aby maximalizovali zisky. Ak vytvoríte prostredie, kde maximalizácia ziskov vyžaduje vplyv politikov, potom to budú korporácie robiť.

Neviňte korporácie. Za chlapíka, ktorý má v miestnosti zbraň. "Prichádzame za vami v časoch, keď korporácie povyšujú zisk nad ľudí, vlastný záujem nad spravodlivosť a nátlak nad rovnosť, riadia naše vlády." Ale choďte! Naozaj veríte tomuto marxistickému táraniu, dokážete s vážnou tvárou tvrdiť, tvrdiť, že Starbucks riadi vládu? Naozaj si to myslíte?

Vláda USA má tisíce nukleárnych zbraní, stovky tisícov, milióny ľudí vo väzení počas svojej histórie zabila desiatky miliónov ľudí podporovala otroctvo, zdecimovala pôvodných obyvateľov zapája sa do vojen, zhromažďuje dlh domácim a zahraničným veriteľom. Naozaj si myslíte, že nejaká korporácia riadi celú túto šou? vláda má lietadlové lode, bombardéry a špeciálne zásahové jednotky, zmluvy s vraždiacimi a skorumpovanými vládami celého sveta.

Naozaj si myslíte, že korporácie riadia vládu? No tak, prosím, prosím, skúste sa zamyslieť len len o trošku viac povedal, že dávajú zisk nad ľudí. Zisk na slobodnom trhu znamená, že obaja ľudia majú úžitok z výmeny. Ak mám 5 dolárov a vy máte pero, radšej by ste mali 5 dolárov ako pero a ja by som radšej mal pero ako 5 dolárov, vykonáme dobrovoľnú výmenu, bez násilia, bez donútenia, žiadne vykorisťovanie.

Zisk je, keď ste uspokojili dobrovoľné preferencie ľudí, ak vyrobíte lepšiu pascu na myši, obaja na tom budeme lepšie. až na tú myš Takže ak vyrobíte niečo, čo je lepšie a ľudia to chcú, je to pre nich užitočné, zaplatia vám peniaze a pokiaľ to dokážete spraviť spôsobom, ktorý je ekonomicky efektívny, použijete menej zdrojov, ako je cena výrobku pri predaji, máte zisk.

Zisk sú ľudia, zisk sú preferencie ľudí v slobodnej spoločnosti, nemýľme si slobodnú výmenu, doborovoľnosť slobodného trhu, s touto polo-fašistickou ekonomicko-politickou koruptokraciou, ktorú tu máme dnes. Keď vytvoríte najväčší štát v histórii sveta, samozrejme, samozrejme, samozrejme, korporácie sa pri ňom zhromaždia a pokúsia sa získať kontrolu. Ak necháte zdochlinu na kraji cesty, prilákate nejakých supov.

Na vine nie sú tieto supy. Zhromažďujeme sa tu v pokoji, na čo máme právo, aby ľudia vedeli o týchto faktoch. Oni nám nelegálne zabavili domy, napriek tomu, že nemali originálnu hypotéku. Tým "oni" myslia banky? Nie, banky nemajú policajtov. Vláda má políciu a vláda riadi proces zabavovania, banky dajú žiadosť na súd, a odtiaľ to prevezme vláda. Toto nerobili banky, pamätajte na to.

Banky nemajú armády, vojakov, políciu, banky nemajú väznice, nemajú súdny systém, toto všetko je štát. Oni beztrestne zobrali bailouty od daňovníkov a naďalej platia riaditeľom obrovské bonusy nezobrali nič od daňovníkov, banky nezobrali NIČ od daňovníkov, prosím ľudia, môžu banky tlačiť peniaze? centrálna banka môže tlačiť peniaze, ale to je monopol udelený štátom.

Pretože keby štát neudelil monopol, boli by tu konkurujúce meny a nebola by tu žiadna inflácia, čo je len najväčšia krádež od chudobných, starých a chorých, nebola tu žiadna inflácia viac ako 00 rokov. Predtým, ako sa vláda začala starať o peniaze a dala monopol jednej inštitúcii. Banky nezobrali nič nikomu. Štát tlačil peniaze a kradol od chudobných a dával to bankám. ŠTÁT! Poznaj svojho nepriateľa.

Oni tvorili nerovnosť, diskriminovali na pracovisku na základe veku, farby sexuálnej orientácie Samozrejme, sú tu ľudia, ktorí diskriminuj na pracovisku. Ale ekonomicky kvôli tomu strácajú Ja som mal firmu veľa rokov a zamestnal som stovky ľudí. A keby som povedal "nemám rád ryšavých", tak by som sám seba ukrátil o talentovaných ľudí, ktorí sú dostupní, čo by vo všeobecnosti znamenalo v priemere nižšiu kvalitu zamestnancov, takže by ma konkurenti porazili.

Voľný trh z dlhodobého hľadiska diskrimináciu vyrieši A samozrejme, zákony proti diskriminácii tu boli veľa, veľa, veľa rokov, od 14. dodatku k ústave, na konci 9. storočia Ako to funguje? Vláda to nevynucuje. "Otrávili jedlo kvôli nedbanlivosti a podkopali poľnohospodársky systém cez monopolizáciu." Naozaj si myslíte, že poľnohospodárstvo je na voľnom trhu? Čítate vôbec nejaké knihy?

Fakt, ak miešate vedu a hnev proti systému, tak sa uistite, ktorým smerom je systém. Slobodný trh nemá skoro nič s poľnohospodárstvom už... desaťročia. Vláda poskytuje dotácie, vláda riadi použitie pôdy, vláda riadi export a import nemá to skoro nič s voľným trhom. Už po desaťročia, ak máte problém s jedlom, nepozerajte sa na poľnohospodárov, pozrite sa na vládu. Mali zisky z týrania a zlého zaobchádzania so zvieratami. Aktívne skrývali tieto praktiky.

Nepochybne. Vypestovať obilie je 7x lacnejšie, ako vyrobiť mäso, prečo nie je mäso zhruba 7x drahšie? Vláda stanovuje a riadi ceny. Vláda dotuje, poskytuje pozemky, toto už nemá nič so slobodným trhom. Prečo nejaký chudobný farmár v Afrike nemôže predať svoju úrodu lacnejšie na miestnom trhu? Lebo vláda nakupuje úrodu prvého sveta, čím zvyšuje príjem veľkých farmárskych korporácií a vysype túto úrodu do krajín tretieho sveta, čím vytvára nekončiaci cyklus chudoby a mierne povedané nespokojnosť miestneho obyvateľstva nemá nič so slobodným trhom.

"Nepretržite oberajú zamestnancov o ich právo vyjednávať za lepšiu mzdu a pracovné podmienky. NAOZAJ? Myslíte, že vládni zamestnanci v Iraku sú schopní vyjednať lepšie pracovné a platové podmienky? Boli by ste radšej pracovníkom General Motors, alebo by ste boli radšej pracovníkom vládneho vojska? Ak vám naozaj zaujíma bezpečnosť a platové podmienky, mali by ste sa v prvom rade porozprávať s vládou.

A myslím, že mzda pre pracovníkov, kde sú odbory je dosť dobrá v porovnaní so svetovou mzdou a vláda samozrejme platí ďaleko viac, ako súkromný sektor, čo nie je rozumné, ani fér. "Spravili zo študentov rukojemníkov, s desiatkami tisícov dolárov dlhu, vzdelanie, ktoré je ľudským právom..." Á, vzdelanie je ľudským právom. Otroctvo nevyrieši naše problémy, v okamihu, keď mám právo, základné ľudské právo na prácu niekoho iného, na vedomosti niekoho iného, na čas niekoho iného... táto osoba sa stala mojim otrokom.

A ja nie som zástancom otroctva, a nemali by ste ani vy, ak vám ide o rozšírenie ľudskej slobody. Vláda riadi vzdelanie. Dokonca vyššie vzdelanie. Vláda udeľuje monopolné výsady vzdelávacím inštitúciám, dotuje miliardami dolárov, riadi pracovné podmienky profesorov, preto dostávajú 75 tisíc dolárov za učenie pár prednášok za rok. Mohli by ste platiť 11 dolárov za hodinu na žiaka, máte predstavu, čo by sa stalo na voľnom trhu?

Zakaždým, keď vláda dotuje vzdelanie, čo sa stane? čo sa stane je, že zvýšia ceny čo je dôvod, prečo je také drahé získať vyššie vzdelanie, lebo vláda ho dotuje čo znamená peniaze zadarmo. Nezníži to cenu školného, lebo majú všetky tieto peniaze zadarmo keď vyhráte lotériu, idete rozhadzovať a to je presne to, čo sa deje, dostanú všetky tieto peniaze od vlády, rozhadzujú, zvyšujú školné. Každý to robí.

To je tiež dôvod, prečo je drahšie jedlo, keď sa dotuje. A "rukojemníci"... neurážajme skutočných rukojemníkov sveta. neurážajme úbohú mexickú ženu, unesenú pre výkupné drogovými gangami. Ľudia, ktorí sa rozhodnú chodiť do školy sa aspoň rozhodli dobrovoľne. Systém je skorumpovaný, je zakrytý dlhom, štátnym dlhom, čo je krádež Ale nemýľme si ich so skutočnými rukojemníkmi nezachádzajme priďaleko.

Neustále využívali outsouringovú prácu a využívali tento outsourcing k vplyvu na znižovanie platieb za zdravotnú starostlivosť a platov. Pozrite. Buďme poctiví, buďme úprimní, buďme otvorení buďme jasní, buďme faktickí. Americký pracovník sa do veľkej miery cez svoje odbory spoliehal na vládnu silu, na ochranu a na zvýšovanie platov a benefitov. Prečo, prečo... by mala byť nejaká firma zodpovedná za platenie vašej zdravotnej poistky?

Nedáva to žiadny zmysel. Prečo by mala byť nejaká firma zodpovedná za platenie opravy vašeho auta? Nedáva to žiadny zmysel. Jediný dôvod prečo sa to deje, je kvôli vládnym stimulom, príkazom. Zdravotné poistenie vzniklo len kvôli druhej svetovej vojne, kde v amerike ste nemohli zdvihnúť nikomu plat, lebo sa potrebovali zbaviť nechcenej konkurencie, atď... A tak dávali tieto benefity namiesto toho, a to je jediný dôvod, prečo vám firmy dávajú všetky tieto šialené benefity.

Je to kvôli vládnej sile, lebo by ich poslala do väzenia ak by vám zdvihli plat, tak vám platia zdravotné poistenie namiesto toho. Daňové úľavy. Čo znamená, že ľudia si myslia, že neplatia za svoje zdravotné poistenie. Je to celé súčasť jedného veľkého bordelu legislatívy, kde úplne každý, kto má nejaký druh obskúrnosti alebo malý problém, problém plodnosti, chce si to dať všetko pokryť, a tak ide za vládou a tá prinúti každého aby kryl úplne všetko.

To je prečo ceny stále len stúpajú. Vláda si zabezpečila monopol na zdravotníctvo, vláda vydáva licencie doktorom, a pchá všetkých ľudí do basy, ktorí povedia "Oh, áno... máte tú a tú chorobu, dám vám tento liek. A môžem potvrdiť že zaberie." Takže, vláda kontroluje a vláda "reguluje" farmaceutické spoločnosti, ktoré v súčasnosti sústavne prezentujú používanie liekov pre trojročné deti napríklad pre duševné choroby ktoré sa nikdy neobjavili a nie sú dokázané ani nejakými druhmi testov.

Je to imaginárna choroba. To je ako povedať "Hey, tu je pilulka, ktorá ti zmenší objem mozgovej hmoty, lebo ťa preklial Zeus." To je presne to, čo vláda spravila nášmu zdravotníctvu. Vládou kontrolované vládne regulácie vládnymi úplatkami vládnych monopolov. A to je dôvod, prečo zdravotná starostlivosť je drahšia a drahšia. Viac vládnej sily znamená vyššie ceny za všetko, vyššie ceny pre všetkých.

Takže ak urobíte veľmi drahým zamestnať amerického robotníkta, tak jasné, že ľudia pôjdu inde, na získanie svojich pracovníkov. Ale samozrejme. Žiadať korporácie aby nechceli dosahovať zisk, je šialené. A profit nie je na niečí úkor, pokiaľ nie je v tom zakomponovaná sila. Nie je to znásilnenie pokiaľ je to dobrovoľné. Tomu sa hovorí milovanie. A dobrovoľné interakcie medzi ľuďmi ekonomicky - obidvaja ľudia profitujú.

Robotník profituje z kapitálových investícií majiteľa firmy tým, že má všetky tie skvelé zariadenia, ktoré poriadne zvyšujú produktivitu. Teda ak chce. Ale ak chce môže celé auto postaviť aj sám. Je to vzájomný zisk. Je to vzájomný benefit. A to je to čo chceme. WIN-WIN V živote ľudí a v ľudskom spolužití. Ovplyvňovali súdy, aby získali rovnaké práva ako ľudia, no bez akéhokoľvek trestu alebo nesením zodpovednosti.

No samozrejme. Samozrejme že to spravili, veď ak dáte ľuďom všetkú tú silu nazývanú korporácia, čo je vlastne legálna fikcia, samozrejme, že to nemá nič spoločné s realitou ak dáte ľuďom takú silu zobrať všetky zisky zo vzájomných transakcií a neriskovať pritom žiadne straty z akýchkoľvek finančných strán, tak jasné že to zoberú! Jasné, že to zoberú! Tak by ste aj vy, tak by to to bralo aj 99,9 percent zo všetkých ľudí na tomto svete.

No, vidíte, že tu sa nepoužíva žiadny vplyv takže presne viete, o čom hovorím. Korporácie... samozrejme že budú dávať peniaze politikom, príspevky na kampane, samozrejme, pre dva dôvody, chcú preferenčné zvýhodnenie cez legislatívu, tak jasné že to robia, a po druhé, oni veľmi dobre vedia, že ak to nespravia, ich konkurencia to spraví, a tak by boli na dvojitom znevýhodnení oproti konkurencii.

Ich konkurencia by získala legislatívne výhody a oni by boli legislatívne poškodení. Takže samozrejme. Môžete zabudnúť na rast, ak budete bežať stále do kopca a vaša konkurencia bude bežať z kopca. Veď sa spýtajte nejakého atléta či by do toho šiel. Nie! Veď to je prirodzené! Problémom je systém! Nie jednotlivci. Určite nie tí čo sú na tej "korporátnej" strane. Minuli milióny dolárov na právnické firmy, kde hľadali spôsoby ako ich dostať z platieb za zdravotné poistenie.

Samozrejme. Lebo zdravotné poistenie ide stále hore na cene. Taký GM nie je firma ktorá predáva autá na to, aby zabezpečovala ľuďom zdravotné poistenie. Ako áno, je to hrozné, hrozné. No ak sa skutočne zaujímate o ľudí ktorí porušujú zmluvy, ukážte mi koľko politických sľubov bolo dodržaných za posledných... povedzme dvetisíc rokov. "Ja vám nezdvihnem vaše dane." "Ja neurobím toto." "Neurobím tamto."

Toto sú zmluvy, za ktoré hlasovali ľudia vo voľbách na to aby boli tieto sľuby splnené. Politici ani nemusia porušiť nejaké zmluvy, ani nemusia ovplyvňovať súdy. Oni si jednoducho robia čo chcú pod ochranou krvilačného a silného štátu. Predali naše súkromie ako komoditu. Ok fajn. Používali armádu a políciu na násilné potlačenie slobody tlače. Zámerne odmietli stiahnúť z trhu produkty ohrozujúce život len kvôli zisku.

Skutočne?! To skutočne idete s týmto? Zámerne odmietli stiahnúť z trhu produkty ohrozujúce život len kvôli zisku. Auto s nejakou poruchou elektroniky. OK? To je problém. Jasné. Ľudia môžu prísť k úrazu, je to hrozné. Čo tak celku štátneho vzdelávacieho systému? Čo s tým? Nie je to tiež zlý produkt, ktorý ohrozuje životy na úkor zisku? Z učiteľov sa stávajú banditi. Pár mesiacov voľno v roku, zo zákona ich nie je možné prepustiť.

Odbory sú tiež ako banditi. Celá byrokracia vzdelávacieho systému sú ako banditi. O 40% vyššie platy a benefity v porovaní s inými ľuďmi v súkromnom sektore. Ohrozujú životy? Samozrejme, že hej. Predsa ničia mysle ľudí. Ten najcennejší zdroj nech sa stane čokoľvek. Takže ak sa skutočne, ale skutočne zaujímate o zlé produkty ktoré sa nestiahli z trhu čo tak zastaviť štátne vzdelávanie. Poďme sa baviť o štátnom vzdelávaní.

"Použili silu armády a polície na zabránenie slobody tlače." Nie, nič také neurobili! Oni.. veď..tak to skúste... Odchyťte si nejakého riaditeľa nejakej korporácie a povedzte mu.."Počúvaj, potrebujeme zavolať políciu, aby pozatýkala týchto ľuďí." Policajti by ho vysmiali. Smiali by sa z neho. Policajti sa nespovedajú politikom. Armáda sa nezodpovedá politikom. Oni sa zodpovedajú poli... Sorry, nezodpovedajú sa korporáciám ale politikom.

Oni sa zodpovedajú politikom, a nie korporáciám. Takže ak nerozumiete tejto zodpovednosti, tak potom neviem, ako ste si zaviazali šnúrky dnes ráno. Oni si určovali hospodársku politiku a napriek zlyhaniu hospodárskej politiky v praxi pokračovali ďalej. Nie! Absolútne nie! Oni si neurčujú hospodársku politiku, to robí štát. Hospodárska politika je keď sú ľudia zatváraný do väzenia keď sa podľa nej neriadia.

A šéf Starbucksu nemôže nikoho zavrieť do väzenia. Nikoho! Oni neurčujú hospodársku politiku. To robí štát! To robí štát! Môžete si to všetko zrátať. To robí štát! Dávali veľké objemy peňazí politikom, ktorí sú zodpovední za ich reguláciu. Poračujú... Samozrejme. Samozrejme že to robili. A chudobní ľudia si zamieňajú výherné tikety z lotérie, napriek tomu že ich to ako komunitu uvedie do väčšich dlhov. Samozrejme.

Alebo chcete obviňovať chudobných ľudí, za to že si uplatňujú svoju výhru? Samozrejme že nie! Vláda by nemala prevádzkovať lotérie. Akokoľvek. Pokračujú v blokovaní alternatívnych zdrojov energie, aby sme boli závislí na rope. Nie, nič také nerobia. Znovu. Nie! Exxon nemá žiadne vojsko. Nemá žiadnu armádu, žiadne súdy, žiadne väzenia, žiadne zbrane! Takže oni nikoho neblokujú. Ale môžu dávať peniaze politikom ktorí majú všetkú tú armádu a políciu a súdy a zbrane a väzenské stráže.

Áno, samozrejme. Chlapík môže zavolať mafiu, no je to mafia, ktorá má tie zbrane to je to, na čo sa musíte zamerať. Dokým existuje mafia, ľudia sa ju budú snažiť kontrolovať. To je jasné! Neobviňujete predsa kuchára za to, že priniesol jedlo na mafiánsku svadbu. Mali by ste obviňovať člena mafie, ktorý sa vyhráža ľuďom a ubližuje im. Blokujú generické formy liekov, ktoré by mohli zachraňovať ľudské životy.

Nie, skutočne nemôžu. Nemôžu. Nemôžu! Myslíte si, že nejaká farmaceutická firma v USA by mohla použiť vojsko na zabránenie toho aby sa lacné lieky mohli distribuovať? Nie, nemajú žiadne vojsko. To všetko štát. Všetko štát. Zámerne tajili ropné znečistenia, nehody, účtovné podvody a nepovolené prímesy v honbe za ziskom. Nuž, najväčší znečisťovateľ na svete sú vlády. Najväčší znečisťovatelia na svete sú vlády.

Pozrime sa, čo sa stalo počas režimu v Sovietskom zväze. Vojny! Najväčšia degradácia životného prostredia. A... Vláda by mala predsa regulovať všetkých týchto ľudí. Takže kde je problém? Ak je štát riešením všetkého a má toľko sily ako nikdy predtým v histórii, prečo sa všetko zhoršuje? To je základná rovnica, ktorú musíte pochopiť Ak vládna sila je riešením korporativizmu a vlády majú viac sily ako kedykoľvek v histórii, prečo sa naďalej veci len zhoršujú?

Tá správna odpoveď je drahí priatelia, že práve štát ničí, priama vládna sila korumpuje, násilie nikdy nevyrieši sociálne problémy, to ich urobí len horšími a preto sa všetko aj zhoršuje, lebo je viac násilia cez štát. Lebo korporácie priamo predsa nechcú žiadne násilie. Nechcú. Sústavne ľudí nesprávne informujú a držia ich v strachu prostredníctvom kontroly médií. Prečo by mali mať kontrolu nad médiami?

Nemajú. Vláda vie regulovať a zakázať ľuďom vysielanie kedykoľvek. Môže vám zrušiť licenciu, môže prostredníctvom úradu FCC kontrolovať šírenie vysielania. A skutočne zlé informovanie a zastrašovanie o čom hovoríte, čo CNN, FOX NEWS, MSNBC? To sú všetko dobrovoľné stanice a aj tak môžete sa informovať aj cez internet. Ak chcete skutočne hovoriť o klamaní ľudí a o zastrašovaní, čo tak dvanásť rokov vládnej indoktrinácie cez štátne vzdelávanie?

Myslím, že to má tak trošku spoločné s tým, čo drží ľudí zle informovaných a v strachu. Najímali si vrahov na zavraždenie väzňov, napriek tomu, že boli vážne pochybnosti o ich vine. Ale ľudia, prosím, prosím vás! Musíte na to ísť trošku ináč ako takto. Chcem vidieť aspoň jednu kvapku potu ísť dole po vašej hlave, aby som vás bral ako serióznych aktivistov. Skutočne idete hovoriť o korporáciách, ktoré zabíjajú ľudí?

Korporácie? 250 miliónov ľudí bolo zavraždených v 20. storočí vládami. A toto nezahrňuje vojny. Ale priamo zabitých ich vlastnými vládami. 250 miliónov ľudí. Koľko ľudí zomrelo v takom Iraku? Ako výsledok ilegálnej invázie a okupácie? To neboli korporácie. To je vláda. To je armáda. Ani sa nezamýšľajte nad tým, že by ste chceli spočítať obete korporácii, lebo by ste ich ani nevideli, kvôli tomu obrovskému kopcu mŕtvol vytvorených vládmi.

"Dopúšťali sa kolonializmu doma a v zahraničí. Zúčastňovali sa na mučení a vraždách nevinných civilistov v zahraničí. Pokračujú vo výrobe zbraní hromadného ničenia, na to aby získavali vládne zákazky." Tieto zbrane hromadného ničenia boli vytvorené vládami, sú sponzorované vládami, cez vládou vzdelávaných vedcov, boli platené z nakradnutých peňazí, buď do budúcnosti alebo cez daňových poplatníkov cez dlh.

Takže je to vláda, ktorá je v prvom rade zodpovedná za výrobu zbraní hromadného ničenia. "Ľuďom na celom svete, my valné zhromaždenie New Yorku okupujúcich Wall Street na námestí slobody, vyzývame vás presadzovať svoju vôľu." Súhlasím. Využívajte svoje právo na pokojné zhromažďovanie, zaberajte verejné priestory, vytvorte proces na riešenie problémov ktorým čelíme, a vytvorte riešenia dostupné pre každého.

Všetkým komunitám, ktoré sa aktivizujú do skupín v duchu priamej demokracie, ponúkame podporu, dokumentáciu, a všetky zdroje ktoré máme k dispozícii. Pridajte sa, a nechajte sa počuť! Štyri. Štyri slová sú všetko, čo nám treba na záchranu sveta. Štyri slová sú všetko, čo nám treba a všetky tieto hlasy a sylaby je všetko. ako už Bart povedal "Zvuky a zúrivosť neznamenajú nič."

Štyri slová sú všetko, čo potrebujeme na záchranu sveta a skončenie vojny. Na skončenie ignorácie a nespravodlivosti. Na skončenie chudoby. Štyri slová priatelia. Energiou poháňané a zamierené skoro exaktne a presne na štát. Štyri slová. Zložte zbrane. (Put down the guns) A pretože ja som filozof, mám ešte aj piate slovo. Zložte zbrane, prosím.
x Stefan Molyneux vzkazuje: Jsou opravdu na vině korporace? Protestujících nezatýkají policisté s logem Starbucks, zákaz generických léků nevynucuje armáda s logem farmaceutické korporace. Peníze na bailouty stejně nevybírá od občanů Microsoft. To vše má v rukou trochu jiná instituce. Právě ta, které chtějí dát okupující více moci.
"Lidé našeho národa nechápou náš bankovní a měnový systém, protože kdyby ano, věřím, že by nastala revoluce před zítřejším ránem. (Henry Ford) "Kdokoliv kontroluje objem peněz v kterékoli zemi, je absolutním vládcem celého průmyslu a komerce." (James A. Garfield, Prezident Spojených Států Amerických)
"Nejlepší způsob jak kontrolovat opozici je, ji vést."
(Lenin)

"Od teď budou krize vytvářeny vědecky".
(kongresman Charles A. Lindbergh Sr.1913)
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.