xVybraná videa
x Putování po významných izraelských lokalitách z období od exodu po éru křižáckých válek, svědčících o vzdoru vůči duchovnímu i politickému otroctví.
Dokument představuje zajímavá místa Izraele, spojená s biblickou historií. Daniel Herman sleduje stopy odporu proti nejrůznějším formám nesvobody a otroctví, ať už v duchovním nebo politickém smyslu. Začíná na samotném jihu Izraele, kde Mojžíšem vedená skupina osvobozených egyptských otroků poprvé překročila hranice této země. Sleduje zápas s pohanskými národy a kulty počínaje Kenánci přes Nabatejce, Pelištejce, Řeky a Římany až k pozůstatkům nadvlády křižáků. Nepomine přitom ani boje uvnitř izraelské komunity. To vše na pozadí pozoruhodných památek a nádherné izraelské krajiny.

Putování Svatou zemí – návštěva míst spojených s předkrálovským obdobím Izraele (2006). Režie P. Raus
Když evropští rodiče vyprávěli svým dětem biblické příběhy, patřily k těm nejčastěji připomínaným obrazy ze života soudců. Soudcové Starého zákona se tak vedle Mojžíše, Josefa Egyptského, Davida a pak samozřejmě vedle postav z evangelií stávali určitými prototypy hrdinů, kteří výrazně ovlivňovali představy a hodnotové systémy našich předků. Některými místy, souvisejícími s životem a působením Debory, Gedeona a Samsona, provede Daniel Herman.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.