xVybraná videa
x Kabala a židovská mystika je jedna z nejtajemnějších mystických forem světových náboženství. Studium starých textů, četba posvátných knih a tajemných rukopisů, techniky meditace, tradiční rituály a obřady, a především hluboká oddanost a vlastní čistota jsou cestou nabytí mocné duchovní síly. Ta může vyvolené dovést až k božskému prožitku, k porozumění božímu záměru, k pochopení boží moudrosti a smyslu lidského bytí.

Michael Laitman, zakladatel a president Institutu vzdělávání a výzkumu Kabaly a jeho pohled na smysl života. S českými titulky.

Bylo to překrásné století, které definitivně přivedlo lidstvo k otázkám o smyslu života. Člověku začalo v tomto století být víc a víc neútulně, a proto si začal klást otázky, nad kterými dříve nepřemýšlel. Co dělám na tomto světě? Proč jsem se narodil? Co bude zítra? Co se stane za okamžik? A vůbec, kam kráčím? Nebo mě vede osud? Nebo Bůh?
Kdy si člověk klade tyto otázky? Pouze tehdy, když trpí.


Pozn. Spotter: Židovské učení náboženské mystiky - Kabbaly není zrovna moje silná stránka. Video sem vkládám čistě pro sdělení jako takové. Videem tedy nesleduji nějakou propagaci Kabbaly, (což podle slov samotných praktiků stejně nelze). Přijměte to jako další drobný střípek do obrovské mozaiky života, kterou můžeme nazvat třeba "Svět, v kterém žijeme a lidé kteří z něj vzešli".
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.