xVybraná videa
x Počet náboženských škol v Británii roste. Kolem 7.000 veřejně financovaných škol - to je jedna ze tří - má nyní náboženskou příslušnost.

Vzhledem k tomu, že koaliční vláda připravuje půdu pro další na víře založené vzdělání podporou 'svobodného školství', tak proslulý ateista a evoluční biolog profesor Richard Dawkins říká, že už je toho dost.

V tomto vášnivě diskutovaném filmu nás Dawkins vyzývá, abychom znovu posoudili důsledky víry, která, jak argumentuje, zblbne rodiče a indoktrinuje a dezorientuje děti.

Film představuje intenzívní dialog s bývalým ministrem školství Charlesem Clarke, hlavou církve Anglie pro blast vzdělávání ctihodný Janina Ainsworth, a předsedu Asociace muslimských škol, Dr. Mohammeda Mukadama.

Je také vybaven poznatky od dětského psychiatra a klíčovými hráči ve vzdělávání víry, jakož i poznatky od rodičů a žáků.

Dawkins také čerpá z jeho vlastní osobní historie jako otec a tvrdí, že vláda musí zastavit financování nového náboženského školství, a naléhavě žádá společnost respektovat právo dítěte na svobodu vyznání.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.