xVybraná videa
x ukázka z 27 minut dlouhého dokumentu Default: The Student Loan, který zaznamenává příběhy dlužníků z různých prostředí, postižených finančním odvětvím studentských půjček. Představuje jejich úsilí o změnu systému.

Bez ohledu na to, kdy byly pořízeny půjčky, řada dlužníků se nyní nachází v nesnázi ochromující splácení dvou, troj- nebo vícenásobku původní půjčené částky. Jsou bez konkurzní ochrany, bez žádného limitu na poplatky a sankce. S žádným postihem podle zákona. Následky jsou hrozivé, takové jsou příběhy dlužníků ve finančním a emocionální krachu.

Zatímco média se zaměřila na katastrofu, která byla vyvolána se sub-prime hypotékami, ukázalo se, že byla věnována jen povrchní pozornost finančním gigantům, kteří profitovali na schválených úvěrech studentům s nízkými příjmy, kteří obdrželi úvěry s variabilní úrokové sazbou až 25%.

Jak uvádí The National Consumer Law Center, v jejich březnové zprávě z roku 2008 s názvem "Platba ceny: Vysoké ceny soukromých půjček pro studenty a nebezpečí pro studentské dlužníky", jsou zlověstné náznaky, že "studentský úvěrový trh je vedený ke stejnému osudu, jako průmysl "subprime" hypoték."
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.