xVybraná videa
text k videu
Alpská trilogie
Film popisuje dvě expedice party okolo Dolní Žleb Company, které se uskutečnily v roce 2008. Prvním cílem byla soutěska Todra v Maroku a o půl roku později turecké údolí Cimbar Vadisi. Obě výpravy měly několik společných jmenovatelů: zajímavé oblasti s lehce exotickým nádechem, úžasně barevné strmé vápencové stěny a především dvě nově vytvořené vícedélkové cesty s obtížností 10-. Ondra Beneš a Tomáš Sobotka vám se svými kamarády zachytili a bohatě okomentovali místní kulturní kolorit, tradiční vytváření vícedélkové cesty od spodu a samozřejmě její závěrečný přelez. Festivalový sestřih je mládeži přístupný - ale i tak tam zbylo dost srandy:)
Zdrojový materiál má přes 800 záběrů v devíti hodinách.
Pro stažení tohoto videa ve vyšší kvalitě přejděte na stránky morchella.cz/ahoj
Články o obou expedicích si můžete přečíst zde a zde
Morchella na Facebooku
Šestminutový sestřih odvysílala Česká televize na program ČT4 v rámci magazínu Vertikal (od 1:00)

Sám ve stěně
Hlavním hrdinou filmu je třiadvacetiletý Alex Honnold, který zdolává ty největší stěny bez jištění. Za každou sebemenší chybu ho může potkat smrt. Ve snímku se pokusí o rekordní sólo výstup na 600 metrů vysokou stěnu na Half Dome. Teprve tam Alex poprvé pozná, co je to strach. Film získal ocenění na všech festivalech, kterých se účastnil.

x Ondra Beneš se svým kamarádem Guidem Unterwurzacherem přelezají nejtěžší cestu Alpské trilogie, která se nachází v rakouském Wilder Kaiseru. Dokument zachycuje jejich působení v této impozantní devítidélkové linii, s obtížností nezřídka dosahující až 8b+. Oba borci bohatě komentují celé dění a tak se dozvíte ledacos o této cestě, Trilogii, návodu jak strávit rest-day a zvláštních způsobech stravování ve stěně. Ondra tímto přelezem zkompletoval jako třetí člověk na světě Alpskou trilogii.

Dále video ze soustředění české skalní reprezentace v Zillertalu v létě 2010. V hlavních rolích: Lenka Filipová s Honzou Nedvědem a další..:)

Point of No Return
Špičkoví horolezci sa vydávajú na nezlezený vrchol vo východnom Tibete. Nie každá expedícia sa však skončí úspešne. Nie vždy hrdinovia expedičných filmov prežijú ... Pri tomto filme majú povolené plakať aj drsní horolezci. Ocenenie: MHFF - Zvláštna cena poroty (USA, Point of No Return, kamera a produkcia: Wade Johnson a Peter Mortimer, dĺžka: 24 minút)
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.