xVybraná videa
text k videu
poznámka k technice výroby filmu
Jeden z prvních filmů kompletně kreslených počítačovou metodou rotoskopingu. Obsahuje i jednu z prvních nevybíravých výpovědí Alexe Jonese.

Výtvarník Bob Sabiston k výrobě použil svůj vlastní software Rotoshop. Rotoshop přispěl k výrobě filmu Scanner Darkly a je neprodejný. Bob má za sebou mnoho projektů včetně filmu Scanner Darkly nebo Waking Life. Zde je Strana z Massachusets Institut of Technology. Bohužel kameraman nebyl z nejschopnějších a tak je záznam obrazu i zvuku naprosto strašný. Bob Sabiston vysvětluje, jak s jeho software jednoduše animovat kresbu tvořenou na základě videa. Podotýkám, že nikdy to není jen na software.. je v tom skryto mnoho tvůrčích zkušeností. On je získal při tvorbě svých animovaných filmů. Pro zajímavost upozorňuji, že jeho software běžel na notebooku, nebo stolním počítači Apple v systému MacOS 9. Jeho první projekty totiž vznikaly už v minulém století.
x Příběh muže, který se usilovně snaží odlišit sny od skutečnosti. Při toulkách světem každý, s nímž se setkal, chtěl diskutovat o smyslu života a on někdy odpovídal, jindy jen naslouchal lidem, kteří pohlíželi na život z nejrůznějších úhlů sociologického, náboženského, vědeckého, uměleckého. Je přesto možné, že se mu všichni snažili sdělit to samé? Pozorujeme svět skutečnosti a fantazie očima tohoto poutníka, aniž bychom si i my byli jistí, kde leží hranice, jež tyto dva světy odděluje. Experimentální zpracování, doplněné zajímavými animačními postupy, dělá z tohoto snímku podivuhodnou a jedinečnou tvůrčí vizi.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.