xVybraná videa
text k videu
Integrální jóga Hnutí pro duchovní integraci v Absolutno
Bylo nebylo... Bylo nebylo, v dobách kdy slovo ČLOVĚK bylo psáno s velkými písmeny a on si byl vědom své čistoty a božského původu. Jeho srdce naplněné láskou člověku umožňovalo žít v úplné harmonii s přírodou a jeho mysl dokázala obsáhnout cokoliv protože byla neustále napojena na moudrost Nejvyššího. V těch dobách existovala pouze jediná věda protože člověk ještě nestihl zapomenout že všechny cesty vedou ke stejnému konečnému cíli.

Byl v těch časech stavitelem chrámů čtenářem hvězd, léčitelem... A čísla mu vyprávěla o nebeském světě. Mohl vnímat jaké city naplňují srdce ostatních a mohl číst jejich myšlenky. Jeho moudrost a víra byly neomezené. Věděl, že Pán nebes ho stvořil ke svému obrazu a podle své podoby a že tajemstvím které ho vždy vedlo, je Láska. Toto tajemství, tenkrát známé všem, bylo postupem věků zapomenuto. Člověk se Bohu vzdálil postupně se vydělil z vesmíru a stal se z něj ztracený syn.

Pokračuje přesto v naději, že přeci jen nalezne cestu která ho přivede znovu zpět domů. Moderní člověk se naučil létat vzduchem jako ptáci a brázdit oceány jako ryby. Zapomněl však jak žít v harmonii s přírodou. Věda nás může naučit spoustu věcí. Je to však duchovnost a ne věda která nás může učit jak žít v míru na Zemi. Duchovnost totiž neznamená slepé fanatické ztotožnění s nějakou vírou, znamená pomoc lidem v dosažení nejvyššího cíle lidského života: bdělosti, moudrosti a posvátna.

ANGELA MAYER instruktorka jógy / zubařka
Jóga je věda sebepoznání a zdokonalení lidské bytosti. Názor že patří pouze Východu je předsudkem, protože není ani hinduistická ani buddhistická. Je univerzální vědou. Stejně tak nelze říct, že zákon gravitace patří Angličanům jenom proto, že jej objevil Newton. Ani teorie relativity kterou objevil Einstein nepatří židům, nebo elektřina křesťanům. Nelze říct, že jóga patří pouze Orientu je pokladem celého lidstva.

VICTORIA PENESCU cvičenkyně jógy / architektka
Vím že celý můj život byl řadou darů které jsem dostávala od Boha. Nebývala jsem za ně nikdy dost vděčná nyní mu však děkuji denně. V posledním období se cítím být více oddána než před začátkem praktikování jógy. Skrze tuto cestu, která mi pomohla najít pochopit a dosáhnout celé řady věcí. Každý den se mi tato cesta otevírá obšírněji a jakoby pronikám do hloubky věcí a poznání. Jóga stanoví náš vztah k Makrokosmu a otevírá cestu k Pravdě. V souladu se základními rytmy vesmíru vycházíme vstříc duchovnímu dobrodružství ve kterém štěstí není konečným cílem ale prostředkem k dosažení dokonalosti.

NICOLAE CATRINA M.I.S.A. Prezident
Poznání které nabízí náš kurz integrální jógy spočívá především v pochopení a hlubokém uplatňování základního principu rezonance moderního a zároveň prastarého jogínského principu který vede k multidimenzionálnímu rozvoji jak vědomí, tak i emočních a mentálních aspektů. Vezměme si například běžné rádio. Posloucháme ho každý den v autobuse, v obchodech... Málo kdo z nás ale ví, že v principu jeho fungování se odráží tajný zákon, který vládne celému vesmíru.

Naladěny na stejnou vlnovou frekvenci jako vysílací stanice mohou miliony přijímačů současně zachytit to co právě zdroj vysílá. Fyzici vědí o čem hovoříme: o rezonanci. Slovo rezonance pochází z latinského "Rezonare" což znamená ozvučení, opakování zvuků, vibraci. Ať už ji využíváme vědomě nebo ne, rezonance působí stále - podobně jako naše dýchání. Najdeme ji ve všem co prožíváme, děláme co myslíme a co cítíme. Člověk byl stvořen k božímu obrazu, říká Bible.

V jazyku východní moudrosti to znamená že lidská bytost je strukturována podle makrokosmického vzoru. Díky zákonu rezonance může mít člověk užitek z jakékoliv energie ve vesmíru. Zákon rezonance představuje základ všech praktických i teoretických lekcí v rámci naší školy jógy. Podle tradičního učení jógy je lidská bytost strukturována na sedmi vibračních úrovních, podobně jako rádiová škála se sedmi různými stanicemi. Sedm silových center umístěných mimo fyzické tělo na subtilní úrovni jsou "okny" skrze která se díváme a komunikujeme s viditelným i neviditelným světem vesmíru.

DANIELA DAE instruktorka jógy / manažerka
Jestliže pokládáme první energetické centrum za to které nabízí stav vitality a zdatnosti o druhém můžeme říci, že poskytuje co nejlepší kontakt a dobrou integraci ve společnosti. Třetí energetické centrum zajišťuje co nejharmoničtější a nejdynamičtější vůli a rovněž schopnost zdárně dokončit všechny činnosti které jsme kdy započali. Skrze čtvrté centrum můžeme obohacovat naši bytost a radovat se ze stavu lásky v jejích nejvytříbenějších formách a rovněž se jí ve stavu altruismu, oddanosti a radosti co nejvíce oddat.

Při popisu pátého silového centra si můžeme připomenout všechny bytosti které byly obdařeny mimořádnou inspirací a stavy geniality ve své umělecké tvorbě, kterou věnovali lidstvu. Prostřednictvím šestého silového centra můžeme mít užitek z možnosti kontrolovat všechny schopnosti naší mentální síly. Skrze sedmé centrum pak můžeme vnímat velice vytříbené stavy a mystické zážitky které vědomým způsobem prožíváme místo jejich pouhého mentálního pochopení. Co je konečným cílem života? Splynutí s Bohem. "Z postoje se rodí schopnost", dodávají jogínští mudrci.

To není vztaženo jen na fyzická gesta, ale předpokládá především náš mentální postoj. Duchovní praxe tuto pravdu dokazuje. Ukazuje, že je v lidských silách volit v každé chvíli mezi peklem a rájem. Jóga učí být svobodný. Učí, že rozhodnutí která děláš v každé chvíli buď nabízejí stav svobody nebo ne. Je to pochopení, které přichází skrze přímou praxi a které transformuje naši bytost. Žijeme ve spěchu. Nosíme v sobě souhrn zkušeností staré lásky, vítězství i porážky.

Ale když prožíváme bezprostřední Lásku je vše viděno ve zvláštním světle. Protože Láska je látkou transformující, proměňuje vše naplněné stagnací, skepticismem nebo samotou. Láska dvou bytostí opačného pohlaví neznamená jenom sexuální splynutí. Opravdová, intenzivní a trvalá láska nám umožňuje vnímat že milovaná osoba nás citově doplňuje a naplňuje nás na všech úrovních bytosti. Takto můžeme dosáhnout sjednocení a vzájemného splynutí na citové, mentální, duchovní i sexuální úrovni. A to není jen sen, nebo pouhá poezie vytvořená představivostí, ale holá skutečnost. Tato úplná láska je podle východních mudrců možná díky prastaré praxi úplné sexuální kontroly.

AURORA NICOLAE instruktorka ajurvédy / filolog
Plná kontrola sexuálního potenciálu pro mě představuje mimořádný skrytý klíč, který umožňuje do hloubky poznat fascinující a základní oblast každé lidské bytosti a tou je sexualita a láska v páru. V dávném období byl orgasmus pro každého z obyvatelů této planety dočasným zdrojem extáze. V jeho okamžiku nastává stav úplné svobody splynutí s nekonečným zdrojem štěstí. Mnoho lidí se přesvědčilo, že orgasmus poskytuje tento stav extáze, málokdo ale ví že tento pocit ohromného štěstí může být prodlužován na prakticky neomezenou dobu.

Na Západě postup známý jako Coitus reservatus neboli Karezza, předpokládá pohlavní styk bez ejakulace zato s dosažením neomezeného počtu vyvrcholení. Plná kontrola sexuálního potenciálu předpokládá úplnou, vědomou kontrolu sexuální funkce. Tudíž tento způsob prožívání erotického aktu nekončí skrze ejakulaci u muže ani skrze ochabnutí u ženy. Je vyšší formou erotismu, avšak plná kontrola sexuálního potenciálu se na něj neomezuje. Prvním krokem je biologická transmutace sexuálního tvořivého potenciálu na jemnou energii. Druhým krokem je pak její úplná sublimace jinak řečeno transformace této sexuální energie v energii citovou, mentální a duchovní.

Plná kontrola sexuálního potenciálu není cílem sama o sobě předkládá hlubokou transfigurující vizi setkání mezi mužem a ženou. Milenecká hra mezi milenci zrcadlí vzájemné okouzlení které prožívá věčná ženskost a věčná mužnost ve svém kosmickém splynutí protikladů... Plná kontrola sexuálního potenciálu je pro lásku kořením. Učí nás přibližovat se k erotice celou bytostí se všemi dary, které jsme obdrželi od Boha. Jedinečnou charakteristikou jógového systému školy MISA je to, že zahrnuje esoterické informace spojené s Deseti velkými kosmickými Mocnostmi.

Jsou to fasety jedinečné pravdy umístěné na nejvyšším místě pyramidální struktury světa malující vlastními odstíny okouzlující krajinu stvoření. Hrozivá síla času, božská krása a úplné štěstí všezahrnující moudrost zrozená ze soucitu hluboký mír a opojná harmonie jsou jenom některé z projevů Nejvyššího vědomí, které umožňují neustále se obnovující zázrak Tvoření. Díky nim se v dávných časech utvářela a zjemnila prastará rasa, v jejímž rámci se první člověk - myslitel, odvážil zvednout oči od země ke dveřím Nejvyššího. V hinduistickém panteonu je zahrnuto deset Mocností jsou ale známy i z jiných duchovních tradic. Najdeme je například v tantrickém buddhismu dokonce i v rámci křesťanství kde jsou zmiňovány velké nebeské síly.

DAN BOZARU instruktor jógy / hudební skladatel
Jsou známy jako deset božských moudrostí a působí jak na úrovni makrokosmu, v celém stvoření tak na úrovni mikrokosmu lidské bytosti. Právě z tohoto důvodu je může člověk vzývat a žádat jejich pomoc prakticky v jakékoli oblasti své existence. Velké kosmické Mocnosti jsou principy a kosmické energie které v podstatě představují způsoby, skrze které působí vědomí Boha otce ve Stvoření. Těchto deset Mocností je přítomno v každodenním životě. Odráží se v síle přírodních jevů ve zdánlivě tajemných konjunkturách v rozechvění umělecké inspirace v něžném gestu, nebo ve vroucí vášni milenců.

Najdeme je ve věčně živém kouzle ženy v magické hře života i v emocích umírání... Říká se, že neexistuje žádná nevyléčitelná nemoc. Jsme vládci svého vlastního života svého vlastního osudu a jakákoli nemoc může být léčena tak to tvrdí mudrci z dávných časů. Zaleží ale na naší schopnosti tuto pravdu pochopit a na naší touze se vyléčit. Prodělala jsem problémy stáří, artrózu, koxartrózu gonartrózu, spondilózu a zdravotní komplikace způsobené zaměstnáním. Jsem architektka a zůstávala jsem dlouho shrbená nad rýsovacím prknem.

LIVIA AVRAM cvičenkyně jógy / asistentka manažera
Před 9 lety jsem po vyšetřeních, která jsem podstoupila zjistila že trpím velice vážnou nemocí děložním nádorem. Díky šťastné události jsem objevila že v naší zemi existuje Institut přírodních terapií. Léčení trvalo devět měsíců ale již po šesti měsících vyšetření ukázalo překvapující výsledek. Doktoři z bukurešťské nemocnice byli příjemně překvapeni tak rychlým a účinným výsledkem které toto přírodní léčení mělo. Bohužel nemohu praktikovat všechny ásany. Fyzický stav mi to neumožňuje, ale jsou série ásan které miluji a praktikuji je velmi ráda.

Mohu s přesvědčením říci, že mi pomáhají. A pokud některý den nestihnu cvičit cítím že mi to chybí. Kromě hathajógických poloh obsahují kurzy i techniky sebeléčení, harmonického rozvíjení těla a psychiky i prvky přírodní terapie. Kouzelný svět bylin je nyní otevřen všem lidem kteří si přejí ho poznat a mít užitek z jejich požehnaných vlastností. Pro léčitele všech dob představovaly bylinky celek který rezonuje s jemnými energiemi a který při moudrém použití léčí tělo i duši a směřuje je zpět ke světlu.

ANDREI GÂMULEA instruktor ajurvédy / matematik
Tajemství ajurvédy spočívá zejména v důslednosti toho kdo se jí chce učit a osvojit si ji. Může nabídnout velmi mnoho, představuje velice rozsáhlé poznání. Z praktického hlediska zahrnuje nauku o stravování - myslíme tím zdravé přírodní vegetariánské stravování což je výchozí prvek. Dále podrobnou znalost bylinek, kterých je v porovnání s běžnou představou velký počet. Znalost jejich léčivých tak i takzvaných subtilních - duchovních - účinků. Některé z nich jsou již zapomenuty a my se je snažíme poznat v rámci kurzu ajurvédy.

V tomto směru existuje v Rumunsku jedinečná iniciativa a dá se říci, že do velké míry díky její originalitě působí i na světové úrovni. Tato snaha je ovšem podporovaná faktem že subtilní duchovní působení bylinek se zakládá do velké míry na jogínské praxi. Takže systém ajurvédy přichází jako doplněk praxe jógy. V rámci tohoto kurzu předkládáme speciální metody, díky nimž jsou účinky používání bylinek velmi zesíleny.

Tyto techniky na Západě málo známé avšak používané v Orientu proslulými léčiteli dávných časů, jsou určené nejen k léčebným cílům ale i pro zlepšení paměti, intelektuálních schopností empatie, k probuzení naší duše. Lze říci, že praktické způsoby, které představujeme v rámci kurzu ajurvédy jsou opravdovou revolucí což můžeme klidně prohlásit i o celém systému léčení pomocí bylinek.

Ajurvéda ale není jediný kurzem provozovaným v rámci MISA. Během 15 let od založení se kromě praktických kurzů vytvořila opravdová akademie esoterických věd. Tak jak řekl i velký fyzik Albert Einstein "Duchovnost bez vědy je nepřesvědčivá a věda bez duchovnosti slepá". Existuje nutnost harmonické syntézy mezi vědou a duchovností, protože jen spolu mohou nejlépe sloužit dnešním potřebám moderního člověka. Dalo by se říci, že úplně novým prvkem k doplnění informací které mohou naši cvičenci získat z jogínských kurzů je kurz kašmírského Šivaismu.

Tento kurz je pokud je nám známo naprosto jedinečný, přinejmenším v Evropě. Má zásluhu na tom, že transformoval velice složitou a abstraktní východní filozofii - mluvíme o Šivaismu - v duchovní cestu, takzvaný kašmírský Šivaismus v určitém aspektu naprosto dostupnou každému člověku. Mohl bych uvést příklad, který se může zdát překvapivý Umění může být samo o sobě duchovní cestou cestou poznání sebe sama a cestou ztotožňování se s Bohem.

V tomto směru kašmírský Šivaismus klade umění velice důležitou roli. Jak očisťující katarzivní, tak i transfigurační a transformující roli, dokonce i roli vedoucí k osvícení. V rámci naší jogínské školy existuje více způsobů skrze které je zasvěcené umění formou duchovního hledání a stane se zároveň duchovní cestou.

SIMONA TRANDAFIR instruktorka jógy / inženýr
Paralelně s kurzem jógy, který se vyučuje v rámci MISA existuje i kurz parapsychologie a technik zasvěcení. Je tak nazýván protože prvořadě usiluje o transformaci a duchovní vývoj jeho účastníků. Jestliže s velkým obdivem tvrdíme o některých lidech že mají takzvané paranormální schopnosti mohli bychom potom s ještě větším obdivem mluvit o velice vyvinuté duchovní civilizaci jako byla například civilizace Atlanťanů. Většina lidí kteří v ní kdysi žili měla takové schopnosti které dnes nazýváme paranormálními.

Zvláštní kapitola kurzu je věnována inteligentnímu používání energie formy. Existují také etapy, ve kterých se učíme pracovat s čistou energií křišťálů. Tajnou tradici eneagramů studujeme v rámci MISA v dalším zvláštním kurzu, v němž prohlubujeme esoterické pojmy transpersonální psychologie. Tradice eneagramu nabízí výjimečný a hodnotný vzor lidských typologií. Nejsem jediný kdo to tvrdí. Také velmi mnoho psychologů zmiňuje, že tato struktura lidských typologií s níž se setkáváme v tradici eneagramu je úplně jedinečná a zdaleka nejúplnější a nejhlubší ze všech které existují.

Víc než hluboké poznání základních lidských typologií umožňuje především to, co se nazývá specifickým obranným mechanismem a může vést mimořádně rychle nejenom k vynikajícímu sebepoznání ale i k poznání ostatních a k udržování velice hlubokých a harmonických mezilidských vztahů jak v páru, tak v rodině. Dále bych mohl říci, že jde o skrytou vědu lidské bytosti. Můžeme se setkat i s duchovní tradicí Západu kterou nabízí kurz tantrické alchymie.

Díky našemu systému prezentace souvisejících informací a jejich přizpůsobení naší dnešní mentalitě a dnešnímu způsobu myšlení mohou být a jsou i nejheretičtější pojednání a nejtajnější informace postupně představovány a aktualizovány v tomto kurzu. Ovšemže i moderní věda má tendence využívat tento z duchovního a informačního hlediska gigantický potenciál alchymie. Ale metodologicky jsou tyto pokusy zatím v počáteční fázi.

ALINA RADU cvičenkyně jógy / architektka
Moderní člověk bude muset opustit materialistický způsob vztahování se ke své současné existenci a ujednotit tyto dva vesmíry. Pochopit, že jsme vlastně celek, hmota a duch zároveň.

Dr. MIHAI ION instruktor jógy / fyzik
V současné době je ještě mnoho tajemství na této planetě které nejsou vědou vysvětleny. Mohl bych uvést příklady jako stavby pyramid v Egyptě či určitá zeměpisná pásma jako je bermudský trojúhelník či les Baču v Rumunsku i tajemství u kterých vůbec nemůžeme očekávat že budou někdy vědou objasněna, jako je zrození života na Zemi či definice prostoru, času. Mnoho z těchto tajemství spočívá v mnohodimenzionalitě vesmíru, ve faktu že existuje více dimenzí než ty na které jsme zvyklí dimenzí jenž jsou našemu zraku neviditelné.

Ačkoli v současné fyzice již existují určité odvážné teorie, které předpokládají existenci takovýchto dimenzí, je jóga ta která v tomto směru nabízí praktické způsoby přímého zkoumání těchto světů. Pro mě je jóga dobrodružstvím poznání. Jogínské kurzy MISA navštěvují tisíce cvičenců po celém světě. Ve více než 30 zemích světa v Evropě, Asii a Americe se rumunská škola jógy stala skutečným duchovním velvyslanectvím.

EMMANUEL LANGHOFF instruktor jógy - Dánsko
NATHA je pobočkou jogínské školy MISA. Učím na kurzech jógy již devět let. V NATHA používáme všechny formy jógy. Systém je speciálně uzpůsoben západní mentalitě a cvičenci z Dánska dosahují mimořádných výsledků protože tato cesta vyhovuje jejich způsobu myšlení.

RAFAEL ACHIREl instruktor jógy - Anglie
V Londýně existuje nejméně 36 různých kurzů a mezinárodních škol jógy. Je tu škola Šivanandy, Satjanandy, Džňánajóga a další takže ve chvíli kdy jsem tam otvíral kurzy to vypadalo že bude problémem už fakt, že v této oblasti je značná "konkurence". Ale věci se měly jinak, jakoby nám ostatní školy vlastně pomáhaly. Lidé v nich získali určitou ideu o józe ale hledali něco více. Když přišli zkusit naše kurzy, nejčastěji již po první lekci došli k závěru že "ano, to je konečně to, co jsem vlastně hledal". Když do naší školy přichází noví lidé, často se stane že intelektuální informace které mají z knih a z různých jiných kurzů jsou zde doplněny duchovním uspokojením.

To je triumf pobočky jogínské školy v Londýně. Skutečnost že škola byla založena a pochází z Rumunska může zpočátku asociovat určitou rezervovanost lidé díky tomu mohou mít určitý odstup, vědí velmi dobře jak je Rumunsko na Západě vnímáno anebo jak bylo dodnes viděno. Můžu však citovat jednu z našich cvičenkyň, která pracuje ve finančním centru a řekla: "Byla jsem překvapena že nejlepším vyslancem Rumunska v Anglii je jogínská škola MISA". Myslím, že to mluví za vše.

PIERRE CRIÉ cvičenec jógy / fotograf
Musím říci, že několikahodinová praxe jogínských cviků byla něčím rozhodujícím pro mou kariéru fotografa protože jsem se skutečně stal velice disciplinovaným a soustředěným. Skrze jógu můžeme rozvíjet jakékoliv vlastnosti které si přejeme. A tyto vlastnosti se stanou výhodou když cestuješ na druhou stranu Země a setkáváš se s lidmi, jejichž jazyku často nerozumíš když chceš pochopit jejich svět, fotit je a komunikovat s nimi na velice jemné úrovni.

Neměl jsem jak se učit tibetštinu když jsem byl v Tibetu ani urdštinu, když jsem byl v Indii. Existuje však subtilní komunikace - způsob vnímání druhého který se uskutečňuje mnohem snadněji když jsi sám rozvinul určité vlastnosti které můžeš dosáhnout při jogínské praxi. Mironel je z Kanady. Započal duchovní hledání cestováním po světě. Než dorazil do Rumunska. Tam jeho cesta skončila. Našel, co už si dlouho přál.

MIRONEL DE WILDE cvičenec jógy - Kanada
Začal jsem své hledání cestováním po světě. Byl jsem v nejméně 40ti zemích, mezi nimiž byla i Indie a Tibet, ve kterých jsem provedl určitý průzkum jogínské praxe. Zjistil jsem, že spousta škol ve světě cvičí jógu jen jako povrchní fyzické cvičení. Cvičenci zůstávají v ásánách velice krátkou dobu, občas i méně než minutu a soustředí se jenom na tělo a dýchání. Nejdou dál, k hlubokým emocím duše k hlubokým aspektům mysli a ducha. Měl jsem to štěstí najít pobočku této rumunské školy v Indii, abych se oddal této cestě vývoje. Přišel jsem do Bukurešti a podívejte zůstal jsem zde a praktikuji jógu každý den. Ofer a Uri pochází z Izraele, přestěhovali se ale do Rumunska. Teď praktikují jógu a učí se rumunštinu.

OFER YARIV cvičenec jógy - Izrael
Od prvního dne kdy jsem začal praktikovat jsem se vzdal všech špatných věcí, které jsem měl ve zvyku. Pochopil jsem že existuje něco mimo tuto realitu a že můžu dávat světu více, než si brát. Praktikuji jógu každý den ráno i večer a děkuji Bohu za to že jsem našel tuto cestu.

URIEL YARIV cvičenec jógy - Izrael
Chci říct že jsme velice šťastní že jsme sem do Rumunska přišli a že se můžeme seznámit s rumunským národem, se srdcem tohoto lidu. Cítím se velice příjemně. Byl jsem ve více zemích v Anglii a v Dánsku, v Indii i v Americe, přesto se cítím být velice doma tady mezi Rumuny. Co však dává cvičencům možnost doopravdy vnímat že jsou součástí velké duchovní rodiny jsou tábory a mezinárodní jogínská sympózia každoročně pořádaná v Costinesti a Herculane.

Tisíce lidí ze všech koutů světa se účastní přednášek meditací ve spirále či představení zasvěceného umění pořádaných při těchto příležitostech. Objev rumunské jogínské školy - spirála jang - blahodárně ovlivňuje lidskou bytost jak na fyziologické úrovni, tak i na bioenergetické, mentální a duchovní úrovni. Tato společná akce pořádaná sdružením MISA je jednou ze série iniciativ jak pokračovat a prohlubovat skrze jednoduché metody tradiční jógu.

I když se připojíte na konec této spirály Jang je velice jednoduché dosáhnout k ohniskovému bodu - středu ze kterého vše vychází a ke kterému se posléze všichni a všechno zase navrací. ...cítila jsem hluboký mír a harmonii... ...stav mimořádné vnitřní síly, který všechny spojoval... ...chvíle štěstí a neomezené otevřenosti...

Ve své rozsáhlé činnosti rumunská škola jógy usiluje o více než dokonalé zdraví, integraci na sociální úrovni a vynikající intelektuální výkony. Vycházíme z jógy a podívejte se že můžeme pochopit a velmi dobře uplatňovat tradice, oblasti poznání a informace, které se mohou jinak zdát velice rozmanité a bez vzájemného vztahu anebo velice obtížné. Je to jako bychom měli základní strukturu na níž můžeme dále stavět celou gigantickou stavbu. Tato struktura v nás probouzí vlastnost snadno rozlišovat co je pravda a co je podstatné v jakékoli jiné oblasti poznání.

Duchovnost je tím, co umožňuje integrální rozvoj lidské osobnosti, učí nás dosažení harmonie a pochopení že všechny duchovní směry vedou ke stejnému konečnému cíli. Duchovnost nám postupně vyjevuje jednotu v rozmanitosti. Je paprskem světla, který nám dříve nebo později pomůže objevit božskou jiskru, která existuje v každém z nás. Byl nebyl... byl a opět nastane čas kdy slovo ČLOVĚK bude znovu psáno velkými písmeny. česká pobočka: Sdružení Rezonance
x Chcete lépe poznat sami sebe? Toužíte prohloubit vztah se svým partnerem? Přestože sexuální revoluce dávno proběhla, sex často provozujeme ve tmě a při rozhovorech o něm cítíme stud. Pornografie je téměř všudypřítomná, ale milování a vášeň stále zůstávají tabu. Stovky českých žen a mužů se rozhodly posunout hranice vnímání svého těla prostřednictvím tantry. Dokument nahlíží do světa tantrických seminářů vedených zkušenými lektory Johnem Hawkenem a Alanem Lowenem. Film v necenzurované verzi přináší intimní výpovědi lidí, kterým tantra změnila život. A ukazuje sex tak, jak nejsme běžně zvyklí. ČR 2011, režie Benjamin Tuček
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.