xVybraná videa
text k videu
Závislí na závislých
Dokumentární film o osudech lidí, kterým pomohlo občanské sdružení Anima. Připravila L. Cingrošová
Největším nebezpečím pro děti z rodin, kde je závislost, je to, že v tom budou pokračovat i ony – to je citace psychoterapeuta z občanského sdružení Anima. Toto sdružení se zabývá péčí o rodiny se závislostí na alkoholu a jiných návykových látkách. Poskytují pomoc rodinám i jejím jednotlivým členům formou rodinné, skupinové i individuální terapie. Velmi důležitá je psychologická pomoc dětem z těchto rodin, právě proto, aby neopakovaly chyby svých rodičů a hlavně aby nebyly na svá trápení samy. V dokumentárním filmu vám představíme osudy několika klientů tohoto zařízení. Jejich tváře z pochopitelných důvodů zůstanou skryté, ale to neubírá nic na upřímnosti a otevřenosti jejich výpovědí. Neznám místo, kde by se víc pomohlo dětem a celé rodině – to je věta jedné z hrdinek našeho filmu,která vypovídá o tom, jak je důležitá existence tohoto sdružení.
x Původně byl projekt "Piko" zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a "vařičům" pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a "cesta z pekla" zpátky do života. Režie: Tomáš Řehořek

Perník, piko, peří. To všechno jsou názvy drogy, která může i zabíjet. Jedná se o pervitin, který se s tímto názvem zařadil po bok podobně nechvalně známé značky Semtex či tunelování na seznam Made in Czech Republic. Málokdo však zná příběh jejího vynálezce, či spíše "znovuobjevitele", dnes šestapadesátiletého Pavla Gregora.
Související odkaz
René Katka Drogy mezi námi Drogy
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.