xVybraná videa
x Alternativní cyklus kanadské profesorky Carmen Boulterové, kterou zajímá magie více než fakta. Vyznamenáno Spolkem českých skeptiků Sisyphos
Krása a dokonalost egyptského umění nás nepřestávají uchvacovat. Jak osvětluje symbolika egyptského umění jejich kulturní hodnoty? Jaká starobylá tajemství leží stále ještě ukryta v zaprášených bednách ve sklepích Egyptského muzea v Káhiře? Je pro nás těžké chápat starověké Egypťany, protože je poznáváme skrze paradigma patriarchální struktury a díváme se na ně optikou vlastní kultury. Byla světová kultura vždy ovládána muži a patriarchální? Matriarchát není opakem patriarchátu, kde vládnou ženy a ovládají muže. Je založen na rovnováze mezi mužstvím a ženstvím a souladem s přírodou. Příkladem toho je starověký Egypt, který byl ve starém jazyce označován jako Země Kemet.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.