xVybraná videa
text k videu
Praha
Reportér Donald McIntyre, který cyklus natáčí, se v českém městě chtěl zaměřit především na odkrytí spojnic mezi prostitucí a ruskou mafií. Prahu si autoři projektu vybrali jako jediné středoevropské město, prý proto, že ji Britové dobře znají a často navštěvují. MacIntyre pronikl do striptýzových klubů a nevěstinců, kde ženy z bývalého Sovětského svazu pracují jako prostitutky. Potkává se také s novináři a bývalými policisty.

Podle informací Ivana Kytky, zpravodaje ČT v Londýně, ale z původního McIntyrova záměru, proniknout do podsvětí ukrajinské mafie v Praze, sešlo. Točilo se nakonec ve volně přístupných exteriérech, například i v ruzyňské věznici. Scénáři nahrála také vražda podnikatele Václava Kočky.

Kapské Město a Miami
K jeho dalším zastávkám patří například Kapské Město. McIntyre zavítal na planinu Cape Flats, kde leží mnohá předměstí. Zachycuje životní podmínky milionů lidí, které jsou určovány boji a činností místních gangů. Po Kapském Městě se britský reportér vydá do Miami, známé a oblíbené plážové oblasti. Ukáže ulice, kde jsou drobné zlodějiny a drogové obchody na denním pořádku.
x Ukázat turisticky oblíbená města i z jejich drsné stránky se rozhodla britská televizní stanice Bravo. Vytvořila proto cyklus s výmluvným názvem World's Toughest Towns (Nejdrsnější města světa), který odstartoval dokumentem o Praze, jak ji britští turisti z průvodců neznají.
Bravo je menší televizní placený kanál se sledovaností kolem čtyř procent, který neoplývá velkými finančními prostředky. Pražský dokument natáčel jen dvoučlenný tým.
Související odkaz
Praha erotica
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.