xVybraná videa
text k videu
20. listopadu 1945 zahájil mezinárodní vojenský tribunál proces s jednadvaceti pohlaváry Třetí říše. Tribunál obžaloval fanatické ideology i bezohledné ministry, nestoudné propagandisty i nelítostné generály. Hlavní postavou procesu se měl stát říšský maršál a muž číslo dvě nacistické hierarchie Hermann Göring.

První díl dokumentárního filmu ukazuje přípravu obžaloby, shromažďování důkazů a současně s tím i zkoumání Göringovy životní dráhy, jeho kariéry vojáka a politika. Celý svět tehdy čekal na zahájení procesu, v němž měl vyvrcholit zápas spravedlnosti se zlem.

Druhá část dokumentárního filmu zachycuje deset měsíců trvající soudní proces, bezpochyby nejdůležitější v dějinách. Mezinárodní tribunál obvinil jednadvacet pohlavárů Třetí říše ze zločinů proti míru, z válečných zločinů a ze zločinů proti lidskosti. Hlavním obžalovaným byl říšský maršál a muž číslo dvě nacistické hierarchie Hermann Göring. Boj, který vedl za svoji záchranu v tomto procesu, přinesl nakonec neuvěřitelná a tragická zjištění, která se zapsala do dějin jako svědectví hanby a zkaženosti nacistické ideologie. Byl to souboj mezi zástupci veškerých hodnot civilizace a hlavním protagonistou veškerého zla.
x Druhý muž nacistického režimu se v Norimberském procesu marně pokoušel vyhnout trestu. Německý dokumentární film. České znění.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.