xVybraná videa
text k videu
Mercúň
Dokument zobrazuje Pavla Balla jako otce a manžela, který má rád svou rodinu, ale zůstává sám, protože jeho děti dospěly a žena odešla za prací do zahraničí. Proto se vrací ke svým svišťům. Portrét o Ballovi je věnován jeho několikadennímu čekání v extrémních podmínkách v Žiarské dolině, kde by se měli vyhrabat svišti z nor. Při čekání však Balla neohrožuje jen chlad, ale i lehce probuzení medvědi, ale především nebezpečné laviny, které se pravidelně v této oblasti a v tomto období vyskytují. Toto všechno Bally riskuje, přičemž je sporné, zda svišti po kruté zimě ve svých norách nezamrzli.
x přírodopisný film Roberta Rajchla a Erika Baláže o jedné z posledních pevností divoké přírody v Evropě, Tiché dolině v Západních Tatrách.
Z pohledu přírody je to nedávno, co se divočina rozprostírala po celé Evropě. Dnes jí zůstávají poslední pevnosti. Jednou z nich je tajemná Tichá dolina v Slovenských Tatrách. Její odlehlé rokle a kouzelné pralesy jsou domovem pro asi čtyřicet medvědů, kteří zde mohou žít bez jakýchkoliv konfliktů s člověkem. Dva mladí filmaři se rozhodli nezkresleně zdokumentovat život tohoto charismatického zvířete - strážce divočiny - a upozornit tak na mizející svět nespoutané divoké přírody, kde člověk je jen pozorovatelem.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.